Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 07, 2025 15:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 ANTYREKLAMA 
Autor Wiadomość

Post ANTYREKLAMA
Gołąbki bez zawijania Knorr.
Skuszony reklamą gołąbków bez zawijania f-my knorr zrobiłem to. Czas przygotowania około półtorej godziny (nie wiem jak ten reklamowy gość to zrobił w mgnieniu oka). Na wielkiej patelni mieszczą się cztery takie a biorąc pod uwagę że się robi dla przynajmniej czterech osób po dwa-trzy to zanim ostatnia dostanie to pierwszy ma już zimne. Cała kuchnia zapaprana, mycia garów ze dwadzieścia minut a jeszcze cholerstwo się rozlatywało na patelni podczas smażenia. Potem pomyślałem logicznie że to można zrobić tak samo bez użycia "fiksów" korzystając z przypraw dostępnych w domu. Jednym słowem wyciąganie kasy za nic. Porażka.
Wpisujcie swoje antyreklamy.

N lip 18, 2010 3:20

Post Re: ANTYREKLAMA
Jeszcze dołożę. Drogie płyny do "odkażania kibli" cały myk polega na tym żeby skłonić frajera żeby kupił nasz produkt i wylał do sedesu. W tym celu pokazujemy uporczywie w telewizji komputerowo generowane bakterie które boja się naszego płynu. Co prawda taki sam efekt daje mycie kibla co jakiś czas ale to se mogą ludzie robić samemu i na tym nie zarobimy.

N lip 18, 2010 3:33

bo reklamy są po to ,żeby je omijać--mi się to udaje ;)

N lip 18, 2010 6:38

napisales na temat tych golabkow bez zawijania. w winiary jest pomysl na... golabki inaczej taki sam przepis. za pierwszym razem tez mi sie troche rozwalily ale juz za drugim bylo ok. nic nie wychodzi odrazy gdy sie to robi pierwszy raz. ja jak robie to 1 brudny garnek po wymieszaniu i naczynko na rozrobinie przyprawy a to wszystko smaze i dusze na patelnii to troche dluzej ale zawsze mozna w tym czasie zrobic co innego. wiec gdzie Ty tu widzisz straszne zamieszanie??

N lip 18, 2010 7:50
Zobacz profil WWW

Cytuj:
cały myk polega na tym żeby skłonić frajera żeby kupił nasz produkt i wylał do sedesu

Brawo Kapitanie Oczywistość! Za rozwiązanie tego arcy-trudnego questa otrzymujesz Przedwieczny Seler i 5 punktów doświadczenia do rozdysponowania między statystyki.

Dla mnie antyreklama jest tylko jedna- jak na chama wyskakuje mi reklama w czasie przeglądania neta. Czy to jako pop-up, czy dźwiękowa.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N lip 18, 2010 10:32

CzłowiekBezOczu napisał(a):
Gołąbki bez zawijania Knorr.
Skuszony reklamą gołąbków bez zawijania f-my knorr zrobiłem to. Czas przygotowania około półtorej godziny (nie wiem jak ten reklamowy gość to zrobił w mgnieniu oka). Na wielkiej patelni mieszczą się cztery takie a biorąc pod uwagę że się robi dla przynajmniej czterech osób po dwa-trzy to zanim ostatnia dostanie to pierwszy ma już zimne. Cała kuchnia zapaprana, mycia garów ze dwadzieścia minut a jeszcze cholerstwo się rozlatywało na patelni podczas smażenia. Potem pomyślałem logicznie że to można zrobić tak samo bez użycia "fiksów" korzystając z przypraw dostępnych w domu. Jednym słowem wyciąganie kasy za nic. Porażka.
Wpisujcie swoje antyreklamy.

Te gołąbki bez zawijania robi się u mnie w domu od dawna :-) jesteśmy bardziej innowacyjni od Knorra :mrgreen: Nic się nie ciapie, zamiast smażyć lepiej dusi się w piekarniku.

Najbardziej antyreklamowymi reklamami są wszelkie akcje promocyjne kosmetyków, mam wrażenie, że kierowane sa do kobiet debilek :( a już szczególnie "naturalne" kosmetyki, które maja jeden taki składnik na końcu składu INCI.

Wczoraj widziałam też reklamę Somat. Myję w niskiej temperaturze, więc w czasie roku można na zużyciu energii zaoszczędzić tyle, aby kupić 3 opakowania Somatu. I nie wiem czy tylko mi wydaje się to bez sensu :PPP

N lip 18, 2010 11:21
zbanowany na stałe

Cytuj:
(nie wiem jak ten reklamowy gość to zrobił w mgnieniu oka)

Ta przewaga wyplywa z faktu posiadania oka. Ty tego nie zrozumiesz jako czlowiek bezoczny. :P

N lip 18, 2010 11:28

Ela G. napisał(a):
napisales na temat tych golabkow bez zawijania. w winiary jest pomysl na... golabki inaczej taki sam przepis. za pierwszym razem tez mi sie troche rozwalily ale juz za drugim bylo ok. nic nie wychodzi odrazy gdy sie to robi pierwszy raz. ja jak robie to 1 brudny garnek po wymieszaniu i naczynko na rozrobinie przyprawy a to wszystko smaze i dusze na patelnii to troche dluzej ale zawsze mozna w tym czasie zrobic co innego. wiec gdzie Ty tu widzisz straszne zamieszanie??

Ja miałem do mycia:

Garnek po ryżu
Garnek po sosiku
Sitko do odcedzenia ryżu
Miskę do mieszaniu składników
Patelnie za małą jak się okazało
Patelnie wielką
Dwie deski do krajania
Trzy szklanki (nie wiem co w nich robiłem ale przydały się)
Jakieś drewniane kopyście ze dwie
Takie coś płaskie z dziurami do podważania przypalonego dziada na patelni
Cztery talerze duże
Trzy talerze małe
Widelców z dziesięć
Łyżek zupnych trzy
Szklanek na herbatkę/kompocik cztery
Od zaje**** małych łyżeczek
Całe stado noży.

I to był ostatni raz kiedy robiłem gołąbki bez zawijania. :twisted:

P.S. Ty Dural to nie bądź taki hop do przodu ;)

N lip 18, 2010 13:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]