|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Czy w chórach anielskich jest sekcja hard rockowo-metalowa?
Autor |
Wiadomość |
toomex
|
 Czy w chórach anielskich jest sekcja hard rockowo-metalowa?
Jeśli tak, to co by w niej grali. Dzielcie się tytułami i wykonawcami:)
|
Cz sie 12, 2010 16:32 |
|
|
|
 |
toomex
|
 Re: Czy w chórach anielskich jest sekcja hard rockowo-metalo
Temat stoi jakim go zostawiłem, niestety. Więc ja zacznę: Lordi- Hard Rock Hallelujah Demon Hunter- Follow the wolves Turbo- Wybacz Wszystkim Wrogom
|
Wt paź 05, 2010 20:45 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Może dlatego stoi tak jak go zostawiłeś, bo każdy wie, że metal nie jest muzyką religijną i każdy "trÓ metal" jakbyś mu wyjechał takim pytaniem na koncercie w najlepszym wypadku odszedłby od Ciebie w milczeniu?
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt paź 05, 2010 23:03 |
|
|
|
 |
toomex
|
Metal zasadniczo dotyka WIELU dziedzin życia, a więc i tematyka religijna nie jest w nim obca. Ale większość kieruje się tym, że metal jest absolutnym złem. Jest sporo muzyki antyreligijnej, zgodzę się. Ale nie wyłącznie!
|
Śr paź 06, 2010 13:41 |
|
 |
A.
|
Ja nie mówiłem, że nie dotyka. Ja mówiłem, że nie promuje. Że nie chce być postawiony przez kogoś na głupiej liście "zespołów metalowych w chórach anielskich". To tak jakby spytać patronem której synagogi ma zostać Hitler.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr paź 06, 2010 18:17 |
|
|
|
 |
toomex
|
To jest Hyde Park! To miało z założenia mieć humorystyczne zabarwienie, ale Pan wziął to nazbyt dosłownie. Nie chcę szufladkować zespołów... A czy Szanowny Pan słyszał o tzw. unblack metalu?
|
Śr paź 06, 2010 18:48 |
|
 |
A.
|
No wiem. Przecież nie zabraniam Ci pisać, wyrażam tylko swoje zdanie... I nie wróżę temu tematu popularności, może lepiej założyć go na forum metalowym... Ale tam pewnie sporo reakcji będzie podobnych do moich.. Unblack, white, christian... Dla mnie to tak samo jak z chrześcijańskim rockiem- niby w klimacie, ale to nie to. Pomijając fakt, że często stoi na dość niskim poziomie. Poza tym- Lordi... No proszę, Lordi w chórach anielskich? Hallelujah w tym wypadku nie ma za zadanie być akcentem religijnym, o nie... To samo "devil is a looser"- jak może zauważyłeś, nie chodzi że ogółem jest looserem... Turbo? "Kawaleria szatana" i te rzeczy...
Ja sądzę, że prawdziwy metal rozbrzmiewa tylko w Valhalli i na samym dnie piekieł i tego będę się trzymał ;>
|
Śr paź 06, 2010 19:28 |
|
 |
toomex
|
Lordi- polecam analizę całego tekstu... bodaj jedna odpowiednia jest w internecie i jest wjęzyku angielskim, ale nie mam linka pod ręką. "Now choose join us OR go straight to hell..." Jak nie do piekła to gdzie...? "Devil is a looser"- Loser nie looser. Turbo- Kawaleria szatana... najbardziej szatański jest w tym wszystkim tytuł. Obie części "Kawalerii" opowiadają o ludzkim okrucieństwie, groźnie ponownego użycia broni atomowej... Co do unblack metalu to polecam Frost like ashes czy Demon Hunter. Naprawdę mocne granie.
|
Śr paź 06, 2010 22:28 |
|
 |
A.
|
No nie wiem, nie mam zamiaru szukać analiz tekstów Lordi z kilku powodów, ale przede wszystkim dlatego, że są potwornie słabym zespołem, którego jedynym "sukcesem" była eurowizja (a wiadomo, że to wątpliwy zaszczyt)... Jeśli Bóg ma gust, to Lordi u niego grało nie będzie... Turbo- nigdy nie powiedziałem, że jakkolwiek jest szatańskie... Ale też nie powiedziałbym, że powinni znaleźć się w chórach anielskich. Z jednej strony bo średnio tam pasują, z drugiej też nie są jakimiś tytanami dobrej muzy. Na koncercie po paru piwach dobrze się bawiłem, no ale to koncert... Mocne granie, nie znaczy dobre. Frost właśnie włączyłem pierwsze z brzegu i no co by powiedzieć... Słabiutkie na mój gust. Żeby grać metal nie wystarczy miłość do szatana, no chyba że to ma być typowy death/black... Zresztą- wiadomo że death i black się gra, gdy się nie potrafi grać, bo w ogólnym hałasie nie wychodzą na jaw niedociągnięcia wszystkie ;D Demon Hunter wygląda i brzmi (przynajmniej na samym początku) jak Kombi  :D:D http://www.youtube.com/watch?v=UaHi8xbhdjg Pomijając, że zalatuje ten kawałek nu-metalem... No ale gusta są różne, jeden lubi rozwolnienie, drugi jak mu nogi śmierdzą... W każdym bądź razie daleko im do mistrzów: http://www.youtube.com/watch?v=T09hBGGpSjkErgo- jakbym ja był Bogiem, to chciałbym u siebie widzieć zespoły, które nigdy by u mnie grać nie chciały... Zaraz, w sumie jakbym to ja był Bogiem to z pewnością by już chciały 
|
Śr paź 06, 2010 23:07 |
|
 |
nurhia
|
ja bym bardziej w niebie raggae widziała  jakos tak bardziej mi tam pasuje;]
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
Cz paź 07, 2010 19:29 |
|
 |
Lot Orła
|
Anioły w glanach słuchające np. Angel of Blood. Niezła myśl =)
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Śr paź 20, 2010 15:49 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|