Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 17:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Beznadziejne zycie 
Autor Wiadomość

Post Beznadziejne zycie
Zauważyłem że mam beznadziejne życie, w szkole i w domu same problemy :P
w domu problemy przede wszystkim ze strony brata a w szkole ze strony nauczycielki od biologi
się na mnie uwzięła zawsze jak coś się stanie to ja to zrobiłem :P Czasami mam chęć uciec z domu, się szwendać i żyć z naturą jedyna deska ratunku jest muzyka zacząłem ją słuchać w sierpniu głownie thrash, death metal ostatnio też zacząłem trochę sluchac punka jak slucham to się relaksuje, W tym roku mam bierzmowanie więc się do Boga bardziej zbliżyłem zaczołęm się codziennie przed snem modlić i się samo doskonalić ale mi to słabo wychodzi poza regularnym myciem zębów. Lecz zauważyłem ze te modlitwy mało co dają głownie daje mi powera i podtrzymuje mnie muzyka metalowa, mam wkoncu wlasne zainteresowanie któremu sie odałem, mam zamiar jechac na najblisze koncerty moich zespolów mam nadzieje że dadza mi kopa na następne pół roku , po 18 pojade do wacken :P

Wt lis 23, 2010 22:45

Post Re: Beznadziejne zycie
To może wstrzymaj się z tym bierzmowaniem. Wiem jak jest, więc generalnie proponuje Ci abyś w miarę możliwości stanął w prawdzie przed sobą i zastanowił się czy chcesz przyjąć ten sakrament.

Muzyka daje Ci powera, a wiara powinna pomoc przechodzić przez życie dobrze, nie koniecznie z powerem, choć Bóg daje nam siły, więc to też nie tak. W gruncie rzeczy zastanów się na ile żyjesz wiarą, a na ile żyjesz tak po prostu i wiara to jakiś tam element niedzielny, jeden z wielu w tygodniu. Sądzę że szukasz gdzieś tam, ale nawet nie poznałeś czym jest ta duchowość i wiara i rozumiem to, bo każdy kiedyś musi obudzić się z "mechanicznej i zewnętrznej" wiary.

A co do muzyki, to potwierdza się wobec Ciebie moja teoria że ludzie jakoś zagubieni, zmęczeni życiem, łatwo znajdują w takiej muzyce "pomoc".

Wt lis 23, 2010 23:13
Moderator

Polecam zatem album Koniec Wieku, Sweet Noise. Głównie ze względu na teksty.

Szczególnie dla Ciebie może ten utwór - Będę Trwał
http://www.youtube.com/watch?v=jQ82oXFp6rQ

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr lis 24, 2010 0:10

Cytuj:
Zauważyłem że mam beznadziejne życie, w szkole i w domu same problemy :P

Zauważyłem, że mam beznadziejne życie, w szkole i w domu same problemy, więc wstawię sobie wesołą buźkę z majtającym się języczkiem. :/

A wróć, teraz zauważyłem- kolega kindermetal. No tak, to wiele wyjaśnia. Pseudo-bunt, wesołe emotki- to pasuje do emo. A potem się jeszcze dziwisz, że nie uważają Cię za metala.
żal.pl

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr lis 24, 2010 21:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]