Kto w Polsce zasługuje na szacunek/poczucie bezpieczeństwa?
| Autor |
Wiadomość |
|
Daniel86
|
Witam. Druga opcja to: "Każdy kto żyje uczciwie, uczciwie płaci podatki, uczciwie pracuje, nie krzywdzi innych ludzi, nie łamie prawa, nie prowadzi samochodu pod wpływem alkoholu lub narkotyków itp. itd." To pytanie jest skierowane głównie do fanatyków religijnych i prawicowych, bo mam już dojść tego, że każdy kto się Wam nie podoba, jest oskarżany o bycie krypto Żydem, który chce rzekomo celowo i świadomie zniszczyć Polskę i wiarę katolicką. Takie paranoiczne oskarżenia padają pod adresem każdego, kto ma inne zdanie lub wiarę niż Wy. Wystarczy tylko stanąć w obronie prześladowanych, a tacy jak Wy oskarżacie go o bycie "p****em". Wystarczy tylko propagować tolerancję i szacunek do drugiego człowieka, a Wy oskarżacie go o propagowanie homoseksualizmu. Wystarczy tylko propagować równość, a tacy jak Wy oskarżacie go o celowe i świadome niszczenie Polski i wiary katolickiej. Ale ja z Waszymi poglądami się nie zgadzam i uważam, że szacunek i poczucie bezpieczeństwa należy się każdemu, kto jest uczciwy, uczciwie płaci podatki, uczciwie pracuje, nie łamie prawa itd. a nie tylko Wam, heteroseksualnym katolikom i wyborcom prawicy. I jeszcze na koniec aryków, by nie było, że panikuje bezpodstawnie Cytuj: Nie wszyscy geje są biskupami„Pedały i komuniści" to inwektywy, jakimi agresor obrzucił dwóch homoseksualistów w Padwie 10 czerwca, przechodząc następnie do rękoczynów. Enrico i Matteo (27 i 31 lat) zostali pobici przed popularnym barem, dlatego że szli objęci jak chłopak z dziewczyną. Napastnik był mniej więcej w tym samym wieku. Dwóch gejów trafiło do szpitala, gdzie opatrzono im rany oraz wezwano policję. Policja agresora nie znalazła, a świadków nie było. Ofiary zeznały, że nikt nie chciał udzielić im pomocy - przegnano ich spod baru, grożąc, że sprawa może skończyć się dla nich jeszcze gorzej To tylko jeden z ostatnich epizodów. We Włoszech wybuchła prawdziwa homofobia. Napaści, pobicia, napady, a nawet usiłowania gwałtów stały się w ostatnim czasie tak częste, że brzmią jak doniesienia z afgańskiego frontu. 31 maja trzech napastników zaatakowało w Mediolanie grupkę przyjaciół: dwóch gejów i ich dwie przyjaciółki. Homoseksualiści zostali pobici, podczas gdy dziewczyna próbująca stanąć w ich obronie dostała w twarz za to, że zadaje się z pedałami. Na szczęście udało im się uciec - zszokowane ofiary nie złożyły zawiadomienia na policji. Tożsamość napastników nie została ustalona - wiadomo, że jeden z nich miał podkoszulek z krzyżem celtyckim. 29 maja 2010 r. w Rzymie 22-letni gej został zaatakowany i ciężko pobity w pobliżu Koloseum przez 4 lub 5 napastników. Wyszedł ze znanego lokalu homoseksualistów Corning Out przy Lateranie (miejsce uważane za rzymską Gay Street), po drodze rozmawiał przez telefon z przyjacielem, co uratowało mu życie. Napastnicy śledzili go, gdy wszedł w boczną uliczkę. Zaatakowali, kopiąc i bijąc aż do utraty przytomności - później ukradli komórkę. Chłopak został uratowany przez przyjaciół, którzy, słysząc zaczepki podczas rozmowy telefonicznej, przyjechali na miejsce zajścia. Gdy zaprowadzili rannego do baru, aby zatamować krew serwetkami, właściciel lokalu odmówił pomocy. 25 kwietnia student Mattia C. - wolontariusz stowarzyszenia Arcigay - został napadnięty w autobusie nocnym jadącym przez turystyczne Zatybrze w Rzymie. Chłopak się bronił - został skopany i podduszony. Nikt nie zareagował. 11 listopada 2009 r. w Rzymie w pobliżu centralnej ulicy Corso para homoseksualistów została napadnięta przez wyrostków na motorynkach, którzy okładali ich kaskami po głowie i genitaliach, krzycząc wyzwiska i faszystowskie slogany. 19 września 2009 r. - drugi atak na gejowską dyskotekę Qube w Rzymie. Dwie osoby w kaskach na motorze próbowały wybić okno w lokalu, by wrzucić koktajl Mołotowa. Nie mogąc potłuc antywłamaniowej szyby, podpalili wycieraczkę i drzwi przed dyskoteką. 1 września 2009 r. na ulicy San Giovanni blisko Bazyliki Laterańskiej, przed bar, w którym spotykają się lesbijki, rzucono w tłum dwie bomby zapalne „domowej roboty". Jedna osoba została ranna w głowę, trzy odniosły lekkie obrażenia. Tydzień wcześniej czterech młodocianych napastników z łysymi głowami zaatakowało lesbijkę, grożąc jej gwałtem. Udało jej się uciec. 26 sierpnia 2009 r. dyskoteka Qube, gdzie odbywały się imprezy gejowskie „Krowa morderczyni", została podpalona przez nieznanych sprawców. 22 sierpnia 2009 r. para homoseksualistów została napadnięta przed Gay Village w dzielnicy EUR przez 40-letniego Alessandra Sardellego zwanego "Swastyczka". Jeden z gejów dostał butelką w głowę, drugi w brzuch. 19 sierpnia 2009 r. znany piosenkarz gejowski Emilio Rez został pobity przed wejściem do domu przez młodocianego sprawcę, który wyzywał go od pedałów. 10 napadów homofobicznych w ciągu 10 miesięcy. Sprawcy nie zostali ani rozpoznani, ani schwytani. Przygotowywana od miesięcy ustawa przeciwko homofobii, której sprawozdawcą była posłanka Paola Concia z Partii Demokratycznej, poległa w październiku 2009 r. także głosami demokratów. 2 października komisja ds. prawa włoskiej Izby Deputowanych zaproponowała zmodyfikowanie art. 61 włoskiego kodeksu karnego, włączając do obostrzeń także działanie na szkodę osób niepełnosprawnych oraz homoseksualistów i transwestytów. Katolicy z centrum zaskarżyli zmianę jako niekonstytucyjną - poparła ich prawicowa partia premiera Berlusconiego Lud Wolności, Liga Północna Bossiego oraz posłanka Paola Binetti z Partii Demokratycznej. Jak się okazało, większość posłów nadal uważa, że wprowadzenie obostrzeń prawnych dotyczących aktów nietolerancji w stosunku do homoseksualistów godzi w ich własne przekonania moralne, bo pedał to przecież pedał. Co prawda prawicowa minister do spraw równości Mara Carfagna obiecała kampanię przeciwko homofobii i powtórną próbę prawnej regulacji problemu, sprawa jednak przycichła. Zarówno reprezentanci ONZ, jak i Unii Europejskiej potępili krok do tyłu na drodze do przeciwdziałania homofobii, jaki zrobił włoski parlament. Natomiast biskup Domenico Mogavero - przewodniczący rady do spraw prawa Konferencji Episkopatu Włoch - pochwalił wstrzymanie ustawy, stwierdzając, że był to krok, ale do ślubów homoseksualnych. Do tej pory Włochy nie mają żadnej ustawy, która karałaby akty dyskryminacji na tle seksualnym. Ze względu na strach tylko jeden na dziesięć przypadków agresji homofobicznych jest zgłaszany na policję. Zwykle sprawcy przemocy w stosunku do gejów pozostają bezkarni - przyczyną tego są także tzw. uprzedzenia natury moralnej, jakie „normalni" ludzie mają w stosunku do pedałów. To także najczęściej przyczyna obojętności, jeżeli ktoś bije pedała na oczach innych. 22-letni gej pobity pod koniec maja pod Koloseum wystąpił publicznie do premiera Włoch Silvia Berlusconiego z apelem o wprowadzenie ustawy przeciwko homofobii. W wielu miastach włoskich odbyły się manifestacje gejowskie przeciwko dyskryminacji i przemocy. Student pobity w autobusie na Zatybrzu będzie w tym roku głosem manifestacji Gay Pride w Neapolu (26 czerwca 2010 r.). W komunikacie wydanym przez stowarzyszenie homoseksualne z Mediolanu po pobiciu dwóch gejów przed barem można przeczytać: Obawiamy się, że dyskryminujące odezwy członków z partii Liga Północna i Lud Wolności rodzą klimat nienawiści i nietolerancji, który prowadzi do aktów przemocy. Takie akty powinny być potępione przez polityków, którzy powinni stanąć po stronie ofiar i je bronić. Imma Battaglia - prezes stowarzyszenia Gay Project - zaapelowała do polityków: Premier Berlusconi, który sam padl ofiarą agresji, powinien najlepiej rozumieć, co czuje osoba pobita na ulicy. Nie ma czasu do stracenia, agresje na tle homoseksualnym we Włoszech stały się problemem społecznym - zaapelowali organizatorzy rzymskiego Gay Pride. Jak widać na przykładzie Włoch - w cywilizowanej Unii Europejskiej są kraje, które nie wyrzekają się wiekowych uprzedzeń będących pożywką nietolerancji, dyskryminacji rasowej i płciowej, przemocy fizycznej w stosunku do słabszych i innych. Batalia ruchu LGBT, która toczy się od lat 60., to nie tylko batalia mająca na celu legalizację związków homoseksualnych - to przede wszystkim walka o prawa człowieka, o prawo do tego, aby nie być znieważanym i bitym na ulicy za orientację seksualną. (Źródło: http://polgej.pl/index.php?option=com_c ... &Itemid=36 )
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
| N cze 05, 2011 15:11 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Kto w Polsce zasługuje na szacunek/poczucie bezpieczeńst
To się nazywa szara propaganda: garść faktów pomieszana z kłamstwami.
|
| N cze 05, 2011 15:51 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Danielu, nie rozumiem tej ankiety, w której brak uczciwego postawienia wszystkich możliwych odpowiedzi. Dla mnie odpowiedzią oczywistą jest - "wszyscy". Potem sprawy bezpieczeństwa w Polsce - jako Twój temat - zagajasz jakimiś sytuacjami z Włoch, które od Polski dzielą tysiące kilometrów i różne kultury i wpływy. Tak jakbyś bał się lub wstydził podać przykłady niebezpieczeństwa gejów i lesbijek (bo o nich chyba Ci chodzi - tak zrozumiałem) i innych ludzi, odmiennych od przeciętności w Polsce. Więc zrobię to za Ciebie. http://www.redwatch.info/sites/zachodniopomorskie.htmDaniel Michalski pokazany tam na fotografii sprzed kilku lat, jako niespełna 20 letni chłopak, spotkał się nieraz z pogróżkami i groźbami pobicia, a nawet zabójstwa za to, że jest gejem i tego się nie wstydził mówić publicznie. http://www.redwatch.info/sites/slaskie.htmGrupa z pierwszej klasy pobliskiego liceum, pokazana tu na cmentarzu żydowskim w Zabrzu naraziła się twórcom strony tym, że pracowali przy porządkowali zapomnianych grobów zmarłych, którzy nie mają bliskich, bo Żydzi zostali najpierw wymordowani przez Niemców, a potem ci, którzy pozostali, zmuszeni do wyjazdu z Polski przez reżim Gomułki. http://www.portal.katowice.pl/index3.ph ... nosci_050623-letni gej i 41-letnia lesbijka zostali postrzeleni śrutem w centrum Katowic. Na szczęście rany nie okazały się groźne. Do zdarzenia doszło w czwartek około godziny 22.30 przed lokalem przy ul. Mariackiej. Spotykają się tam homoseksualiści. - Wyszłam z koleżanką na zewnątrz, żeby się przewietrzyć. W pewnym momencie usłyszałam charakterystyczny dźwięk wystrzału broni pneumatycznej. Dziennik Zachodni, Cieślicki Igor 18.06.2005 Oprócz tego, znane już na tym forum wypowiedzi duchownych: sedewakantysty ks. Rafała Trytka, który publicznie postulował palenie na stosie gejów. http://www.youtube.com/watch?v=tSdPojDhaYYa także ks. Nęcek, skądinąd rzecznik znanej też z niniejszego forum Kurii Krakowskiej, twierdzący publicznie i w imieniu Kurii chyba, że parady równości są niemoralne. "Marsze tolerancji stają się formą promocji homoseksualnego stylu życia, który nie ma żadnej przyszłości, gdyż nie jest w stanie zabezpieczyć rozwoju społeczeństwa” - pisze w imieniu Kurii Krakowskiej ks. Robert Nęcek. http://ekai.pl/wydarzenia/komentarze/x2 ... eptowania/Inne przykłady nietolerancji i gróźb wobec duchownych niosą ksiądz Stanisław Małkowski a ostatnio ksiądz Piotr Natanek. Księdzu Małkowskiemu wielokrotnie grożono śmiercią. Księdza Jerzego Popiełuszkę, jego przyjaciela, bestialsko zamordowano, podobnie jak księdza Sylwestra Zycha, księdza Suchowolca i księdza Niedzielaka. Tych księży nie zamordowały krasnoludki z krainy Harry Portera. Ich zamordowali ludzie w Polsce, prawdopodobnie Polacy. Inne przykłady, to szalejąca ostatnio, w związku ze zbliżających się wyborów, coraz bardziej walka z opozycją. Walka ta po roku 2000 polega na wyciąganiu ze społeczności opozycyjnej poszczególnych, pojedynczych osób i państwowe nękania i represje wobec nich lub brutalne pobicia. Szkoda, że to nie Ty opisałeś te przykłady i że nie ma ich więcej. Konkludując: Wszyscy w Polsce zasługują na szacunek i bezpieczeństwo. Niestety, na przekór temu, wiele osób i całych grup ludzi nie czuje się szanowanymi i bezpiecznymi. Przykłady włoskie i na przykład rosyjskie, czy amerykańskie nie są na szczęście adekwatne do polskich realiów, mimo wysiłków władzy, by Polska nie różniła się od tych krajów. Aby temu zapobiec, trzeba po pierwsze formować godnych szacunku ludzi i delegować ich do demokratycznej władzy, a następnie dokonywać właściwych wyborów. Wybranych do władzy ludzi i urzędujących urzędników, a także wszystkich innych ludzi, obcokrajowców, duchownych, kobiety i dzieci i mniejszości należy szanować. Jeśli to zrobimy zaczynając od siebie, to efekty mogą nosić znamiona cudów.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N cze 05, 2011 16:54 |
|
|
|
 |
|
Daniel86
|
Kozioł napisał(a): To się nazywa szara propaganda: garść faktów pomieszana z kłamstwami. Proszę więc wskazać te kłamstwa! maly_kwiateku, dzięki za podane przykłady. Przykład włoski podałem trochę z lenistwa jako pierwszy z brzegu przykład, ale przecież powinniście się domyślić, że podobne rzeczy dzieją się też w Polsce. Przecież nie od dziś wiadomo, że Polska nie jest tolerancyjnym i bezpiecznym dla odmieńców krajem. Jeśli chodzi o opcje w ankiecie, to chodziło mi o to, że na szacunek i bezpieczeństwo zasługują między innymi katolicy, a nie tylko katolicy.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
|
| N cze 05, 2011 18:06 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Daniel86 napisał(a): nie od dziś wiadomo, że Polska nie jest tolerancyjnym i bezpiecznym dla odmieńców krajem.
Jeśli chodzi o opcje w ankiecie, to chodziło mi o to, że na szacunek i bezpieczeństwo zasługują między innymi katolicy, a nie tylko katolicy. Byś widział co się działo w Polsce lat 50tych i 60 tych, jeśli chodzi o bezpieczeństwo ludzi odmiennych. Skrytobójcza kulka w łeb i poniewieranie potem po szmatławych gazetach nie była rzadkością. Widzisz, od tamtej pory zrobiliśmy bardzo dużo, jako Naród by to zmienić, jednak ciągle trzeba nad tym pracować. A nie tylko narzekać, albo uciekać z Polski. A ankieta w formie jaka jest - jest niezrozumiała i chyba ośmiesza w sumie mądry i potrzebny temat. Zwróć też uwagę, że w walce z nietolerancją wykazywaną - jak chcesz podkreślić - przez polskich duchownych, zaczynasz strzelać nabojami nietolerancyjnymi wobec tychże duchownych właśnie. I w ten sposób cały temat wygląda na preparowany a nie naturalny, oparty o fakty.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N cze 05, 2011 18:28 |
|
|
|
 |
|
Daniel86
|
maly_kwiateku, a gdzie ja napisałem o duchownych? Pisałem o fanatykach religijnych i prawicowych, którzy uważają, że trzeba tępić każdego, kto ma inne zdanie, wiarę lub inną orientację seksualną i jeszcze na dodatek próbują nam wmówić, że nawet najbardziej prywatne i osobiste odmienności są zagrożeniem dla całego narodu.
Gdybym nie próbował tego zmienić, to bym w ogóle nie wchodził na tę forum. Mam nadzieję, że uda mi się spotkać tu kilku fanatyków religijnych oraz prawicowych i wyjaśnić, że nie mają powodu tępić prywatnych i osobistych odmienności, bo jeśli coś jest prywatne i osobiste, to jest niegroźne dla osób trzecich.
|
| N cze 05, 2011 18:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Daniel86 napisał(a): Kozioł napisał(a): To się nazywa szara propaganda: garść faktów pomieszana z kłamstwami. Proszę więc wskazać te kłamstwa! Kłamstwem jest zawężenie problemu do homoseksualistów. Z taka sama agresją spotykają się także ludzie ze względu na kolor skóry (także i "biali" - pobicia i morderstwa w Anglii czy Holandii popełnione przez mniejszość etniczną), przynależność regionalną, religię (także chrześcijańską i także ze strony skrajnych homofilów). Uważam także, że skrajnej polaryzacji w sprawie homoseksualizmu winni sa sprowadzający sprawę często do absurdu w łamaniu wszelkich norm społecznych sami homoaktywiści. Wystarczy spojrzeć na berlinską paradę "wolności" mająca najwięcej wspólnego z hedoizmem, a najmniej z wolnością. Domagając się "wolności" i "tolerancji" nie wykazują się żadną tolerancja dla odmiennych poglądów, a w szczególności dla ortodoksyjnych chrześcijan patrzących na społeczeństwo przez pryzmat rodziny..
|
| Wt cze 07, 2011 22:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Daniel86 napisał(a): Gdybym nie próbował tego zmienić, to bym w ogóle nie wchodził na tę forum. Mam nadzieję, że uda mi się spotkać tu kilku fanatyków religijnych oraz prawicowych i wyjaśnić, że nie mają powodu tępić prywatnych i osobistych odmienności, bo jeśli coś jest prywatne i osobiste, to jest niegroźne dla osób trzecich. To może zacznij od innego środowiska - komentarze na gejowskich portalach wcale nie mówią o tolerancji czy miłości. Często sa wręcz nasycone nienawiścią. Może własnie tędy jest droga? (przecież nikt nie pogłaszcze wilka szczerzącego kły  )
|
| Wt cze 07, 2011 22:51 |
|
 |
|
Daniel86
|
Kozioł, "nas prześladują, więc my też mamy prawo prześladować" - logika rodem z przedszkola. Słowo "homofilia" nie oznacza człowieka, który lubi homoseksualistów. Oczywiście wiem, że był to tylko Twój skrót myślowy, ale i tak musiałem się przyczepić, by to nie poszło w świat. Te słowa ma już swoje znaczenie. Kozioł napisał(a): To może zacznij od innego środowiska - komentarze na gejowskich portalach wcale nie mówią o tolerancji czy miłości. Uważam, że po części nietolerancja gejów względem homofobów jest uzasadniona. Homofobia w przeciwieństwie do homoseksualizmu nie jest prywatną sprawą. Z powodu homofobii ludzie są dyskryminowani na rynku pracy, prześladowani, a nawet bici, więc niedziwne, że oni z tym walczą. A co się złego dzieje z powodu homoseksualizmu? Na pewno nic osobom trzecim, a mimo to osoby trzecie są przeciw. Więc nietolerancja homofobii jest moim zdaniem bardziej logiczna niż nietolerancja homoseksualizmu. W tolerancji nie o to chodzi, by tolerować wszystkich, lecz tylko tych, którzy nie naruszają wolności osobistej innych ludzi, bo jeśli coś jest sprawą prywatną i osobistą, to nie ma powodu z tym walczyć, gdyż "prywatny" oznacza "nieszkodliwy dla osób trzecich". Przynajmniej ja to tak rozumiem.
|
| Śr cze 08, 2011 9:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Daniel86 napisał(a): Kozioł, "nas prześladują, więc my też mamy prawo prześladować" - logika rodem z przedszkola. A to jest kłamstwo! Oszustwo. Przypisałeś mi zarówno słowa, jak i opinię której nie wyraziłem. Kolejne kłamstwo - kolejna manipulacja.Cytuj: Słowo "homofilia" nie oznacza człowieka, który lubi homoseksualistów. Oczywiście wiem, że był to tylko Twój skrót myślowy, ale i tak musiałem się przyczepić, by to nie poszło w świat. Te słowa ma już swoje znaczenie. To już poszło w swiat i jest powszechnie uzywane. Tak samo jak w środowisku LGBT i homofili okreslenie "homofob" na każdego, kto się z nimi nie zgadza. Cytuj: Uważam, że po części nietolerancja gejów względem homofobów jest uzasadniona. Homofobia w przeciwieństwie do homoseksualizmu nie jest prywatną sprawą. Z powodu homofobii ludzie są dyskryminowani na rynku pracy, prześladowani, a nawet bici, więc niedziwne, że oni z tym walczą. A co się złego dzieje z powodu homoseksualizmu? Na pewno nic osobom trzecim, a mimo to osoby trzecie są przeciw. Więc nietolerancja homofobii jest moim zdaniem bardziej logiczna niż nietolerancja homoseksualizmu. Czyli nietolerancja w imię tolerancji? Nienawiść w imię miłości? Brrr, wspaniała logika środowiska LGBT. Dlaczego poglądy odmienne od środowiska LGBT nie sa sprawą prywatną, a poglądy prohomo już tak? Co za hipokryzja!A dlaczego osoby trzecie sa przeciw? Z prostego powodu - powyższa "logiką" czuja się mocno zagrożeni. Wbrew pozorom homoseksualizm nie jest sprawą prywatną, a przynajmniej przestał być w momencie, gdy srodowiska LGBT wyruszyły na swa krucjatę polaryzując społeczeństwo. Chrześcijanie przeciwni? - no to zbezcześćmy jakis kościół! <- takie działania nie prowadza do niczego dobrego. W momencie gdy LGBT zażądały zmian społecznych nazywając wszystkich przeciwnych homofobami skończyła się prywatność.W imię poprawności politycznej doszło do takiego absurdu, ze flagowa para homoseksualna stanowiąca w Anglii "przykładową" rodzinę zastępczą przez lata molestowała wychowanków, bo ... każdy urzędnik bał się rozpocząć śledztwo pomimo wielu skargom i zeznaniom. Cytuj: W tolerancji nie o to chodzi, by tolerować wszystkich, lecz tylko tych, którzy nie naruszają wolności osobistej innych ludzi, bo jeśli coś jest sprawą prywatną i osobistą, to nie ma powodu z tym walczyć, gdyż "prywatny" oznacza "nieszkodliwy dla osób trzecich". Przynajmniej ja to tak rozumiem. Z punktu widzenia chrześcijan i innych "homofobów" prywatność homoseksualisty kończy się w momencie, gdy narzuca innym swój światopogląd, gdy środowisko LGBT nie pozwala wychowywac dzieci wg własnych przekonań, gdy środowisko LGBT pośrednio, czy bezpośrednio walczy o zamykanie wyznaniowych osrodków adopcyjnych. Prywatność kończy się w momencie, gdy srodowisko LGBT w imię "tolerancji" nie toleruje innego światopoglądu. A potem się dziwisz w tak spolaryzowanym środowisku skrajnych postaw. Wiesz w którym momencie skończyła się moja tolerancja wobec działań bojówkarzy LGBT? W momencie gdy zorganizowali marsz "równosci" wykorzystując do tego kilka osób niepełnosprawnych, zasłaniając się ich wózkami inwalidzkimi.
|
| Śr cze 08, 2011 10:40 |
|
 |
|
waldek
zbanowany na stałe
|
Kozioł napisał(a): Kolejne kłamstwo - kolejna manipulacja.
Co tam kłamstwo. Zawsze można skorzystać z ulubionej dla każdego katolickiego hipokryty instytucji spowiedzi Myk i konto czyste, przynajmniej do kolejnego razu. Możesz tez donieść do moderacji.
|
| Śr cze 08, 2011 11:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
waldek napisał(a): Kozioł napisał(a): Kolejne kłamstwo - kolejna manipulacja.
Co tam kłamstwo. Zawsze można skorzystać z ulubionej dla każdego katolickiego hipokryty instytucji spowiedzi Myk i konto czyste, przynajmniej do kolejnego razu. Możesz tez donieść do moderacji. Co za siła argumentacji, co za merytoryczna wypowiedź! W każdym razie może by i taka była  gdybym był katolikiem. Ale dziękuję bardzo za nią - jest przykładem argumentów i tolerancji osób popierających działania bojówek LGBT.
|
| Śr cze 08, 2011 12:19 |
|
 |
|
Elbrus
|
Kozioł napisał(a): Dlaczego poglądy odmienne od środowiska LGBT nie sa sprawą prywatną, a poglądy prohomo już tak? Co za hipokryzja! Prywatną sprawą są poglądy nienaruszające wolności innych. Jeśli poglądy prohomo naruszają w czymś (w czym?) wolność kogokolwiek, to nie są prywatne. Kozioł napisał(a): Wbrew pozorom homoseksualizm nie jest sprawą prywatną, a przynajmniej przestał być w momencie, gdy srodowiska LGBT wyruszyły na swa krucjatę polaryzując społeczeństwo. Polaryzując, czyli co robiąc? Kozioł napisał(a): Z punktu widzenia chrześcijan i innych "homofobów" prywatność homoseksualisty kończy się w momencie, gdy narzuca innym swój światopogląd Swój, czyli jaki i w jaki sposób narzuca? Kozioł napisał(a): gdy środowisko LGBT nie pozwala wychowywac dzieci wg własnych przekonań Własnych, czyli jakich? Kozioł napisał(a): gdy środowisko LGBT pośrednio, czy bezpośrednio walczy o zamykanie wyznaniowych osrodków adopcyjnych. Podaj przykład takich działań ze strony środowiska LGBT w Polsce. Kozioł napisał(a): Prywatność kończy się w momencie, gdy srodowisko LGBT w imię "tolerancji" nie toleruje innego światopoglądu. Innego, czyli jakiego? Kozioł napisał(a): Wiesz w którym momencie skończyła się moja tolerancja wobec działań bojówkarzy LGBT? W momencie gdy zorganizowali marsz "równosci" wykorzystując do tego kilka osób niepełnosprawnych Czy te osoby zostały zaciągnięte na ten marsz siłą - wbrew własnej woli? Kozioł napisał(a): zasłaniając się ich wózkami inwalidzkimi. A co - nie mogłeś przez to dobrze trafić kamieniami?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Śr cze 08, 2011 12:39 |
|
 |
|
waldek
zbanowany na stałe
|
Kozioł napisał(a): Ale dziękuję bardzo za nią - jest przykładem argumentów i tolerancji osób popierających działania bojówek LGBT.
A to jest kłamstwo! Oszustwo. Przypisałeś mi zarówno słowa, jak i opinię której nie wyraziłem. Kolejne kłamstwo - kolejna manipulacja. Otóż ja nie popieram bojówek LGBT. Uważam tylko że każdy ma prawo "czynic swoja wolę" i ewentualnie zadeptać kazdego kto wejdzie z butami w drogę tejże woli. 
|
| Śr cze 08, 2011 13:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
waldek napisał(a): Kozioł napisał(a): Ale dziękuję bardzo za nią - jest przykładem argumentów i tolerancji osób popierających działania bojówek LGBT.
A to jest kłamstwo! Oszustwo. Przypisałeś mi zarówno słowa, jak i opinię której nie wyraziłem. Kolejne kłamstwo - kolejna manipulacja. Otóż ja nie popieram bojówek LGBT. Uważam tylko że każdy ma prawo "czynic swoja wolę" i ewentualnie zadeptać kazdego kto wejdzie z butami w drogę tejże woli.  OK, złapałeś mnie. Nie mam nic na usprawiedliwienie.
|
| Śr cze 08, 2011 14:16 |
|
|
|