Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Ojciec dobro-dobro i relikwie
Znacie to? http://www.youtube.com/watch?v=BsGa-0x8 ... r_embeddedProfesjonalnie zrobione i celnie uchwycone. Brawo.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt wrz 16, 2011 0:58 |
|
|
|
 |
szumi
Moderator
|
 Re: Ojciec dobro-dobro i relikwie
Co celnie uchwycone? Ja jakoś tej celności nie widzę...
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pt wrz 16, 2011 6:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Głupawka - ot co.
|
Pt wrz 16, 2011 7:22 |
|
|
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
Dobre jajca:) ja mam podobne zdanie co do robienia relikwii z części ciała. Trąci to średniowiecznym zabobonem, i w ogóle czemu to ma służyć?
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
Pt wrz 16, 2011 15:07 |
|
 |
grzmot
|
Paralizator JAN POWER - relikwia trzeciego stopnia 
_________________ A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39
|
Pt wrz 16, 2011 15:30 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Rada Etyki zakazała pokazywania zbliżeń pedałów w trakcie kręcenia 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt wrz 16, 2011 20:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
szumi napisał(a): Co celnie uchwycone? Ja jakoś tej celności nie widzę... ja też nie za bardzo..bardziej od filmu zaciekawiły mnie komentarze pod ...jako obraz człowieka(trochę smutny),którego takie filmy bawią...nie mówię nawet o wulgaryzmach,bo w pewnym przedziale wiekowym są niemal regułą,tylko ta polszczyzna przez chwilę musiałam sie zastanowić co to jest miszcz kiedyś na jednym z krakowskich bloków przeczytałam: tu żondzi ksioncteż mi zajęło chwilę,zanim zaskoczyłam ,co autor chciał przez to powiedzieć 
|
So wrz 17, 2011 14:26 |
|
 |
grzmot
|
Nie widzicie celności przekazu, bo nie chcecie jej zobaczyć. Zamykacie się na PRAWDĘ! Jesteście jako te dzbany puste, co stoją w ciemnicy! Tak przy okazji, zaskakuje krytyka języka polskiego przez osobę, która nie ma zielonego pojęcia o pisowni, ani o wielkich literkach nie słyszała, ani o kropkach, ani o odstępach po przecinkach  .
_________________ A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39
|
So wrz 17, 2011 15:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
grzmot napisał(a): Tak przy okazji, zaskakuje krytyka języka polskiego przez osobę, która nie ma zielonego pojęcia o pisowni, ani o wielkich literkach nie słyszała, ani o kropkach, ani o odstępach po przecinkach  . Bardzo sobie cenię rzeczową krytykę,dlatego dziękuję Ci za tę uwagę Rzeczywiście pisząc anonimowe posty na forum jestem często niechlujna, na co nie pozwoliłabym sobie w realu  ...będę bardziej uważać.
|
So wrz 17, 2011 17:12 |
|
 |
szym
|
Filmik, stworzony dla żartów i tyle. Z tym, że porusza ważną kwestię. A nawet w encyklopedii katolickiej zauważono:
„Wszelkie próby znalezienia w Starym Testamencie jakiegoś usprawiedliwienia dla otaczania czcią relikwii byłyby daremne; również w Nowym Testamencie poświęcono relikwiom niewiele uwagi. (...) [„Ojciec” Kościoła] Orygenes najwidoczniej uważał takie praktyki za pogański przejaw szacunku dla przedmiotów materialnych” (New Catholic Encyclopedia, 1967, t. 12, ss. 234, 235).
Pozdrawiam
|
So wrz 17, 2011 17:21 |
|
 |
Thurs
|
A całun? Cuda eucharystyczne? Stygmaty? To wszystko sprawka szatana?? A może zmyślne triki i fałszerstwa? 
_________________ kim jesteś człowieku żyjący w XXI wieku...
|
So wrz 17, 2011 17:29 |
|
 |
Andy72
|
Thurs napisał(a): A całun? Cuda eucharystyczne? Stygmaty? To wszystko sprawka szatana?? A może zmyślne triki i fałszerstwa?  Cuda eucharystyczne i stygmaty to co innego. A całun jest konkretnym dowodem który jest ceny i można go badać. To coś innego niż część ciała posiadająca magiczne własności.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So wrz 17, 2011 18:59 |
|
 |
Elbrus
|
Andy72 napisał(a): To coś innego niż część ciała posiadająca magiczne własności. Czy relikwie posiadają magiczne właściwości?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So wrz 17, 2011 19:35 |
|
 |
Thurs
|
A co np z wodą którą Jan Chrzciciel ochrzcił Jezusa. Jak ją byście zbadali? 
_________________ kim jesteś człowieku żyjący w XXI wieku...
|
So wrz 17, 2011 22:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Thurs napisał(a): A co np z wodą którą Jan Chrzciciel ochrzcił Jezusa. Jak ją byście zbadali?  Skąd pytanie? Masz może próbkę? 
|
N wrz 18, 2011 8:19 |
|
|