Autor |
Wiadomość |
grandepunto
|
 Dobry kawał :)
Niedługo po tym jak nasze ostatnie dziecko wyjechało na studia, mój mąż odpoczywał przy mnie na kanapie z głową na moich kolanach. Ostrożnie zdjęłam jego okulary. - Wiesz, kochanie - powiedziałam słodko - bez okularów wyglądasz tak samo przystojnie, jak wtedy, kiedy się pobieraliśmy. - Kotku - odpowiedział z szerokim uśmiechem - bez okularów widzę, że wciąż wyglądasz pięknie!
|
Wt mar 05, 2013 23:37 |
|
|
|
 |
mareta
|
 Re: Dobry kawał :)
Kiedy kogut znosi jajka?
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
So mar 09, 2013 16:21 |
|
 |
czytoja
|
Idzie Kowalski przez budowę i niesie worek cementu na plecach. Za nim kolega Nowak niesie dwa worki cementu. Majster zatrzymuje Kowalskiego i pyta: - Czemu niesiesz tylko jeden worek cementu a Nowak aż dwa? - Panie majster bo to leń jest, jemu nie chce się dwa razy chodzić.
|
Śr mar 13, 2013 11:52 |
|
|
|
 |
Adamek
|
Podobno konklawe mogło się odbyć wcześniej... ... ale nie było wiadomo, czy Tusk się zgodzi....
_________________ Wszystkie rzeki płyną do morza, a morze wcale nie wzbiera;
|
Wt mar 19, 2013 18:01 |
|
 |
kalip
|
Poborowy Żyd opowiada kolegom jak odchodził do wojska "Jak wychodziłem z domu tate płakali -moje serce jak kamień, mame płakali - moje serce jak żelazo, siostre płakali -moje serce jak lód ,ale jak kozuchne zabeczało Aaabramieeeeeee - moje serce jak flak"
|
Wt mar 19, 2013 21:19 |
|
|
|
 |
ARHIZ
|
mareta napisał(a): Kiedy kogut znosi jajka? Jak schodzi po drabinie 
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Pt mar 22, 2013 16:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam taki brodaty podobno kawał, ale ja go dziś usłyszałam pierwszy raz.
Żona przyglądając się sobie w lustrze biadoli do męża: - Mam już tyle siwych włosów...Te wory pod oczami...Nie no, kurze łapki zachodzą mi aż do uszu... Chyba będę miała depresję. Kochanie powiedz mi coś miłego. Mąż znad gazety: - Za to wzrok masz doskonały!
|
Pt mar 22, 2013 20:22 |
|
 |
agvis
|
To ja też coś z brodą:
Mąż wraca późno do domu. Żona podchodzi, ogląda dokładnie marynarkę, koszulę i wykrzykuje: - Ty draniu! Już nawet łysej nie odpuścisz!
|
Pt mar 22, 2013 21:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kiedy byłem dzieckiem, czytałem namiętnie "Kaczora Donalda". W jednej historyjce Donald wymyśla żart tak zabawny, że nie może go wypowiedzieć na głos, ponieważ ciągle się śmieje. W końcu jednak udaje mu się wyszeptać go swym siostrzeńcom. Stwierdzają oni: "Ależ wujku, to kawał z taaaką brodą".
Po przeczytaniu tego wielokrotnie później zastanawiałem się: "Co to znaczy, jak kawał może mieć brodę, nie łapię", ponieważ byłem zbyt młody by zrozumieć, co oznacza to wyrażenie.
|
Pt mar 22, 2013 21:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak Wielkanoc po wodzie, to Kupała po lodzie.
|
Pt mar 22, 2013 21:49 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
No, moi drodzy. Papież emeryt raczej nie jest zachwycony dowcipami z brodą? [...] AsienkkaObawiam się nawet, że jego oblicze wyraża głęboki namysł, komu z Was "przyłożyć" poniższą nagrodą za internetową archeologię, dokopującą się do czasów Sema, Chama i Jafeta. Załącznik:
Golden Shovel Avard -.png [ 38.59 KiB | Przeglądane 34639 razy ]
Ja aż tak krytyczny nie jestem. Rozumiem, że niektórzy mają neta od niedawna i wszystko dla nich jest nowe i odkrywcze  . ------------------------------------------------------------------------ Wiem, wiem  . Jestem diablo miły  , ale Hertunia mię ostatnio zaniedbuje, toteż tą drobną złośliwostką ulżyłem sobie sakramencko  . W ramach rewanżu możecie mnie hejtować  (z uśmiechem przeżyję), lub powiedzcie tylko słowo, a zapodam Wam cuś bardziej na czasie  . (Jak widzę, nasze kochane dziewczyny pierwsze do świntuszenia kawałami damsko-męsko-jajecznymi  ).
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
So mar 23, 2013 0:17 |
|
 |
patrycjakazadi
|
Statek badawczy kolejny miesiąc pływa po oceanie. Załoga po cichu zaczyna popijać z tęsknoty za lądem. Kapitan postanowił przerwać pijaństwo i zebrał całą załogę na pokładzie: - W związku z zaobserwowanymi przypadkami nadużywania alkoholu na pokładzie, zobowiązuje wszystkich do wyrzucenia całych zapasów wódki do morza! Na pokładzie zaległa grobowa cisza. I nagle gdzieś, z tylnych rzędów, rozlega się radosny głos: - Kapitan ma rację! To hańba! Bez dwóch zdań należy cały zapas alkoholu wyrzucić za burtę! Załoga zszokowana. Po chwili odzywa się bosman: - Hej, wy tam z tylnych rzędów! Czy ktoś udzielił głosu nurkom?
|
N mar 24, 2013 19:07 |
|
 |
mareta
|
Otto_Katz napisał(a): No, moi drodzy. Papież emeryt raczej nie jest zachwycony dowcipami z brodą? damsko-męsko-jajecznymi  ). Zachwycony czy nie, zapodaj dowcip albo samą brodę.... 
|
Pn mar 25, 2013 19:46 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Miła @mareto. Zapodać nie mogę, ponieważ @ Asiennka usunęła gif. (Widać dziewczyna świętsza od papieża lub z poczuciem humoru coś nie tego i Hyde Park również chce zamienić w grupę modlitewną  ).  Toteż, po cenzorskiej ingerencji naszej przemiłej @ adminki w mój wcześniejszy post, uprzejmie proszę użytkowników o zignorowanie jego treści, gdyż po dokonanej "kastracji" możecie odnieść wrażenie, że pisałem powyższe będąc owładniętym ciężką pomrocznością jasną. Lecz zapewniam, że cierpię na schorzenia kończyn dolnych oraz przytępienie słuchu, z "głową" - chwalić Pana - jeszcze wszystko w porządku  . Natomiast jeśli już wycina się dobre kąski z wątków o humorze, doprawdy odechciewa mi się pisać i zabawiać współużytkowników. Za Jej zachowanie pozostaje mi tylko Was przeprosić, co niniejszym czynię  /  . Ale ponieważ @mareto (jak wiesz  ) kochanym kobitkom nigdy nie odmawiam, specjalnie dla Ciebie papież senior w innym ujęciu. A dowcipy, gdy dojdę po zadanym ciosie do siebie  . Do Ciebie o tej porze wpraszać się już nie wypada - chyba, że powiesz tylko słowo, a...  . (Miejmy nadzieję, że ta fotka nie urazi znów czyiś uczuć, ponuractwa czy Bóg raczy wiedzieć czego?) Załącznik:
Duch wieje kędy chce..jpg [ 41.32 KiB | Przeglądane 34765 razy ]
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
Pn mar 25, 2013 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fotka nie urazi, ale zgorzkniałe uwagi - w wątku gdzie się zagląda aby przeczytać coś wesołego - rażą, tym bardziej, że stali userzy powinni wiedzieć, gdzie takie uwagi się umieszcza. Może jednak ktoś będzie miał jakiś fajny kawał na rozpoczęcie dnia? Ostatecznie mogę znów zapodać coś brodatego  Edit: mam Nowy Jork, Central Park. Małą dziewczynkę atakuje pitbull. Podbiega młody mężczyzna i unieszkodliwia psa. Obserwujący całe zajście policjant podchodzi i mówi: - Jest pan bohaterem. W jutrzejszych gazetach napiszą: Nowojorczyk uratował życie dziecku! - Ale ja nie jestem z Nowego Jorku... - Nie szkodzi, będzie: Bohaterski Amerykanin uratował dziecko! - Ale ja nie jestem z Ameryki... - To skąd pan jest?! - Z Palestyny. Następnego dnia nagłówki w gazetach: Islamski terrorysta zamordował amerykanskiego psa.
|
Wt mar 26, 2013 9:16 |
|
|
|