Dlaczego księża i biskupi wszystko niszczą?
Autor |
Wiadomość |
MJ88
|
Dlaczego księża i biskupi wszystko niszczą?
Pokój wam.
Dlaczego księża niszczą wszystko i nie mamy biskupów?
|
So gru 14, 2024 19:12 |
|
|
|
|
mareta
|
Re: Dlaczego księża i biskupi wszystko niszczą?
MJ88 napisał(a): Pokój wam.
Dlaczego księża niszczą wszystko i nie mamy biskupów? Może napiszesz bardziej konkretnie?
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
So gru 14, 2024 21:17 |
|
|
MJ88
|
Chodzi mi o niszczenie wspólnot np. Odnowa w Duchu Świętym. Nie angażują się w rozwój wspólnoty a biskupi nie są drogowskazem i wsparciem dla wiernych, wielu jest homoseksualistami.
|
N gru 15, 2024 0:24 |
|
|
|
|
Witold33
|
Firma wojuje z konkurencją. Lubi dominować na rynku.
|
N gru 15, 2024 8:32 |
|
|
mareta
|
MJ88 napisał(a): Chodzi mi o niszczenie wspólnot np. Odnowa w Duchu Świętym. Nie angażują się w rozwój wspólnoty a biskupi nie są drogowskazem i wsparciem dla wiernych...... Wszyscy? masz jakeś nazwiska, fakty, czy choćby źródła? Coś jakby jeszcze bardziej konkretnie?
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn gru 16, 2024 14:31 |
|
|
|
|
MJ88
|
Dominikanin Paweł Maliński we Wrocławiu stworzył sektę, ostatecznie został osadzony w więzieniu za zgwałcenie zakonnicy w Częstochowie (był jej kierownikiem duchowym). Ksiądz Ireneusz (Irek) Bochyński z Oławy był wykładowcą na Papieskim Wydziale Teologicznym (PWT) we Wrocławiu i znaną postacią w lokalnej społeczności katolickiej. Zajmował się działalnością duszpasterską i akademicką, był zaangażowany w rozwój życia duchowego w regionie. Miał dziecko z pozamałżeńskiego związku.
W Dąbrowie Górniczej była orgia homoseksualna z udziałem księży i męskiej prostytutki, aż pogotowie ratunkowe było wzywane bo ktoś by umarł.
|
Wt gru 17, 2024 19:39 |
|
|
Swołocz
|
MJ88 napisał(a): Ksiądz Ireneusz (Irek) Bochyński z Oławy był wykładowcą na Papieskim Wydziale Teologicznym (PWT) we Wrocławiu i znaną postacią w lokalnej społeczności katolickiej. Zajmował się działalnością duszpasterską i akademicką, był zaangażowany w rozwój życia duchowego w regionie. Miał dziecko z pozamałżeńskiego związku. Może gdyby nie despotyczny wymóg celibatu od księży, takich przykładów hipokryzji nie byłoby.
|
Wt gru 17, 2024 19:42 |
|
|
mareta
|
MJ88 napisał(a): Dominikanin Paweł Maliński we Wrocławiu stworzył sektę, ostatecznie został osadzony w więzieniu za zgwałcenie zakonnicy w Częstochowie (był jej kierownikiem duchowym). Ksiądz Ireneusz (Irek) Bochyński z Oławy był wykładowcą na Papieskim Wydziale Teologicznym (PWT) we Wrocławiu i znaną postacią w lokalnej społeczności katolickiej. Zajmował się działalnością duszpasterską i akademicką, był zaangażowany w rozwój życia duchowego w regionie. Miał dziecko z pozamałżeńskiego związku.
W Dąbrowie Górniczej była orgia homoseksualna z udziałem księży i męskiej prostytutki, aż pogotowie ratunkowe było wzywane bo ktoś by umarł. To trzy bardzo złe, naganne sytuacje, o trzy za dużo. W Polsce posługuje ok. 25 tys. księży diecezjalnych, którzy pracują przede wszystkim w parafiach. Jest także ok. 9. tys. zakonników, którzy przyjęli święcenia kapłańskie – mówi dyr. Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego pallotyn ks. Wojciech Sadłoń.
|
Wt gru 17, 2024 21:40 |
|
|
mareta
|
Swołocz napisał(a): MJ88 napisał(a): Ksiądz Ireneusz (Irek) Bochyński z Oławy był wykładowcą na Papieskim Wydziale Teologicznym (PWT) we Wrocławiu i znaną postacią w lokalnej społeczności katolickiej. Zajmował się działalnością duszpasterską i akademicką, był zaangażowany w rozwój życia duchowego w regionie. Miał dziecko z pozamałżeńskiego związku. Może gdyby nie despotyczny wymóg celibatu od księży, takich przykładów hipokryzji nie byłoby. Dlaczego? Czy żonaci panowie nie zdradzają?
|
Wt gru 17, 2024 21:42 |
|
|
george45
|
mareta napisał(a): W Polsce posługuje ok. 25 tys. księży diecezjalnych, którzy pracują przede wszystkim w parafiach. Jest także ok. 9. tys. zakonników, którzy przyjęli święcenia kapłańskie – mówi dyr. Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego pallotyn ks. Wojciech Sadłoń. Bez przesady, to że są zakonnikami, księżmi, nie oznacza wszyscy biorą udział w orgiach, są homoseksualistami czy też mają dzieci na boku.
|
Wt gru 17, 2024 22:42 |
|
|
Witold33
|
Podpisuję się. Nie wszyscy.
|
Śr gru 18, 2024 9:14 |
|
|
Witold33
|
Nie wiem, czemu tak wszystko konsekrowani niszczą. Znaczy wiem, domyślam się, chcieliby żyć jak ludzie, no ale ta wcześniejsza własna "dojrzała" decyzja.............Ale nie wnikam, nigdy nie czułem powołania, nie marzyłem o celibacie i misji. Ale ciągle się uczę, niedawno wyczytałem o księdzu Stanislawie Trzeciaku. Mały Dziennik. Pisywał, że Hitler realizuje encykliki papieskie. https://dlibra.bibliotekaelblaska.pl/dl ... t?id=42253https://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_TrzeciakMyślalem, że szalenstwo ma pewne granice. Myliłem się.
|
Śr gru 18, 2024 14:03 |
|
|
mareta
|
MJ88 napisał(a): Dominikanin Paweł Maliński we Wrocławiu stworzył sektę, ostatecznie został osadzony w więzieniu za zgwałcenie zakonnicy w Częstochowie (był jej kierownikiem duchowym). Ksiądz Ireneusz (Irek) Bochyński z Oławy był wykładowcą na Papieskim Wydziale Teologicznym (PWT) we Wrocławiu i znaną postacią w lokalnej społeczności katolickiej. Zajmował się działalnością duszpasterską i akademicką, był zaangażowany w rozwój życia duchowego w regionie. Miał dziecko z pozamałżeńskiego związku.
W Dąbrowie Górniczej była orgia homoseksualna z udziałem księży i męskiej prostytutki, aż pogotowie ratunkowe było wzywane bo ktoś by umarł. Podasz źródła?
|
Śr gru 18, 2024 21:05 |
|
|
george45
|
Witold33 napisał(a): Nie wiem, czemu tak wszystko konsekrowani niszczą. Znaczy wiem, domyślam się, chcieliby żyć jak ludzie,[...] Dawno, dawno temu kochanka króla Francji, Ludwika XV, trwoniąca publiczne pieniądze ponoć powiedziała „après nous, le déluge”, co dosłownie tłumaczy się jako „po nas potop”. Tak sobie gdybam, jeśli konsekrowany miałby żonę, kochankę, kochanka, dzieci, zdecydowanie ciężej byłoby mu rzec „po nas potop”. Poczułby coś takiego jak przywiązanie. Przywiązanie wiąże się z odpowiedzialnością i relacjami między ludźmi. Odpowiedzialność za to, co oswojone: Mały Książę mówi, że „jestem odpowiedzialny za moją różę”. Przywiązanie wiąże się z odpowiedzialnością, staje się dla nas ważne. Tworzenie więzów: W rozmowie z lisem, Mały Książę dowiaduje się, że „stworzyć więzy” oznacza, że stajemy się odpowiedzialni za innych. Gdy odpowiedzialności i więzów brak - my, a po nas choćby potop.
|
Śr gru 18, 2024 21:17 |
|
|
mareta
|
george45 napisał(a): Witold33 napisał(a): Nie wiem, czemu tak wszystko konsekrowani niszczą. Znaczy wiem, domyślam się, chcieliby żyć jak ludzie,[...] Tworzenie więzów: W rozmowie z lisem, Mały Książę dowiaduje się, że „stworzyć więzy” oznacza, że stajemy się odpowiedzialni za innych. Gdy odpowiedzialności i więzów brak - my, a po nas choćby potop. Na pewno chodzi o tworzenie więzów? Dla mnie więzy to powrozy, pęta, lub kajdany, podczas gdy więzi to po prostu relacje.
|
Śr gru 18, 2024 22:59 |
|
|
|