|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
malkontentis
|
 Zdrowie
Witam, znacie jakieś dobre centrum medyczne lub lekarzy, gdzie można się umówić?
|
Śr gru 18, 2024 15:14 |
|
|
|
 |
mareta
|
 Re: Zdrowie
Na zdrowie
Szlachetne zdrowie, Nikt się nie dowie, Jako smakujesz, Aż się zepsujesz. Tam człowiek prawie Widzi na jawie I sam to powie, Że nic nad zdrowie Ani lepszego, Ani droższego; Bo dobre mienie, Perły, kamienie, Także wiek młody I dar urody, Miejsca wysokie, Władze szerokie Dobre są, ale – Gdy zdrowie w cale. Gdzie nie masz siły, I świat niemiły. Klejnocie drogi, Mój dom ubogi Oddany tobie Ulubuj sobie!
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt mar 04, 2025 17:06 |
|
 |
mareta
|
Pewnego dnia zamienie się w staruszkę. Dzisiaj napiszę 12 notatek do samej siebie. Dlaczego, możesz zapytać? Bo powtarzając je codziennie, mogę zamienić się w miłą babcię, a nie starą, złą Babę Jagę. Tak więc, moja droga, kiedy staniesz się stara... 1. Nigdy nikogo nie pouczaj. Nawet jeśli wiesz, że będziesz mieć rację. Przypomnij sobie, jak irytujące było to kiedyś dla Ciebie. I czy sama stosowała się do rad starszych..... 2. Nie próbuj pomagać, jeśli nie zostaniesz o to poproszona. Nie narzucaj się nikomu. Nie próbuj chronić swoich bliskich przed wszystkimi nieszczęściami świata. Po prostu ich kochaj. 3. Nie narzekaj! Na swoje zdrowie, na sąsiadów, na rząd, na fundusz emerytalny! Nie zamieniaj się w kłótliwą staruszkę w moherowym berecie na ławce przed klatką schodową. 4. Nie oczekuj wdzięczności od dzieci. Pamiętaj: nie ma niewdzięcznych dzieci - są głupi rodzice, którzy oczekują wdzięczności od swoich dzieci. 5. Nie wypowiadaj zdań typu: "Jestem w takim wieku...", "Oddałem ci moje najlepsze lata...", "Jestem starsza, więc wiem lepiej...". Pamiętaj - to nie do zniesienia! 6. Jeśli masz wnuki, nie nalegaj, aby zwracały się do Ciebie po imieniu zamiast "babcia". To głupie zachowanie. 7. Nie wydawaj ostatnich pieniędzy na zabiegi odmładzające. To bezcelowe. Lepiej wydać je na podróże. 8. Nie patrz na siebie w lustrze i nie rób makijażu w zaciemnionym pokoju. Nie musisz okłamywać siebie. I staraj się wyglądać elegancko, kiedy to tylko możliwe. Elegancko, nie młodo. Zaufaj mi - tak jest lepiej. 9. Jeśli masz, pielęgnuj swojego mężczyznę, nawet jeśli stał się pomarszczonym, bezradnym, zrzędliwym starcem. Nie zapominaj, że kiedyś był młody, silny i zabawny. I prawdopodobnie jest jedną z niewielu osób, które pamiętają cię młodą, szczupłą i piękną. I być może jest jedyną osobą, która naprawdę cię teraz potrzebuje..... 10. Nie staraj się za wszelką cenę nadążać za duchem czasu: rozumieć nowe technologie, maniakalnie śledzić wiadomości, ciągle uczyć się czegoś nowego, aby nie "zostać w tyle za życiem". To niedorzeczne. Rób to, co lubisz. Ile razy możesz. 11. Nie obwiniaj się za nic. Bez względu na to, jak potoczy się Twoje życie lub życie Twoich dzieci - zrobiłaś wszystko, co mogłaś. 12. Zachowaj godność w każdej sytuacji! Do samego końca! Daj z siebie wszystko, moja droga, to bardzo ważne. - Irena Ars
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt mar 04, 2025 19:34 |
|
|
|
 |
marekkkkkkkk
|
Witaj! Bardzo trafne słowa o zdrowiu, rzeczywiście jest to najcenniejsze, co mamy. 🌱 Chciałam się podzielić moim doświadczeniem dotyczącym naturalnych metod wspomagania zdrowia. Ostatnio zaczęłam stosować konopie w formie oleju CBD, który stał się moim niezastąpionym wsparciem w walce ze stresem i bezsennością. 😊 Konopie mają długą historię, nawet w religiach są uważane za roślinę pełną mocy uzdrawiającej. W wielu tradycjach, od starożytności aż po współczesność, są wykorzystywane do łagodzenia bólu, stresu oraz poprawy jakości snu. Osobiście sięgam po olej CBD, który, jak się okazało, doskonale pomaga mi się zrelaksować po ciężkim dniu i poprawia jakość snu. 🌿✨ Wiem, że wiele osób nie wierzy w naturalne metody, ale na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że CBD naprawdę działa, by przywrócić wewnętrzną harmonię i spokój. To świetny sposób na odprężenie, szczególnie jeśli życie pełne jest wyzwań, a stres nie pozwala na pełen relaks. 😊 Tak więc, jeśli szukacie sposobu na uspokojenie ciała i umysłu, polecam wypróbować produkty na bazie konopi – to naprawdę pomaga, a efekty są widoczne dość szybko! https://konopiafarmacja.pl/41-olej-cbd
|
Pn mar 17, 2025 10:16 |
|
 |
george45
|
Ponoć po tych lekach, to się wyskakuje jak ten, no jak mu tam, Filip, z tych no.... konopii.
|
Pn mar 17, 2025 13:24 |
|
|
|
 |
Witold33
|
Zboże i chmiel też nie gapy.
|
So mar 22, 2025 10:57 |
|
 |
george45
|
A i zweryfikowane atesty posiada od tysiącleci.
|
N mar 23, 2025 10:10 |
|
 |
Atimeres
|
marekkkkkkkk napisał(a): Witaj! Bardzo trafne słowa o zdrowiu, rzeczywiście jest to najcenniejsze, co mamy. 🌱 Chciałam się podzielić moim doświadczeniem dotyczącym naturalnych metod wspomagania zdrowia. Ostatnio zaczęłam stosować konopie w formie oleju CBD, który stał się moim niezastąpionym wsparciem w walce ze stresem i bezsennością. 😊 Konopie mają długą historię, nawet w religiach są uważane za roślinę pełną mocy uzdrawiającej. W wielu tradycjach, od starożytności aż po współczesność, są wykorzystywane do łagodzenia bólu, stresu oraz poprawy jakości snu. Osobiście sięgam po olej CBD, który, jak się okazało, doskonale pomaga mi się zrelaksować po ciężkim dniu i poprawia jakość snu. 🌿✨ Wiem, że wiele osób nie wierzy w naturalne metody, ale na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że CBD naprawdę działa, by przywrócić wewnętrzną harmonię i spokój. To świetny sposób na odprężenie, szczególnie jeśli życie pełne jest wyzwań, a stres nie pozwala na pełen relaks. 😊 Tak więc, jeśli szukacie sposobu na uspokojenie ciała i umysłu, polecam wypróbować produkty na bazie konopi – to naprawdę pomaga, a efekty są widoczne dość szybko! https://konopiafarmacja.pl/41-olej-cbd To jakaś prowokacja jak na kiedysiejszej manifestacji w Dniu Niepodległości? Uważaj, bo policja komputerowa w niedzielę nie idzie do kościoła, albo przynajmniej nie przesiaduje tam zbyt długo!!
|
N mar 23, 2025 11:40 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|