Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Tekst na dzis
Nie wiem jak Wy, ale ja kocham muzyke... i generalnie mam takie dni, ze tlucze mi sie po glowie jedna, jedyna piosenka... albo wracam do pokoju, i przychodzi mi do glowy jakis tekst, doskonale opisujacy mi miniony dzien... czyli na przyklad ide imprezowac nucac:
In heaven there is no beer, so why we drink it here...
Albo jak mam dola to wskakuje Closterkeller.
Na dzisiaj mam ciekawy kawalek, zespolu, moze Wam sie zle kojarzacego, ale kawalek jest fajny.
Do dzikich borów idę, dzikich gór. Miedzy psy. Szukam żył źródlanej wody. Czystej krwi.
W zarannej topieli Drapieżny ptak wzbił się do lotu. Wysoko.
Stubarwne kwiaty liżą rosę - leśne łzy. Pajączek wił swą sieć ...Maleńki robaczek w nią wpadł.
W zarannej topieli Drapieżny ptak wzbił się do lotu. Wysoko.
Tajemny życia krąg. Instynkt matki Wściekły głód Zew krwi.
I wiatr rzucił młode pisklę. W ostrza skał.
Kończy się coś. Kończy się dzien
Napierw przeczytajcie ... nie powiem czyje to, chyba ze ktos sam poszuka, albo na PW sie zapyta. Boje sie, ze mod to wytnie tylko z powodu autora
Albo i nie. W sumie, wierze, ze wazna jest tresc, a nie autor, i ufam ludziom.
Piosneka to: KAT Niewinnosc z plyty Ballady
Crosis
|
So lip 30, 2005 20:31 |
|
|
|
 |
Incognito
|
Widzę, że podobnie odbieramy muzykę. Mój utwór i tekst na dziś to:
Sarah Brightman - Free (ten plik to wersja próbna, nie pełna)
And do you still touch her like you do Kiss her all over in the way I kissed with you And when you sleep with her do you sometimes think of me Not if you love her in the way I see
I had to be free Had to be free It's all that I wanted
I wanted to see Wanted to be Alone if I needed I had to be free Had to be free From feelings that haunted
I wanted to see Wanted to be Free
And then in the evening light when the bars of freedom fall I watch the two of you in the shadows on the wall And when the darkness steals some of the choices from my hand Then will I begin to understand
Dla nieanglojęzycznych tłumaczenie tekstu tego pięknego utworu
I czy nadal dotykasz jej w ten sposób Całujesz ją całą tak jak kiedyś całowałam się z tobą I gdy śpisz z nią, czy czasem myślisz o mnie Nie jeśli kochasz ją tak jak ja to widzę
Musiałam być wolna Musiałam być wolna To wszystko czego pragnęłam
Chciałam zobaczyć Chciałam być Sama gdy tego potrzebowałam Musiałam być wolna Musiałam być wolna Od nawiedzających mnie uczuć
Chciałam zobaczyć Chciałam być Wolna
I wtedy w świetle wieczoru, gdy opada rygiel wolności Obserwuje was dwoje w cieniu ściany I gdy mrok skradnie kilka wyborów z mojej dłoni Zacznę wtedy rozumieć[/url]
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
So lip 30, 2005 21:38 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Jak lazłem na ważne dla mnie spotkanie i się bałem, akurat zaczął mocno padać śnieg to sobie oczywiście śpiewałem:
"Rage Of The Winter"
Cold is the winter snow falls down
mystical lights dance in the sky to the winds of night
Spell of the nature fill all my soul
kiss with your wonderful song my land with love
Rage of the winter mould the horizon
cover the mountains forest and lakes
Rage of the winter magical wonder
enchanted fury majestic force
There are no words to describe the poetry of landscape
I can receive all the magic that my season gives
Tears of the winter falling on me freezing my dark side
my heart must be white and pure like ice
Cold is the winter snow falls down
mystical lights dance in the sky to the winds of night
Spell of the nature fill all my soul
kiss with your wonderful song my land with love
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
So lip 30, 2005 22:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rhapsody popularne...
Ja ostatnio musialem sie pozegnac... pozegnac z kilkoma osobami, z ktorymi mieszkalem, zylem, dzielilem sie smutkami i radosciami przez pol roku. To byli ludzie tacy jak ja, szaleni, otwarci na pomysly... jak mowil Vadim:
Nie mozesz plynac caly czas z pradem. Czasem trzeba dobic do brzegu, a czasem zawrocic i namachac sie pod prad, tylko po to, zeby drugi raz przeplynac cos, co juz jednak nie bedzie tym samym. Czasem masz wodospad, czemu nie rozpedzic sie i nie skoczyc z niego? Moze sie rozwalisz na skalach, ale za to bedziesz mial piekny lot
Cholernie nam to pasowalo... potem znalazlem cytat, nasze motto rozstania i przyzeczenie spotkania za pare lat (nie bedzie latwe, bo jestesmy z calego swiata).
Powerfull! Creative! Joyous! and FREE!
Tacy chcemy pozostac, tacy chcemy siebie pamietac...
I do tego jeszcze jedno:
Es liegt an Dir und was du daraus machst welche Chancen du nützt, und welche du verpasst Es liegt an Dir welche Weg du gehst Es liegt an dir wie du dein Leben lebst
Jako, ze niemiecki nie jest tak popularny, wolne tlumaczenie:
Zalezy od Ciebie, co z tego zrobisz ktore szanse wykorzystasz, a ktore zaprzepascisz Zalezy od Ciebie, ktora droga idziesz Zalezy od Ciebie, jak zyjesz swoje zycie
Pierwszy cytat to Vader Privilidge of the Gods
Drugi: Ex nör säx Es liegt an Dir
Crosis
|
So lip 30, 2005 22:22 |
|
 |
eloise
|
Pisenka na dziś to Flowers in the window Travisa:
When I first held you I was cold A melting snowman I was told But there was no-one there to hold Before I swore that I would be alone forever more
Wow, look at you now Flowers in the window It's such a lovely day And I'm glad that you feel the same 'Cos to stand up in the crowd You are one in a million And I love you so let's watch the flowers grow
There is no reason to feel bad But there are many seasons to feel glad, sad, mad It's just a bunch of feelings that we have to hold But I am here to help you with the load
Wow, look at you now Flowers in the window It's such a lovely day And I'm glad that you feel the same 'Cos to stand up in the crowd You are one in a million And I love you so let's watch the flowers grow
So now we're heer and now is fine So far away from there And there is time, time, time To plant new seeds and watch them grow So there'll be flowers in the window when we go
Wow, look at you now Flowers in the window It's such a lovely day And I'm glad that you feel the same 'Cos to stand up in the crowd You are one in a million And I love you so let's watch the flowers grow /x2
Gdy poraz pierwszy Cię objąłem byłem zimny
Jak topiący się bałwan tak mi powiedziano
Ale nie było nikogo innego kogo mogłabym objąć
Wcześniej przysięgałem że będę sam na zawsze
Wow, patrzę na Ciebie teraz
Kwiaty w oknach
To taki piekny dzień
I ciesze się, że Ty czujesz to samo
Trzymam się w tłoku
Jesteś jedyną wśrod miliona
I tak bardzo Cię kocham więc chodźmy popatrzeć na rosnące kwiaty
Nie ma powodu by czuć się źle
Ale jest tyle chwil by czuć się szczęśliwym smutnym złym
To tylko bukiet uczuć jakie musimy znieść
Ale ja jestem tutaj by Ci pomóc z tym ciężarem
Ref.
Więc teraz jesteśmy tutaj i jest tak dobrze
Tak daleko od wszystkiego
I teraz jest czas czas czas
By zasadzić nowe nasionka i patrzeć jak rosną
I gdy pójdziemy w oknach będą kwiaty
Ref. /x2
 ...jakoś tak... 
_________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem nie gaś nigdy światła nadziei- Bob Dylan
|
So lip 30, 2005 22:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Spalilem papierosa, moze zbieram sie spac... nie wiem, ale mam dosc letex. Dosc skryptow... na konsole nie moge patrzec.
Specjalnie dla Was, fajny fragment przeboju, spiewanego przez Axela Rose
... Take me down To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Take me home ...
Crosis
|
N lip 31, 2005 21:36 |
|
 |
Incognito
|
Coś na spokojny sen.
Massive Attack - Teardrop
Love, love is a verb Love is a doing word Fearless on my breath Gentle impulsion Shakes and makes me lighter Fearless on my breath
Teardrop on the fire Fearless is my breath
Nine night of matter my black flowers blossom Fearless on my breath Black flowers blossom Fearless on my breath
Teardrop on the fire Fearless on my
Water is my eye Most faithful mirror Fearless on my breath Teardrop on the fire of a confession Fearless on my breath Most faithful mirror Fearless on my breath
Teardrop on the fire Fearless on my breath
You're stumbling down You're stumbling down
Pożegnanie jest tutaj
|
Wt sie 02, 2005 0:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj podnoszacy na duchu, jak zwykle wzniosly Hammerfall:
At the end of the rainbow As long as I remember we´ve marched across this land oh, oh
Reached for a new horizon pulled by the killing hand oh, oh
All fed up with lies the time has come to break these chains and fly
Here we stand, bound forevermore we´re out of this world, until the end Here we are, mighty, glorious At The End Of The Rainbow with gold in our hands
We know the treasure lies beyond the pouring rain oh, oh
Our quest will last forever for you it´s all the same oh, oh
No onec an deny our future´s set to reach above the sky
Here we stand, bound forevermore we´re out of this world, until the end Here we are, mighty, glorious At The End Of The Rainbow with gold in our hands
Let´s fly away through the rain fly high, to ease the burning pain oh, the colours fading out The light is shining in the night it´s up to you, it´s worth the fight search before the colours fade
Here we stand bound forevermore we´re out of this world, until the end Here we are, mighty, glorious At The End Of The Rainbow with gold in our hands
Tlumaczenie:
Tak długo jak tylko pamiętam Maszerujemy przez ten ląd oh, oh...
Dosięgając nowego horyzontu Ciągnięci przez rękę zabójcy oh, oh...
Całe wyżywienie w górze z kłamstwem Czas nadszedł By rozerwać łańcuchy o odlecieć
Oto stoimy, granicą na zawsze dalej Jesteśmy poza tym światem, aż do końca Oto jesteśmy, potężni, chwalebni Na końcu tęczy Ze złotem w naszych rękach
Wiemy, że skarb leży Dalej za ulewnym deszczem oh, oh...
Nasza przygoda przeszła na zawsze, Dla ciebie wszystko będzie tak samo oh, oh...
Nikt nie może zaprzeczyć Nasza przyszłość jest ustalona Tak aby dosięgać powyżej nieba
Oto stoimy, granicą na zawsze dalej Jesteśmy poza tym światem, aż do końca Oto jesteśmy, potężni, chwalebni Na końcu tęczy Ze złotem w naszych rękach
Więc wzlećmy poprzez deszcz Lećmy wysoko, by uspokoić nasze płonące winy Oh, kolory bledną Światło świeci w nocy Jest w góże nad tobą, to zasługuje na walkę Szukaj zanim kolory wyblekną...
Dobranoc!
Crosis
|
Wt sie 02, 2005 23:32 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Hamerfall jest fajny, ale odpycha mnie w nim pseudo "zbroja" Oscara, taka jakaś, śmieszna... ( http://www.hammerfall.friko.pl/muzycy.htm -> obrazek poglądowy).
Iron Maiden, Ghost of the navigator z dedykacją dla wszystkich, którzy mocno trzymają się swoich zasad i swojej ścieżki:
Dopłynąłem do wielu lądów, to mój ostatni rejs
Stoję na dziobie, kurs na zachód biorę
W nocy z trudem uciszam serce,
Liczę i modlę się
Kiedy kompas zaczyna wirować, trzymam się twardo
Nie dam się z kursu znieść
Sekret czasu i chmury, co skrywają słońce
Lecz ja wiem, ja wiem
Widzę duchy żeglarzy, ale już przepadli
Płyną ku zachodowi, lecz pójdą na dno
Ich odrażające szkielety z morza wynurzają się
Syreny na skałach wołają mnie
Weź moje serce i uwolnij je
Nieś je przez fale
Nie ma gdzie uciec, syn Żeglarza
Ścigam tęczę całymi dniami
Dokąd zmierzam? Sam nie wiem
Wiem tylko to, gdzie byłem
Sny przychodzą i odchodzą, zawsze tak będzie
Nic nie jest prawdziwe, póki tego nie zobaczysz
Manewruje między skałami,
Syreny wołają moje imię
Ręce kładę na ster,
Aż podnosi się ciśnienie krwi
Teraz się nie poddam, bo nadchodzi poranek,
ciemności zostały z tyłu
Zawsze będę podążał tędy, nie ma innej drogi
Sekret czasu i chmury, co ukrywają słońce
ale ja wiem, ja wiem.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr sie 03, 2005 9:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W zwiazku z sytuacja zaistniala dzisiaj na forum, dla wszystkich Pan i Panow, tekst piosenki Renaty Przemyk:
Babę zesłał Bóg, raz Mu wyszedł taki cud Babę zesłał Bóg, coś innego przecież mógł Żeby dobrze zrobić wam, żeby dobrze zrobić wam Babę zesłał Pan
Bóg też chłopem, jest, świadczy o tym Jego gest Bóg też chłopem jest , tak jak swing i blues i jazz Żeby z baby ciągle drwić, żeby z baby ciągle drwić Trzeba chłopem być
Bóg ci zesłał mnie, byś miał kogoś w noc i w dzień Bóg ci zesłał mnie, ty się z tego tylko ciesz Z woli nieba jestem tu, z woli nieba jestem tu Więc się do mnie módl
Crosis
|
Śr sie 03, 2005 9:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzis wieczorem, chcialem zeby ten tekst przyczytali wszyscy zakochani i Ci, ktorzy milosci poszukuja...
Biały welon, gwiezdny tren Patrzac w niebo słucham Cię Słowa, które nic nie znacza Tylko aniołowie płacza
Ciepły deszcz całuje twarz "Może kiedys przyjdzie czas"- Mówisz tak - choć wiem, że kłamiesz Nie uciekam z Twoich ramion
Ona jest czernia i biela Ona jest smutkiem i nadzieja Ona ostatnia bogów wybranka Moja sekretna siostra i kochanka
Szłam aż z noca przegrał dzień Wolno odwróciłam się Blask komety wyrysował Zimny cień na mojej drodze
Dałam jej w ofierze lęk Piłam swiatło jakby krew Mój ból wsiakał z deszczem w ziemię Takie dziwne oczyszczenie
Jutro znów powrócę by dotknać jej Niesmiertelna wzywa mnie Już nie czuję chłodu gdy pada deszcz Mogę znowu z toba być tutaj gdzie Niesmiertelna daje mi swoja krew Nie pytajac nawet czy jej chcę
Ona jest czernia i biela Ona jest smutkiem i nadzieja Ona ostatnia bogów wybranka Moja sekretna siostra i kochanka
Closterkeller - Czas komety
Crosis
|
Cz sie 04, 2005 0:06 |
|
 |
Spoonman
|
Dla tych co znaleźli a nie dostali.
I'd sell My soul My self-esteem a dollar at a time For one chance One kiss One taste of you my Black Madonna I'd sell My soul My self-esteem a dollar at a time One taste One taste One taste of you my Magdalena
Magdalena, APC
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
Cz sie 04, 2005 7:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czas na tekst, ktory chyba oddaje wiele rozmow, ktore odbylem, dzieki temu forum
Wolnosc - kocham i rozumiem wolnosci - oddac nie umiem
Krotkie, i tresciwe.
Chlopcy z placu broni
I uzupelnienie tego, ale nie tekst piosneki:
Jakze urocza istota jest czlowiek, jeszeli jest.... czlowiekiem.
Crosis
|
So sie 06, 2005 1:50 |
|
 |
Incognito
|
Utwór który mnie skłania do refleksji... Znacie to?
Suddenly something has happened to me As I was having my cup of tea Suddenly I was feeling depressed I was utterly and totally stressed Do you know you made me cry Do you know you made me die
And the thing that gets to me Is you'll never really see And the thing that freaks me out Is I'll always be in doubt It is a lovely thing that we have It is a lovely thing that we It is a lovely thing, the animal The animal instinct
So take my hands and come with me We will change reality So take my hands and we will pray They won't take you away They will never make me cry, no They will never make me die And the thing that gets to me Is you'll never really see And the thing that freaks me out Is I'll always be in doubt
The animal, the animal, the animal instinct to me It's the animal, the animal, the animal instinct to me It's the animal, it's the animal, it's the animal instinct in me
The Cranberries - Animal Instinct
Pożegnanie jest tutaj
|
So sie 06, 2005 19:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj robilem sobie przypomnienie bialoruskiego rocka, a to dzieki jednej milej osobie, z ktora sie ta muzyka dzielilem
I cytat z kawalka Pets zespolu Rima
Nie będziesz rządzić czyimś światem Nie będziesz mówić że on jest twój Nie dołożyłeś ani grosza Kupiłeś nas za damski (autocenzura).
Ogolnie z bialoruskiem rockiem zapoznalem sie na wspanialym festiwalu Basowiszcza odbywajacych sie co roku w Grodku pod Bialymstokiem. Wszyskich lubiacych fantastyczny klimat, zabawe na lonie natury i nawiazywanie nowych znajomosci zapraszam na Basy 2006
Crosis
|
Pn sie 08, 2005 19:21 |
|
|
|