Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 20:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 450 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Następna strona
 Dlaczego faceci lubią piwo? 
Autor Wiadomość
Post Dlaczego faceci lubią piwo?
Zastanawia mnie ten problem...A zwłaszcza czemu piją je w towarzystwie kobiet i jeszcze chwalą się, ze wypili 8 i nic im nie jest...

A więc piwo:

1. Śmierdzi...powoduje, ze smierdzi z ust + smierdzi wokół pijącego zwlaszcza gdy się rozleje- co czesto się zdarza po kilku wypitych piwkach :?

2. Jest moczopedne...Nie ma nic milszego, niz rozmawiac z kims na powaznie, kto co 15 minut lata do kibelka albo jeszcze gorzej pod drzewko- jak to sformuował znajomy- najpierw trzymają w rece pewną część ciala a potem dotykają nią dziewczyny- oczywiście bez mycia rąk- no bo nie ich gdzie umyć :?

3. Jest gazowane- więc powoduje odbijanie się...:?

4. Jesli jest podane z pianą to piana osadza się na ustach pijącego zwiększając smrodek :?

Zastanawiam się czy to nie jakiś atawizm- faceci muszą mieć do czynienia z czymś smierdzącym- kiedyś był to pot koński- teraz smród piwny...

Wt cze 05, 2007 17:21
Ja nie lubię piwa, ani alkoholu w ogóle. Zanim zostałem abstynentem piłem tylko Reddsa.

Wt cze 05, 2007 17:54

Nie wiem, dlaczego faceci, ale ja piwo lubię dlatego, że jest smaczne. Myślę, że faceci mogą kierować się podobnymi kryteriami ;)

:piwo:

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Wt cze 05, 2007 17:57

...ja też nie umien pojąć, jak ktoś może lubić piwo, skoro na świecie mamy taki iście boski wynalazek, jak Smirnoff ;)

Wt cze 05, 2007 18:03

Ja tam lubię jedno, dwa, ewentualnie trzy piwka, ale więcej jakoś nigdy mi się nie może zmieścić w brzuchu.
Kiedyś nie smakowało mi w ogóle, ale teraz potrafię się nawet delektować piwem :D

Wt cze 05, 2007 18:09
Moderator

Nie wiem dlaczego faceci lubią piwo. Wiem dlaczego ja je lubię :) Bo jest pyszne i orzeźwiające. Achh ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt cze 05, 2007 19:30

zwykłe piwo to sikacz, ale dobre niepasteryzowane ciemne piwko (np w spiżu we wrocku) coś cudownego pyszny smak, kiedyś nienawidziłem smaku piwa na studiach to sie zmieniło, obecnie nie pije, nie mogę (choroba skóry)

Wt cze 05, 2007 19:48

A więc piwo:

1. Śmierdzi...powoduje, ze smierdzi z ust + smierdzi wokół pijącego zwlaszcza gdy się rozleje- co czesto się zdarza po kilku wypitych piwkach

Dla jednych śmierdzi, dla innych pachnie. To kwestia subiektywna. Ja bardzo lubię zapach piwa :) A zapach osób po wypiciu 2 czy 3 piw nie przeszkadza mi

Cytuj:
2. Jest moczopedne...Nie ma nic milszego, niz rozmawiac z kims na powaznie, kto co 15 minut lata do kibelka albo jeszcze gorzej pod drzewko- jak to sformuował znajomy- najpierw trzymają w rece pewną część ciala a potem dotykają nią dziewczyny- oczywiście bez mycia rąk- no bo nie ich gdzie umyć

Przesadzasz z tą moczopędnością. 45 minut to taki rozsądny czas pomiędzy wypadami "za potrzebą" :)
A i przecież ręce nie są potem obsikane :) I co za różnica czy ew. brudnymi rękami dotyka się dziewczyny czy chłopaka?

Cytuj:
3. Jest gazowane- więc powoduje odbijanie się...

No i co? Bez piwa też się odbija. Nie trzeba bekać na głos jak świnia, to spokojnie można kontrolować

Cytuj:
4. Jesli jest podane z pianą to piana osadza się na ustach pijącego zwiększając smrodek

Ciekawe masz doswiadczenia, ja pierwszy raz słyszę coś takiego :D

Cytuj:
Zastanawia mnie ten problem

Żadnego problemu nie ma :P :)

Cytuj:
A zwłaszcza czemu piją je w towarzystwie kobiet

A czemu nie :shock:

Ja osobiście piję piwo bo lubię (Żywiec :D ), a w upalne dni idealnie i błyskawicznie gasi pragnienie :)

Wt cze 05, 2007 20:00
Ja obecnie nie przepadam za piwem, ani w ogóle za gazowanymi napojami. Za to bardzo lubiłam piwo jak byłam mała...... podpijałam dziadkowi i przez długi czas nikt w domu nie miał o tym pojęcia ;)

Teraz bardzo lubię wino - najlepiej białe, półwytrawne :zdrowie:

Wt cze 05, 2007 20:05
Żadnego problemu nie ma

Masz racje nie ma problemu, bo jak się wąchnie ten zapaszek a jeszcze zobaczy faceta sikajacego pod drzewko to pokusy nieczyste odchodzą od człowieka na dłuugo :badgrin:

Pachnie ?? Hmm...to dziwne, ze jeszcze nie ma perfum o zapachu piwa, albo balsamu do kapieli...
:D

45 minut to często- jesli jeszcze toaleta jest zajęta- to srednio co 30 minut przerwa + wyjscia do baru po piwo- facet 20 minut pozostawia damę bez opieki... :?

Cytuj:
I co za różnica czy ew. brudnymi rękami dotyka się dziewczyny czy chłopaka?

lol...Jak to co za rożnica?? chyba, ze chodzi ci o to, ze tak samo dziewczyny mają brudne rece??
Ehh...My podczas sikania nie dotykamy narzadow płciowych... :D Poza tym jestesmy bardziej wyczulone pod wzgledem estetyki... :-)

Po napojach gazowanych odbija się cześciej...to nie ulega wątpliowsci...

z ta pianą to wyobraź sobie kolesia z wąsami albo z brodą piwko wsiąka w włoski...

Dla mnie picie w towarzystwie śmierdzących rzeczy albo jedzenie jest niedopuszczalne...Zwłaszcza jesli to randka- nie skusiłabym się na czosnek, piwo albo cebulę...

Wt cze 05, 2007 20:22

Czy śmierdzi czy nie, to kwestia preferencji. Podobnie cynamon jednym śmierdzi, a innym pachnie. Ja lubię zapach i smak piwa, ale nie piję. Całkowicie przestałem pić alkohol gdy przeszedłem na buddyzm i ani trochę nie tęsknię.
Co do moczopędności, to odnoszę wrażenie, że piwo nie ma jakichś specjalnych właściwości pod tym względem, a cała rzecz w tym, że "wchodzi" lepiej niż woda. Nie wiem jak inni użytkownicy, ale ja nie potrafiłbym pić wody, soku albo herbaty tak jak piwa i myślę, że ktoś kto piłby jedna po drugiej 4 półlitrowe butelki wody też latałby co chwilę do toalety.
Nie rozumiem dumy z "mocnej głowy", jak ktoś lubi efekty alkoholu to lepiej jest mieć słabą i po jednym piwie mieć taki efekt jaki ktoś inny osiągnie dopiero po 8. Także, jeśli komuś nic nie jest po 8 piwach, to współczuję, bo tylko rozpycha sobie wnętrzności dużą ilością płynu, a alkoholowej przyjemności z tego nie ma.

Wt cze 05, 2007 20:56

Ja też już od paru lat w ogóle nie piję. A wcześniej tylko okazjonalnie piwo imbirowe. Ale z tym smrodem to bez przesady, dopóki w ubranie nie wsiąknie to nie śmierdzi, ale jak zauważył przedmówca, pachnie. ;)

Wt cze 05, 2007 21:15

Co do moczopędności, to odnoszę wrażenie, że piwo nie ma jakichś specjalnych właściwości pod tym względem

Poza tym, że tego się naraz pije więcej niż innych płynw - to jednak piwo ma właściwości moczopędne :)
Do dzisiaj pamiętam z biologii - "Piwo zatrzymuje wytwarzanie w organizmie wazopresyny, która jest czynnikiem antydiuretycznym. Diureza to z kolei wytwarzanie moczu". Ergo piwo ma właściwości moczopędne :)

Wt cze 05, 2007 21:18

Cytuj:
1. Śmierdzi...powoduje, ze smierdzi z ust + smierdzi wokół pijącego zwlaszcza gdy się rozleje- co czesto się zdarza po kilku wypitych piwkach

Nie śmierdzi(to rzecz gustu). Do tego jest coś takiego jak np. guma do rzucia. No i nawet po kilku się nie rozlewa, no chyba, że ktoś nie umie pić.
Cytuj:
2. Jest moczopedne...Nie ma nic milszego, niz rozmawiac z kims na powaznie, kto co 15 minut lata do kibelka albo jeszcze gorzej pod drzewko- jak to sformuował znajomy- najpierw trzymają w rece pewną część ciala a potem dotykają nią dziewczyny- oczywiście bez mycia rąk- no bo nie ich gdzie umyć

Przeczyszcza organizm. Poza tym, przy piwie najlepiej się prowadzi poważne, męskie rozmowy. I to akurat nie problem jak ktoś raz na pół godziny skoczy na sekunde do toalety. Na minute można rozmowe przerwać.
Poza tym, picie pod chmurką ma swój specyficzny klimat w który włącza się szczanie pod drzewo. Co w tym złego? Czysta natura.
Cytuj:
3. Jest gazowane- więc powoduje odbijanie się...

No i? Nie ma to jak konkurs na najgłośniejszy bek. Konkursy na drugą stronę są jeszcze lepsze.
Cytuj:
4. Jesli jest podane z pianą to piana osadza się na ustach pijącego zwiększając smrodek

Przecież pianę się oblizuje, a nie zostawia, żeby zaschła.

No ale piwo jest stworzone dla mężczyzn i kobiety nie muszą tego rozumieć. Tak jak faceci nie muszą rozumieć PMS. Mars, wenus i te sprawy.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Wt cze 05, 2007 23:15

Przesadzasz :D Albo zadajesz się z dziwnym towarzystwem.
Ja bardzo lubię piwo, ale nie pijam go po krzakach i nie sikam pod drzewem. Od picia piwa jest Pub, gdzie znajduje się coś takiego jak WC w dodatku z umywalką.
W Pubie do którego uczęszczam jakoś nie zauważyłem smrodu, co więcej zauważyłem wiele kobiet, które też lubią piwo.

8 Piw to przesada!! Piwo nie jest po to by się upijać. Gdybym chciał się upić to wypiję parę setek, ale nie piw.

Nie ma to jednak jak dobre towarzystwo, świetny mecz na ekranie, a na stoliku piwko plus orzeszki solone na przegrychę :)
To się nazywa relaks po ciężkim dniu pracy i zażywają go nie tylko faceci!

Jeżeli chodzi o przykry zapach z ust. Wiesz bardziej śmierdzi z ust po zjedzeniu pizzy z cebulą i czosnkiem. Lub obrzydliwego hamburgera z fast foodu.

Śr cze 06, 2007 6:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 450 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Następna strona