Wiara w księży i stosunek do księży
Autor |
Wiadomość |
george45
|
 Re: Wiara w księży i stosunek do księży
Atimeres napisał(a): Jezus nie brał kasy, ale to nie znaczy, że ktoś obok Niego (jakieś kobiety, jakiś uczeń) tego nie brał, nie nosił, nie wydawał na podatki, na żywność, na odzież itd. Przecież masz o tym w Ewangeliach. Wystarczy nie być /... Starcze, co ty wypisujesz? Może jakaś kobieta brała, może jakiś uczeń brał i tak na wszelki wypadek Ty też brałeś by naśladować Jezusa? Jeśli Jezus nie brał kasy to i podatków nie płacił. Ty i tobie podobni przypisujący sobie wybór zawodu poprzez natchnienie, braliście, bierzecie i brać będziecie. Zatem podatki na takich są nakładane. Stanowią co prawda mikron z kwot pozyskanych, ale powodują, że głosząc w kościołach jak państwo „zabija was podatkami”, staracie się wzbudzić w wiernych litość i zachęcić by bardziej sięgnęli do swych kieszeni, a także i do zasobów finansowych państwa.
|
N cze 29, 2025 10:42 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
george45 napisał(a): Atimeres napisał(a): Jezus nie brał kasy, ale to nie znaczy, że ktoś obok Niego (jakieś kobiety, jakiś uczeń) tego nie brał, nie nosił, nie wydawał na podatki, na żywność, na odzież itd. Przecież masz o tym w Ewangeliach. Wystarczy nie być /... Starcze, co ty wypisujesz? Może jakaś kobieta brała, może jakiś uczeń brał i tak na wszelki wypadek Ty też brałeś by naśladować Jezusa? Jeśli Jezus nie brał kasy to i podatków nie płacił. Ty i tobie podobni przypisujący sobie wybór zawodu poprzez natchnienie, braliście, bierzecie i brać będziecie. Zatem podatki na takich są nakładane. Stanowią co prawda mikron z kwot pozyskanych, ale powodują, że głosząc w kościołach jak państwo „zabija was podatkami”, staracie się wzbudzić w wiernych litość i zachęcić by bardziej sięgnęli do swych kieszeni, a także i do zasobów finansowych państwa. Przestań matolić, tu forum WIARA!, Zapis mówi, że "szły z nimi niewiasty, które im usługiwały ze swojego mienia" CZYTAJ, bo to nie kosztuje, analfabeto! To tak, jak parafianie dziś służą kapłanom i obsłudze kościoła - ze swojego mienia! Przestań tu ubliżać wszystkim.
|
N cze 29, 2025 13:58 |
|
 |
george45
|
Atimeres napisał(a): george45 napisał(a): Atimeres napisał(a): Jezus nie brał kasy, ale to nie znaczy, że ktoś obok Niego (jakieś kobiety, jakiś uczeń) tego nie brał, nie nosił, nie wydawał na podatki, na żywność, na odzież itd. Przecież masz o tym w Ewangeliach. Wystarczy nie być /... Starcze, co ty wypisujesz? Może jakaś kobieta brała, może jakiś uczeń brał i tak na wszelki wypadek Ty też brałeś by naśladować Jezusa? Jeśli Jezus nie brał kasy to i podatków nie płacił. Ty i tobie podobni przypisujący sobie wybór zawodu poprzez natchnienie, braliście, bierzecie i brać będziecie. Zatem podatki na takich są nakładane. Stanowią co prawda mikron z kwot pozyskanych, ale powodują, że głosząc w kościołach jak państwo „zabija was podatkami”, staracie się wzbudzić w wiernych litość i zachęcić by bardziej sięgnęli do swych kieszeni, a także i do zasobów finansowych państwa. Przestań matolić, tu forum WIARA!, Zapis mówi, że "szły z nimi niewiasty, które im usługiwały ze swojego mienia" CZYTAJ, bo to nie kosztuje, analfabeto! To tak, jak parafianie dziś służą kapłanom i obsłudze kościoła - ze swojego mienia! Przestań tu ubliżać wszystkim. Starcze, idziesz w zaparte albo nie masz kontaktu z rzeczywistością. Zaryzykuję i postawię na drugą opcję, ale to tylko ze względu na Twój dawno podeszły wiek. Twoim zdaniem tak biedni parafianie jak twierdzi proboszcz, służą kapłanom? A u Ciebie usługujące parafianki ze "swojego mienia" to było biedne czy bogate? Ps Mam wrażenie, że coś zaczynasz sobie uświadamiać i powoduje to obawy. Świadczyć może Twój arogancko krzykliwy ton wypowiedzi. Skrucha i jeszcze raz skrucha staruszku!
|
N cze 29, 2025 23:42 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
george45 napisał(a): Atimeres napisał(a): Przestań matolić, tu forum WIARA![/b], Zapis mówi, że "szły z nimi niewiasty, które im usługiwały ze swojego mienia" CZYTAJ, bo to nie kosztuje, analfabeto! To tak, jak parafianie dziś służą kapłanom i obsłudze kościoła - ze swojego mienia! Przestań tu ubliżać wszystkim. Starcze, idziesz w zaparte albo nie masz kontaktu z rzeczywistością. Zaryzykuję i postawię na drugą opcję, ale to tylko ze względu na Twój dawno podeszły wiek. Twoim zdaniem tak biedni parafianie jak twierdzi proboszcz, służą kapłanom? A u Ciebie usługujące parafianki ze "swojego mienia" to było biedne czy bogate? Ps Mam wrażenie, że coś zaczynasz sobie uświadamiać i powoduje to obawy. Świadczyć może Twój arogancko krzykliwy ton wypowiedzi. Skrucha i jeszcze raz skrucha staruszku! No tak, kiedy powróciłem na to forum, ktoś upominał, żeby nie dokarmiać tego złośliwego trolla/matolla, jurka z podwórka, Georga. Miał rację.... Ale dotknięty przez boginię losu, Ananke/Necessitas, pomyślałem, żeby jednak zaryzykować. No i mam rezultat!!
|
Pn cze 30, 2025 4:45 |
|
 |
george45
|
Atimeres napisał(a): george45 napisał(a): Atimeres napisał(a): Przestań matolić, tu forum WIARA![/b], Zapis mówi, że "szły z nimi niewiasty, które im usługiwały ze swojego mienia" CZYTAJ, bo to nie kosztuje, analfabeto! To tak, jak parafianie dziś służą kapłanom i obsłudze kościoła - ze swojego mienia! Przestań tu ubliżać wszystkim. Starcze, idziesz w zaparte albo nie masz kontaktu z rzeczywistością. Zaryzykuję i postawię na drugą opcję, ale to tylko ze względu na Twój dawno podeszły wiek. Twoim zdaniem tak biedni parafianie jak twierdzi proboszcz, służą kapłanom? A u Ciebie usługujące parafianki ze "swojego mienia" to było biedne czy bogate? Ps Mam wrażenie, że coś zaczynasz sobie uświadamiać i powoduje to obawy. Świadczyć może Twój arogancko krzykliwy ton wypowiedzi. Skrucha i jeszcze raz skrucha staruszku! No tak, kiedy powróciłem na to forum, ktoś upominał, żeby nie dokarmiać tego złośliwego trolla/matolla, jurka z podwórka, Georga. Miał rację.... Ale dotknięty przez boginię losu, Ananke/Necessitas, pomyślałem, żeby jednak zaryzykować. No i mam rezultat!! Atimeres, na starość wracasz do pogańskiego bóstwa? A jak to się ma do: Nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną.? Nie boisz się, że jeśli nie w ogniu ze smoły to w ogniu ekologicznym będziesz smażył się w piekle? A wracając do tematu, nie zostało ci troszeczkę tego hiszpańskiego marmuru? A może masz jakieś zbędne akcesoria do tego Jaguara? Ps Twój ton i forma wypowiedzi jest identyczna z tonem tego klechy, któremu to biedni parafianie ze "swojego mienia" ufundowali domek za kilka milionów.
|
Pn cze 30, 2025 8:59 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
george45 napisał(a): Atimeres napisał(a): No tak, kiedy powróciłem na to forum, ktoś upominał, żeby nie dokarmiać tego złośliwego trolla/matolla, jurka z podwórka, Georga. Miał rację.... Ale dotknięty przez boginię losu, Ananke/Necessitas, pomyślałem, żeby jednak zaryzykować. No i mam rezultat!! Atimeres, na starość wracasz do pogańskiego bóstwa? A jak to się ma do: Nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną.[/color]? Nie boisz się, że jeśli nie w ogniu ze smoły to w ogniu ekologicznym będziesz smażył się w piekle? A wracając do tematu, nie zostało ci troszeczkę tego hiszpańskiego marmuru? A może masz jakieś zbędne akcesoria do tego Jaguara? Ps Twój ton i forma wypowiedzi jest identyczna z tonem tego klechy, któremu to ze "swojego mienia" ufundowali domek za kilka milionów. Drogi (tfuj!) jureczku/trolliku! Jak już nie masz o czym trollić, przysyłasz... kolejne trollowania!
|
Pn cze 30, 2025 9:52 |
|
|
|