Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 29, 2025 14:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Szczyt Głupoty 
Autor Wiadomość

Niestety taka już ludzka natura nic na to nie poradzimy...

Pn wrz 04, 2006 10:16

Przeczytaj sobie ewangelie i ksiazki dotyczace Kosciola katolickiego w średniowieczu i porownaj. Jak wygladal Kościol w sredniowieczu a jak widzial go Jezus i jakim go chcial widziec.

W czasach sredniowiecza katolicyzm byl jakby narzucany( Mowie o europie) Wszelkie odstepstwa od niego byly karane.( Kazdy wie jakimi metodami) Papiezom bardziej zalezalo na wladzy w Europie niz na wirze ( Tak pisze w moim podreczniku do historii) Kosciol rzymsko-katolicki byl inny niz ten niz glosili apostolowie, bo religie ta przejely ludy poganskie w czasie wedrowki ludow. Dla nich Bog kojarzyl sie z bogactwem. Gdy wchodzili do kosciola i widzieli piekne zlote ozdoby czuli ze Bog istnieje.
To pokazuje jak zmienil sie kosciol z biegiem czasow. Na lepsze?? Nie wiem nie mi oceniac, nie znam sie na tym :-o Podaje tylko fakty

PS. W XIIIw. wynaleziono okulary!! Nie spodziewalem sie. I to chyba jakis mniech je wynalazl.

Pt wrz 08, 2006 22:42

Cytuj:
Of course, there is no way of accurately knowing how many people are dying and going to hell. Only God knows for certain. We can, however, make some general calculations based on facts we do have. There are many very extensive studies that breakdown the religious beliefs of the world. When you compare these belief systems with the Bible you have a good idea how many people believe in the Biblical plan of salvation. According to these studies, 7% of the world's population has accepted the Biblical plan of salvation. Even if this research is wrong and 75% of the world is going to Heaven, that still means that 38,000 people are going to Hell every day. Clearly, any way you look at it, there is still a tremendous amount of work that needs to be done. "

Tłumaczenie:

Oczywiście nie można wiedzieć dokładnie, jak wielu ludzi umiera i idzie do piekła. Jedynie Bóg wie to na pewno. Możemy jednak dokonać kliku ogólnych kalkulacji, w oparciu o fakty które znamy. Istnieje wiele szerokich badań, które przedstawiają rozkład religii na świecie. Jeśli porównamy te religie z Biblią, możemy określić, jak wielu ludzi wierzy w biblijny plan zbawienia. Według tych badań, jest to około 7% ludzi. Nawet jednak jeśli te badania są błędne i 75% ludzi na świecie pójdzie do nieba, oznacza to ciągle że 38 000 ludzi codziennie idzie do piekła. Oczywiście, w żadnym wypadku nie można na to patrzeć spokojnie, ciągle jest jeszcze ogromna praca do wykonania.

A komentarze zapewne odnoszą się do obliczania stosunku zbawionych do niezbawionych...

So wrz 09, 2006 9:14

Post Ja wierze!
Ja wierze. Wyznaje tu publicznie, mimo , ze jesatto ostatnie nie popularne.

Kasia Cichopek

So wrz 23, 2006 21:46

szczyt głupoty..., hmm..., tak nazywa się tan temat i takim epitetem opatrzono ten tekst?
Nie wiem, co jest takiego głupiego w obliczeniu stosunku liczby zbawionych do niezbawionych. Myślę, że autor tekstu poruszył dość interesującą kwestię. Otóż, czemu ktoś kto nie jest chrześcijaninem miałby nie zostać zbawionym. Nawet jeśli był dobrym człowiekiem. Przecież nie każdy ma takie same możliwości do tego. Jak ktoś się wychował w rodzinie muzułmańskiej, to skąd miałby nagle katolikiem zostać? No i dlaczego ktoś miałby wierzyć w ciemno? Przecież nie wiem w co mam wierzyć. Jest tyle różnych religii, że natrafienie w tą właściwą jest kwestią szczęścia. Dlaczego niby zbawienie miałoby zależeć od zwykłego farta?

Pn wrz 25, 2006 19:22

wszyscy idziemy do nieba

nie ma innej możliwości

Pn paź 09, 2006 21:10

Pn paź 09, 2006 21:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3