Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 07, 2025 10:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Wierzysz, czy wiesz ? 
Autor Wiadomość

<Tak, a ci którzy doświadczają krasnoludków tracą jakby wiarę na rzecz pewności którą dają krasnoludki.>

nidy jeszcze nie slyszalem aby ktos doswiadczal krasnoludkow.

<Jak to niemożliwe? Skoro stygmaty zaistniały to jest to możliwe. Po prostu nie wszyscy uznają występowanie stygmatów za coś istotnego.>

nie , nie mozliwe - i dla Medycyny jest to tzw CUD . Nie jest mozliwe by czlowiek ktory by mial przediorawine Ręce , Nogi , bok , tracac dziennie ok pol szklanki dziennie dalej żyl - i to jeszcze przez 50 LAT !!!!! :o

Cz wrz 13, 2007 13:31

Skoro tak się działo, to jak najbardziej jest to możliwe. Co najwyżej jest to na razie niewytłumaczalne, ale jeśli takie zdarzenie jest faktem, to nikt poważny nie będzie zaciskał oczy krzycząc "nie, tego nie ma, nie ma!". :-)
Piorun kulisty też nie jest w pełni zrozumiałym zjawiskiem - nie wiadomo, czemu tak jak zwykły piorun nie uziemi się gdzieś, tylko lata i rozwala rzeczy, a przecież jest jednocześnie czymś możliwym. Nikt nie zaprzeczy, że piorunów kulistych nie ma.
Nie myl proszę niewytłumaczalności/niewiedzy z niemożliwością.

Cz wrz 13, 2007 13:41
Wiara to znajomość rzeczy niepewnych a wiedza to pewnych.
Przykładowo wierzymy w Matkę Boską jako Królowę niebios.
To jest wiara. A jak dokonał się cud słońca to wszyscy obecni widzieli co jest. Nie jest już to wiara ale pewnik.
Więc ja wierzę w rzeczy mi nieoczywiste a to co wiem np: że ziemia jest kulą to pewnik.
Ludziom nawet ten pewnik że ziemia jest kulą nie zawsze był znany.

Cz wrz 13, 2007 13:48

nidy jeszcze nie slyszalem aby ktos doswiadczal krasnoludkow.

A ja o takim doświadczeniu czytałem na pewnej stronie o paranormalnych zjawiskach nie wiem po czym było to doświadczenie ale musiało być mocne...

Cz wrz 13, 2007 18:56

czesc, jesli rozumiesz, to wierzysz; jesli masz duzo wiedzy na temat religii, ktora odpowiada na Twoje pytania, to nawet jesli czegos nie wiesz jesles w stanie zaufac... jesli poszukasz i jesli jest to prawdziwa religia zawsze odpowie na pytanie.
jesli wierzysz bezmyslnie- to mozna latwo toba manipulowac
pozdrawiam
basia

Cz lis 01, 2007 11:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6