Biblia popiera niewolnictwo?
Autor |
Wiadomość |
0bcy_astronom
|
Acro napisał(a): Sorki, czytam wylew głupot i mam to tak sobie przemilczeć? Jeszcze nie teraz...
No patrz jak grochem o ścianę... Gdzie ja CI każę to przemilczeć? coś ty se zaś wymyślił?
Ja jestem skory do dyskusji ale nie chce gadać o wojnie z barbarzyńcami w temacie o niewolnictwie... jak założysz temat to odpowiem a na razie nawet nie czytam tego co piszesz - jak założysz to powiadom mnie na pw
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Wt lis 03, 2009 22:14 |
|
|
|
 |
mazli
|
Acro napisał:
Cytuj: Naprawdę zaczynam się bać katolików
Można sto razy pisać, że zmieniły się czasy, że obowiązuje Nowy Testament, że chrześcijan do końca świata obowiązuje przykazanie miłości, że nie będzie nowego mesjasza z nową nauką, że jeśli ktoś jest duchownym to nie znaczy iż zawsze postępuje właściwie - a Acro ciągle ta sama gadka. Robi się nużąco.
|
Wt lis 03, 2009 22:19 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Dobra tu założyłem temat arco widzę, że dla Ciebie to za duży problem żeby nowy temat założyć skoro chcesz dyskutować dalje - ja założyłem i masz tam odpowiedzi swoje pytania viewtopic.php?t=23046
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Wt lis 03, 2009 23:43 |
|
|
|
 |
Acro
|
0bcy_astronom napisał(a): Acro napisał(a): Sorki, czytam wylew głupot i mam to tak sobie przemilczeć? Jeszcze nie teraz... No patrz jak grochem o ścianę... Gdzie ja CI każę to przemilczeć? coś ty se zaś wymyślił? Ja jestem skory do dyskusji ale nie chce gadać o wojnie z barbarzyńcami w temacie o niewolnictwie... jak założysz temat to odpowiem a na razie nawet nie czytam tego co piszesz - jak założysz to powiadom mnie na pw
1. Nie, to nie było do Ciebie - to t temacie propozycji zamknięcia wątku.
2. Sam to rozgrzebałeś, więc nie wiń mnie za offtop...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Wt lis 03, 2009 23:58 |
|
 |
Acro
|
mazli napisał(a): Acro napisał:Cytuj: Naprawdę zaczynam się bać katolików Można sto razy pisać, że zmieniły się czasy, że obowiązuje Nowy Testament, że chrześcijan do końca świata obowiązuje przykazanie miłości, że nie będzie nowego mesjasza z nową nauką, że jeśli ktoś jest duchownym to nie znaczy iż zawsze postępuje właściwie - a Acro ciągle ta sama gadka. Robi się nużąco.
Bo skoro tak łatwo przychodzi ci usprawiedliwianie opisywanego w ST ludobójstwa, to czemu nie zastosować tych samych wymówek do usprawiedliwienia Holocaustu czy czystek w byłej Jugosławii? Prezentujesz tu relatywizm moralny czystej wody - a to jest groźne!
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Śr lis 04, 2009 0:00 |
|
|
|
 |
mazli
|
Acro napisał(a): mazli napisał(a): Acro napisał:Cytuj: Naprawdę zaczynam się bać katolików Można sto razy pisać, że zmieniły się czasy, że obowiązuje Nowy Testament, że chrześcijan do końca świata obowiązuje przykazanie miłości, że nie będzie nowego mesjasza z nową nauką, że jeśli ktoś jest duchownym to nie znaczy iż zawsze postępuje właściwie - a Acro ciągle ta sama gadka. Robi się nużąco. Bo skoro tak łatwo przychodzi ci usprawiedliwianie opisywanego w ST ludobójstwa, to czemu nie zastosować tych samych wymówek do usprawiedliwienia Holocaustu czy czystek w byłej Jugosławii? Prezentujesz tu relatywizm moralny czystej wody - a to jest groźne!
Groźne jest to, jak ktoś zakłada że świat 3000 lat temu rządził się takimi samymi prawami jak w XX wieku.
|
Śr lis 04, 2009 0:06 |
|
 |
0bcy_astronom
|
 Arco dlaczego nie odpowiesz w temacie który już za ciebie założyłem?
Tomasz Olbratowski.
|
Śr lis 04, 2009 0:32 |
|
 |
Kamyk
|
Ten temat jak widzę się wyczerpał. Obcy_astronom założył nowy temat i tam proszę kontynuować obecną dyskusję. Jeśli ktoś jednak dalej będzie chciał rozmawiać tutaj o niewolnictwie w Biblii, to niech mi wyśle PW, a odblokuję temat
|
Śr lis 04, 2009 1:06 |
|
|
|