|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Podarłem obrazek z Jezusem- czy to grzech
Autor |
Wiadomość |
Tomaszek
|
 Podarłem obrazek z Jezusem- czy to grzech
jak w temacie podarłem obrazek JEZU UFAM TOBIE podarłem z powodu braku zaufania do JEZUSA wierze w niego i jak się modle to mówie do niego na głos-tak mocno w niego wierze Jestem Grzesznym człowiekiem zgubiłem bardzo wazna rzecz i prosiłem go o pomoc w odnalezieniu jej,poprosiłem go oto a on mi nie pomógł,i w taki sposób najłatwiej sie traci zaufanie bo jak ufac mu ze on mnie zbawi skoro nawet nie chce pomóc w takiej błachej sprawie nie szukam tutaj sprawiedliwienia,chociaz po tym co zrobiłem poczułem sie fatalnie wiem że on mnie mocno KOCHA i jestem mu wdziezny za wiele rzeczy które zrobił w moim zyciu lecz moje rozgoryczenie okazało sie silniejsze niż moja wiara czy wdziecznosc dla jego osoby
|
Pt paź 29, 2010 16:50 |
|
|
|
 |
Aiveena
Dołączył(a): So cze 05, 2010 9:27 Posty: 234 Lokalizacja: Opole, Opolskie
|
 Re: Podarłem obrazek z Jezusem- czy to grzech
Samo podarcie obrazka żadnym grzechem nie jest. To tylko obrazek... Jeśli już, grzechem będzie brak zaufania do Pana.
_________________ когда кто - то показывает палъцем на небо, толъко дурак смотрит на палец.
|
Pt paź 29, 2010 17:29 |
|
 |
trb
|
Przecież Jezus nie przyszedł na świat żeby spełniać nasze życzenia tylko po to żeby nas zbawić. W modlitwie najlepiej przedstawiać problem a nie podawać własne rozwiązania, Bóg jest od nas nieskończenie mądrzejszy i najlepiej wie jak nam pomóc. Jeśli mocno i szczerze zwracałeś się do niego o pomoc to na pewno wysłuchał Twojej modlitwy, tylko rozwiązanie problemu być może nie do końca zgodziło się z Twoją wizją - z pewnością On wie lepiej  A może prawdziwym problemem wcale nie była zguba i Bóg chciał Ci coś przez to powiedzieć ?
|
Pt paź 29, 2010 20:12 |
|
|
|
 |
arcana85
|
Może prosiłes niewłaściwa osobę? Jak byłem mały i mi się cos zgubiło to się modliłem do św. Antoniego (od rzeczy zgubionych) i co ciekawe zawsze skutkowało  Teraz jak coś zgubię to sam szukam i choć to troche trwa to zazwyczaj znajduje, ale nie odwołuje się do sfery transcendentnej 
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
So paź 30, 2010 11:41 |
|
 |
aimee
|
Wiesz to dosc ciekawy problem .. mysle ze polowa starszych ludzi by Cie za to zlinczowala. Wg Biblii podarcie wizerunku czy Jezusa czy Maryi czy Boga nie jest grzechem bo w Ksiedze Wyjscia wyraznie czytamy " Nie bedziesz tworzyl zadnej ikony obrazu swego Boga(...)" Nie pamietam ktory to werset. I jeszcze cos Jezus nam pomaga w nie widoczny sposob sami musimy zauwazac jego pomoc. Poza tym jest to pomoc bardziej duchowa niz namacalna. Pozdrawiam Cie
|
So paź 30, 2010 14:33 |
|
|
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
Twoja relacja z Bogiem to dziecinada, oparta na dobrach ziemskich, wejdź na droge 5 razy nic
_________________ 1 KOR 13
|
N paź 31, 2010 13:35 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
To weź podarty obrazek i sklej. Zachowaj. Ile razy Cię najdzie złość to popatrz na niego.
|
N paź 31, 2010 13:39 |
|
 |
leunamme888
zbanowany na stałe
|
No cóż jeśli zdarzało Ci się wcześniej modlić to tego obrazka, to właśnie zniszczyłeś wizerunek i podobieństwo i wręcz nie popełniłeś jakiegokolwiek grzechu tylko przestałeś łamać drugie przykazanie (w augustyńskim porządku pierwsze):
" 4 Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5 Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6 a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich."
Księga Wyjścia 20
_________________ Lights out we live in a world of darkness No doubt everything's up for sale We sleep all of the world is burning We pray to god for a better deal Nothing is sacred back then or now Everything's wasted is that all there is Can I go now Judas my guide
|
Wt gru 21, 2010 13:08 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jak się modliłeś do obrazka - to jest to brak wiary i niezrozumienie ew. w Kogo wierzysz. No chyba, że wierzyłeś w obrazek.
Obrazek ma pomóc - ale modlisz się do Boga.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt gru 21, 2010 16:30 |
|
 |
WIST
|
Zabawne bo identyczny temat już tu kiedyś był.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr gru 22, 2010 0:15 |
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
O człowieku! ja mało ze nie jeden obrazek podarłem, to jeszcze dopuściłem się ohydnych bluznierstw, że o niedotrzymanych Panu obietnicach i przysięgach nie wspomnę. Młodszy i sporo głupszy wtedy byłem, bardzo mi na czymś zależało, a efekt modlitw był żaden. Mam nadzieję, że rzeczywiście Bóg to ojciec jest najlepszy i to wszystko mi wybaczył, nawiasem mówiąc ksiądz dał mi rozgrzeszenie:)
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
Cz gru 23, 2010 23:45 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|