Potrzebuję pomocy przy szukaniu prawidłowej drogi w życiu
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Potrzebuję pomocy przy szukaniu prawidłowej drogi w życi
sukhoi napisał(a): Myślę, że nawet mimo to, jako dobry rodzic, mógłby ich czasem nakarmić, bo to jego dzieci. Kiedy umierają z głodu, porządny ojciec się ulituje i nie wkręcaj mi, że jest inaczej. Widziałeś wydęte brzuchy afrykańskich dzieci? A on jest ponoć miłosierny. Mógłby zakraść się do szałasów i zostawić miskę z jedzeniem codziennie. Spokojnie dałby sobie z tym radę i nikt by go nie zobaczył. Poza tym na pewno ma swoich podwładnych. Z dwóch aniołów posyłać, niech coś wykombinuje, jestem pewny, że jest bystry i pomysłowy. .
A dałeś kiedykolwiek chociaż jednego złamanego centa dla tych biednych i głodujących dzieciaków w Afryce ? To dlatego głodują bo tacy właśnie lubią dawać ich jako przykład niesprawiedliwości Boga a sami nic nie robią aby temu zapobiec. Krople tworzą ocean. A my wolimy wywalić żywność na śmietnik niż cokolwiek zrobić dla głodujących. Bóg chce żebyśmy sami urządzali swój świat. Mamy taki świat jak go sobie zafundowaliśmy. Niebotyczne sumy idą na zbrojenia. Dlaczego i po co. Wielu pyta dlaczego Bóg pozwala na zło, więc nie będzie pozwalał, tylko przy pierwej lepszej okazji kiedy coś zbroisz walnie w ciebie gromem i zostanie pył. Chcesz tego ? Tak ma to wyglądać ? Człowiek ma serce, wolę i rozum, ma moralne prawo w sercu. Dlaczego z tego nie korzysta ? Gdyby ludzie zaczęli na poważnie brać to wszystko i żyć po prostu tym jedynym przykazaniem jakie zostawił Jezus. Przykazanie miłości. Wtedy na Ziemi będzie raj. Kto jest winny że na świecie nie ma miłości, Bóg czy ja ?
|
Pn sie 26, 2013 19:42 |
|
|
|
 |
ARHIZ
|
equuleuss napisał(a): A dałeś kiedykolwiek chociaż jednego złamanego centa dla tych biednych i głodujących dzieciaków w Afryce ? To dlatego głodują bo tacy właśnie lubią dawać ich jako przykład niesprawiedliwości Boga a sami nic nie robią aby temu zapobiec. Krople tworzą ocean. A my wolimy wywalić żywność na śmietnik niż cokolwiek zrobić dla głodujących. Bóg chce żebyśmy sami urządzali swój świat. Mamy taki świat jak go sobie zafundowaliśmy. Niebotyczne sumy idą na zbrojenia. Dlaczego i po co. Warto wiedzieć, że obecnie głód nie jest wynikiem biedy jako takiej, lecz skutkiem działania grup rządzących. Dzieci w Afryce głodują nie dlatego, że jest bieda, tylko dla tego, że panującym bojówkom jest to na rękę. Już sama Kanada mogłaby wykarmić znaczną część (wszystkich?).
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Wt sie 27, 2013 16:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak ARHIZ także masz rację. Sprawy polityczne gdzie człowiek jako osoba nie ma znaczenia i także niesprawiedliwy podział dóbr na świecie. Być może bardzie jest opłacalne marnowanie wielkich ilości żywności niż dostarczanie jej dla potrzebujących. Te wszystkie produkty nie sprzedane w wielkich marketach, magazynowane z kończącą się datą ważności.
A można by to załadować i wysłać do tych ludzi którzy potrzebują. Nie tylko w Afryce jest głód, tam jest najbardziej nagłośniony ale w Europie także są ludzie biedni i potrzebujący pomocy. Nie każdy kto ma pod górkę jest leniem który unika pracy, różna sytuacja i różne zawirowania życiowe dotykają ludzi. Są takie produkty które po upływie terminu ważności mogą się nadal nadawać do spożycia. Myślę że makaron, ryż, cukier, płatki zbożowe, kasza a nawet mąka, czy inne tego typu. Ale jak wspomniałem świat idzie na to co bardziej opłacalne.
|
Wt sie 27, 2013 22:41 |
|
|
|
 |
ARHIZ
|
equuleuss napisał(a): Tak ARHIZ także masz rację. Sprawy polityczne gdzie człowiek jako osoba nie ma znaczenia i także niesprawiedliwy podział dóbr na świecie. Być może bardzie jest opłacalne marnowanie wielkich ilości żywności niż dostarczanie jej dla potrzebujących. Te wszystkie produkty nie sprzedane w wielkich marketach, magazynowane z kończącą się datą ważności.
A można by to załadować i wysłać do tych ludzi którzy potrzebują. Nie tylko w Afryce jest głód, tam jest najbardziej nagłośniony ale w Europie także są ludzie biedni i potrzebujący pomocy. Nie każdy kto ma pod górkę jest leniem który unika pracy, różna sytuacja i różne zawirowania życiowe dotykają ludzi. Są takie produkty które po upływie terminu ważności mogą się nadal nadawać do spożycia. Myślę że makaron, ryż, cukier, płatki zbożowe, kasza a nawet mąka, czy inne tego typu. Ale jak wspomniałem świat idzie na to co bardziej opłacalne. Dobra, załóżmy, że Kanada ładuje w samolot całą swoją nadwyżkę pożywienia i wysyła do Erytrei. Co się stanie? Jedzenie przechwycą bojówki (80%) i stolica (20%). Prezydent ogłosi, że potrzebujący otrzymają jedzenie z magazynów, ale... wszyscy wiedzą, że jeżeli ktoś z bojówek dopatrzy się, że poszedł po jedzenie ze stolicy - spalą mu wioskę i wymordują rodzinę. Tak to działa...
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Śr sie 28, 2013 13:30 |
|
|
|