Adolf Hitler jest teraz w niebie
Autor |
Wiadomość |
majanovak
|
 Re: Adolf Hitler jest teraz w niebie
medieval_man napisał(a): A Ty myslisz, że katolicy wierza w niepokalane poczęcie, bo Pismo o tym mówi otwartym tekstem? Podobnie jak Pismo nie mówi otwartym tekstem o istnieniu Trójcy tak nie mówi o otwartym tekstem o niepokalanym poczęciu. Na szczęście jest Duch Święty, który prowadzi Kościół i go o wszytskim poucza. Ja oczywiscie wiem, ze nie wszystko musi byc napisane doslownie. Sama wierze w pewne rzeczy, ktore nie sa napisane doslownie. Ale ja ci pokazalam wersety, ktore pokazuja, ze Maria nie zostala poczeta bez grzechu. Jesli twierdzisz inaczej to musisz mi podac wersety, bo list do Rzymian jest w tej kwestii jasny i klarowny. Uswiadom mnie, jestem otwarta. Pokaz mi to w Slowie medieval_man. majanovak napisał(a): Znalazlam niesamowita strone: http://www.apologetyka.katolik.pl/odnow ... -zbawieniaTo wypowiedz ksiedza. Bardzo dobrze mowi i w zasadzie jest calkowicie tutaj zgodny z protestantyzmem.. Jestem pod wrazeniem naprawde. Ale dlaczego nie glosi sie tego na mszach? Dlaczego katolicy wierza, ze do zbawienia potrzebne sa tez ich uczynki, ze musza sobie zasluzyc na swoje zbawienie? Bo niezaprzeczysz, ze taka jest powszechna opinia na ten temat? Tak wierza wszyscy katolicy ktorych znam. medieval_man napisał(a): Może tez nie uważali na katechezie? Niestety tak nie jest. Jestes chyba wyjatkiem.. Albo wyjatkowy? medieval_man napisał(a): Nic się nie zmienia. Zawsze tak było. Chyba źle słuchałaś. Mowie ci, ze wszyscy tak wierza. Ale moze chodzisz do wyjatkowego lokalnego kosciola, gdzie uczy was tam nauczyciel z prawdziwego zdarzenia? Ja bylam w neokatechumenacie, chodzilam na msze, litanie i jedzilam Laskowic Pomorskich ale takiego nauczania nie bylo. Pewnie chodzisz do jakies odnowy katolickiej ? Swiatlo zycie czy cos takiego? Przejrzalam krotko, ale widze, ze nawet fragment jest ten sam, na ktory i ja sie powolywalam. Chodzi o zatwardzenie serca i odpadniecie od Boga. Wiadoma sprawa, ze tak jest. Jest tez gdzies napisane, ze z bojaznia i drzeniem zbawienie swoje sprawujcie.
|
Cz paź 03, 2013 20:10 |
|
|
|
 |
Endek
|
Cytuj: Adolf Hitler jest teraz w niebie Razem z Lucyperem.
_________________ Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).
|
Pt paź 04, 2013 17:10 |
|
 |
Travis
|
clairvoyance napisał(a): Pomimo popełnionych zbrodni i okropieństw Adolf Hitler jest teraz w Niebie gdyż przed śmiercią dokonał aktu pokuty i doznał łaski rozgrzeszenia z mocy miłości Jezusa Chrystusa. Był katolikiem i miał pełne prawo dostąpić sakramentu. Czyż Jezus nie powiedział bandycie na krzyżu że i on będzie dziś z nim w Raju gdy ten wyznał grzechy? Mam nadzieję, że Hitler jest w niebie. Im trudniej trafić do piekła, tym lepiej dla nas wszystkich.
_________________ "Jest taka zasada, nie każdy ją zna Wolność zaczyna się tam, gdzie kończy się strach " (Dezerter)
|
So paź 05, 2013 13:46 |
|
|
|
 |
majanovak
|
Travis napisał(a): clairvoyance napisał(a): Pomimo popełnionych zbrodni i okropieństw Adolf Hitler jest teraz w Niebie gdyż przed śmiercią dokonał aktu pokuty i doznał łaski rozgrzeszenia z mocy miłości Jezusa Chrystusa. Był katolikiem i miał pełne prawo dostąpić sakramentu. Czyż Jezus nie powiedział bandycie na krzyżu że i on będzie dziś z nim w Raju gdy ten wyznał grzechy? Mam nadzieję, że Hitler jest w niebie. Im trudniej trafić do piekła, tym lepiej dla nas wszystkich. To nie jest az takie trudne Travisie. Wystarczy wiara. Zobacz: Rzymian 10,9-10 "Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz. (10) Albowiem sercem wierzy się ku usprawiedliwieniu, a ustami wyznaje się ku zbawieniu. " Efezjan 2,8-9 "Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; (9) nie z uczynków, aby się kto nie chlubił" 1 Koryntian 15,15 "A powiadam, bracia, że ciało i krew nie mogą odziedziczyć Królestwa Bożego ani to, co skażone, nie odziedziczy tego, co nieskażone." Rzymian 8,9 "Ale wy nie jesteście w ciele, lecz w Duchu, jeśli tylko Duch Boży mieszka w was. Jeśli zaś kto nie ma Ducha Chrystusowego, ten nie jest jego."
|
Pn paź 07, 2013 17:37 |
|
 |
Travis
|
majanovak napisał(a): To nie jest az takie trudne Travisie. Masz 100% pewności, że zostaniesz zbawiony?
_________________ "Jest taka zasada, nie każdy ją zna Wolność zaczyna się tam, gdzie kończy się strach " (Dezerter)
|
Pn paź 07, 2013 18:12 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Travis napisał(a): majanovak napisał(a): To nie jest az takie trudne Travisie. Masz 100% pewności, że zostaniesz zbawiony? To nie takie proste, Travisie. Ja jestem w 100% pewny, że Jezus mnie zbawił. Nie jestem natomiast pewny, że do końca życie nie zdradzę i nie odrzucę tego daru. W końcu jestem wolnym człowiekiem.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn paź 07, 2013 18:19 |
|
 |
Travis
|
medieval_man napisał(a): Travis napisał(a): majanovak napisał(a): To nie jest az takie trudne Travisie. Masz 100% pewności, że zostaniesz zbawiony? To nie takie proste, Travisie. Ja jestem w 100% pewny, że Jezus mnie zbawił. Nie jestem natomiast pewny, że do końca życie nie zdradzę i nie odrzucę tego daru. W końcu jestem wolnym człowiekiem. Właśnie! A masz 100% pewności, że już nie odrzuciłeś tego daru?
|
Pn paź 07, 2013 22:42 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Oczywiście, że nie. Nie miał też i Paweł; dlatego pisał: A przeto, umiłowani moi, skoro zawsze byliście posłuszni, zabiegajcie o własne zbawienie z bojaźnią i drżeniem Flp 2,12 Skoro muszą zabiegać, to znaczy, że nie jest ono automatyczne jakby chcieli bezdenominacyjni protestanci i majanovak
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt paź 08, 2013 9:26 |
|
 |
majanovak
|
Travis napisał(a): majanovak napisał(a): To nie jest az takie trudne Travisie. Masz 100% pewności, że zostaniesz zbawiony? Travisie wszystko przyjmujemy na wiare. Tak jak wierze, ze istnieje Bóg tak wierze, ze pojde do nieba. Baa powiem ci nawet wiecej. Juz jestem w niebie. ups.  To moja pozycja duchowa. Efezjan 2,6 " i wraz z nim wzbudził, i wraz z nim posadził w okręgach niebieskich w Chrystusie Jezusie," 1 Koryntian 6,17 "Kto zaś łączy się z Panem, jest z nim jednym duchem. " To trudne do zrozumienia rozumem, trzeba miec objawienie Travisie.
|
Wt paź 08, 2013 18:03 |
|
 |
majanovak
|
medieval_man napisał(a): Oczywiście, że nie. Nie miał też i Paweł; dlatego pisał: A przeto, umiłowani moi, skoro zawsze byliście posłuszni, zabiegajcie o własne zbawienie z bojaźnią i drżeniem Flp 2,12 Skoro muszą zabiegać, to znaczy, że nie jest ono automatyczne jakby chcieli bezdenominacyjni protestanci i majanovak To niezrozumienie tego wersetu. Pawel nie mial strachu i obawy, ze moze stracic zbawienie. I nigdzie zaden werset tego nie pokazuje. To naciaganie. Ale oczywiscie jest tak, ze musimy zbawienie swoje sprawowac. Czyli trwac w wierze, przemieniac nasz umysl, bo wiadomo Slowo mowi, ze diabel szuka kogo by pochalonac 1 Piotra 5,8 "Bądźcie trzeźwi, czuwajcie! Przeciwnik wasz, diabeł, chodzi wokoło jak lew ryczący, szukając kogo by pochłonąć". Poza tym Pan Jezus tez mowi, ze "A ponieważ bezprawie się rozmnoży, przeto miłość wielu oziębnie. " Ale jesli ktos trwa w Bogu, kocha Boga to nie ma powodu by martwic sie, ze nie pojdzie do nieba. Dlaczego", bo osoba wierzaca juz jest jedno z Chrystusem "Kto zaś łączy się z Panem, jest z nim jednym duchem." Objawienie Jana 21,27 "I nie wejdzie do niego nic nieczystego ani nikt, kto czyni obrzydliwość i kłamie, tylko ci, którzy są zapisani w księdze żywota Baranka. " Ja widac nasze imie musi byc wpisane do ksiegi zycia zanim pojdziemy do nieba.
|
Wt paź 08, 2013 18:14 |
|
 |
amadeus35
|
clairvoyance napisał(a): Pomimo popełnionych zbrodni i okropieństw Adolf Hitler jest teraz w Niebie gdyż przed śmiercią dokonał aktu pokuty i doznał łaski rozgrzeszenia z mocy miłości Jezusa Chrystusa. Był katolikiem i miał pełne prawo dostąpić sakramentu. Czyż Jezus nie powiedział bandycie na krzyżu że i on będzie dziś z nim w Raju gdy ten wyznał grzechy? I co, i po tych wszystkich zbawiennych zabiegach popelnil samobojstwo !?!
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Cz lis 07, 2013 9:48 |
|
|
|