|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
 Re: Czy Bóg jest lewakiem?
"Taką, że wpływają negatywnie na tych, którzy się ich dopuszczają, w związku z tym także na ich bliskich, na bliskich tych bliskich, i tak dalej."
Więc podałeś mi odpowiedź niezgodną z założeniami.
|
Pt kwi 18, 2014 17:39 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Bo te założenia są błędne, o czym wspomniałem już w pierwszym moim poście w tym wątku:
Nie ma takich grzechów. W tym cała rzecz.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt kwi 18, 2014 17:41 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Gaz doskonały jest również założeniem a nie przeszkadza to nikomu dokonywać wszelakich działań związanych z nim.
Ale ułatwię tobie sprawę przez przykładowy grzech który nie ma wpływu na bliskich.
Osoba A mieszka w mieście B (pochodzi z miasta A). Nie utrzymuje kontaktu z rodziną od kilku lat, nie ma dziewczyny ani żadnych znajomych. Życie tej osoby polega na pracy i pozostawaniu w domu. Kontakt z innymi ludźmi ogranicza do potrzebnego minimum na co pozwala mu praca we własnym zakresie, abstrakcyjnie utrzymuje się z klikania w reklamy co jeszcze bardziej ogranicza relacje społeczne. Osoba A nigdy do tej pory nie wykonywała żadnych czynności seksualnych jednak postanowiła zacząć się masturbować.
Polecenie: Bazując na powyższym założeniu oraz tym zawartym w poście z dnia 17 kwietnia 2014 roku napisanego przeze mnie w tym temacie omów konsekwencje "dla świata" wynikające z czynności seksualnej osoby A.
|
Pt kwi 18, 2014 17:52 |
|
|
|
|
|