Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 8:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Znaki i cytaty 
Autor Wiadomość

Post Re: Znaki i cytaty
Nie, raczej sytuacja jest nieco inna. Po prostu powierzylam Bogu pewna sprawe, i cos sie zawalilo. I sie nie poprawilo. A caly czas dostaje znaki, ze sie poprawi. Tylko ze ja je dostaje, a juz 4 miesiace czekam... To czekanie jest najgorsze, i ta niepewnosc. Nie robilam tak, ze co dzien otwieralam Pismo Swiete oczekujac kolejnego znaku i slepo sugerujac sie kazdym, ktory napotkam. Na poczatku to przychodzily mi SMSy z Nieba, na poczatku nie traktowalam ich powaznie. Nawet jak przychodzily mi w idealnych wrecz momentach, jakiegos zalamania czy delikatnego przelomu. Najmocniejszy z nich to byl "Bog wcale nie zwleka z dotrzymaniem obietnicy" - ale ludzie! To bylo w styczniu!! Jest maj, ilez mozna?! Naprawde mozna zwariowac. Potem takie cytaty znajdowalam bezposrednio w Pismie Swietym(np. Wiarygodnosc obietnicy. Nie oznacza to ze Slowo Boga zawiodlo - 2 razy przy glebokiej modlitwie.). A ostatnio zaczelam czytac Pismo Swiete metoda lectio divina, zaczelam od Ewangelii sw. Marka. Rozmyslajac nad nimi o docierajac do punktu, w ktorym mamy znalezc cos dla siebie i walkowac te slowa, przebywac z nimi... to wlasciwie ciagle sie okazuje, ze jest to podobne do mojej sprawy i mojego oczekiwania.
Co prawda przez tez 4 miesiace mialam takie rekolekcje zycia i dostalam tyle niesamowitych darow od Pana... Tylko ze taka przemiana zawsze jest strasznie bolesna. Naprawde, juz nie idzie wytrzymac.

Najbardziej jednak dziwi mnie to, ze z odmawianiem nowenny nie mam najmniejszych problemow, nawet jak wracam do domu pozno i jestem zmeczona i zaczynam ja dopiero o godzinie 23, a zamykaja mi sie oczy.

Pn maja 05, 2014 15:34

Aha, co do tego "Bog wcale nie zwleka z dotrzymaniem obietnicy" - zapomnialam dodac ze pojawilo sie to w dosc waznym, przelomowym momencie, jesli mozna to tak okreslic.. Przelomowym, skoro wszystko stoi w miejscu..........

Pn maja 05, 2014 15:36

wiec tak podsumujac - czesciej to znaki same przychodzily do mnie niz ja ich szukalam. jak szukalam ich specjalnie, zazwyczaj ich nie bylo, choc zdazylo sie moze 3 razy ze juz naprawde jak bylam zalamana to otwieralam na takich Slowach, ktore moglyby mi mowic i przyszlosci. Ale.... skad pewnosc...

Pn maja 05, 2014 15:40

Pan Bóg to nie koncert życzeń :) gdyby tak było to każdy nagle zaczynałby się modlić, każdemu spełniałyby się jego prośby, a ma się spełniać plan Boży, a nie nasz. Przeanalizuj swoje życie. Pomyśl ile wydarzyło się sytuacji nad którymi ubolewałaś, a które z biegiem miesięcy czy lat, nabrały zupełnie innego wymiaru. Jeśli Bóg nie spełnia naszych próśb to widocznie nie są one dla nas takie dobre jak nam się wydaje :)

Pt maja 09, 2014 19:32

Wiem, zrozumialam to jakis czas temu, ze jesli Mu powierzylam ta sprawe, to nie bedzie po mojemu. Aczkolwiek poprosilam ostatnio Boga o znak w postaci ruszenia sprawy i... dostalam go, taki ewidentny, ktory podtwierdzal dwie rzeczy: 1 ze to sie wydarzy, 2, ze musze na to jeszcze poczekac.

Cz maja 15, 2014 19:06

Trudno odnieść się do Twojego przykładu nie mając jakichkolwiek informacji na temat sprawy, która Cię nurtuje. Jedno jest pewne - wiara czyni cuda :)

Pn maja 19, 2014 14:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3