Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 13:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
 Kim naprawdę był Jezus? 
Autor Wiadomość
Post Re: Kim naprawdę był Jezus?
Whispernight napisał(a):
Maria-Magdalena napisał(a):
Co do Ciebie, Twojego hmm...wyznania, to bardziej jest to wiara czy ideologia?
Cytuj:
1) Zdrowy rozsądek.
2) Ideologia\Wiara.

W pierwszej kolejności punkt 1), a następnie, opcjonalnie punkt 2).

Ok rozumiem że na pierwszym miejscu stawiasz zdrowy rozsądek.
Ale z chińskiego boga nie potrafię pojąć dlaczego Ty, który od wszelkiej ideologii uciekasz jak diabeł od święconej wody, a postawiłeś ją przed wiarą. Coś mi tu nie gra Whisper. Dobrze się czujesz?

Nie odkrywasz siebie, tylko tworzysz siebie.

Cytuj:
To zależy. Istnieją również i takie osoby, które nie otrzymały tej możliwości tworzenia siebie, a jedynie są zdane na powolne, i bolesne odkrywanie siebie.
Zatem widzisz M-M, mądre powiedzenia są mądre, do czasu...

Świetnie rozumiem Whisper kogo masz na myśli. Tylko czy nie zechciałbyś rozważyć możliwości, że się najzwyczajniej w świecie mylisz.
Przeczytałeś książkę o którą już tak dawno Cię prosiłam?

o-błędny rycerz.

Cytuj:
:(
Ach te dwuznaczności...

To był żart by Cię rozbawić. Ale widzę że ciemność zasłoniła Ci wszelkie światło.
Powiedz mi proszę, jak mogę Ci pomóc?

Cz lut 04, 2016 16:24

Whispernight napisał(a):
Sam fakt, że człowiek tworzy podobizny o których mowa w drugim przykazaniu, czyli obrazy, rzeźby, symbole (np krzyż), powoduje że podczas obrzędów religijnych taki przedmiot, nabiera magicznej mocy, i ludzie zaczynają "go" celebrować i czcić, uważając, że sam w sobie posiada Boga.

Negujesz przedstawienia figuralne i symbole religijne podczas obrzędów religijnych. Czy oznacza to, że same obrzędy religijne dopuszczasz?

Czy same obrzędy religijne, nie są już dla Ciebie czymś co przekroczyło pewną granicę obcowania z Bogiem?

Jeśli tak, to gdzie jest ta granica?
A jeśli nie ma granicy, to co jest?

Wydaje się, że wszystko jest sprawą umowną. Skoro mówimy (piszemy) o Bogu, posługujemy się pewną konwencją jaką jest pismo. A przecież ono też podlega ograniczeniom. Opisując to akceptujemy pewne wyobrażenie Boga, poruszamy się w tych kategoriach starając się komunikować.
Do tego momentu nam (Tobie) to nie przeszkadza, problemem staje się pewien poziom uszczegółowienia.
Dlaczego akurat ten?

Cz lut 04, 2016 18:53

Hej jak pozbyc sie jezusa, jak dac mu ze sie go nznacgo chce, ze jest do niczego nie potrzebny, ze nie ma sie czasu dla niego a kazda chwila z nim jest chwila stracona. Co zrobic zeby sie odemnie odczepil. Nie chce byc jego wyznawca.

So lut 13, 2016 20:19

Ekuri napisał(a):
Hej jak pozbyc sie jezusa, jak dac mu ze sie go nznacgo chce, ze jest do niczego nie potrzebny, ze nie ma sie czasu dla niego a kazda chwila z nim jest chwila stracona. Co zrobic zeby sie odemnie odczepil. Nie chce byc jego wyznawca.

Nie uwolnisz sie od niego, możesz go co najwyżej ignorować.
Oczywiście przy założeniu że w ogóle istnieje :-D

So lut 13, 2016 20:35

A po co ignorować Jezusa?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

So lut 13, 2016 20:40

Jest niezawodny sposób. Staraj się tak postępować, żeby trafić do piekła.
Tam zamiast miłosierdzia poznasz na sobie ból i przemoc, a zamiast Jezusa będziesz miał diabła.

So lut 13, 2016 20:42

Czlowiek ma prawo wyznawac co chce... nie musi tez wyznawac nic ma prawo przezyc zycie tak jak chce... wlasnie mi powiedzial, ze jak nieaakceptuje jego to mnie wykonczy... oddzialowuje swoja wiara na moj umysl... nie lubie tego... jak mozecie wierzyc w kogos kto.wasza uwage zdobywa grozba trafienia do piekla... strach nie jest dobrym doradca

N lut 14, 2016 14:41

Staram sie go odgonic ja muche czy tez komara...za bardzo sie narzuca... zachowuje sie jak pasozytpoco komu to potrzebne pieklo czy niebo... jego zachowanie i nartestwo sprawia ze ja osoba ktora szanuje kazda relacje posuwa sie do tego aby wyrzucic go z mojego zycia. Juzsprowadzam sie do obelg ale nie toleruje tego gdyby by czlowiekiem i.siedizl ze mna wjednym pokoju to bym.wyszedl i nie zadawal sie z nim . ...

N lut 14, 2016 14:49

Ekuri napisał(a):
Staram sie go odgonic ja muche czy tez komara...za bardzo sie narzuca... zachowuje sie jak pasozytpoco komu to potrzebne pieklo czy niebo... jego zachowanie i nartestwo sprawia ze ja osoba ktora szanuje kazda relacje posuwa sie do tego aby wyrzucic go z mojego zycia. Juzsprowadzam sie do obelg ale nie toleruje tego gdyby by czlowiekiem i.siedizl ze mna wjednym pokoju to bym.wyszedl i nie zadawal sie z nim . ...

Może by pomogły egzorcyzmy?

N lut 14, 2016 15:02
Robek napisał(a):
Ekuri napisał(a):

Może by pomogły egzorcyzmy?

Tu chyba trafiles. Bo najprawdopodobniej jest to albo zly podszywajacy sie pod Jezusa, albo zly sie zagniezdzil i nie pozwala mu dopuscic do siebie Jezusa.

N lut 14, 2016 15:10

Powiem Wam, ze na przejawy Jezusa.zaczynam reagowac jak warczacy pies...przeciez to co pisze.przypomina krzyk.. w rzeczywistosci.nie.dzieja sie.takie rzeczy na rozne sytuace mozna zareagowac inaczej... a ja mam nieco miekie.serceni.szkoda.mi sie.tego drania.zrobilo... jak tylko na chwile odchodzi to czuje ulge... to w jaki sposob na mnie oddzialowuje moze.nawet nie jest.trudne do opisania... gdybym byl.wegetarianinem to pchalby mi mieso do ust... generalnie.gniew i zle.mysli w.stosunku do niego przycmiewa.nieco jego aura... na zbyt.wiele sobie.pozwala... nie wiem.czy.to jakas wyprawa krzyzowa czy co... nie wiem czego odemnie chce...ale nie bede.znim biesiadowal wspolnie wmoim umysle.dzielil sie moim.swiatem... jezutuje lzachowuje sie jak wygnany szatan w momencpozejezuswygnanyie gdy nie chce.sie.go.w.swoim.zycij.... bo.sami.pewnie nie.czesto sie.spotykacie.ztym ze.ktos.go nie.chce

N lut 14, 2016 18:44
Moderator

Proponuję przejąć się tym, że jest to forum dyskusyjne, a nie śmietnik na odpady.
Na razie odpoczynek od forum

N lut 14, 2016 19:52
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13