Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 27, 2025 12:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Następna strona
 Homoseksualizm cz. 3 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Homoseksualizm cz. 3
Ingerowanie w czyjeś życie intymne i osobiste (brak pozwolenia na związki partnerskie) jest niestosowny i nieelegancki.

Can I go now Judas my guide

So sie 14, 2010 19:15

Zgadzam się , jednakże nie dalej niż pisze leunamme888. Nie ma już mowy o adopcjach. generalnie jestem i tak negatywnie nastawiony do homo w wersji M-M , ale może to wina ich sposobu bycia.

N sie 15, 2010 0:12

Nie ma mowy o adopcjach? A co gdy jedna dziewczynka ma dziecko? Ono ma byc prawnie tylko jej skoro wiadomo że wychowują je wspólnie? Troche to głupie jak dla mnie.
Poza tym jednopłciowe adopcje się sprawdziły.

N sie 15, 2010 9:09

Na jakiej podstawie twierdzisz, że jednopłciowe adopcje się sprawdziły?
Interesują mnie fakty, ewentualnie wyniki badań, nie prywatne opinie.

N sie 15, 2010 14:06

A co to sam nie umiesz wygooglować?
W wielu krajach sa już wprowadzone jednopłciowe adopcje i jakoś dzieci wychowane w takich związkach są dobrze przystosowane społecznie i radzą sobie w życiu. To są fakty.

N sie 15, 2010 16:46
Moderator

ElectricGirl - poproszono Cię o dowód potwierdzający Twoje słowa. Zechciej się zastosować do prośby.
Zwłaszcza, że twierdzisz iż jest to dość proste do znalezienia.

(J 8, 32b)

N sie 15, 2010 16:59

Ok - to tak pierwsze z brzegu.
Prosze czytać uwaznie.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,18032,title ... caid=1ab5a

N sie 15, 2010 17:06

hehe - artykuł typu - "jak donoszą amerykańscy naukowcy" - jeśli google prowadzi Cię "za rękę" w życiu no to ubolewam. Jeśli jednak to Twoje zdanie , to trzeba uszanować. Tyle , że badano tu ponoć lesbijki - okazało się , że "dwie matki" są lepsze niż matka i ojciec. Jak piszą dalej nie pasuje to do "dwóch "ojców" - czyli można wywnioskować , że mają jakieś przekazy , że ten drugi związek już jest gorszy? Suma summarum matki są lepsze dla dzieci pod względem wpływu na wyniki w szkole. Fajnie , ale szkoła to początek życia - jak się moralnie "ukształtuje" taka osoba ? Nie wiemy. Wiemy natomiast jakie przykrości mogą je spotkać w środowiskach konserwatywnych. Jak to na nie wpłynie. Pomimo , że odruchy homoseksualne są stwierdzone u zwierząt naczelnych (i nie tylko) to podpowiem , że nawet u nich zdarzają się takie "adopcje". Nie ma tam jednak czynnika "moralności" i świadomości etyki. Tak że nie mamy tu ani konkretnych Za , ani Przeciw. No ale "amerykańscy naukowcy" już coś wiedzą. Po za tym jak takie dziecko zwraca się do rodziców? - tak na marginesie. "mamo" i "ciociu" czy "tato" i "wujku" , czy "tato" i "mamo" ? Jedynie czas i to długi pokaże nam dokąd idziemy.

Pn sie 16, 2010 22:58

adamsky napisał(a):
Wiemy natomiast jakie przykrości mogą je spotkać w środowiskach konserwatywnych.

I tu przydałoby się zastanowić czy winne temu są te środowiska czy ci obrzydliwi pederaści.

Wt sie 17, 2010 14:24

Jeżeli chodzi o homoseksualizm.. dla mnie to w ogóle jest bardzo dziwne.. Nie uważam tego za chorobę. nie..

ale na przykład jeszcze kilka lat temu.. było to tematem Tabu.. i jakoś było bardzo mało tych homoseksualistów.. teraz nagle jest Ich bardzo dużo.. i nawet niektóre moje koleżanki, które mają problem ze swoimi chłopakami mówią "Chyba zostanę lesbijką" - jest to dla mnie bardzo płytkie myślenie..

Ja sama.. mam kolegę, sąsiada geja.. Dowiedziałam się, że Nim jest w sumie chyba z dwa lata temu.. Opowiada mi o nich.. i normalnie z Nim rozmawiam, jest dla mnie normalnym znajomym..
Skończyłam w czerwcu pierwszy rok studiów.. i niedawno się dowiedziałam, że kilka dziewczyn z kierunku jest lesbijkami.. - również normalnie się z nimi kontaktuje, czy rozmawiam..

Są to dla mnie normalne osoby. i żadna choroba. Nie chciałabym tylko, aby mogły adoptować dzieci.. ponieważ nie jest to jednak w pełni taka rodzina jaka powinna być.. a dziecko nie jest niczym winne.

Wt sie 17, 2010 14:30
Anulko, takie "chyba zostanę lesbijką" jest mniej więcej tyle samo warte co "chyba się zabiję." Jasne, zdarzają się samobójcy, ale oni - podobnie jak geje - nie wybierają tego dla zabawy i raczej w ten sposób się nie reklamują.

A gejów wcale nie jest ostatnio więcej. Bywają po prostu bardziej otwarci. No i media uwielbiają sensacje.

Wt sie 17, 2010 14:33

tak tak... tyle samo warte co "chyba się zabiję", ale w obecności prawdziwej lesbijki, chyba to jednak trochę dziwnie zabrzmiało..
Geje bywają otwarci.. ale żeby w ciągu roku dowiedzieć się, że na klatce schodowej nagle się dwóch pojawiło ( na 9 mieszkań)? wcześniej byli nie homoseksualistami...

Wt sie 17, 2010 15:33

Może dlatego że teraz łatwiej się z tym "odsłonić" niż pare lat temu?

Wt sie 17, 2010 15:47

Adamsky - w Polsce lesbijki mają dzieci i nic strasznego je nie spotyka. Mam dość już tej paniki pt - nie można dać homoseksualistom dzieci bo środowiska konserwatywne je zaszczują.
Anulka165, takie teksty są co najmniej idiotyczne. A w obecności lesbijki hmm postram się wyjaśnic o co w tym chodzi:
Dziewczyny ogólnie są bardzo czesto zafascynowane lesbijkami. Tak, sa heteroseksualne, mają chłopaków ale jednak te lesbijki są takie inne. Poza tym każda gdy dowiaduje się że koleżanka jest lesbijką ma w głowie jedna myśl - "podobam jej się". I chca to w jakis sposób wybadać (tzn najbardziej chcą adorowania ale większość lesbijek nie jest aż taka głupia). Licza że gdy powiedza "chyba zostane lesbijką" to ta druga coś powie, zrobi - coś co pokaże że bardzo pragnie by "została lesbijką" i robiła z nią różne brzydkie rzeczy. Jest to żałosne ale i tak to najmniej inwazyjna metoda prowokacji.
2 gejów na 9 mieszkań to nie tak dużo. Ja miałam w klasie na 10 dziewczyn 5 lesbijek. Za to gejów znam 2 ogólnie. Po prostu ok 5% osób jest homo ale nie są rozłozone równomiernie;)

Wt sie 17, 2010 15:55
zbanowany na stałe

ElectricGirl napisał(a):
Adamsky - w Polsce lesbijki mają dzieci i nic strasznego je nie spotyka. Mam dość już tej paniki pt - nie można dać homoseksualistom dzieci bo środowiska konserwatywne je zaszczują.
Anulka165, takie teksty są co najmniej idiotyczne. A w obecności lesbijki hmm postram się wyjaśnic o co w tym chodzi:
Dziewczyny ogólnie są bardzo czesto zafascynowane lesbijkami. Tak, sa heteroseksualne, mają chłopaków ale jednak te lesbijki są takie inne. Poza tym każda gdy dowiaduje się że koleżanka jest lesbijką ma w głowie jedna myśl - "podobam jej się". I chca to w jakis sposób wybadać (tzn najbardziej chcą adorowania ale większość lesbijek nie jest aż taka głupia). Licza że gdy powiedza "chyba zostane lesbijką" to ta druga coś powie, zrobi - coś co pokaże że bardzo pragnie by "została lesbijką" i robiła z nią różne brzydkie rzeczy. Jest to żałosne ale i tak to najmniej inwazyjna metoda prowokacji.
2 gejów na 9 mieszkań to nie tak dużo. Ja miałam w klasie na 10 dziewczyn 5 lesbijek. Za to gejów znam 2 ogólnie. Po prostu ok 5% osób jest homo ale nie są rozłozone równomiernie;)

Racja nie można tak krytykować powierzania wychowania dzieci osobom homoseksualnym, gdyż:
Po pierwsze: Gdyby wychowanie decydowało o przyszłej orientacji seksualnej dziecka nie byłoby ludzi homoseksualnych. Dlaczego wiadomo.
Po drugie: Gdyby osoby wychowujące dziecko, np. zakonnice w katolickich domach dziecka, które są z definicji aseksualne, nie prowadzące żadnego życia seksualnego (przynajmniej w teorii) wówczas i dzieci, gdyby podrosły wszystkie zostałyby zakonnicami lub zakonnikami (co też oczywiście nie jest prawdą)
Po trzecie: Osoby homoseksualne przez wielu ultra-prawicowców zwani zboczeńcami nie są a przynajmniej na pewno nie każda taka osoba, a w praktyce znikomy ich promil jest pedofilami. Jest to mniejszy odsetek niż np. wśród księży i zakonników.

I wreszcie po ostatnie:
Lepsze jest wychowanie przez dwóch homoseksualnych osobników, niż wychowanie w jakimkolwiek domu dziecka, zwłaszcza katolickim prowadzonym przez zakonnice (ora et labora, w praktyce jest tam piekło, zakonnice nie pracują, zmuszają dzieci do pracy).

Can I go now Judas my guide

Wt sie 17, 2010 18:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Następna strona