Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 18:15

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Kamyk napisał(a):
I choć Bóg nie ukarze ludzkości kataklizmem na miarę potopu, to przydałoby się zaprowadzić porządek moralny w tym świecie...

Jakie kroki byś poczynił, gdybyś mógł go zaprowadzić :) ?

No coz, na poczatku Bog malego kalibru plagi zsyla

Ot np...taki wirus HIV, ptasia grypa przenoszona przez ptaki przed ktora ludzie juz trzesa sie ze strachu..., trzesienia ziemi w Iranie, zalanie Nowego Orleanu w USA

Ja nie pisze ze to akuratnie sa zeslane przez Boga..ale bardzo to jest wszystko prawdopodobne

Plagi egipskie jakie Bog zsylal na dumnego faraona tez byly na poczatku podobnego rodzaju..szarancze ,susze...itd

So kwi 15, 2006 23:05

Hmm zawsze daleki byłem od interpretowania wielkich katastrof jako kary Boskiej za grzechy. Chociaż faktycznie nie można tego wykluczyć, to co napisałes gabrielu skłania mnie do spojrzenia na to w innym świetle. Faktycznie, Egipcjanie też początkowo cierpieli mniejsze plagi... Ciekawe czy Bóg szykuje dla ludzi coś mocniejszego, jeśli moge sie tak wyrazić...
Ale my już dziś teraz mamy sie nawracać i czynić dobro, żeby kara nas ominęła :)

So kwi 15, 2006 23:10

Jonathan Sarkos napisał(a):
Kamyk napisał(a):
I choć Bóg nie ukarze ludzkości kataklizmem na miarę potopu, to przydałoby się zaprowadzić porządek moralny w tym świecie...

Jakie kroki byś poczynił, gdybyś mógł go zaprowadzić :) ?

No coz, na poczatku Bog malego kalibru plagi zsyla

Ot np...taki wirus HIV, ptasia grypa przenoszona przez ptaki przed ktora ludzie juz trzesa sie ze strachu..., trzesienia ziemi w Iranie, zalanie Nowego Orleanu w USA

Ja nie pisze ze to akuratnie sa zeslane przez Boga..ale bardzo to jest wszystko prawdopodobne

Plagi egipskie jakie Bog zsylal na dumnego faraona tez byly na poczatku podobnego rodzaju..szarancze ,susze...itd

Gabrielu, naprawdę brak mi słów. Skąd wiadomo, że to nie sprawka Szatana ?

Kamyk, co byś zrobił z homoseksualistami na przykład ?

So kwi 15, 2006 23:10

Z homoseksualistami? Nic. Co miałbym z nimi robić. Są to niech będą. Zakazałbym tylko wszelkich parad "równości", "małżeństw" homoseksualnych, adopcji dzieci przez pary homoseksualne

So kwi 15, 2006 23:12

Ale my już dziś teraz mamy sie nawracać i czynić dobro, żeby kara nas ominęła :)

Ależ kamyku, jak bedzie potop, czy trzęsienie ziemi, to masz marne szanse, żeby przeżyć, nawet gdybyś uczynił tego dobra na tony :). Bóg stosuje przecież odpowiedziałność raczej zbiorową i chyba nie bedzie zaprzątał sobie głowy takimi drobiazgami jak kamyk (bez urazy :) ). Zazwyczaj takie kataklizmy są na całego, nieprawdaż ?

So kwi 15, 2006 23:14

nie bedzie zaprzątał sobie głowy takimi drobiazgami jak kamyk (bez urazy Uśmiech... ).

spoko :)

Co do reszty, to nie spotkałem sie dotąd z czymś takim, żeby Bóg stosował odpowiedzialność zbiorową...

So kwi 15, 2006 23:16

Z homoseksualistami? Nic. Co miałbym z nimi robić. Są to niech będą. Zakazałbym tylko wszelkich parad "równości", "małżeństw" homoseksualnych, adopcji dzieci przez pary homoseksualne

No to w sumie nie tak najgorzej :).

A na przykład jakbyś przeciwdziałał grzechom pychy i nieumiarkowaniu w jedzeniu i piciu ?

So kwi 15, 2006 23:17

No to w sumie nie tak najgorzej

a powiedz mi z czystej mojej ciekawości, jakiej odpowiedzi sie spodziewałeś... :)

Cytuj:
jakbyś przeciwdziałał grzechom pychy i nieumiarkowaniu w jedzeniu i piciu ?

szczerze mówiać to na chwile obecną nie wiem co mógłbym z tym fantem zrobić

So kwi 15, 2006 23:20

szatan nigdy w historii swiata tego nie robil ( nigdzei o tym biblia nei wspomina )..a moze nawet nie ma takiej mocy
Natomiast Bog to robil..i to kilka razy ..i skutecznie uczyl ludzi rozumu..

Szatan natomiast skupia sie na pojedynczych osobach tylko

So kwi 15, 2006 23:20

Kamyk napisał(a):

Ależ kamyku, jak bedzie potop, czy trzęsienie ziemi, to masz marne szanse, żeby przeżyć, nawet gdybyś uczynił tego dobra na tony :). Bóg stosuje przecież odpowiedziałność raczej zbiorową i chyba nie bedzie zaprzątał sobie głowy takimi drobiazgami jak kamyk (bez urazy :) ). Zazwyczaj takie kataklizmy są na całego, nieprawdaż ?

No coz, tylko ze pozniej sobie poprosi jednego czy drugiego delikwenta na "rozmowe" i mu odmierzy juz wlasciwa sprawiedliwosc wg tego co nakazal w Biblii

So kwi 15, 2006 23:32

Cytuj:

szatan nigdy w historii swiata tego nie robil ( nigdzei o tym biblia nei wspomina )..a moze nawet nie ma takiej mocy
Natomiast Bog to robil..i to kilka razy ..i skutecznie uczyl ludzi rozumu..

Szatan natomiast skupia sie na pojedynczych osobach tylko

Myślisz Gabrielu, że Szatan nie mógłby sprawić potopu ? Moze Szatan nie wie, że tak można. Gdyby był sprytny spuszczałby jakieś plagi na te grupy, co do których miałby pewność, że ze względu na ilość grzechów i brak spowiedzi, będą na Sądzie Ostatecznym jego pewnym łupem :). Coraz bardziej watpię w przebiegłość i inteligencję Szatańską. Powaznie.

Ciekaw jestem, czy do Boga i Szatana można zastosować takie pojecie jak sumienie ?

Kamyk, myślałem, że np. posyłalbyś ich na jakieś przymusowe kuracje, żeby z nich zrobić hetero.

So kwi 15, 2006 23:34

Myślisz Gabrielu, że Szatan nie mógłby sprawić potopu ? Moze Szatan nie wie, że tak można

Smieszysz mnie , przyslowiowa mucha nie przeleci bez zgody Boga a co dopiero szatan moglby bez zgody Boga cos takiego zrobic...( o ile wogole ma taka moc..w co nie wierze bo nigdzie w Biblii slowa niema o czyms takim )
Cytuj:
Coraz bardziej watpię w przebiegłość i inteligencję Szatańską. Powaznie

Szatan moze dokladnie tyle robic ludziom na ile Bog na to pozwoli szatanowi ..i ani na jote wiecej
Poczytaj sobie opowiec o Hiobie ...w biblii

So kwi 15, 2006 23:40

Cytuj:
Myślisz Gabrielu, że Szatan nie mógłby sprawić potopu ? Moze Szatan nie wie, że tak można

Smieszysz mnie , przyslowiowa mucha nie przeleci bez zgody Boga a co dopiero szatan moglby bez zgody Boga cos takiego zrobic...( o ile wogole ma taka moc..w co nie wierze bo nigdzie w Biblii slowa niema o czyms takim )
Cytuj:

Szatan moze dokladnie tyle robic ludziom na ile Bog na to pozwoli szatanowi ..i ani na jote wiecej

Sytuacja nam się mocno komplikuje: czyli jednak Szatan jest w pełni władzy Boga i to Bóg go reguluje, czyli innymi słowy sprawia, kogo kusić mozna, a kogo nie. I kiedy.

A skoro to czyta, to powinno to do niego w końcu dojść. Ale wtedy - jak pisałeś Gabrielu, skończyłby się zapewne świat.

So kwi 15, 2006 23:49

Sytuacja nam się mocno komplikuje: czyli jednak Szatan jest w pełni władzy Boga i to Bóg go reguluje, czyli innymi słowy sprawia, kogo kusić mozna, a kogo nie. I kiedy.

ad. powyższego: to że Szatan tego nie wie, nie zmienia stanu rzeczy :). Bóg jest totalnym monopolistą. Ekonomista powiedziałby, ze nie ma większego kataklizmu :).

So kwi 15, 2006 23:56

gabriel napisał(a):
Cytuj:

Cytuj:

A skoro to czyta, to powinno to do niego w końcu dojść. Ale wtedy - jak pisałeś Gabrielu, skończyłby się zapewne świat.

Szatan ma ograniczona moc.( a wiec nie moze robic kataklizmow bo nic o tym Biblia nie wspomina ).i ograniczony zakres dzialania
Moze robic na tyle ile pozwala mu jego moc..i drugie ograniczenie ..moze robic na tyle ile pozwala mu Bog

Cytuj:
Bóg jest totalnym monopolistą

Oczywiscie ze wszystkie sznurki trzyma Bog i w kazdej chwili moze zrobic porzadek z kazdym wlacznie z szatanem..ale wtedy musialby byc koniec swiata..i on kiedys nastapi ia wtedy szatan ostatecznie utraci moc czynienia zla.....tak mowi Biblia

N kwi 16, 2006 0:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 166  Następna strona