Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 16, 2025 11:15

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Szatan ma ograniczona moc.( a wiec nie moze robic kataklizmow bo nic o tym Biblia nie wspomina ).i ograniczony zakres dzialania
Moze robic na tyle ile pozwala mu jego moc..i drugie ograniczenie ..moze robic na tyle ile pozwala mu Bog

Oczywiscie ze wszystkie sznurki trzyma Bog i w kazdej chwili moze zrobic porzadek z kazdym wlacznie z szatanem..ale wtedy musialby byc koniec swiata..i on kiedys nastapi ia wtedy szatan ostatecznie utraci moc czynienia zla.....tak mowi Biblia

Nie trafia to do mnie Gabrielu. Czyli zło, które czyni Szatan, jest i tak w dużej mierze boską sprawką. Straciłem cały szacunek do Szatana, bo miałem go za poważniejszego i bardziej wpływowego. Gdyby teraz przyszedł mnie kusić, powiedziałbym mu wprost, że jest za chudy w uszach :D.

Wiadomo co Bóg zrobi z Szatanem po końcu świata ? Najwiekszą kara byłoby, gdyby posadził go po swojej prawicy.

N kwi 16, 2006 0:07

Jonathan Sarkos napisał(a):
Kamyk napisał(a):
I choć Bóg nie ukarze ludzkości kataklizmem na miarę potopu, to przydałoby się zaprowadzić porządek moralny w tym świecie...

Jakie kroki byś poczynił, gdybyś mógł go zaprowadzić :) ?

No coz, na poczatku Bog malego kalibru plagi zsyla

Ot np...taki wirus HIV, ptasia grypa przenoszona przez ptaki przed ktora ludzie juz trzesa sie ze strachu..., trzesienia ziemi w Iranie, zalanie Nowego Orleanu w USA

Ja nie pisze ze to akuratnie sa zeslane przez Boga..ale bardzo to jest wszystko prawdopodobne

Plagi egipskie jakie Bog zsylal na dumnego faraona tez byly na poczatku podobnego rodzaju..szarancze ,susze...itd

Gabrielu a co powiesz na autobus jdący niedawno z maturzystami do Częstochowy pragnącymi pomodlić się o zdanie matury który sie rozbił i zginęło kilkunasu głęboko wierzących młodych ludzi - głośno było niedawno o tym w naszych środkach masowego przekazu.

Takich przykładów możnaby tysiącami :)

Zauważ, że tych którym nie podrodze z Chrystusem i na pielgrzymkę nie jechali Bóg lub Szatan ocalił :)

Idąc dalej tym tropem rozumiem, że II Wojna Światowa to kara Boska - szczególnie dla Żydów :(

Ale co powiesz o zagładzie kultury Inków przez "Chrześcijan" - to dzieło Boga czy Szatana ? :o

Albo o Inkwizycji - to dzieło Boga czy Szatana ? :o

itd....itd :)

N kwi 16, 2006 0:17

Wiadomo co Bóg zrobi z Szatanem po końcu świata ? Najwiekszą kara byłoby, gdyby posadził go po swojej prawicy.

... i tak zrobi, bo Bóg i Szatan to dwaj bracia bliźniacy. Jeden bez drugiego nie może istnieć :)

Dobro nie może istnieć bez zła, prawda bez fałszu ... itd.

N kwi 16, 2006 0:20

... i tak zrobi, bo Bóg i Szatan to dwaj bracia bliźniacy. Jeden bez drugiego nie może istnieć :)

Właśnie, teraz spostrzegłem, że coś w tym jest. Zresztą kiedyś silne musiały byc idee "schizofrenicznego Boga", który raz jest wspaniały, a raz okrutny.

N kwi 16, 2006 0:38

Taki jest chyba cały Stary Testament ... jeśli sie nie mylę :)

N kwi 16, 2006 0:40

Ciekaw jestem co ten Bóg sobie o nas myśli po takiej dyskusji.

N kwi 16, 2006 0:51

Poczytajcie biblie, bo slabo sie czlowiekowi robi jak czyta takie glupoty

N kwi 16, 2006 1:11

gabriel napisał(a):
Kamyk napisał(a):
I choć Bóg nie ukarze ludzkości kataklizmem na miarę potopu, to przydałoby się zaprowadzić porządek moralny w tym świecie...

Jakie kroki byś poczynił, gdybyś mógł go zaprowadzić :) ?

No coz, na poczatku Bog malego kalibru plagi zsyla

Ot np...taki wirus HIV, ptasia grypa przenoszona przez ptaki przed ktora ludzie juz trzesa sie ze strachu..., trzesienia ziemi w Iranie, zalanie Nowego Orleanu w USA

Ja nie pisze ze to akuratnie sa zeslane przez Boga..ale bardzo to jest wszystko prawdopodobne

Plagi egipskie jakie Bog zsylal na dumnego faraona tez byly na poczatku podobnego rodzaju..szarancze ,susze...itd

Gabrielu a co powiesz na autobus jdący niedawno z maturzystami do Częstochowy pragnącymi pomodlić się o zdanie matury który sie rozbił i zginęło kilkunasu głęboko wierzących młodych ludzi - głośno było niedawno o tym w naszych środkach masowego przekazu.

Takich przykładów możnaby tysiącami :)

Zauważ, że tych którym nie podrodze z Chrystusem i na pielgrzymkę nie jechali Bóg lub Szatan ocalił :)

Idąc dalej tym tropem rozumiem, że II Wojna Światowa to kara Boska - szczególnie dla Żydów :(

Ale co powiesz o zagładzie kultury Inków przez "Chrześcijan" - to dzieło Boga czy Szatana ? :o

Albo o Inkwizycji - to dzieło Boga czy Szatana ? :o

itd....itd :)

Nigdzie nie napisalem ze wszystkie kataklizmy czy wypadki to kara Boga dla ludzkosci
Czesc z kataklizmow czy nieszczesc moze byc kara..boza..ale napewno nie wszystkie .!!

N kwi 16, 2006 1:13

gabriel napisał(a):

Szatan ma ograniczona moc.( a wiec nie moze robic kataklizmow bo nic o tym Biblia nie wspomina ).i ograniczony zakres dzialania
Moze robic na tyle ile pozwala mu jego moc..i drugie ograniczenie ..moze robic na tyle ile pozwala mu Bog

Oczywiscie ze wszystkie sznurki trzyma Bog i w kazdej chwili moze zrobic porzadek z kazdym wlacznie z szatanem..ale wtedy musialby byc koniec swiata..i on kiedys nastapi ia wtedy szatan ostatecznie utraci moc czynienia zla.....tak mowi Biblia

Nie trafia to do mnie Gabrielu. Czyli zło, które czyni Szatan, jest i tak w dużej mierze boską sprawką. Straciłem cały szacunek do Szatana, bo miałem go za poważniejszego i bardziej wpływowego. Gdyby teraz przyszedł mnie kusić, powiedziałbym mu wprost, że jest za chudy w uszach :D.

Bog pozwala szatanowi czynic zlo aby czlowiek mial wolny wybor...byc z Bogiem..albo byc z szatanem..co pozniej bedzie owocowalo okreslonymi konsekwencjami dla czlowieka po smierci

N kwi 16, 2006 1:16

Nigdzie nie napisalem ze wszystkie kataklizmy czy wypadki to kara Boga dla ludzkosci
Czesc z kataklizmow czy nieszczesc moze byc kara..boza..ale napewno nie wszystkie .!!

He,He ... czyli te które pasuja do twojego widzi mi się np. HIV i ptasia grypa to kara boska, a te które nie pasują np. wypadek autyobusu z pielgrzymami do Częstochowy to co to jest ... dzieło Szatana ?

N kwi 16, 2006 9:12

Ciekaw jestem co ten Bóg sobie o nas myśli po takiej dyskusji.

Ależ Jonathanie, ladujemy razem w piekle ... przynajmniej bęzie ciepło :)

N kwi 16, 2006 9:14

Czekaj czekaj nie rozpedzaj sie tak ! Za rozowo by to bylo jakby czlowiek nie panowal nad swoimi huciami
W ten sposob moga powstawac inne postawy emocjonalne, typu pedofilia czy nekrofilia....bo nie ma genu pedofilii czy nekrofilii czy zoofilii
Nie znaczy to ze czlowiek ma byc jak zwierzatko i nie panowac nad swoim popedem seksualnym tj wybiorczym obiektom np ze moze kopulowac ze zwierzeciem jesli ma na to ochote tj tak mu podpowiada wykrzywiona nadmiernymi dawkami hormow podczas plodu jego natura

Dlatego Bog ogranicza czlowiekowi te jego slepe zapedy we wlasciwym kierunku..i nie mzoe sobie czlowiek robic co mu sie tylko zamarzy

To ze napisalem ze zgadzam sie co do przyczyny powstawania homoseksualizmu nie oznacza ze na homoseksualizm to prawidlowy odruch warunkowy czlowieka
To ze homrmony odpowiadaja za wykrzywienie psychiki nie znaczy ze czlowiekowi wtedy wszystko wolno jeszcze

Tak wiec jesli Bog pisze w biblii ze to grzech ...to jest grzech ..koniec kropka...

Zaraz, zaraz ty też się nie rozpędzaj ...
Pedofilia i nekrofilia jest karana w każdym kraju, a homoseksualizm w żadnym. Homo to normalni ludzie tacy jak my z inna orientacją seksualną ukierunkowaną na drugiego dorosłego homo. Co ci to przeszkadza ?

Dlaczego homo nie może byc szczęśliwy w swoim życiu na ziemi, dlaczego ktoś ma nie mieć drugiej żony i być szczęśliwym w życiu na ziemi ... np. Ja.

Co, może mam spełniać zachcianki twojej chorej interpretacji Biblii i czekać na powrót pierwszej żony przyodziany w zgrzebny worek ?

A na złość twojemu Bogu spłodziłem z drugą żona dziecko i przyjąłem za syna jej dziecko - masz coś przeciwko ?

I żyjemy razem szczęśliwie już 15 lat - masz coś przeciwko ?

N kwi 16, 2006 9:28

I jestem na tym forum, bo miarka sie przebrała gdy posłano moją córkę do idiotycznego piekła za grzech apostazji ... masz coś przeciwko ?

A piekła nie ma, co pokazałem wyżej :)

N kwi 16, 2006 9:31

No właśnie Gabriel, co dobry i miłosierny Bóg może mieć do tego co zrobił rafał ?

Widzę to tak: człowiek i szatan to marionetki Boga (Bóg zna jego przyszłość i przyszłość Szatana też - więcej: tym drugim manipuluje nawet), wieć przedziwnym zjawiskiem jest ten Bóg. Może robi to wszystko, bo pomimo tego, że wie co będzie, sam w to nie wierzy ? Tak jak Szatan w to, że polegnie w tym boju ?

Wciąż ciekaw jestem, co zrobi Bóg z całym tym wszechświatem, kiedy to się wszsytko skończy.

N kwi 16, 2006 9:57

Wciąż ciekaw jestem, co zrobi Bóg z całym tym wszechświatem, kiedy to się wszsytko skończy.

Ja też :) i wszyscy chyba chrześcijanie :) ale to wie tylko Bóg co sie stanie potem

N kwi 16, 2006 11:09
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 166  Następna strona