Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 16, 2025 11:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Nie ma zadnego teologicznego uzasadnienia dla uznania homoseksualizmu
i zaden kosciol chrzescijanski tego nie znajdzie bo go nie ma

To co niektorzy biskupi z kosciolow prostestanckich robia jest to tylko w imie tolerancji spolecznej w obecnym czasie..jednakze w zadnym wypadku nie moga sie podeprzec teologicznie biblia..poniewaz biblia nie daje zadnych zludzen homoseksualistom

Pn kwi 17, 2006 20:54
a co mnie jakiś papież. On nie jest zadnym decydentem ani adwokatem boga, tak samo jak zresztą i Ty nie jesteś. Nie przewdstawiłeś mi w dalszym ciagu zadnych dowodów, na potweirdzenie, że to co jest w biblii napisan to sowa boże. A co teog co cytowałeś, nie jest to żaden dowód na słowa boże, jedynie na to, że pewni lkudzie napisali pewne zdania twierdząc, zę to słowa boga, a tiwertdzić to sobie każdy może. Przez kosćioły protestanckie jest ot interpoertoiwane w ten sposób, że ludzie ówcześni nie dysponowali odpowiednią wiedzą, byli homofobiczni i po prostu sami w sobie uznali, że homo to grzech i wpajali wszystkim ,zę tak jest, ale to nie jest jeszcze żaden argument za tym, zę są to słowa boga. Kogo Ty chcesz w konia zrobić? Nie potrzebnei mi te cytaty przedstawiałeś, ja je znam i ich nie neguje jako słów spisanych w biblii, natomaist jeszcze raz podkerślam, to że coś jest napisane w biblii nie równa sie autmatycznie, ze bóg tak uważa. Biblia to nie jest ksiażka zesłana z nieba. Konkludując, niczego nie udowodniłeś i nie przwedsrtaiłeś żadnych arguemtnów ani dowodów na to co rzekomo bóg wg Ceibie sądzi.

pozdrawiam,
michał

Pn kwi 17, 2006 20:58

Nie przewdstawiłeś mi w dalszym ciagu zadnych dowodów, na potweirdzenie, że to co jest w biblii napisan to sowa boże.

To pokaz mi inna biblie

Cytuj:
Nie potrzebnei mi te cytaty przedstawiałeś, ja je znam i ich nie neguje jako słów spisanych w biblii, natomaist jeszcze raz podkerślam, to że coś jest napisane w biblii nie równa sie autmatycznie, ze bóg tak uważa. Biblia to nie jest ksiażka zesłana z nieba. Konkludując, niczego nie udowodniłeś i nie przwedsrtaiłeś żadnych arguemtnów ani dowodów na to co rzekomo bóg wg Ceibie sądzi.

To pokaz mi ze Bog podziela Twoje zdanie, i gdzie to pisze ????:) Bo ja swoje cytaty pokazalem..czekam na Twoje teraz :)

Pn kwi 17, 2006 21:03

Przez kosćioły protestanckie jest ot interpoertoiwane w ten sposób, że ludzie ówcześni nie dysponowali odpowiednią wiedzą, byli homofobiczni i po prostu sami w sobie uznali, że homo to grzech i wpajali wszystkim ,zę tak jest

Pokaz mi oswiadczenie tych kosciolow protestanckich i kto tak twierdzi :)

Pn kwi 17, 2006 21:07
Cytuj:
Nie przewdstawiłeś mi w dalszym ciagu zadnych dowodów, na potweirdzenie, że to co jest w biblii napisan to sowa boże.

To pokaz mi inna biblie

Cytuj:
Nie potrzebnei mi te cytaty przedstawiałeś, ja je znam i ich nie neguje jako słów spisanych w biblii, natomaist jeszcze raz podkerślam, to że coś jest napisane w biblii nie równa sie autmatycznie, ze bóg tak uważa. Biblia to nie jest ksiażka zesłana z nieba. Konkludując, niczego nie udowodniłeś i nie przwedsrtaiłeś żadnych arguemtnów ani dowodów na to co rzekomo bóg wg Ceibie sądzi.

To pokaz mi ze Bog podziela Twoje zdanie, i gdzie to pisze ????:) Bo ja swoje cytaty pokazalem..czekam na Twoje teraz :)

Ja nie musze mieć zadnych cytatów ani żadnej biblii. Wiele osób przewcież wierzy w boga, a nie kieruje sie biblią, nie jest to potrzebne. Jeszcze raz powtarzam, że tweirdzenie co bóg uważa a co nie, jest oczywistą głupotą i próbą manipulowania ludźmi, gdyż nikt nie ma na to monopolu, ponieważ nikt tak naprawdę nie wie co bóg mysli, dlatyego wszelkie dywagacje na ten temat wśró osdób wierzących mogą istniejć tylko i aż na jedynie stopie wiary, stopie przekonań i w kontekście przypuszczeń i domysłów - i na żadnej innej stopie a już na pewno nie na tkaiej jaką Ty nam tutaj wszystkim z uprem maniaka próbujesz skołować, mainowicie przedstrawiajac co bóg myśli i uważa, jakby to była prawda objawiona i sprawdzony fakt.

Dla mnie jakakolwiek wiara w boga, a już zewłaszcza jakiekolwiek tweirdzenia odnoszące sie do tego co bóg mysli i uważa w jakiejkolwiek kwestii nie tylko homosesuaklizmu są głupotą i schizofrenią osób je wypowiadających, gdyż z góry wiadomo, że są to rzeczy nie do udowodnienia, pozbawione racjonalnych przesłąnek dowodowych, dlatego mogą być ropatrywane tylko i wyłącznie na stopie dalekich i wielce subiektywnych przypuszczeń i odległych mglistych domysłów.

pzodrawiam,
michał

Pn kwi 17, 2006 21:11

Ja nie musze mieć zadnych cytatów ani żadnej biblii. Wiele osób przewcież wierzy w boga, a nie kieruje sie biblią, nie jest to potrzebne. Jeszcze raz powtarzam, że tweirdzenie co bóg uważa a co nie, jest oczywistą głupotą i próbą manipulowania ludźmi, gdyż nikt nie ma na to monopolu, ponieważ nikt tak naprawdę nie wie co bóg mysli

No coz..kazdy moze sobie wierzyc w co chce ..nawet z kubek stajacy na szafce...tylko ze wtedy nie ma to nic wspolnego z chrzescijanstwem

W ten sposob jak piszesz mozna Bogu przypisac doslownie wszystko ...tylko ze tak sie nie da ..bo istnieje biblia i to jest slowo Boga a nie widzimisie querra i jeszcze innych homoseksualistow

Pn kwi 17, 2006 21:18

nie przwedsrtaiłeś żadnych arguemtnów ani dowodów na to co rzekomo bóg wg Ceibie sądzi

Koronny dowod bedziesz mial po smierci..spoko , jestem tego pewien na 100 % :)

Pn kwi 17, 2006 21:20
W ten sposob jak piszesz mozna Bogu przypisac doslownie wszystko ...tylko ze tak sie nie da ..bo istnieje biblia i to jest slowo Boga a nie widzimisie querra i jeszcze innych homoseksualistow

Będę powtarzał z uporem maniaka> Nie dysponujesz żadnymi dowodami na to, że słowa zawarte w Biblii są słowam boga. ŻADNYMI, dlatego tweirdszenie, że bóg uważa, że homoseksualizm jest zły jest tak smo trafne jak tiwedszenie, zę bóg uważa, żę homosekusalizm jest dobry.

pozdrawiam,
michał

Pn kwi 17, 2006 21:22
Cytuj:
nie przwedsrtaiłeś żadnych arguemtnów ani dowodów na to co rzekomo bóg wg Ceibie sądzi

Koronny dowod bedziesz mial po smierci..spoko , jestem tego pewien na 100 % :)

Koronny dowód na nie istnienie boga będziesz miał po śmerci SPOKO, i się przekonasz, a właściwie to nawet nie będziesz miał możliwości przekonania się, bo przepadniesz w nicość.

pozdrawiam,
michał

Pn kwi 17, 2006 21:24

gabriel napisał(a):

Będę powtarzał z uporem maniaka> Nie dysponujesz żadnymi dowodami na to, że słowa zawarte w Biblii są słowam boga. ŻADNYMI, dlatego tweirdszenie, że bóg uważa, że homoseksualizm jest zły jest tak smo trafne jak tiwedszenie, zę bóg uważa, żę homosekusalizm jest dobry.

pozdrawiam,
michał

Tak , kosciol katolicki sie myli, prawoslawny, judaizm, islam ..czyli wielkie religie monoteistyczne..sie myla...tylko paru biskupow protestanckich i homoseksualisci wiedza ze biblia to nie slowo Boga

Nawet szkoda tego komentowac dalej ...

Pn kwi 17, 2006 21:48

queer napisał(a):
gabriel napisał(a):

pozdrawiam,
michał

Tak , kosciol katolicki sie myli, prawoslawny, judaizm, islam ..czyli wielkie religie monoteistyczne..sie myla...tylko paru biskupow protestanckich i homoseksualisci wiedza ze biblia to nie slowo Boga

Nawet szkoda tego komentowac dalej ...

Gabrielu, mocno przesadziłeś.

Po cholerę powołujesz sie na inne kościoły ?

Czyzbyś wątpił, że jeśli Bóg Żydów okaże się prawdziwy to ty lądujesz w piekle ?

Przeciez dla ciebie Judaizm czy Islam to FAŁSZ - juz o tym zapomniałeś ?

Zresztą z twoją nienawiscią do drugiego człowieka np. Queera i tak wylądujesz w piekle :)

Zatem do zobaczenia w ciepłym klimacie :)

Czy nie zauważyłes u siebie pierwszyszych symptomów schizofrenii.

Z jednej strony przyznajesz koniec końców, że homo to geny - czyli dar Boży.

Ty nawet nie masz nic przeciwko homo, byleby nałozyli na siebie worki zgrzebne i strzegli się pokus cielesnych.

Ty nie masz nic przeciwko temu, że jestem szczęśliwy ze swoją drugą żoną, bylebym żył z nia w czystości tzn. wszystko byle nie seks - wtedy nawet ja po zadeklarowaniu białego małżeństwa moge byc pełnoprawnym członkiem KK.

Koniec końców, traktujesz szczęśliwych ludzi hetero którzy trafili w drugą połowę za drugim razem na równi z homoseksualistami.

Tylko dlaczego takich ludzi jak ja nie traktujesz z równa nienawiścią jak homo ?

Bo twoja wiara by sie totalnie skompromitowała :o

To nie byłoby juz 4-6% wykletych homo, ale az 33% katolików !!!! - bo takie są fakty, że co 3 małżeństwo się rozpada !!!!

Dlaczego KK organizuje spotkania dla małżeństw pozasakramentalnych, chcąc na siłe ratować twarz a nie zaakceptuje homo ?

Napiszesz, bo w Biblii tak pisze - wiem :)

Tylko dlaczego jak ci pokazałem że w Biblii pisze jak wól, że wszyscy nie-chrześcijanie ida na 100% do piekła, wyciągnąłeś jakąś śrubkę z motoru twierdząc, że Biblię należy interpretować jako całość i ta oczywista głupota jest dla ciebie nieważna.

Z drugiej strony, jedno czy dwa zdania w Biblii potępiające homo sa dla ciebie świętością - uczepiłeś się tego jak rzep psiego ogona.

I nie dociera do ciebie fakt, iz sam przyznałeś, że to geny :)

Piszesz wyżej, że na razie mało innych wyznań chrześcijańskich uznaje zwiazki homo za legalne, a czy zauważyłeś jak chyba napisał Queer iż dopiero w 1991r taki kraj jak USA uznał, że homo to normalni ludzie tacy jak my ?

Czy zauważyłeś, że w dniu dzisiejszym nie ma juz żadnego kraju który by uznawał homo za zboczenie czy chorobę i w związku z tym nikt nie wyda złamanego pensa, aby spełnic twoje chore marzenia o eksterminacji homo ?

Wt kwi 18, 2006 0:16

Czyzbyś wątpił, że jeśli Bóg Żydów okaże się prawdziwy to ty lądujesz w piekle

Gdzie w religii zydowskiej pisze ze chrzescijanie wyladuja w piekle ?

Cytuj:
Przeciez dla ciebie Judaizm czy Islam to FAŁSZ - juz o tym zapomniałeś

Czekaj czekaj nie zapedzaj sie tak...te elementy juzdaizmu czy islamu ktore pokrywaja sie z religia chrzescijanska..nie sa falszem
Te elementy ktore sie nie pokrywaja..sa falszem..albo po prostu ludzie bladza w wierze

Jak juz ci tysiace razy pisalem...chrzescijanstwo nikogo nie wysyla do piekla , ba zaden hiararcha koscialny nie odwazy sie stwierdzic ze taka a taka osoba napewno wyladuje w piekle

Cytuj:
Zresztą z twoją nienawiscią do drugiego człowieka np. Queera i tak wylądujesz w piekle

I znowu gruba przesada, ja do querra nic nie mam jako czlowieka..moge nawet pojsc z nim na piwo :).....powtarzam po raz tysieczny ...ja uznaje homoseksualizm ( czyn ) za grzech ..i takie samo zdanie ma religia chrzescijanska ( oprocz nielicznych odlamamow ) , judaizm i islam

Cytuj:
Czy nie zauważyłes u siebie pierwszyszych symptomów schizofrenii.

Z jednej strony przyznajesz koniec końców, że homo to geny - czyli dar Boży

Oj brzydko potepujesz Rafal ..brzydko..bo wkladasz mi slowa w usta ktore nie napisalem

Stwierdzilem ze : Geny pelnia role posrednia w powstaniu homoseksualizmu, poniewaz moga byc odpowiedzialme za nadprodukcje estrogenu ktory z koleji jest odpowiedzialny za orientacje seksualna
Darem bozem jest cale cialo czlowieka , nie tylko geny ..co nie znaczy ze to cialo moze robic co chce ! A co nie moze robic..pisze w biblii...krotko i na temat

Cytuj:
Ty nawet nie masz nic przeciwko homo, byleby nałozyli na siebie worki zgrzebne i strzegli się pokus cielesnych

Mniej wiecej to znaczy aby cialo nie panowalo nad duchem a odwrotnie
A to znaczy ze NIE kazdy poped plciowy jest okey i NIE kazdy obiekt na ktory skierowany jest ten poped
Cytuj:
Tylko dlaczego takich ludzi jak ja nie traktujesz z równa nienawiścią jak homo ?

Bo twoja wiara by sie totalnie skompromitował

Tacy ludzie jak Ty tez grzesza , jesli nie uporzadkuja sobie poprzednich malzenstw....np mozna sie starac o uniewaznienie malzenstwa...a przynajmniej starac sie zyc uccziwie , szanowac nowa partnerke....
To rzeczywiscie sa sprawy trudne i kosciol powinien te sprawy dawno uporzadkowac..tj wskazac procedure jak mozna zyc w innym zwiazku w zgodzie z Bogiem..jesli poprzednie malzenstwo ropzpadlo sie nie z naszej winy
I tutaj przyznaje kosciol ma sporo do zrobienia

Cytuj:
Tylko dlaczego jak ci pokazałem że w Biblii pisze jak wól, że wszyscy nie-chrześcijanie ida na 100% do piekła

To nie jest prawda

Oto stanowisko kosciola w tej sprawie
http://www.teologia.pl/m_k/zag05-03.htm

Cytuj:
Czy zauważyłeś, że w dniu dzisiejszym nie ma juz żadnego kraju który by uznawał homo za zboczenie czy chorobę i w związku z tym nikt nie wyda złamanego pensa, aby spełnic twoje chore marzenia o eksterminacji homo ?

Mnie nie interesuja poglady ludzi czy krajow, mnie interesuje co Bog mowi o tym...bo Bog osadzi tych ktorzy nazwali zlo dobrem..a nie kraje czy rzady !

Cytuj:
Piszesz wyżej, że na razie mało innych wyznań chrześcijańskich uznaje zwiazki homo za legalne, a czy zauważyłeś jak chyba napisał Queer iż dopiero w 1991r taki kraj jak USA uznał, że homo to normalni ludzie tacy jak my ?

czyli rozumeim ze wszystko co zrobil rzad USA jest wlasciwe..czy tylko wybiorczo sobie napisales bo akurat ten rzad ci pasowal do Twojej odpowiedzi :)

Cytuj:
Czy nie zauważyłes u siebie pierwszyszych symptomów schizofrenii

Mojej schizofrenii ?
A przeczytaj to :)

Rafal
Cytuj:
Bo twoja wiara by sie totalnie skompromitowała

Rafal
Cytuj:
Czyli nasz Papież do nieba, a jego przyjaciel do piekła

:D :D

Wt kwi 18, 2006 1:07

Bóg iest Miłością czy Nienawiścią - oto jest pytanie !

Znajdziesz tu odpowiedź na wiele dręczących Cię wątpliwości.

Tworzysz jakąś nowa religię twierdząc, że przyjaciel JPII, Żyd Kruger, który doskonale zna Chrystusa i nigdy w niego nie uwierzy bo jest Żydem idzie do nieba :o

P.S.

Napisałem nasz Papież bo jestem Polakiem, co nie oznacza że muszę ślepo wierzyć we wszystkie jego poglądy np. dotyczące homo :)

To tylko dla Ciebie Papież jest nieomylny, dla normalnego człowieka NIE !

Wt kwi 18, 2006 1:27

Cytuj:
Napisałem nasz Papież bo jestem Polakiem, co nie oznacza że muszę ślepo wierzyć we wszystkie jego poglądy np. dotyczące homo

To tylko dla Ciebie Papież jest nieomylny, dla normalnego człowieka NIE !

Aha, czyli wg Ciebie mozna sie nazywac katolikiem..ale nie podzielac zdania z kosciolem nt homoseksualizmu...mozna np pominac 1 przykazanie uznac za nieistotne...6 przykazanie tez w zasadzie jest akceptowane przez spolecznestwa podobnie jest z 9 przykazaniem ....i wszystko jest cacy prawda i twierdzic ze wcale to nie jest grzech ( czli z tego sie nei spowiadac ) a papiez i caly kosciol g...wie tak..bo wiekszosc ludzi tak robi tak ?

I kto tu cierpi na shizofrenie ? :)

Wt kwi 18, 2006 1:42

Bóg iest Miłością czy Nienawiścią - oto jest pytanie

Bog jest miloscia i sprawiedliwoscia ..i NIE wyznaje zasady wszystko mi wolno bo ja tak czuje i mam na to ochote ..tak jak tutaj probuja coniektorzy dowiesc :)

Wt kwi 18, 2006 1:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 166  Następna strona