Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 16, 2025 11:14

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Bog jest miloscia i sprawiedliwoscia ..i NIE wyznaje zasady wszystko mi wolno bo ja tak czuje i mam na to ochote ..tak jak tutaj probuja coniektorzy dowiesc

Tak więc miłość boga polega na prześladowaniu homosiów , jego sprawiedliwość na relatywiźmie moralnym ( dobre jest to co dobre dla mnie[nas]).
Zatem czego niewolno bogu ?
Chyba że chodziło Ci o wyznawcw boga .

Wyznawcy boga mają bardzo rozbudowany zestaw zakazów.
Tylko że interes boga zwalnia was z jego respektowania.
Czyżbym się mylił ?

Wt kwi 18, 2006 8:32

Pytanie za 100 pkt.
Czy można w Kościele Katolickim zamówić msze św za duszę innowiercy np. Żyda, Protestanta, Prawosławnego ?
A dlaczego by nie? Przecież modlimy się za nich publicznie, np. w Wielki Piątek!

Wt kwi 18, 2006 9:36

Tak więc miłość boga polega na prześladowaniu homosiów , jego sprawiedliwość na relatywiźmie moralnym ( dobre jest to co dobre dla mnie[nas]).

Relatywizm moralny to wy wprowadzacie,Bog nie zmienia zdania jak mu zawieje w przeciwienstwie do was ateistow

Cytuj:
Wyznawcy boga mają bardzo rozbudowany zestaw zakazów.
Tylko że interes boga zwalnia was z jego respektowania.
Czyżbym się mylił ?

Przyklady prosze

Wt kwi 18, 2006 11:51

Relatywizm moralny to wy wprowadzacie,Bog nie zmienia zdania jak mu zawieje w przeciwienstwie do was ateistow

Co Ty tu znowu za herezje wypisujesz Gabrielu ??

Wt kwi 18, 2006 13:08

Moja cierpliwość jest na granicy... [Asienkka]

Wt kwi 18, 2006 13:29

Gabrielu, Gabrielu, jakże Ty, sługa Boga, mógłbyś powiedzieć o nim, że jest lub bywa okrutny, nie kochajacy ? Że jest lub bywa przebiegły, a nie miłosierny ? Że jest, lub bywa relatywistą, a nie rygorystą moralnym ? Jakże byś mógł Gabrielu ? Przeciez po prostu, najzwyczajniej w swiecie nie możesz :).

Wt kwi 18, 2006 15:16

Gabrielu, Gabrielu, jakże Ty, sługa Boga, mógłbyś powiedzieć o nim, że jest lub bywa okrutny

A powiedzialem ze jest okrutny ? Jak brakuje argumentow to sie pisze slowa ktorych nie napisalem aby wyjsc na swoje ?

Wt kwi 18, 2006 19:02

A powiedzialem ze jest okrutny ? Jak brakuje argumentow to sie pisze slowa ktorych nie napisalem aby wyjsc na swoje ?

Gabrielu, zgodnie z prawdą mówię, że nie powiedziałeś. Ale teraz możesz powiedziec :).

Wt kwi 18, 2006 19:04

gabriel napisał(a):

Gabrielu, zgodnie z prawdą mówię, że nie powiedziałeś. Ale teraz możesz powiedziec :).

Sprawiedliwosc to nie okrucienstwo, tylko ze ludzie ze sprawiedliwosci zrobili sobie szopke...i tak zbrodniarze dostaja po kilka lat albo sa uniewinniani...zlodzieje sa wypuszczani na wolnosc..to jak Bog sprawiedliwosc wymierza innaczej niz jest po mysli ludzi ...to jest wielki raban
Na szczescie Bog jest niezlaezny od w tych wszystkich chorych trybunalow i sadow

Wt kwi 18, 2006 19:08

Sam sobie poszukaj w histori mordów w imie boga .
Poczytaj sobie w bibli - najpierw mówi nie zabijaj , a potem pochwala mordy ( a nawet sam je czyni ).

Cytuj:

Nie potrafie sobie wyobrazić [ choć wyobraźnie podobno mam przedniej jakości ] większego relatywizmu[zależności] niż odnoszenie wszystkiego do woli boga [ który to jest tak doskonały że niezrozumialny , ma zwyczaj nie objawiać się w świecie obiektywnie postrzegalnym , tylko mówić przez nawidzeńców .

My ateiści nie mamy jednego zdania , ponieważ nie wyznajemy żadnych wspólnych poglądów [ poza dostrzeganiem absurdu koncepcji boga ].

My ateiści mamy to do siebie że zmieniamy poglądy jeśli ktoś nas przekona o konieczności ich modyfikacji. Wam wierzącym to raczej nie grozi [ no chyba że ktoś dołączy do naszego grona ]

Wt kwi 18, 2006 19:09

Jonathan Sarkos napisał(a):
gabriel napisał(a):

Sprawiedliwosc to nie okrucienstwo, tylko ze ludzie ze sprawiedliwosci zrobili sobie szopke...i tak zbrodniarze dostaja po kilka lat albo sa uniewinniani...zlodzieje sa wypuszczani na wolnosc..to jak Bog sprawiedliwosc wymierza innaczej niz jest po mysli ludzi ...to jest wielki raban
Na szczescie Bog jest niezlaezny od w tych wszystkich chorych trybunalow i sadow

Hejże Gabrielu, tak przecież mówić nie przystoi. Wyrżnął w pień, czy kazał wyrżnąc w pień = okrucieństwo i basta. Dopiero tego dlaczego tak zrobił można się domyślać, więc oddzielmy fakty od intencji. Gabrielu, Gabrielu fakty są faktami, chociałbyś nie wiem co tu pisał.

Wt kwi 18, 2006 19:12

Cytuj:
potem pochwala mordy ( a nawet sam je czyni ).

Bog kazdego dnia usmeirca setki tysiecy osob ..i schodza z tego swiata..a co chcialbys byc niesmiertelny na ziemi ? :)

Cytuj:
Nie potrafie sobie wyobrazić [ choć wyobraźnie podobno mam przedniej jakości ] większego relatywizmu[zależności] niż odnoszenie wszystkiego do woli boga [ który to jest tak doskonały że niezrozumialny , ma zwyczaj nie objawiać się w świecie obiektywnie postrzegalnym , tylko mówić przez nawidzeńców

A jak Ty sobei to wyobrazasz..ze Bog wysle fax do rzadu USA czy moze do komisji europejskiej kopii jego kodeksu karnego ?
To gdzie by wtedy byla ludzka wola gdyby kogos zmusil do czynienia dobra ? Zastanow sie co piszesz
Cytuj:
My ateiści nie mamy jednego zdania , ponieważ nie wyznajemy żadnych wspólnych poglądów [ poza dostrzeganiem absurdu koncepcji boga ].

Zgadza sie..nie macie..bierzecie z kazdego kodeksu i kazdej religii co jest wam wygodne..i co aktualnie jest trendy

Cytuj:
My ateiści mamy to do siebie że zmieniamy poglądy jeśli ktoś nas przekona o konieczności ich modyfikacji.

A kto jest dla was tym wzorcem ? Kazdy ma wlasne widzimisie..czyli przekonywac z osobna kazdego ateiste trzeba co ?
Tak to by nigdy nei wszedl w zycie zaden kodeks ..ani karny ani etyczny
bo kazdy by mial jakes ale.......

Wt kwi 18, 2006 19:17

A kto jest dla was tym wzorcem ?

A po co ma być nim ktoś ? Jest dla mnie wzorem zestaw słow "nie morduj niewinnych, nieważne w jak szczytnym celu i na poczet nie wiadomo jak szczytnego planu"

Chyba stawia mnie to moralnie wyżej od Boga.

Wt kwi 18, 2006 19:21

gabriel napisał(a):
Jonathan Sarkos napisał(a):
gabriel napisał(a):

Hejże Gabrielu, tak przecież mówić nie przystoi. Wyrżnął w pień, czy kazał wyrżnąc w pień = okrucieństwo i basta. Dopiero tego dlaczego tak zrobił można się domyślać, więc oddzielmy fakty od intencji. Gabrielu, Gabrielu fakty są faktami, chociałbyś nie wiem co tu pisał.

No coz, kiedys byla inna morlanosc niz teraz....jesli tak uwazal to wyrznal.....bo on nas stworzyl to ma prawo wyrznac co do jednego....tak jak ty swoje np kroliki ..ktore jesli ci przyjdzie ochota zechcesz chodowac..no i co zrobisz wtedy ze swoim ateizmem ? Ochroni Cie on...wtedy ? :)

Nie uwazam tez aby ateizm XX wieku byl wzorem cnot moralnych dla calej ludzkosci

Wt kwi 18, 2006 19:22

gabriel napisał(a):
A kto jest dla was tym wzorcem ?

A po co ma być nim ktoś ? Jest dla mnie wzorem zestaw słow "nie morduj niewinnych, nieważne w jak szczytnym celu i na poczet nie wiadomo jak szczytnego planu"

Chyba stawia mnie to moralnie wyżej od Boga.

Hmm..czyli jednak chcialbys neismiertelnosc na ziemi co ? :) No nic z tego niestety :)

Wt kwi 18, 2006 19:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 166  Następna strona