Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 19, 2025 2:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Gabrielu, skoro orientacja kształtuje się w życiu płodowym niezależnie od rodziców i osoby której dotyczy i nie można jej zmienić w dorosłym zyciu (chyba że Ty potrafisz), to znaczy, że Bóg tak chciał, nie

No wlasnie nie, bo podobne przyczyny maja inne dewjacje ..np pedofilia., nekrofilia, kleptomania ...to sa problemy rozwoju plodu ..
Czy wina Boga ze tak sie dzieje....pewnie jakas jest ..ale tak samo mozna winic Boga za wojny , i kataklizmy ktore nawiedzaja ziemie

Cytuj:
co do tego w imię tego skąd sa te wartości, to skąd masz pewność co było wcześniej - te wartości, lub boże przykazania ?

Wczesniej tj przed Mojzeszem tez byly pewne obowiazki dane od Boga dla czlowieka..

Wt kwi 18, 2006 20:56

Zauwaz Jonathan ze ostatnio nagle wszystko zaczyna sie podwazac bo ludzie stracili absolutny wzorzec
To tak jakby np 1 kg nie byl juz walec irydowy przechowywany w Sewre pod Paryzem..a worek kilograma cukru ..na mniej wiecej tyle

I tak reletywizuje sie zbrodnie ( aborcje i eutanazje ) kradziez...zlo konieczne, niska szkodliwosc spoleczna...klamstwo to jzu wogole ..trzeba wogole szukac co jest wlasciwe prawda...

Ludzie nagle stracili aksjomaty etyczne na ktorych budowali zachodnia cywilizacje....i tak dlugo nie pociagna..bo dla jednego 1 kg ....bedzie worek cukru a dla innego czapka gruszek

Wt kwi 18, 2006 21:00

Eutanazje ? Człowiek chce odejść do Boga, gdzie prędzej i później i tak trafi, więc po co ten boski sadyzm, który manifestuje się w ludzkim bólu i cierpieniu ?

Wt kwi 18, 2006 21:14

Eutanazje ? Człowiek chce odejść do Boga, gdzie prędzej i później i tak trafi, więc po co ten boski sadyzm, który manifestuje się w ludzkim bólu i cierpieniu

Nie masz prawa odebrac sobie zycia jesli go nie stworzyles...to tak jakbys zabieral komus jego prawa autorskie

Ty swoje zycie masz jako licencje autorska od Boga w uzywanie tylko taki dlugoterminowy rodzaj ( leasingu :) )..ale Twoje zycie nie nalezy do Ciebie ..nalezy do Boga On Ci je dal..i on ma prawo go tylko odebrac

Wt kwi 18, 2006 21:20

Nie masz prawa odebrac sobie zycia jesli go nie stworzyles...to tak jakbys zabieral komus jego prawa autorskie

Ty swoje zycie masz jako licencje autorska od Boga w uzywanie tylko taki dlugoterminowy rodzaj ( leasingu :) )..ale Twoje zycie nie nalezy do Ciebie ..nalezy do Boga On Ci je dal..i on ma prawo go tylko odebrac

Moje życie stworzyli mój ojciec i matka Gabrielu. Nie jestem poczęty jak Jezus Chrystus :) !!

Wt kwi 18, 2006 21:22

Moje życie stworzyli mój ojciec i matka Gabrielu. Nie jestem poczęty jak Jezus Chrystus

Pomijajac to ze rodzice sa tylko reproduktorami zycia..tak jak kopiarka powiela rysunek..to gdyby tylko tak bylo ..to bys byl jak zwierzatko..bo zajac...czy inne zwierze powiela sie rowniez
Bog dal tobie dusze..i w tym momencie stajesz sie czlowiekiem ( majac samoswiadomosc swojego istneinia ) a nie reprodukowanym zwierzatkiem

Wt kwi 18, 2006 21:28

Cytuj:
Moje życie stworzyli mój ojciec i matka Gabrielu. Nie jestem poczęty jak Jezus Chrystus

Pomijajac to ze rodzice sa tylko reproduktorami zycia..tak jak kopiarka powiela rysunek..to gdyby tylko tak bylo ..to bys byl jak zwierzatko..bo zajac...czy inne zwierze powiela sie rowniez
Bog dal tobie dusze..i w tym momencie stajesz sie czlowiekiem ( majac samoswiadomosc swojego istneinia ) a nie reprodukowanym zwierzatkiem

E tam, Gabrielu, znów Ci ani troche nie wierzę. A jesteś za karą śmierci ?

Jaką dusze ? Ot, troche więcej czołowej i skroniowej kory mózgowej i to wszystko.

Wt kwi 18, 2006 21:32

E tam, Gabrielu, znów Ci ani troche nie wierzę. A jesteś za karą śmierci ?

Widzisz, czlowiek sobie kreci bat na wlasna skore relatywizujac zlo i stad coraz wiecej ejst przesepst , morderstw rozbojow

Mojzezosze oko za oko zab za za..zostalo zastapione chrzescijanskim milosierdziem..ale ...czy Bog mowiac tak wiedzial o np gestapo, o holokauscie..o wysylkach do lagrow.....to sa trudne pytanie..nie jestem czlowiekiem znajacym odpowiedzi na wszystkie pytania...to jest jedno z takich przykladow

Cytuj:
Jaką dusze ? Ot, troche więcej czołowej i skroniowej kory mózgowej i to wszystko

No to jak to sie dzieje ze zwierzeta posiadajace wiekszy lub podobnej wielkosci mozg co czlowiek nie maja samoswiadomosci ? :)

Wt kwi 18, 2006 21:39

No to jak to sie dzieje ze zwierzeta posiadajace wiekszy lub podobnej wielkosci mozg co czlowiek nie maja samoswiadomosci ? :)

Już Ci o tym pisałem Gabrielu :).

Wt kwi 18, 2006 21:42

gabriel napisał(a):

Już Ci o tym pisałem Gabrielu :).

Tak pisales :)
Stosunek objetosci mozgu do ciala...:) Tylko co ma piernik do wiatraka tj mozg do masy ciala w ocenaniu samoswiadomosci ? :)

Wt kwi 18, 2006 21:45

Tak pisales :)
Stosunek objetosci mozgu do ciala...:) Tylko co ma piernik do wiatraka tj mozg do masy ciala w ocenaniu samoswiadomosci ? :)

No więc gabrielu, był sobie mózg. Mózg realizował funkcje pozwalające przodkom czlowieka przetrwać, zdobywac pożywienie, reprodukować się i czynił to dobrze - tak jak czyni to kazdy pozadny mozg w przypadku kazdego gatunku.. Potem człowiek zaczął powoli stawać na nogi. Umożliwiło to przyrost masy mózgu,a wraz z nim wykształciły sie nowe funkcje. W pewnym momencie - pstryk! - i powstaje świadomość i samoświadomość. Oczywiście pewnie nie u wszystkich osobników. No i okazuje się, że się taki wynalazek się przydaje i udaje się mu przetrwać. Ot i tyle

Wt kwi 18, 2006 21:51

Potem człowiek zaczął powoli stawać na nogi. Umożliwiło to przyrost masy mózgu

A dlaczego nie czynil tego rowniez goryl, szympans ..ktory sie rozni moze mniej niz 1 % budowa od czlowieka ? :)

Cytuj:
W pewnym momencie - pstryk! - i powstaje świadomość i samoświadomość.

To tak samo jak pstryk ! i powstaje w ciagu 3 sekund wszechswiat ..i wszystkie prawa rzadzace nim ..:)

Wt kwi 18, 2006 21:54

A pozniej pstryk ..i przychodzi chwila..i juz Cie nie ma..a pozniej pstryk i konczy sie ziemia i slonce..a pozniej pstryk i konczy sie wszechswiat

I oto cala logika ateistyczna ...:)

Wt kwi 18, 2006 21:58

A dlaczego nie czynil tego rowniez goryl, szympans ..ktory sie rozni moze mniej niz 1 % budowa od czlowieka ? :)

No właśnie, wypadałoby przeczytać :). Przypuszczenia są takie (właściwie to sa bliskie pewności), że jakiś kataklizm sprawił, że pewna grupa himinidów została odcięta po stronie sawanny, nie mogac wrócić do naturalnego środowiska człekokształtnych, czyli wilgotnego, gestego lasu. A potem długotrwałe zmiany zrobiły swoje.

gabriel napisał(a):
To tak samo jak pstryk ! i powstaje w ciagu 3 sekund wszechswiat ..i wszystkie prawa rzadzace nim ..:)

Dokładnie tak ! Albo raczej: to co człowiek nazywa "prawami" i "powstawaniem"

Wt kwi 18, 2006 22:00

No właśnie, wypadałoby przeczytać . Przypuszczenia są takie (właściwie to sa bliskie pewności), że jakiś kataklizm sprawił, że pewna grupa himinidów została odcięta po stronie sawanny, nie mogac wrócić do naturalnego środowiska człekokształtnych, czyli wilgotnego, gestego lasu. A potem długotrwałe zmiany zrobiły swoje.

I co zrobila ta grupa hominidow ? Przeciez goryle zyja w lasach od zawsze :)
Srodowisko goryli czy szympansow od srodowiska czlowieka przez ostatnie 50 do powiedzmy 10 tys lat temu nie roznilo sie wcale :)

Wt kwi 18, 2006 22:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 166  Następna strona