Autor |
Wiadomość |
R6
|
Ale oni tez sobie myśleli ze są logiczni itd tak jak Ty sobie myślisz a sie ewidentnie wg nas mylili.
|
Wt lut 19, 2008 0:01 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
R6 napisał(a): może nie ma Boga bo był holokaust. Proszę mi tego nie tłumaczyć wolna wolą bo to niemoralne żeby za wolność płacić tak straszną cenę. Tego nie da sie tak wytłumaczyć. Po prostu mnie choroba bierze jak widzę te dzieci za drutami i wtedy myślę sobie ze te teksty o kochającym Bogu to łgarstwo Ci którzy te dzieci wtrącili za druty mówili tak samo jak ty: R6 napisał(a): te teksty o kochającym Bogu to łgarstwo
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt lut 19, 2008 0:02 |
|
 |
R6
|
I co z tego?
|
Wt lut 19, 2008 0:05 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
R6 napisał(a): I co z tego?
To z tego, że nie kierowali się słowami Jezusa ,zupełnie tak jak ty.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt lut 19, 2008 0:08 |
|
 |
R6
|
Coś sugerujesz?
|
Wt lut 19, 2008 0:12 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
R6 napisał(a): Coś sugerujesz? Sugeruję , że te biedne dzieci przez nich zginęły. A oni nie powstrzymali się przed ich zabiciem bo uważali że : R6 napisał(a): te teksty o kochającym Bogu to łgarstwo
|
Wt lut 19, 2008 0:18 |
|
 |
R6
|
Niedoróbką jest świat na którym jedni zjadają drugich. Czy mamy wybór czy jeść mięso czy nie? To takie naturalne a jednocześnie sadystyczne. Chyba szatan to wymyślił że aby przeżyć trzeba zabić. Oddanie zwierząt w łapska ludzi to tez głupi pomysł.
A te wszystkie wulkany i trzęsienia ziemi, huragany, powodzie, pojawiają się na planecie czyjego projektu? Gdzie mają wiać ludzie? Na Księżyc?
|
Wt lut 19, 2008 0:26 |
|
 |
danbog
|
Seweryn !
Cytuj: Sugeruję , że te biedne dzieci przez nich zginęły. A oni nie powstrzymali się przed ich zabiciem bo uważali że : .......te teksty o kochającym Bogu to łgarstwo .
A może uważali że :
Mordujmy wszystkich - bóg swoich rozpozna i krzywdy powielokroć wynagrodzi .
W końcu ; czyż Hitler nie realizował nauk kościoła odnośnie Żydów , pedałów i komunistów ?
|
Wt lut 19, 2008 0:28 |
|
 |
R6
|
Ale oni mordowania niewinnych nie uważali za coś złego. I to mnie od nich zasadniczo odróżnia. Niby czemu ten widok mnie doprowadza do złości?
I oszczędź mi tych bredni, że każdy niewierzący to zły człowiek.
Czy Tobie nie przeszkadza mazanie drzwi krwią zwierząt i składanie ich w ofierze?
Jeśli takiej ofiary żąda Bóg to ja dziękuję. Wątpię szczerze by prawdziwy Bóg zechciał czegoś tak odpychającego.
|
Wt lut 19, 2008 0:38 |
|
 |
Seweryn
|
danbog napisał(a): A może uważali że : Mordujmy wszystkich - bóg swoich rozpozna i krzywdy powielokroć wynagrodzi .
W końcu ; czyż Hitler nie realizował nauk kościoła odnośnie Żydów , pedałów i komunistów ? To twoje słowa ,a ty jesteś Ateistą . Obawiam się , że oni myśleli właśnie tak jak ty: danbog napisał(a): Mordujmy wszystkich - bóg swoich rozpozna i krzywdy powielokroć wynagrodzi .
Czyli nieracjonalnie.
|
Wt lut 19, 2008 0:42 |
|
 |
R6
|
Tak, tak. Każdy ateista to nazista. Prosiłem Cię byś powstrzymał sie od tego typu bzur.
|
Wt lut 19, 2008 0:45 |
|
 |
Seweryn
|
R6 napisał(a): Tak, tak. Każdy ateista to nazista. Prosiłem Cię byś powstrzymał sie od tego typu bzur.
Ty to powiedziałeś
|
Wt lut 19, 2008 0:47 |
|
 |
R6
|
Znalazł się racjonalny.
A Ty nie pomyślałeś? Jeśli nie to w czym problem i po co te porównania?
|
Wt lut 19, 2008 0:47 |
|
 |
Seweryn
|
R6 napisał(a): 1)Niedoróbką jest świat na którym jedni zjadają drugich. Czy mamy wybór czy jeść mięso czy nie? To takie naturalne a jednocześnie sadystyczne. Chyba szatan to wymyślił że aby przeżyć trzeba zabić. Oddanie zwierząt w łapska ludzi to tez głupi pomysł. 2)A te wszystkie wulkany i trzęsienia ziemi, huragany, powodzie, pojawiają się na planecie czyjego projektu? Gdzie mają wiać ludzie? Na Księżyc? 1)To po co zjadasz drugich? 2)Czy wybudujesz dom na wulkanie lub w pobliżu ? A może na plaży?,Albo tam gdzie wystepują tornada? Jezus o tym mówił , że człowiek nierozsądny wybuduje dom na piasku .I znowu gdybyś słuchał i rozumiał słowa Jezusa nie miłabyś problemów z wulkanami . R6 napisał(a): Tak, tak. Każdy ateista to nazista. Prosiłem Cię byś powstrzymał sie od tego typu bzur.
Nie każdy Ateista to nazista , ale każdy nazista to Ateista.
Dobranoc
|
Wt lut 19, 2008 0:56 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Seweryn napisał(a): Nie każdy Ateista to nazista , ale każdy nazista to Ateista.
Uzasadnij, bo jak wiesz ateizm to nie jest odrzucenie tylko boga Chrześcijańskiego. A nazista może po prostu inaczej interpretować Biblię idąc w ślady na przykład inkwizycji.
Dlatego pleciesz bzdury 
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Wt lut 19, 2008 10:39 |
|
|
|