Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
 LD OOBE telekineza aura? 
Autor Wiadomość
Nawet nie wiesz co to jest szczęście.

Kim Ty do cholery jesteś żeby mi mówić co wiem a co nie? Nie baw się we wróżkę, bo Cię demon dopadnie!

Cytuj:
Zacznijmy od tego, że osoba opętana najczęściej o tym nie wie, że jest opętana.

Zgadzam się.

Cytuj:
Teraz jak byś zrobił gwałtowny nawrót o 180 stopni to by zaczęły się twoje problemy.

Nie planuje, aczkolwiek przy jakichś okazjach bywam w Kościele, i czuje się tam lepiej niż niejeden Chrześcijanin. Czasem i ksiądz coś fajnego powie i praktycznego.

Cytuj:
Wszystkie te formy przynoszą złe owoce, choć wydają się niewinne.

Tak samo mogę powiedzieć o Chrześcijaństwie - uzależniasz się od modlitw, kościoła i sterują Tobą i manipulują wyrzutami sumienia! Ale jedno i drugie tak na dobrą sprawę to podejście do tego od "swojej" perspektywy.

Cytuj:
Załóżmy, że nie masz koszmarów, bo panujesz nad swoimi snami, to już jest oznaka braku ufności Bogu, tylko samowystarczalność, a raczej zwrócenie się do demona. W twoim przypadku nieświadome.

Idę na studia bo chcę mieć dobrą pracę - nie udam Bogu że zrobi to za mnie - brak samowystarczalności - zwrócenie się do demona. Nieświadomie rzecz jasna. Mamy w ten sposób rozmawiać?

Cytuj:
Wszystko, co przynosi złe owoce, pochodzi od szatana.

Co w tym przypadku jest złym owocem? Mam się dobrze, zdrówko dopisuje, nerwy ok, kocham rodziców, przyjaciół mam sporo, na wielu mogę liczyć, OOBE również nie zniszczyło mojej erekcji, więc gdzie ten zły owoc?

Cytuj:
Jeszcze około 10 lat temu było 4 egzorcystów w Polsce. Teraz jest około 90. Wciąż ich mało. A dlaczego?

Wtedy było zdecydowanie za mało, teraz jest tylko za mało.

Cytuj:
Zobacz najpierw jakieś osoby opętane, pogadaj z egzorcystą, dowiedz się coś na ten temat, a nie wypowiadaj się w taki sposób na ten temat, bo to wszystko jest robienie ludziom z mózgu kisielu i wprowadzenie w drogę otwarcia się na demony.

Weź przestań pi.. pisać takie rzeczy.. Znam sposoby pracy Egzorcystów Kościelnych, niekościelnych, czytałem wszystkie książki naczelnego egzorcysty watykanu, do egzorcysty kościelnego nie udało mi się dostać bezpośrednio. Pośrednio wiele słyszałem od innych księży. Ostatnio wypowiadałem się też tutaj:

viewtopic.php?t=22042

i zastanawiałem się nad interpretacją opętywań patrząc z obu perspektyw.

Co do cytatu - wiesz, że w starym testamencie Bóg jest egoistyczny, faworyzuje niektórych, lubi zabijać itp? Dla porównania Jezus mówił o podobnych rzeczach które będą robić Ci którzy w niego prawdziwie uwierzą.

I wiem, że Kościół to potępia - ja się po prostu z Kościołem nie zgadzam.

N sie 02, 2009 22:24

Jest grzechem zawsze, nie zależnie od tego co śnisz. Tak samo jak praktykowanie białej magii jest grzechem bo biała magia to też magia.

A znak krzyża? Czy to nie rytuał magiczny? Czy procesje, kropienie wodą, etc. ? To wszystko magiczne rytuały, co więcej spora ich część zaczerpnięta z wierzeń pogańskich.

Cz sie 06, 2009 9:58

Kilka dni temu pozbyłem się wszystkich wątpliwości jakby świadomy sen był niebezpieczny, zły, grzeszny czy coś. Rozmawiałem ze swoim dobrym kumplem, a on opowiedział mi o swoich świadomych snach. Nie uczestniczył w żadnych kursach, nic na ten temat nie czytał, nawet nie nazwał tego wprost świadomym snem! LD wywołuje się u niego co jakiś czas w sposób full naturalny. Poprostu raz przypadkiem w czasie snu powiedział sobie "kurde ja chyba śnie" po czym zreflektował się, że naprawdę śni!
Dlatego świadome sny nie mogą być jakimś wynaturzeniem czy czymś nienormalnym

Wt wrz 01, 2009 22:25
czasami zdaza mi sie swiadomy sen, nic zlego w tym nie widze. gdy czytam wypowiedzi forumowicza Galaktyczny to widze, ze podchodzi on do wszystkiego bez uprzedzen i jedynie ze swoimi opiniami a sarna - ty go atakujesz. to egoizm.

Cz paź 08, 2009 21:09

A znak krzyża? Czy to nie rytuał magiczny? Czy procesje, kropienie wodą, etc. ? To wszystko magiczne rytuały, co więcej spora ich część zaczerpnięta z wierzeń pogańskich.

Jeżeli ktoś przypisuje moc samym [b]gestom[/m], to owszem, można to nazwać magią. Jeżeli ktoś jedynie wyraża tak swoją wiarę, to nie ma w tym nic złego.

Pt paź 09, 2009 13:37

Jak się ma do tego błogosławieństwo udzielane pod koniec Mszy.

Pt paź 09, 2009 16:40

Błogosławieństwo nie jest naginaniem czy próbą nagięcia jakiś sił, by uzyskać określony efekt, ale życzeniem pomyślności, takie "Wszystkiego najlepszego", ze wskazaniem, że chodzi tu o uzyskanie łask od Boga.

Pt paź 09, 2009 16:50

A czy czasem nie chodzi tu o nagięcie siły która dla chrześcijan jest Bogiem by udzielił nam specjalnych łask?

Pt paź 09, 2009 17:01

Opanować Boga? Niemożliwe. Możemy jedynie prosić Boga o łaski, ale kontroli nad tym nie mamy żadnej.

Pt paź 09, 2009 17:27

Może nie opanować ale nakłonić do określonego działania przy pomocy rytuału, trudno jednoznacznie postawić granicę między magią a modlitwą(o coś) .

Pt paź 09, 2009 20:35

Granica faktycznie jest subtelna. Jeżeli ktoś, gdy jego modlitwy pozostają niespełnione, obraza się na Boga i ma mu za złe, że nie zareagował tak, jak modlący się by sobie życzył, znaczy, że chciał "użyć" Boga do osiągnięcia jakiegoś efektu. Taka modlitwa istotnie jest traktowana niemal jak magiczne rytuały.

Pt paź 09, 2009 22:06

Powiedziałbym, że takie przypadki są rażąco niewłaściwe z katolickiego(i nie tylko) punktu widzenia ale powiedziałbym, że to bardziej niewłaściwe(w waszym mniemaniu) podejście do Boga niż magia. Same rytuały przeprowadzane w jakimś bardziej konkretnym celu w pewnym stopniu mają magiczną funkcję, a takich rytuałów w kościele pełno, powtarzanie określonych modlitw w określonym celu też wydaje się całkiem bliskie myśleniu magicznemu bo czy gdyby wierzący szczerze zostawiał wszystko w rękach Boga nie modliłby się o nic gdyż każda modlitwa w jakiejś intencji jest próbą wpłynięcia na siłę wyższą, może pokorną ale sposób myślenia jest podobny bo skoro nie da się na siłę można tylko po dobroci...

Pt paź 09, 2009 23:13
zbanowany na stałe

a.R.E.k.
Ja w cuda niewidy i inne telekinezy nie wierze. Te rzeczy byly i sa dyskutowane z bardzo miernym skutkiem. Piszesz "widzialem telekineze",no i co z tego? Napij sie dobrze wodki to nie takie rzeczy zobaczysz. :)
Zastanow sie nad jedna sprawa.
Wojsko to organizacja ludzi z fobia na zle zamiary panstw osciennych, maja mase pieniedzy i mase naukowcow na etacie. Powiedz dlaczego do tej pory produkuje sie samoloty zwiadowcze, kiedy mozna stworzyc "telekomando", buduje szpitale polowe a nie "o.Pio-oddzialy", produkuje napalm w miejsce siarki piekielnej.
Jezeli "cos" istnieje, mozesz byc pewny, ze oni wykorzystaja to w pierwszej kolejnsci. Jak do tej pory wszelkie "psycho" doswidczenia konczyly sie fiaskiem.
Peace!

http://www.youtube.com/watch?v=gkpT-gSSS54
oj bawią się bawią :(

So paź 10, 2009 15:18
zbanowany na stałe

Czysta pycha, jeśli się mówi o potędze ludzkiego umysłu.

Dokładnie popieram SaRnA_93'e która uderzyła w sendno całej sprawy. Wszystko co związane z poszerzaniem swoich umiejętności w sposób "nadludzki" jest zabronione, złe i prowadzące do opętania. Miałem z tym trochę styczności i konsekwencje tego były bardzo złe. Z takiej opresji może jedynie Bóg ocalić.
Nie dajcie się zwieść namowom, aby medytacje i wchodzenie w rózne stany świadomości, podróży duszy były czymś oczywistym. A demony nie śpią. Po pewnym czasie są w stanie całkowicie zniszczyć człowieka. A w momencie próby odejcia od czynienia zła nasilają swoje ataki. Dla niedowiarków sposób szatana wygląda następująco; Osobie czyniącej źle nic się nie dzieje ponieważ szatanowi chodzi o to abyśmy grzeszyli - ateiści żyją bardzo dobrze, mają dużo pieniędzy i wszystko im się ukłąda. Dopiero z czasem atakuje i doprowadza do zguby, nie pozostawiając czasu na obronę i pokutę u Boga.

Ap 9:20 Pozostali zaś ludzie - nie zabici przez te plagi - nie zerwali z dziełami swoich rąk, nie zaprzestali [też] wielbić demonów ani bożków złotych, srebrnych, spiżowych, kamiennych, drewnianych, które nie mogą widzieć ani słyszeć, ani chodzić. Ani nie zerwali z zabójstwami, czarami, nierządem i kradzieżą.

Ap 21:8 A udziałem tchórzów, niewiernych, obmierzłych, zabójców, rozpustników, guślarzy, bałwochwalców i wszelkich kłąmców [będzie] jezioro gorejące ogniem i siarką.

A wypowiedzi wielkich naukowców są bardzo zwodnicze na temat kultywowania medytacji, telekinezy i wywoływania duchów i próbują wyłtumaczyć to w naukowy sposób uświadomiając człowiekowi że jest to coś oczywistego i normalnego. Nie dajcie się zwieść!

So paź 10, 2009 16:20

ateiści żyją bardzo dobrze, mają dużo pieniędzy i wszystko im się ukłąda.

Chciałbym żeby to była prawda...

So paź 10, 2009 18:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona