Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 21:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona
 Adolf Hitler jest teraz w niebie 
Autor Wiadomość
Post Re: Adolf Hitler jest teraz w niebie
Wierzysz demonowi? :)

"Jej zachowanie stało się trudne do wytłumaczenia. Anneliese piła swój mocz, spożywała muchy i pająki, żuła węgiel, klęła w obecności księży, odgryzała głowy martwym ptakom oraz zdarzyło się jej szczekać i wyć jak pies przez dwa dni. Potrafiła godzinami skakać po ścianach, biegać po schodach, spijać z podłogi własny mocz, wkładać głowę do muszli klozetowej, tarzać się nago w żwirze lub moczyć w wodzie" (za wiki)

Bardzo wiarygodna osoba :D W dodatku niekonsekwentna : raz mówiła, ze jest potępiona innym razem, ze świętą zostanie.

No i dlaczego demony miałyby się lubować w takim zachowaniu?

Cz maja 24, 2012 9:56

Kozioł napisał(a):
Wierzysz demonowi? :)

"Jej zachowanie stało się trudne do wytłumaczenia. Anneliese piła swój mocz, spożywała muchy i pająki, żuła węgiel, klęła w obecności księży, odgryzała głowy martwym ptakom oraz zdarzyło się jej szczekać i wyć jak pies przez dwa dni. Potrafiła godzinami skakać po ścianach, biegać po schodach, spijać z podłogi własny mocz, wkładać głowę do muszli klozetowej, tarzać się nago w żwirze lub moczyć w wodzie" (za wiki)

Bardzo wiarygodna osoba :D W dodatku niekonsekwentna : raz mówiła, ze jest potępiona innym razem, ze świętą zostanie.

No i dlaczego demony miałyby się lubować w takim zachowaniu?

Czepiasz się dziewczyny. Picie moczu to nic, jak urynoterapia, muchy i pająki są cennym źródłem białka, węgiel działa dobrze na układ trawienny i zapobiega biegunce, kląć w obecności księży to także chyba nie grzech ciężki, spożywanie drobiu także niczym wyjątkowym nie jest, zwłaszcza martwego, kto by żywcem drób spożywał, co do szczekania i wycia - życie bywa okrutne, mycie głowy w muszli klozetowej jest na pewno ekonomiczne, co do tarzania się nago po żwirze i moczeniu w wodzie można to uznać za dokonanie czynności higieny osobistej.

Cz maja 24, 2012 11:30

Każdy ma swoje dziwactwa. Violetta Villas była oskarżana o szaleństwo, a przecież ona po prostu lubiała koty. Co do odgryzania głów gołębiom, Ozzy Ozbourne wokalista heavymetalowego zespołu odgryzał podczas koncertu głowy żywemu drobiowi, a niektóre zwierzęta takie, jak np kałamarnice pszyssywają się do swojej zdobyczy po czym zjadają ją żywcem, zatem zjadanie martwego ptactwa nie robi takiego wrażenia.

N maja 27, 2012 22:08

Hitler jest w piekle. O Hitlerze jest w "Koniec Czasów" Valtorty gdzie ona zapytała o Hitlera w czasie bombardowań Włoch. Są tam nawet wymienione 4 nazwiska Lenin, Musolini, Hitler i Stalin. Jest wersja internetowa i są wymienieni kto chce niech przeczyta. Jezus nawet nazwał Hitlera jednym z doskonalszych synów szatana. Możni tego świata(rządzący) są ogólnie w dużych opałach ponieważ mają nie pohamowaną skłonność do władzy i są sądzeni bardziej surowo. Mają także większa odpowiedzialność za swoje czyny. Ogólnie nie jest tak jak ktoś tutaj zacytował o Miłosierdziu Boga. To prawda ze Boga Miłosierdzie jest ogromne i należy w nie do końca ufać, ale tez mamy tak żyć żeby się nie potępić i osądzić za życia. Człowiek sam może się potępić za życia poprzez brak miłosierdzia wobec bliźniego i o tym zawsze trzeba pamiętać. Samobójcy także nie wszyscy sa w piekle czasem wina samobójcy spada na tego kto do samobójstwa doprowadził i on jest surowo sądzony. Co nie oznacza ze automatycznie będzie w piekle.

Wt maja 29, 2012 21:04
Podpieranie się przez katolika dziełem literackim z Indeksu ksiąg zakazanych jest dość nietypowym zjawiskiem :D

Wt maja 29, 2012 21:23

Gdzie napisali ze jest dziełem zakazanym ? W internecie napisali aha :) różne rzeczy piszą niekoniecznie prawdziwe. Kiedyś może była teraz już nie jest :)

Wt maja 29, 2012 21:30
Nie jest na indeksie, bo indeks przeszedł do historii.
W każdym razie wg KK jest to tylko literatura.
Czy artykuł na portalu Wiara z 2002 jest dla ciebie wiarygodny?

Wt maja 29, 2012 21:38

Nie nie jest ten artykuł wiarygodny, ani trochę ponieważ przeczytałem jej książki kilka razy i nawet nie widzę małej prawdy w tym co tam jest napisane. Zwyczajnie jak ktoś przykłada "szkiełko i oko" zamiast wiary wtedy może formułować takie zarzuty. Kto przeczyta dokładnie jej książki to wiele rzeczy zrozumie. Widzisz także że dzięki jej książkom nikt nie będzie zadawał pytań o Hitlerze i bardziej zrozumie co to jest miłosierdzie Boga. Myślę że wielu ludzi wiedza ta by się przydała. Wiedza której nikt im niestety nie przekaże :( jeśli sami nie będą chcieli jej poznać ale mają ta możliwość.

Wt maja 29, 2012 21:57
Domink12 napisał(a):
Kto przeczyta dokładnie jej książki to wiele rzeczy zrozumie.

Obecny papież Benedykt XVI tak skomentował to dzieło:

"potwierdzam słuszność potępienia dzieła Marii Valtorty i uważam za niepożądane jego rozpowszechnianie dla uniknięcia szkód, jakie dzieło to mogłoby wywołać u prostych ludzi."

I Dominik wraz z ks. Natankiem(też korzystał w liście otwartym do biskupów z tych fragmentów) są tymi prostymi ludźmi o których pisał Papież :|

Sorry, ale to dzieło jest zwykłą fikcją literacką i błądzisz człowieku. KK nikogo nie potępił. Nie uznał też objawień tam zawartych.

Wt maja 29, 2012 22:35

Cytujesz słowa Bednedykta, które mówią o tym że w ludziach prostych mogą wywołać szkody :) Czyli jednak jestem człowiekiem skomplikowanym, że u mnie wywołały same dobre reakcje. Cytat ci się zbytnio nie udał, albo książek nie czytałeś i zwyczajnie przytaczasz coś co nie wiadomo czy Bednedykt kiedykolwiek napisał. Skoro ludzie zadają takie pytania to znaczy że szukają odpowiedzi, a w jej książki jest wiele odpowiedzi i o to chodzi :) Ja właśnie przestałem błądzić. Zamiast kluczyć mogą zyskać większe poznanie Boga i odnaleźć do niego drogę a to bardzo ważne. O mnie akurat się nie martw bo dzięki jej książkom odzyskałem wiarę w Boga i bardziej mogłem Go poznać za co jej dziękuję(nikt tego nie uczynił przedtem) i niech będzie Błogosławiona. Nie jest to jak cytujesz literatura bo literatura nie przybliżyła by mnie do Boga. Nie miałaby takiego oddziaływania i kto przeczytał, ten dobrze wie o czym mówię.

Wt maja 29, 2012 23:35
dominik12 napisał(a):
Cytujesz słowa Bednedykta, które mówią o tym że w ludziach prostych mogą wywołać szkody :) ... zwyczajnie przytaczasz coś co nie wiadomo czy Bednedykt kiedykolwiek napisał..

To jest niesamowite jak "objawienia prywatne" mogą zwieść człowieka. Wiki kłamie, ksiądz kłamie, Watykan kłamie, A B16 pewnie tego nie powiedział....
Książka (sic!) jest wygodna dla chłopaka więc cały świat olewa i prawdy nie szuka.

Śr maja 30, 2012 6:31

bo książki Valtorty bardzo mocno przyciągają do Boga,
ale jak ktoś sam nie przeczyta ksiązki, tylko zasugeruje się wątpliwą opinią z netu, to nigdy nie pozna dzieł Boga dokonanych przez M.Valtortę,
ale to nic nowego, bardzo wiele dzieł Boga jest niszczonych, napiętnowanych i wręcz zaprzepaszczanych..
czasem potrzeba 70, 80, 100lat aby dane dzieło zostało nagle "wykopane" i uznane za wspaniałe dzieło Boga,
ile czasu S.Faustyna byla deptana ? 70, 80 lat ?
teraz nikt już nie jest w stanie złego słowa powiedzieć na to dzieło, Chwała Panu :)

Śr maja 30, 2012 9:44
Wspaniały mechanizm :)
Bierzesz dowolne "objawienie prywatne" jakie ci się podoba, nie uznajesz autorytetu KK w sprawie tego objawienia i czakasz cierpliwie, az KK zmieni zdanie (być moze nawet za twojego życia). I kto wie, może nawet KK uzna ...bo wiara w nie jest tak rozpowszechniona...

Nie dziwcie się, ze wolę zostać przy największym Objawieniu (Biblii) a resztę zostawić pasjonatom z KK.

Śr maja 30, 2012 9:51

Kozioł zachęcam Cie do przeczytania choć jednej książki Valtorty,
odmienisz się wtedy, dzięki Łasce Boga

Śr maja 30, 2012 9:58
Równie dobrze mogę zachęcać ciebie do przeczytania książek Ellen Gould White - wg adwentystów prorokini. Musze przyznać, że potrafi ciekawie pisać i pewnie wielu ludzi do Boga zbliżyła (niekoniecznie adwentystów), choć dla mnie, podobnie jak Valtorty prorokiem nie jest.

Ja natomiast nie czuję potrzeby szczególnej odmiany. Jestem wierzący i co rok widzę jak Bóg odmienia mnie, moja rodzinę, moje życie.

Śr maja 30, 2012 10:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona