Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 4:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 224 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona
 Czy można nawrócić Ateistę? 
Autor Wiadomość

Śr gru 20, 2006 14:34
O już dawno takich głupot nie oglądałem :-)
Zerknąłem na stronę którą sugeruje pan Żądło. Można kupić krzyż celtycki, można też kupić młot thora.
Ale krzyż harmonii życiowej Harmonizuje energię życiową na poziomie idealnego zdrowia. Zewnętrzne pole promieniowania - 13500 j. Bovisa, wewnętrzne - 6500 j. Bardzo precyzyjne wartości :-)
No i różne kadzidła można kupić dla każdego znaku zodiaku, coś jak w kościele :-) Nie wiem co wszyscy z tymi kadzidłami.
Ale myślałem, że w regresji niehipnotycznej cofasz się w przeszłość swojego życia a nie poprzednich wcieleń ? Więc skąd wiesz że miałaś poprzednie wcielenia ? :-)

Śr gru 20, 2006 19:44

Zerknąłem na stronę którą sugeruje pan Żądło. Można kupić krzyż celtycki, można też kupić młot thora.
Ale krzyż harmonii życiowej Harmonizuje energię życiową na poziomie idealnego zdrowia. Zewnętrzne pole promieniowania - 13500 j. Bovisa, wewnętrzne - 6500 j. Bardzo precyzyjne wartości :-)
No i różne kadzidła można kupić dla każdego znaku zodiaku, coś jak w kościele :-) Nie wiem co wszyscy z tymi kadzidłami.
Ale myślałem, że w regresji niehipnotycznej cofasz się w przeszłość swojego życia a nie poprzednich wcieleń ? Więc skąd wiesz że miałaś poprzednie wcielenia ? :-)

A teraz wyobraź sobie, że poczatki takiego regresingu biora sie 2000 lat temu, a chrzescijanstwo pojawia sie w polowie XX wieku. Regresing ma miliard wyznawcow, chcrzescijanstwo kilkadziesiat tysiecy. Rekwizyty wspomnianego typu, po obydwu stronach pozostaja te same :).

Śr gru 20, 2006 20:14

[...]- Monika75

Proszę zapoznać się z regulaminem forum - § I, pkt 2

Śr gru 20, 2006 20:58

Aztec napisał(a):

A teraz wyobraź sobie, że poczatki takiego regresingu biora sie 2000 lat temu, a chrzescijanstwo pojawia sie w polowie XX wieku. Regresing ma miliard wyznawcow, chcrzescijanstwo kilkadziesiat tysiecy. Rekwizyty wspomnianego typu, po obydwu stronach pozostaja te same :).

Tym razem - wyobraźmy sobie - co się może stać z postami pisanymi nie na temat? :clever:

Regulamin mówi:

Cytuj:
[...]Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji. Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach, a dowodzenie tezy powinno być logicznie spójne. Należy trzymać się rozpoczętego wątku, bez zbędnych dygresji. [...]

[...]Na forum dyskusyjnym można odnieść się do każdego postu i tematu nawet po dłuższym zastanowieniu. Nie dopuszcza się prowadzenia dyskusji na zasadzie "ping-ponga" tj., jednozdaniowych lub jednowyrazowych wstawek.

Hmmm... a teraz się zastanówmy - w kwestii konsekwencji :clever:

Regulamin :

Cytuj:
Interwencje moderatora mogą przybierać następujące formy:
- publiczne zwrócenie uwagi użytkownikowi w danym temacie;
- upomnienie poprzez wysłanie PW lub e-mail’a;
- poproszenie użytkownika o wyjaśnienie stanowiska lub w skrajnych przypadkach przeproszenie przez użytkownika innych forumowiczów;
- zablokowanie tematu;
- wycięcie lub zmiana części postu użytkownika z wyraźnym zaznaczeniem, w którym miejscu nastąpiła ingerencja (w drobnych przypadkach interwencje moderatora są oznaczane przez [...] – (czyli nawias kwadratowy z wielokropkiem, pisany kursywą);
- usunięcie pojedynczego postu;
- usuwanie wszystkich postów danego użytkownika z całego forum do czasu wywiązania się przez niego z narzuconych mu obowiązków;
- usunięcie całego tematu
- w skrajnych przypadkach usunięcie konta użytkownika lub zablokowanie mu dostępu do forum, o czym użytkownik zostanie wcześniej poinformowany przez PW lub e-mailem (decyzja zastrzeżona dla Administratora);

W ramach przypomnienia, temat brzmi : Czy można nawrócić Ateistę?

Śr gru 20, 2006 21:05

Cyt. z regulaminu :
Cytuj:
Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji

Troszkę to niezręcznie sformułowane .
Ja bym dodał :
Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie ŚLEPE udowadnianie własnych racji.

Wkońcu jak by nielubić Marksa dialektyka jednak się czasem sprawdza :-) .

Pt gru 22, 2006 10:52

jak widać ateistów i sceptyków można "nawrócić" w kilka minut :) na kilka minut :-D

Pt gru 22, 2006 12:46

To kto mi udowodni, że można nawrócić niewierzącego i nawróci MNIE?? :D

Pt gru 22, 2006 15:57

To kto mi udowodni, że można nawrócić niewierzącego i nawróci MNIE?? :D

Myślę, że odpowiednio duża ilość 'ognia i miecza' jest w stanie nawrócić większość ateistów, tym bardziej, że ateista ma małą motywacje aby ginąć za swoje przekonania ;) Także lepiej nie mów hop... ;)

Pt gru 22, 2006 19:13

ateista ma małą motywacje aby ginąć za swoje przekonania ;)

a właściwie niby dlaczego?

Pt gru 22, 2006 19:34

-olfik- napisał(a):

No wierzący może mieć pewność, że to poświęcenie ma sens i jeszcze za to zostanie wynagrodzony. Masz czym to 'przebić'? Bo ja nie...

Pt gru 22, 2006 20:33

Necromancer napisał(a):
-olfik- napisał(a):

No wierzący może mieć pewność, że to poświęcenie ma sens i jeszcze za to zostanie wynagrodzony. Masz czym to 'przebić'? Bo ja nie...

mam na myśli oczywiście tą sytuację:
Cytuj:
Myślę, że odpowiednio duża ilość 'ognia i miecza' jest w stanie nawrócić większość ateistów

a nie zamachowców samobójców.

ateista ginąc i przyjmując wiarę traci moim zdaniem tyle samo, traci swoje życie i możliwość cieszenia się światem, na rzecz życia przyszłego i raju. porzucenie siebie i własnego życia oraz dóbr i szczęścia ziemskiego jest wymogiem jego nowej wiary. tak czy inaczej traci tyle samo, tyle że żyjąc dalej będzie patrzył na to co utracił i żałował, a umierając zostanie mu to oszczędzone.

inna kwestia to tortury. tutaj sam nie wiem. myślę, że możliwe jest taktyczne nawrócenie i wyznanie wiary dla pozorów. tak czynili ci którzy nie chcieli być usmażeni żywcem na stosie (ostatnie stosy płonęły jeszcze w XIXw. w Meksyku dzięki usłużnym Jezuitom) wypierając się publicznie swoich twierdzeń byli przed rozpaleniem stosu duszeni.

Pt gru 22, 2006 21:29
Gdyby dać teraz Kościołowi, taką samą władzę jak miał w średniowieczu, to uważam, ża nawrócił by on na wiarę wszystkich ateistów,
w tym mnie...

Pt gru 22, 2006 22:16

gdyby dac władze ateistom to mogłoby dojść do tego co widzimy... dziś
mianowicie dają sie wodzić za nos satanistom
i choć ich wiara nie obchodzi to przestają być tolerancyjni i zaczynają urągać katolikom
wręcz nawet nie tylko kpić i wyśmiewać, ale złośliwie atakować

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt gru 22, 2006 22:27
Dlaczego dają się wodzić za nos satanistom ?

Pt gru 22, 2006 22:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 224 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona