Czy można nawrócić Ateistę?
Autor |
Wiadomość |
ewa.fortuna1
|
Jonathan Sarkos.
_________________ Dwie rzeczy nie maja granic;
wszechświat i ludzka glupta.
|
Śr gru 20, 2006 14:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O już dawno takich głupot nie oglądałem
Zerknąłem na stronę którą sugeruje pan Żądło. Można kupić krzyż celtycki, można też kupić młot thora.
Ale krzyż harmonii życiowej Harmonizuje energię życiową na poziomie idealnego zdrowia. Zewnętrzne pole promieniowania - 13500 j. Bovisa, wewnętrzne - 6500 j. Bardzo precyzyjne wartości
No i różne kadzidła można kupić dla każdego znaku zodiaku, coś jak w kościele  Nie wiem co wszyscy z tymi kadzidłami.
Ale myślałem, że w regresji niehipnotycznej cofasz się w przeszłość swojego życia a nie poprzednich wcieleń ? Więc skąd wiesz że miałaś poprzednie wcielenia ? 
|
Śr gru 20, 2006 19:44 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Aztec napisał(a): O już dawno takich głupot nie oglądałem  Zerknąłem na stronę którą sugeruje pan Żądło. Można kupić krzyż celtycki, można też kupić młot thora. Ale krzyż harmonii życiowej Harmonizuje energię życiową na poziomie idealnego zdrowia. Zewnętrzne pole promieniowania - 13500 j. Bovisa, wewnętrzne - 6500 j. Bardzo precyzyjne wartości  No i różne kadzidła można kupić dla każdego znaku zodiaku, coś jak w kościele  Nie wiem co wszyscy z tymi kadzidłami. Ale myślałem, że w regresji niehipnotycznej cofasz się w przeszłość swojego życia a nie poprzednich wcieleń ? Więc skąd wiesz że miałaś poprzednie wcielenia ? 
A teraz wyobraź sobie, że poczatki takiego regresingu biora sie 2000 lat temu, a chrzescijanstwo pojawia sie w polowie XX wieku. Regresing ma miliard wyznawcow, chcrzescijanstwo kilkadziesiat tysiecy. Rekwizyty wspomnianego typu, po obydwu stronach pozostaja te same  .
|
Śr gru 20, 2006 20:14 |
|
|
|
 |
ewa.fortuna1
|
Astec,zapraszam do lektury
[...]- Monika75
Proszę zapoznać się z regulaminem forum - § I, pkt 2
_________________ Dwie rzeczy nie maja granic;
wszechświat i ludzka glupta.
|
Śr gru 20, 2006 20:58 |
|
 |
Asienkka
|
Jonathan Sarkos napisał(a): Aztec napisał(a): O już dawno takich głupot nie oglądałem  Zerknąłem na stronę którą sugeruje pan Żądło. Można kupić krzyż celtycki, można też kupić młot thora. Ale krzyż harmonii życiowej Harmonizuje energię życiową na poziomie idealnego zdrowia. Zewnętrzne pole promieniowania - 13500 j. Bovisa, wewnętrzne - 6500 j. Bardzo precyzyjne wartości  No i różne kadzidła można kupić dla każdego znaku zodiaku, coś jak w kościele  Nie wiem co wszyscy z tymi kadzidłami. Ale myślałem, że w regresji niehipnotycznej cofasz się w przeszłość swojego życia a nie poprzednich wcieleń ? Więc skąd wiesz że miałaś poprzednie wcielenia ?  A teraz wyobraź sobie, że poczatki takiego regresingu biora sie 2000 lat temu, a chrzescijanstwo pojawia sie w polowie XX wieku. Regresing ma miliard wyznawcow, chcrzescijanstwo kilkadziesiat tysiecy. Rekwizyty wspomnianego typu, po obydwu stronach pozostaja te same  . Tym razem - wyobraźmy sobie - co się może stać z postami pisanymi nie na temat? 
Regulamin mówi:Cytuj: [...]Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji. Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach, a dowodzenie tezy powinno być logicznie spójne. Należy trzymać się rozpoczętego wątku, bez zbędnych dygresji. [...]
[...]Na forum dyskusyjnym można odnieść się do każdego postu i tematu nawet po dłuższym zastanowieniu. Nie dopuszcza się prowadzenia dyskusji na zasadzie "ping-ponga" tj., jednozdaniowych lub jednowyrazowych wstawek. Hmmm... a teraz się zastanówmy - w kwestii konsekwencji 
Regulamin : Cytuj: Interwencje moderatora mogą przybierać następujące formy: - publiczne zwrócenie uwagi użytkownikowi w danym temacie; - upomnienie poprzez wysłanie PW lub e-mail’a; - poproszenie użytkownika o wyjaśnienie stanowiska lub w skrajnych przypadkach przeproszenie przez użytkownika innych forumowiczów; - zablokowanie tematu; - wycięcie lub zmiana części postu użytkownika z wyraźnym zaznaczeniem, w którym miejscu nastąpiła ingerencja (w drobnych przypadkach interwencje moderatora są oznaczane przez [...] – (czyli nawias kwadratowy z wielokropkiem, pisany kursywą); - usunięcie pojedynczego postu; - usuwanie wszystkich postów danego użytkownika z całego forum do czasu wywiązania się przez niego z narzuconych mu obowiązków; - usunięcie całego tematu - w skrajnych przypadkach usunięcie konta użytkownika lub zablokowanie mu dostępu do forum, o czym użytkownik zostanie wcześniej poinformowany przez PW lub e-mailem (decyzja zastrzeżona dla Administratora);
W ramach przypomnienia, temat brzmi : Czy można nawrócić Ateistę?
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Śr gru 20, 2006 21:05 |
|
|
|
 |
danbog
|
Asienkka !
Cyt. z regulaminu :
Cytuj: Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji
Troszkę to niezręcznie sformułowane .
Ja bym dodał :
Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie ŚLEPE udowadnianie własnych racji.
Wkońcu jak by nielubić Marksa dialektyka jednak się czasem sprawdza  .
|
Pt gru 22, 2006 10:52 |
|
 |
Necromancer
|
"nawrócenie"
jak widać ateistów i sceptyków można "nawrócić" w kilka minut  na kilka minut 
_________________ ateista
|
Pt gru 22, 2006 12:46 |
|
 |
inny
|
To kto mi udowodni, że można nawrócić niewierzącego i nawróci MNIE?? 
_________________ "Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru." - nie pamiętam kto.
|
Pt gru 22, 2006 15:57 |
|
 |
-olfik-
|
inny napisał(a): To kto mi udowodni, że można nawrócić niewierzącego i nawróci MNIE?? 
Myślę, że odpowiednio duża ilość 'ognia i miecza' jest w stanie nawrócić większość ateistów, tym bardziej, że ateista ma małą motywacje aby ginąć za swoje przekonania  Także lepiej nie mów hop... 
|
Pt gru 22, 2006 19:13 |
|
 |
Necromancer
|
-olfik- napisał(a): ateista ma małą motywacje aby ginąć za swoje przekonania
a właściwie niby dlaczego?
|
Pt gru 22, 2006 19:34 |
|
 |
-olfik-
|
Necromancer napisał(a): -olfik- napisał(a): ateista ma małą motywacje aby ginąć za swoje przekonania a właściwie niby dlaczego?
No wierzący może mieć pewność, że to poświęcenie ma sens i jeszcze za to zostanie wynagrodzony. Masz czym to 'przebić'? Bo ja nie...
|
Pt gru 22, 2006 20:33 |
|
 |
Necromancer
|
-olfik- napisał(a): Necromancer napisał(a): -olfik- napisał(a): ateista ma małą motywacje aby ginąć za swoje przekonania a właściwie niby dlaczego? No wierzący może mieć pewność, że to poświęcenie ma sens i jeszcze za to zostanie wynagrodzony. Masz czym to 'przebić'? Bo ja nie... mam na myśli oczywiście tą sytuację: Cytuj: Myślę, że odpowiednio duża ilość 'ognia i miecza' jest w stanie nawrócić większość ateistów
a nie zamachowców samobójców.
ateista ginąc i przyjmując wiarę traci moim zdaniem tyle samo, traci swoje życie i możliwość cieszenia się światem, na rzecz życia przyszłego i raju. porzucenie siebie i własnego życia oraz dóbr i szczęścia ziemskiego jest wymogiem jego nowej wiary. tak czy inaczej traci tyle samo, tyle że żyjąc dalej będzie patrzył na to co utracił i żałował, a umierając zostanie mu to oszczędzone.
inna kwestia to tortury. tutaj sam nie wiem. myślę, że możliwe jest taktyczne nawrócenie i wyznanie wiary dla pozorów. tak czynili ci którzy nie chcieli być usmażeni żywcem na stosie (ostatnie stosy płonęły jeszcze w XIXw. w Meksyku dzięki usłużnym Jezuitom) wypierając się publicznie swoich twierdzeń byli przed rozpaleniem stosu duszeni.
|
Pt gru 22, 2006 21:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gdyby dać teraz Kościołowi, taką samą władzę jak miał w średniowieczu, to uważam, ża nawrócił by on na wiarę wszystkich ateistów,
w tym mnie...
|
Pt gru 22, 2006 22:16 |
|
 |
Mieszek
|
gdyby dac władze ateistom to mogłoby dojść do tego co widzimy... dziś
mianowicie dają sie wodzić za nos satanistom
i choć ich wiara nie obchodzi to przestają być tolerancyjni i zaczynają urągać katolikom
wręcz nawet nie tylko kpić i wyśmiewać, ale złośliwie atakować
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pt gru 22, 2006 22:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego dają się wodzić za nos satanistom ?
|
Pt gru 22, 2006 22:30 |
|
|
|