DOWÓD NA ISTNIENIE LUDZI PRZEWROTNYCH nie mylić z niewierząc
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
A czy ktoś twierdził kiedyś, że przewrotni nieistnieją?? My po prostu stiwerdzamy absurdalność "dowodu" na istnienie Boga z istnienia przerotnych!!
|
Śr lip 11, 2007 20:43 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Masz prawo tak uważać.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr lip 11, 2007 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To się nie nazywa "uważanie", to się nazywa logika i ona jest wobec Twojego "dowodu" bezwzględna. Robi z niej krwawą papkę, dekapituje ją jednym czystym cięciem i zarzyna bez jednego kwiku.
|
Śr lip 11, 2007 20:54 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
JakubN napisał(a): To się nie nazywa "uważanie", to się nazywa logika i ona jest wobec Twojego "dowodu" bezwzględna. Robi z niej krwawą papkę, dekapituje ją jednym czystym cięciem i zarzyna bez jednego kwiku.
Według logiki ty jesteś przewrotny,bo porównujesz Boga z wróżką.
I ciągle nie odpowiedziałeś mi na wczorajsze pytanie: czemu obrażasz niewierzących ,wierzących i kpisz z poczynania dzieci.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr lip 11, 2007 21:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wczorajsze pytanie brzmiało, przypomnę Ci, bo nie tylko z logiką, ale i z pamięcią u Ciebie krucho: dlaczego obrażam Twoje dzieci??
I nie mam zamiaru z Tobą offtopować.
|
Śr lip 11, 2007 21:09 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
JakubN napisał(a): Wczorajsze pytanie brzmiało, przypomnę Ci, bo nie tylko z logiką, ale i z pamięcią u Ciebie krucho: dlaczego obrażam Twoje dzieci??
I nie mam zamiaru z Tobą offtopować.
Pytanie jest bardziej rozbudowane: Czemu obrażasz niewierzących ,wierzących i kpisz z poczynania dzieci?
|
Śr lip 11, 2007 21:13 |
|
 |
tommy
|
Seweryn napisał(a): Według logiki ty jesteś przewrotny,bo porównujesz Boga z wróżką.
Dalej nie rozumiesz swojego bledu.
Porownanie do wrozki zostalo pokazane po to aby udowodnic ci, jak absurdalna jest okrezna logika ktora stosujesz. Nie ma znaczenia czy mowisz o Bogu czy o wrozce bo blad logiczny jest taki sam.
Postaram sie jak najprosciej teraz to wytlumaczyc przykladem, jesli nie zrozumiesz to ja po prostu nie mam nadziei.
tommy pisze, ze ziemia jest okragla. tommy twierdzi, ze ksiezyc jest zbudowany z zielonego sera. Skoro ziemia jest okragla i tommy ma racje to znaczy, ze ksiezyc jest zbudowany z zielonego sera.
Biblia pisze, ze beda istniec niewierzacy. Biblia pisze, ze Bog istnieje. Skoro niewierzacy istnieja i biblia ma racje, to znaczy, ze Bog istnieje.
TO JEST DOKLADNIE TAKA SAMA STRUKTURA DOWODU! Nie ma tutaj absolutnie zadnego znaczenia czy mowimy o wrozkach, zielonym serze czy o rozowych slonikach w stringach czy o Bogu. Nie ma absolutnie zadnego znaczenia to ile ludzi wierzy w Boga, wrozki, ksiezyc z zielonego sera czy w rozowe sloniki w stringach. Dowod jest po prostu bledny bo jest nielogiczny.
Wrozka zostala pokazana po to aby Ci uswiadomic, ze stosujac taka strukture dowodowa mozesz udowodnic KAZDA ABSURDALNA RZECZ. Dlatego tez taki proces dowodowy jest bledny - bo niczego nie dowodzi!
Jak nie lapiesz to przeczytaj ten post jeszcze raz i az do skutku. To bardzo, bardzo podstawowa logika i zaden czlowiek nie powinien miec problemow z zrozumieniem tego co powyzej napisalem.
|
Cz lip 12, 2007 8:58 |
|
 |
Seweryn
|
tommy napisał(a): Seweryn napisał(a): Według logiki ty jesteś przewrotny,bo porównujesz Boga z wróżką. Dalej nie rozumiesz swojego bledu. Porownanie do wrozki zostalo pokazane po to aby udowodnic ci, jak absurdalna jest okrezna logika ktora stosujesz. Nie ma znaczenia czy mowisz o Bogu czy o wrozce bo blad logiczny jest taki sam. Postaram sie jak najprosciej teraz to wytlumaczyc przykladem, jesli nie zrozumiesz to ja po prostu nie mam nadziei. tommy pisze, ze ziemia jest okragla. tommy twierdzi, ze ksiezyc jest zbudowany z zielonego sera. Skoro ziemia jest okragla i tommy ma racje to znaczy, ze ksiezyc jest zbudowany z zielonego sera. Biblia pisze, ze beda istniec niewierzacy. Biblia pisze, ze Bog istnieje. Skoro niewierzacy istnieja i biblia ma racje, to znaczy, ze Bog istnieje.TO JEST DOKLADNIE TAKA SAMA STRUKTURA DOWODUNie ma tutaj absolutnie zadnego znaczenia czy mowimy o wrozkach, zielonym serze czy o rozowych slonikach w stringach czy o Bogu! . Nie ma absolutnie zadnego znaczenia to ile ludzi wierzy w Boga, wrozki, ksiezyc z zielonego sera czy w rozowe sloniki w stringach. Dowod jest po prostu bledny bo jest nielogiczny. Wrozka zostala pokazana po to aby Ci uswiadomic, ze stosujac taka strukture dowodowa mozesz udowodnic KAZDA ABSURDALNA RZECZ. Dlatego tez taki proces dowodowy jest bledny - bo niczego nie dowodzi! Jak nie lapiesz to przeczytaj ten post jeszcze raz i az do skutku. To bardzo, bardzo podstawowa logika i zaden czlowiek nie powinien miec problemow z zrozumieniem tego co powyzej napisalem.
Czytaj do skutku temat ,bo on dotyczy przewrotnych a nie niewierzących.
I nie udowadniam w tym temacie istnienia Boga ,tylko ludzi przewrotnych.
A wracajac do tematu to musisz być bardzo przewrotny lub źle poinformowany ,jeśli uważasz ,że księżyc jest zbudowany z zielonego sera.
A co do struktury dowodu ,to powinieneś wiedzieć że słowa mają różne znaczenie tak samo jak liczby mają różną wartość .Czy naprawdę uważasz, że słowo żelazko ma takie samo znaczenie jak słowo Bóg , lub słowo tommy ?.
|
Cz lip 12, 2007 9:25 |
|
 |
tommy
|
Seweryn napisał(a): Czytaj do skutku temat ,bo on dotyczy przewrotnych a nie niewierzących.
I nie udowadniam w tym temacie istnienia Boga ,tylko ludzi przewrotnych. Jakbys zrozumial blad dowodowy to w koncu zrozumialbys dlaczego nie ma zadnego znaczenia czy nazwiesz to ludzmi niewierzacymi czy przewrotnymi. Seweryn napisał(a): A wracajac do tematu to musisz być bardzo przewrotny lub źle poinformowany ,jeśli uważasz ,że księżyc jest zbudowany z zielonego sera. Dalej nie rozumiesz. Czy naprawde tak trudno Ci zrozumiec, ze uzywajac tej samej blednej struktury dowodowej jaka uzyles aby okrezna logika dowiesc istnienia Boga na podstawie przepowiedni w biblii, jestes w stanie udowodnic WSZYSTKO? Nawet najbardziej absurdalne stwierdzenia? Seweryn napisał(a): A co do struktury dowodu ,to powinieneś wiedzieć że słowa mają różne znaczenie tak samo jak liczby mają różną wartość .Czy naprawdę uważasz, że słowo żelazko ma takie samo znaczenie jak słowo Bóg , lub słowo tommy ?.
Jesli dowod jest bledny logicznie to nie ma zadnego znaczenia czy mowisz o Bogu, tommy'im, rozowym jednorozcu, swince z rogami czy ksiezycu z zielonego sera.
|
Cz lip 12, 2007 10:26 |
|
 |
Seweryn
|
tommy napisał(a): Jesli dowod jest bledny logicznie to nie ma zadnego znaczenia czy mowisz o Bogu, tommy'im, rozowym jednorozcu, swince z rogami czy ksiezycu z zielonego sera.
Dowód jest błędny logicznie pod warunkiem, że każde słowo ma dla ciebie takie samo znaczenie ,czyli np .żelazko , tommy , siekiera, to według ciebie bedzie oznaczać to samo . Bóg to nie wtóżka , tak samo jak tommy to nie siekiera , więc nie móżesz dowolnie manipulować słowami tylko dlatego że jesteś przewrotny.
|
Cz lip 12, 2007 10:38 |
|
 |
tommy
|
http://www.nizkor.org/features/fallacies/
Przestudiuj i zrozum. Ja koncze temat bo widze, ze nie dociera. Az takim entuzjasta rzucania grochem o sciane nie jestem.
|
Cz lip 12, 2007 10:53 |
|
 |
Seweryn
|
tommy napisał(a): tommy pisze, ze ziemia jest okragla. tommy twierdzi, ze ksiezyc jest zbudowany z zielonego sera. Skoro ziemia jest okragla i tommy ma racje to znaczy, ze ksiezyc jest zbudowany z zielonego sera.
Przykro ,że mószę przekonywać przewrotnych ,że Bóg to nie wróżka ,a tommy to nie siekiera i że księżyc nie jest zbudowany z zielonego sera.
|
Cz lip 12, 2007 11:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jedno słowo rzeczywiście powinno być na czerwono.
Seweryn napisał(a): Przykro ,że mószę przekonywać przewrotnych ,że Bóg to nie wróżka ,a tommy to nie siekiera i że księżyc nie jest zbudowany z zielonego sera.
Zastanowiłbym się raczej na Twoim miejscu, jak nie przekonywać wszystkich dookoła, że jesteś całkowitym ignorantem i że dyskusja z Tobą [z braku po Twojej stronie odrobiny wysiłku umysłowego] mija się z celem.
Over&Out
|
Cz lip 12, 2007 11:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zastanowiłbym się raczej na Twoim miejscu, jak nie przekonywać wszystkich dookoła, że jesteś całkowitym ignorantem i że dyskusja z Tobą [z braku po Twojej stronie odrobiny wysiłku umysłowego] mija się z celem.
Over&Out
Tylko jedno: IGNORANT=JAKUB N
|
Cz lip 12, 2007 11:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję, mogę to sobie naszyć na mundur jako sprawność harcerską? 
|
Cz lip 12, 2007 11:36 |
|
|
|