Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 4:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Bóg nie jest kamieniem. 
Autor Wiadomość
Post .......
Co nie zmienia faktu, że nazwałeś się odpowiednio.
Czy też jesteś z jakiegoś miejsca pełnego chamów i prostaków?

Śr mar 26, 2008 20:13

Nie mam czasu tu już pisać. To okropne. Ten Radamontis to głupek to potęgi.

Twoje potężne argumenty potwierdzają moją głupotę. Zaraz? Ale ty nie masz argumentów!
Kod:
Mnie wyrzuca, że jestem zabobonna, a on? Jako wartość stawia sobie....Jana Pawła II. Z punktu widzenia osoby wierzącej (w cokolwiek) ta sytuacja jest chora umysłowo. Ale jest pozytywna. Więc nie ma co mu przeszkadzać. Pośmiać się i swoje robić.

Śmiej się. Skoro uważasz, iż JPII nie jest godny naśladowania. Ty za to wolisz naśladować nazistów. Powód do dumy.
Kod:
Czy ateista w ogóle powinien (na logikę)stawiać sobie za wzór kogoś wierzącego?

Jasne. Tu chodzi nie o samą kwestię wiary, ale o dobro. JPII to najlepszy człowiek jakiego znałem. Uczynił wiele dobrego. Kochał, w przeciwieństwie do Ciebie. On Żyda by przytulił. Jakby ktoś mu powiedział, iż nie wierzy w boga - i tak by nie odrzucił go, a wciąż darzył miłością. Po prostu wielki człowiek. Ponadto potrafił wybaczać, wierzył w ludzką dobroć, tak samo i ja w nią wierzę.
Kod:
Czy ateista powinien mieć jakieś wartości w życiu inne niż ateizm sam w sobie?

Jasne. A może erotoman nie powinien nic innego robić jak uprawiać seks z kobietą, a gwałciciel tylko i wyłącznie gwałcić, złodziej tylko kraść, morderca tylko zabijać...
Kod:
Na pytanie "Po co żyjesz?" może odpowiedzieć jedynie "nie prosiłem się na ten świat i nie wiem kiedy zejdę" - to jest prawdziwy ateista.

Ja jestem fałszywym. Bo ja odpowiem "żyję na tej samej zasadzie, na której gram w gry komputerowe". Zanim to zanegujesz, pomyśl chwilę.
Kod:
Na pytanie "po co żyjesz?" powinien odpowiedzieć, że coś robi dla ludzi. I powinien to robić.

Żyję właśnie też, by pomagać innym, sprawiać im przyjemność, czynić szczęśliwymi.
Kod:
I taką osobę znałam raz. Ale w praktyce dodawała spragnionym soli do wody. Dlaczego to robiła? A była to Chinka. Bo bardzo ciężko chyba jest być ateistą.

Łatwiej, niż wierzącym. Nie musisz chodzić do kościoła, modlić się, masz więcej czasu na czynienie realnego dobra.
Kod:
ps. no nie - prawdziwy ateista robi cokolwiek i jeśli się nad czymś zastanawia są to wyłącznie sprawy przyziemne.

Weź mnie nie rozśmieszaj. To chłopi na roli są wierzący, a ateiści to często laureaci nagrody Nobla, naukowcy, odkrywcy, filozofowie i inni.
Kod:
Szlag by to trafił - zmierzam jednak ku przypadkowi, że człowiek całe życie nie wie skąd się wziął, nie wie dokąd zmierza i nie robi nic oprócz rzeczy fizjologicznych.

Bo tak dokładnie to nie wie.
Kod:
Nawet nie musi być lekarzem. Ale wystarczy już dobra wola, że może otrzymać łaskę zbawienia?

Sama dobra wola nie wystarczy. Złodziej też taką może mieć. Trzeba żałować za złe czyny i CZYNIĆ DOBRO, nie tylko chcieć. Na pewno nie można dyskryminować ludzi i uważać się za lepszą(tak jest wg. katolickiej wiary.). Ty jednak zachowujesz się wręcz przeciwnie, obrażasz innych, uważasz się za lepszą, Żydów za gorszych i tak dalej. Dalego Ci do zbawienia...
Kod:
To chyba za mało. A zresztą nie wiem. Idę już stąd bo faktycznie trafię do czubków kiedyś

Bądź konsekwentna i przestań powtarzać, że idziesz sobie, kiedy nie masz wcale nawet takiego zamiaru.

Śr mar 26, 2008 20:35
Zobacz profil ICQ YIM
Post ...
No dobrze, idę na jakiś czas, a od was na zawsze. Przynajmniej intelektualnie. Jakieś tam bel ble na ekranie. Nie ma nawet czegoś rozumieć. Bo się nie da. Co naśladujesz w JPII? Mimo wszystko uważam, że trudno go naśladować. Jak? Przytulając Żyda? To nonsens jakiś dla mnie. To przede wszystkim był człowiek wielkiej wiary, a ty nie wierzysz i nie masz zamiaru. Dla ciebie był to papież Polak. To ty jesteś nazistą, ale cieszę się, że że choć usunąłeś to chamstwo i prostactwo Warszawy z twojego logo.

Cytuj:
Sama dobra wola nie wystarczy.

Może nie, ale wiara też. Bez łaski wiara nic ci nie pomoże. A co to jest łaska? Nie wiem. Światło. To co wiem o wierze to to że "wiara bez uczynków martwa jest" oraz "jeśli Chrystus nie zmartwychwstał próżna jest nasza wiara".
Co jeszcze wiemy o wierze? Jeszcze kilka innych rzeczy. A dobra wola jest ważna i już. Ja to wiem.

Mam zamiar iść i idę. Mam też nadzieję więcej tu nie wracać.
Wy jesteście (chcecie) być mądrzejsi od Biblii. To nie może być prawda.
Nie wiem co wy robicie na tym forum. Mądrzycie się. Ale to jest bez wartości pisanina.

[/quote]

Śr mar 26, 2008 21:42

No dobrze, idę na jakiś czas, a od was na zawsze. Przynajmniej intelektualnie. Jakieś tam bel ble na ekranie. Nie ma nawet czegoś rozumieć. Bo się nie da.

To, że ty nic nie rozumiesz nie oznacza, iż nikt tego nie może zrozumieć.
Kod:
Co naśladujesz w JPII? Mimo wszystko uważam, że trudno go naśladować. Jak? Przytulając Żyda? [b]To nonsens jakiś dla mnie.[/b] To przede wszystkim był człowiek wielkiej wiary, a ty nie wierzysz i nie masz zamiaru. Dla ciebie był to papież Polak. To ty jesteś nazistą, ale cieszę się, że że choć usunąłeś to chamstwo i prostactwo Warszawy z twojego logo.

JPII był nie tylko człowiekiem wielkiej wiary. On potrafił kochać każdego. Jego dobro było nieporównywalne z niczyim innym i dlatego ja chcę go w tym względzie naśladować. Dla Ciebie nonsensem jest przytulić Żyda. A to też człowiek, jak ty. Nie jest od Ciebie w niczym gorszy, a może być niewątpliwie lepszy, jeśli ma odmienne poglądy od Ciebie.
Kod:
Może nie, ale wiara też. Bez łaski wiara nic ci nie pomoże. A co to jest łaska? Nie wiem.

Uważasz się za mądrą, a nic nie wiesz. Powiedz mi, co wiesz?
Kod:
Mam zamiar iść i idę. Mam też nadzieję więcej tu nie wracać.
Wy jesteście (chcecie) być mądrzejsi od Biblii. To nie może być prawda.
Nie wiem co wy robicie na tym forum. Mądrzycie się. Ale to jest bez wartości pisanina.

Puste słowa.[/b]

Śr mar 26, 2008 21:49
Zobacz profil ICQ YIM

Lwie - jak ty niepotrzebnie wszystko komentujesz...

Oki rozumiem że odezwałeś się co do 2 akapitu, ale po co do reszty?

jesteś jak małe dziecko.
- Lwie nic nie rozumiesz
- Sama nic nie rozumiesz

- idę stąd
- to idź

po co to wszystko?

Cz mar 27, 2008 12:12

Cz mar 27, 2008 14:48
Zobacz profil ICQ YIM

Post Re: ...
xyz2345 napisał(a):
Mam zamiar iść i idę.