Życie samo w sobie jest-li darem ?
| Autor |
Wiadomość |
|
Użyszkodnik
|
Zaprawdę powiadam Ci: jeszcze dziś będziesz smażył się w piekle.
_________________ "Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić." - Albert Einstein
|
| Pt maja 02, 2008 10:59 |
|
|
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Ach, święte piekło.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
| Pt maja 02, 2008 11:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Judasz - to spałaszuj rodziców, bo przecież niczym nie różnią się wg Ciebie od zwierzaków - jeśli nie nauczyli Cię odróżniać wartości człowieka od prosiaka 
|
| Pt maja 02, 2008 13:00 |
|
|
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Przecież napisałem wyraźnie,że nie jadam zwierząt.
Ludzie różnią się od innych zwierzat wieloma rzeczami, nie wiem, skąd wywnioskowałaś, że wg mnie niczym. Chyba nie wnikasz za bardzo w to,co czytasz a przynajmniej nie w tym wątku,no i trochę sobie (nietrafnie w sumie) dopowiadasz.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
| Pt maja 02, 2008 13:20 |
|
 |
|
Użyszkodnik
|
Alus napisał(a): to spałaszuj rodziców, bo przecież niczym nie różnią się wg Ciebie od zwierzaków A co za różnica? I jedno i drugie czuje tak samo. Alus napisał(a): jeśli nie nauczyli Cię odróżniać wartości człowieka od prosiaka Smuteczek
Racja - prosiak ma większą wartość, bo prosiak nie morduje żeby zjeść wykwintniej.
_________________ "Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić." - Albert Einstein
|
| Pt maja 02, 2008 13:27 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie widzisz specjalnej różnicy między zjedzeniem człowiek a zwierzęcia...to jakie dostrzegasz różnice - anatomiczne?
Prosiak może nie morduje - ale dorosłe świnie mordują - vide dziki 
|
| Pt maja 02, 2008 13:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Ja uznaję świetość życia człowieka, więc jestem przeciwniczką zabierania życia człowiekowi od poczęcia do naturalnej śmierci.
A jesteś za karą śmierci?
Nie, że życie człowieka jest pozbawione świętości, tylko tak, że każde życie jest jej pełne. Ot.
|
| Pt maja 02, 2008 13:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie..po przeczytaniu bigrafii mordercy Marii Goretti, zdecydowwnie jestem przeciw karze śmierci.
|
| Pt maja 02, 2008 14:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
a ja uważam że
Pambuk
(jeśli istnieje)
UKRADŁ mi nicość.
i nie chce oddać.
on sobie wykoncypował PIEKŁO.
|
| Pt maja 02, 2008 15:09 |
|
 |
|
No
|
Cytuj: Wg. Was zwierzęta nie posiadają duszy ani świadomości, nie są osobami. Czy ich życie jest więc darem-a jeśli tak,to dla kogo?
A co ze zwierzętami które jak niektóre małpy posiadają świadomość swojego istnienia?
Świadomość bez duszy chyba ciut złośliwe ze strony stwórcy nie uważacie ?
|
| Pt maja 02, 2008 18:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
było nie było...
pambuk to ZŁODZIEJ!!!
|
| Pt maja 02, 2008 20:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
było nie był...Idiota to idiota 
|
| So maja 03, 2008 8:09 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Życie jest darem. Życie to czas dany każdemu od Boga. Taki jakby sprawdzian, w którym każdy z nas ma okazję wykazać się. Dostajemy inne talenty, wzrastamy w różnych środowiskach, mamy różne zainteresowania, wybieramy różne życiowe drogi.
Życie to czas dokonywania wyborów - które determinują to, co się dzieje z nami dalej.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| So maja 03, 2008 8:46 |
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Mówisz tak o każdym życiu czy tylko życiu człowieka?
|
| So maja 03, 2008 11:47 |
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Nieciekawy temat, prawda? Trzeba by było zastanowić sie nad własnym i propagowanym przez jedyny apostolski Kościół stosunkiem do życia, a przecież można w tym czasie wypowiedzieć się w pięćdziesiątym temacie typu 'czy Bóg istnieje' ...
tak dla rozluźnienia polecam pewną lekturę. lepsza, bardziej humanistyczna niż Biblia, nie udaje przy tym czegoś, czym nie jest: Richard Adams , Wodnikowe Wzgórze.
|
| Cz maja 08, 2008 7:13 |
|
|
|