Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 14, 2025 22:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 najważniejsza wartość w życiu każdego ssaka. 
Autor Wiadomość
Post ...
No - nic nie rozumiem z tego co napisałeś, ale Ty to rozumiesz i to najważniejsze. A poza tym to TY to napisałeś czyli to musi być oczywiste.

Ale ja napiszę tak - im więcej czyta się takich i tym podobnych tekstów to
nie ma się co dziwić, że jeden sięgnął po teksty starożytne i tam napisano konkretnie - "nasz kalendarz kończy się w roku 2012". Przynajmniej nie ma wątpliowści o co chodzi.

Poza tym tak sobie myślę ostatnio czy ci starożytni, którzy zawsze zastanawiali się w swoich dziełach róznych skąd wieje wiatr nie byli przypadkiem tysiąc razy mądrzejsi od wszystkich dzisiejszych meteorologów.

No bo skąd on w sumie wieje? Wiadomo?

Wt sie 19, 2008 21:00

Myśle że troche głupi temat poruszany....
bo ja jestem wolna i uwazam ze kazdy jest wolny nikt nikogo nigdzie nie wiezi, kazdy ma prawo wyboru gdzie mieszka , z kim zyje co je , w co sie ubiera w co wierzy ..... czy to nie ejst wolnosc?
Może nie ktorzy niech odpowiedza sobie na pytanie czym jest wolność!!!

mysle ze wiekszosc ma problem ze sobą i dlatego nie czuja sie wolni!

Śr sie 20, 2008 0:04

Największą wolnośc to mamy chyba we własnym umyśle, tutaj możemy myśleć co chcemy i nikt tego nie pozna. Stojąc na ulicy nikt się nie dowie co myślimy, nikt nie obrazi się czy poczuje dotknięty, lub uśmiechnie, chyba że mu to przekażemy co myślimy. Natomiast w innych kwestiach, to już jest różnie. Coś nas zawsze w danym stopniu ogranicza.

Śr sie 20, 2008 0:19
Post ...
Czytając posty powyżej na myśl przychodzi mi tylko jedna prawda o wolności na ziemi - jeszcze Polska 2008 i brzmi ona
ARBEIT MACHT FREI.
:(
Nie ARBEIT MACHT GELD tylko FREI - ja nie wiem - to jakiś KOSZMAR jak dla mnie. Jak i to forum :(

Śr sie 20, 2008 7:30
Post ...
Ale sami powiedzcie - na bezrobociu nie ma się czym martwić - wolność, masz pracę to też jedynie wolność ci ona daje bo kasę to daje PO chyba tylko. No - to tak hasła faszystowskie ciągle żywe. Jak Lenin :(
A ta wolność w tej pracy bez tej wypłaty... :(

Śr sie 20, 2008 7:33
Post ...
Ale takie mam pytanie - czy nadmiar wolności nie jest szkodliwy? No bo w Auschwitzu niektórzy szli na druty. Czemu? Nie podobała im się wolność myśli czy co?

Śr sie 20, 2008 7:39
Post ...
Moim zdaniem Niemcy w Oświęcimiu stosowali na Zydów taktykę starożytnych Egipcjan - im więcej szemrali na boku tym im zwiększali ilość
pracy, a zmniejszali porcje żywnościowe. Tylko Bóg już nie okazał chciwym łajzom litości i ich wszystkich sprawiedliwie olał :(. Kto przeżył miał szczęście i tyle.

A jaki rozwój był medycyny niemieckiej w tym Auschwitzu - oczywiście Polacy pierwsi się buntowali tam przeciw tym sadystycznym eksperymentom, o których wiedzieli wszyscy. Zwłaszcza ci, którzy wrzucali Zydów do pieca. :(

Za dużo wolności prowadzi na druty tak samo jak zbyt wielki ucisk. Chyba jedyna prawda o życiu.

Śr sie 20, 2008 9:00

Post Re: ...
florafauna napisał(a):
to jakiś KOSZMAR jak dla mnie. Jak i to forum :(

??

Śr sie 20, 2008 12:26
Zobacz profil WWW
Moderator

Temat miał być o wartości dla ssaków (cokolwiek miałoby to być), a nie o Oświęcimiu!
Zamykam nie widząc nadziei na konstruktywną dyskusję.

(J 8, 32b)

Śr sie 20, 2008 21:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2