Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 21, 2025 1:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Co robi teraz Bóg? 
Autor Wiadomość
co robi siedzi na tronie i patrzy na kółko wędkarskie( na podstawie dowcipu)

So lip 04, 2009 18:47
Znam to a odpowiedzi ci nie dam bo to zwykłe naigywanie się z Chrystusa, i nic nie ma w tym zabawnego!!

So lip 04, 2009 18:58
Nie ja założyłem ten temat sam musisz przyznać że to temat kontrowesyjny jak takie pytanie osoba wierząca może zadać no włas nie ja się wcale nie naśmiewam nie ja wymyśliłem ten dowcip.

So lip 04, 2009 19:02
zbanowany na stałe

W mojej przecietnej mozgownicy, jako tako wyobrazam sobie wielkosc wszechswiata.
Absolutnie nie rozumiem co (czy cokolwiek)moze byc poza nnim.
Wiem co to DNA ale kiedy patrze na komorki to moja swiadomosc wytrzeszcza galy. Jestem za glupi aby objac rozumem "proste" lancuchy kwasu i to co z nimi zwiazane.
Kim wiec jestem w porownaniu do wiekszosci forumowiczow?
Wy przeciez nie tylko rozumiecie powyzsze, Wy WIECIE kto i jak to stworzyl.
Z Wami mozna dyskutowac o tym co Bog robi w tej chwili, jakiego koloru ma skarpetki, czy lubi gdy Kowalski puszcza oko do panny Madzi.
A ja durny Dural cos Wam powiem, gdyby Bog istnial to, ani szumi, ani papiez nie mialby zielonego pojecia o Jego prawdziwej mocy czy zachziankach.
Czlowiek nie jest w stanie pojac takiej (domniemanej)wielkosci.

So lip 04, 2009 19:14
Brawo.super post gratuluje, zgadzam się i nic nie mam do dodania.

So lip 04, 2009 19:21
zbanowany na stałe

W mojej przecietnej mozgownicy, jako tako wyobrazam sobie wielkosc wszechswiata.

to juz nieżle

Dural napisał(a):
Absolutnie nie rozumiem co (czy cokolwiek)moze byc poza nnim.

ja też

Dural napisał(a):
Kim wiec jestem w porownaniu do wiekszosci forumowiczow?

W porównaniu z WaszymJudaszem jesteś Duralem. Podejrzewam, iż z innymi wyszłoby na to samo.

Generalnie zmierzam do tego, iż Twój post raczej nie doprowadzi do zniesienia/zniszczenia materii .

Sebnastian88 chce nam narzucić, jak widzę, swoje poczucie humoru.

Nieładnie. A Bóg, co by teraz poza tym nie robił, na pewno na to patrzy.

A właśnie, btw. - czy myślicie że Bóg czyta teraz forum wiara.pl?

So lip 04, 2009 20:34

So lip 04, 2009 20:36
zbanowany na stałe

Zatem, mam nadzieję, że się przy tym nie nudzi.

Ani nie płacze.

So lip 04, 2009 20:42

So lip 04, 2009 20:43
Jestem który Jestem-istotą Boga jest istnienie.
Deus caritas est.
Trwam Boga oznacza miłowanie Boga bez końca, Bóg jest zawsze wierny.
Bóg umarł na krzyżu z powodu tego że jest sprawiedliwy i kocha ludzi a nie dlatego że chciał odkupić nasze grzechy.
Bóg Trwa w miłości do siebie i nas.
Tak oto poznaje nasze wolne wybory i uczucia w wiecznym teraz.
Kiedy za pieć minut pomyśle o pieniądzach Bóg zobaczy moją myśl i afekt odnośnie tej myśli.
Bóg nie wie co ja myśle lub czuje dopóki to nie nastąpi.
Bóg raduje się nieustanie i nie ma w nim neg. Emocji.
Dlatego prosi nas abyśmy my byli doskonali jak on jest doskonały i radowoli się czynami jego(cokolwiek nas spotyka pochodzi z ręki Boga, zło i cierpienie nie jest jego wolą, pomysłem , planem Jego), zawsze dziękowali, wielbili go w każdych okolicznościach nie odbierając zła(braku dobra, nieprawdy) fizycznego z poczuciem krzywdy tak jak Adam i Ewa, Maryja, Jezus, jan Chrzciciel.
Pan mnie strzeże czuwa z miłością nademną.
Ziemia jest święta ponieważ przechadza się po niej Bóg.
Bóg z tymi którzy go miłują współdziała z nimi we wszystkim do dobra.
Bóg w osobie Jezusa zapoczątkował paruzję, raduj się kto może.
Kościół(mistyczne ciało Jezusa) głosi ewangelie i sprawuje sakramenty przy asystencji Ducha Św.
Rafael, Rafał- Bóg uzdrawia.
Jakub, Izrael- Bóg walczy/walczący.

Wt sie 04, 2009 2:19
zbanowany na stałe

Kiedy za pieć minut pomyśle o pieniądzach Bóg zobaczy moją myśl i afekt odnośnie tej myśli.

Ok. To ja za piec minut przestane myslec dla odciazenia.
Cytuj:
Bóg raduje się nieustanie i nie ma w nim neg. Emocji.

To tak jak ja. Tylko, ze o mnie mysla "To pajac" i np. posty kasuja, Boga pewno sie boja.
Cytuj:
Dlatego prosi nas abyśmy my byli doskonali jak on jest doskonały i radowoli się czynami jego(cokolwiek nas spotyka pochodzi z ręki Boga, zło i cierpienie nie jest jego wolą, pomysłem , planem Jego)

Jak wyzej. Powiedz to modom. :)
No to pogadalismy na temat.

Wt sie 04, 2009 15:32
Jestem który Jestem-istotą Boga jest istnienie.
Deus caritas est.
Trwam Boga oznacza miłowanie Boga bez końca, Bóg jest zawsze wierny.
Bóg umarł na krzyżu z powodu tego że jest sprawiedliwy i kocha ludzi a nie dlatego że chciał odkupić nasze grzechy......

Coś pokręciłeś ,jak chcesz w tej materii coś napisać to trzymaj się faktów ;jest Pismo Święte ,nauka Kościoła -jak Ci tego mało to są słowa z objawień gdzie Bóg ustami mistyków mówi dokładnie-to samo co w Ewangeli-o Miłości do nas,o Swoim Krzyżu ,Męce i Odkupieniu naszych grzechów ;

.....''- Na początku była, jest i będzie MIŁOŚĆ BOGA.

- Jesteście kochani bezwarunkowo. Miłość Boża zapragnęła was i staliście się istnieniem. Żyjecie objęci Miłością, która trwa niezmienna i niezniszczalna. Ona naprawia wasze błędy, wspomaga was, leczy i ratuje. Ani jeden człowiek - dopóki żyje - nigdy nie był i nie będzie poza środowiskiem Bożym, którym jest Miłość.

- Może bowiem wybierać, ponieważ jest wolny prawdziwie. Na wybór otrzymuje czas życia. Inaczej - czas życia jest czasem waszych wyborów i podsumowującej je decyzji ostatecznej.

..Jestem Miłością, jestem też bratem waszym, Bogiem, który stał się takim, jak wy, człowiekiem, aby móc stać się waszym najbliższym towarzyszem czasu życia i pozostać przyjacielem waszym - w wieczności.

Ja, Bóg wasz, pragnę waszej przyjaźni, zanim wy jej zapragniecie.

Ja was ukochałem, zanim poznaliście Mnie. Zanim zapragnęliście Mnie odnaleźć przy sobie - już przy was stałem, już was broniłem, już was tłumaczyłem przed Ojcem, usprawiedliwiałem i przebaczałem wam.

Zawsze uprzedzam was. Miłość Moja osłania was i ratuje, dodaje wam sił, leczy wasze rany.

Każdego z was po wielokroć uratowałem od śmierci i kalectwa. Zanim się do Mnie zwrócicie - Ja już służę wam Mocą Moją.

...Syn Boży stał się człowiekiem i zapłacił cenę własnej krwi, abyście wy stali się Dziećmi Bożymi. Przywrócił wam utracone synostwo i otworzył wam Drzwi Królestwa Bożego, które nigdy już przed wami nie będą zamknięte. On bowiem stoi w nich, ukrzyżowany, a ramiona krzyża nie pozwalają Mi zamknąć przed wami wejścia, chociażby Sprawiedliwość Moja nakazywała to. Dopóki ostatni człowiek bramy nie przekroczy, stać będzie w niej Krzyż Chrystusowy - znak przebłagania i odpuszczenia waszych win.

Pod tym krzyżem przejść musi każdy, kto wejść pragnie do Królestwa Bożego. Innej drogi nie ma.

Nisko pochylić się wam trzeba, uwielbiając ofiarę Boga-Człowieka, gdyż ramiona Krzyża odtrącą każdą hardo uniesioną głowę. Nikt z was bowiem nie wchodzi przez własną zasługę, a wszyscy - tylko dzięki Miłości Boga-Człowieka, Który tak was ukochał, że stał się bratem waszym i ofiarował się na śmierć straszliwą, aby przywrócić wam utracone przez was prawo do życia w przyjaźni z Bogiem, Ojcem Waszym.

Jezus Chrystus, Syn Boży stał się dla was Słowem Miłości Boga, dowodem Jego nieskończonego Miłosierdzia dla was. Słowo Boże trwa.

Nieograniczone niczym Miłosierdzie Boże dla człowieka jest Tajemnicą Miłości Boga. Nigdy głębi jej nie pojmiecie, lecz posiadacie tę Miłość. Jest wasza, Bóg ją wam ofiarował i na niej możecie się zawsze oprzeć, jej zawierzyć. Ona was nie zawiedzie.

Kto polega na Miłości Boga do siebie - zginąć nie może!

Taki jest prawdziwy obraz "pracowitego"-Boga ...

Cytaty z "Pozwólcie ogarnąć się Miłości "

www.annapisze.republika.pl

Wt sie 04, 2009 15:38

Tak życie mnie wciąga, że nie wpadłabym na takie myśli. Bóg dla mnie jest przyjacielem, ale rozmawiając z Nim mówię tylko o sobie, a On może jest zajęty? ( robiąc ten szalik)

www.ikonografia.pl

Pt sie 21, 2009 18:33
Zobacz profil WWW

Ja myślę że siedzi pod drzewem dobrego i złego pije, wywar z chmielu i ogląda sobie ten cyrk co go se z nudów zrobił .

Pt sie 21, 2009 19:33
zbanowany na stałe

Ja myślę że siedzi pod drzewem dobrego i złego pije, wywar z chmielu i ogląda sobie ten cyrk co go se z nudów zrobił .

A jesli rzeczywiscie jest masa wszechswiatow i Bog wykonczywszy budowe naszego, przeniosl sie w inny by dalej budowac, a tutaj juz nigdy nie powroci bo wie, ze predzej czy pozniej ludzie go rozp... ?

So sie 22, 2009 12:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona