Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 19:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Apostołowie szatana 
Autor Wiadomość
Wy, wierzący, nie rozumiecie istoty dowodu.

Co według ciebie jest dowodem?

Podałem przykłady:

-W szklankach jest woda święcona i zwykła, psychicznie chory nie rozpozna co jest co.
- Nie potrafi wiedzieć co myśli kapłan.
- Nie potrafi gadać obcymi językami.
- Nie zna fragmentów życia osób których nigdy prędzej nie widziała.

Itp. Jak już pisałem, nie wszystkie fragmenty są w internecie, nie wierysz to jedź i sprawdź. [/quote]

Wt lip 28, 2009 17:41

Szatan jest zmuszony, musi pyć posłuszny Bogu, poczytaj ewangelię, szczególnie fragmęt gdy Jezus odpowiada podczas kuszenia że to nie on będzie mu posłuszny, bo napisane jest, że wszystko musi być podległe Bogu. Jezus nie oddał czci szatanowi.

Kapłan wzywając imię Chrystusa daje mu rozkaz, musi się ujawnić, chociaż przyznaję, szatan nie chce się ujawnić, dlatego właśnie stosuje taką metodę, by rozpoznać czy faktycznie jest opętany czy tylko udaje.

Posłuchaj filmu w momencie 5 45 do 6 20 chyba nie szkoda ci 35 sekund?

Bogu jak najbardziej.. ale nie wierzę że szatan ulegnie ksiedzu wymawiającemu imię Boga.. jeśliby by tak było to sztab byłby nikim.. a jest potężnym demonem, jesli wierzyć w co się o nim mówi..
ten film widziałem jak leciał w tv i szczerze? nie zrobił na mnie większego wrażenia.. nagrania z egzorcyzmów są niestety bardzo słabe..

Wt lip 28, 2009 19:07
Film leciał naprawdę w telewizji, właśnie tam widziałem go poraz pierwszy, przed filmem rozmawiał z redaktorką o. Jacek Salij OP - dominikanin.

Cytuj:
ale nie wierzę że szatan ulegnie ksiedzu wymawiającemu imię Boga.. jeśliby by tak było to sztab byłby nikim.. a jest potężnym demonem, jesli wierzyć w co się o nim mówi..

Oczywiscie kapłan sam w sobie byłby nikim, jednakże jego moc nie jest jego mocą, ale otrzymał ją od Boga. Dzięki temu że przyjął sakrament kapłaństwa. W Biblii niejednokrotnie zresztą jest napisane jak nie Jezus ale jego apostołowie wyrzucali demony!

Cytuj:
Łk 10:17-20
17. Wróciło siedemdziesięciu dwóch z radością mówiąc: Panie, przez wzgląd na Twoje imię, nawet złe duchy nam się poddają.
18. Wtedy rzekł do nich: Widziałem szatana, spadającego z nieba jak błyskawica.
19. Oto dałem wam władzę stąpania po wężach i skorpionach, i po całej potędze przeciwnika, a nic wam nie zaszkodzi.20. Jednak nie z tego się cieszcie, że duchy się wam poddają, lecz cieszcie się, że wasze imiona zapisane są w niebie.
(BT)

Władza Chrystusa została udzielona jego uczniom. Dlatego kapłan mocą Bożą też potrafi! Tak jest napisane w Biblii. Zresztą jak by tak nie było, to przecież by się nie ujawniał! Bo po co się demaskować?

Wt lip 28, 2009 19:27
Moderator

Przykro mi, ale temat skupił się na zagadnieniu istnienia szatana, opętaniach i wydarzeniach im towarzyszących. Te wątki są już poruszane w wielu innych tematach na tym forum. Dlatego ten zostaje zamknięty.

(J 8, 32b)

Wt lip 28, 2009 19:30
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2