Autor |
Wiadomość |
Acro
|
 Re: Paranoja okultyzmu
Metanoia napisał(a): grzmot napisałem powaznie, a zrobilem jeszcze powazniej- wyzuciłem ze 12 gazet do kosza, jak jeszcze trafie na jakies gazety z działem zakazanym to wyżuce chciałem spalić , ale w mieście nie ma gdzie urządzać ogniska Postąpiłaś nieroztropnie nie spalając tych gazet. Złe wylezie niechybnie z kosza! Musisz teraz spalić całe wysypisko śmieci!
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Cz gru 30, 2010 14:04 |
|
|
|
 |
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
xeloreu napisał(a): A już ten obrazek to przegięcie: LINK
Daj prosze linka do tego demota  stanislav napisał(a): P.S. czytałem jak kłociłas sie na temat Thelemy i Crowley'a de facto nie mając o tym żadnego pojęcia. Daj linka chetnie poczytam.
|
Cz gru 30, 2010 14:58 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
tomek92pl napisał(a): [ stanislav napisał(a): P.S. czytałem jak kłociłas sie na temat Thelemy i Crowley'a de facto nie mając o tym żadnego pojęcia. Daj linka chetnie poczytam. Mała pomyłka z mojej strony- znalazłem ten temat i przeczytałem ponownie - Crowley'a spór niedotyczył Spierały się wokół o Liber Oz, thelemy i "Anioła Stróża" viewtopic.php?f=9&t=26857&start=171
|
Cz gru 30, 2010 15:32 |
|
|
|
 |
xeloreu
|
Link może i do demota. Może i ten plakat przez "górę" kościoła stworzony nie został. Ale kościół to nie tylko "góra". A taki zakon na przykład to już taka jakby reprezentatywna grupa. I jeżeli im się tak mózgi pierze to coś musi być na rzeczy. Również jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi. Ja to horoskop mogę przeczytać i parsknąć śmiechem. W głupoty nie wierzę. Bo co? Lata sobie taki szatanek po świecie i patrzy kto ma horoskop w domu to tam wchodzi? A i przy okazji. Ten sam brat był przekonany, że czary na prawdę istnieją i są dziełem szatana. Średniowiecze po prostu...
_________________ ...
|
Pt gru 31, 2010 1:09 |
|
 |
kontolu
|
U nas na wsi starsze pokolenie to zdecydowanie katolicy, chodzą do kościoła ale prawie każdy z nich wierzy w przesądy znają różnej maści zabobony, a to w/g KK centrum okultyzmu.
Teraz przyjeżdza ksiądz i odprawia msze o uzdrowienie. Prawie każdego dotyka. Większość po dotknięciu dłońmi odchodzi o własnych siłach. Ale zdarza się, że niektórzy bezwładnie osuwają się na posadzkę, jakoby tracili przytomność. Stojący najbliżej podtrzymują omdlewających i powoli układają ich ciała na ziemi. Zastanawiające jest to co on takiego przekazuje, że ci padają. Co to za tajemnicza siła. Kto może potwierdzić, że to pochodzi od Boga, a nie od diabła..... Wszak szatan szczególnie atakuje duchownych.
|
Śr mar 09, 2011 14:31 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
kontolu napisał(a): Teraz przyjeżdza ksiądz i odprawia msze o uzdrowienie. Prawie każdego dotyka. Większość po dotknięciu dłońmi odchodzi o własnych siłach. Ale zdarza się, że niektórzy bezwładnie osuwają się na posadzkę, jakoby tracili przytomność. Stojący najbliżej podtrzymują omdlewających i powoli układają ich ciała na ziemi. Zastanawiające jest to co on takiego przekazuje, że ci padają. Co to za tajemnicza siła. Kto może potwierdzić, że to pochodzi od Boga, a nie od diabła..... Wszak szatan szczególnie atakuje duchownych. viewtopic.php?f=31&t=4700 ...... Zaśnięcie w Panu viewtopic.php?f=3&t=20999 ...... Charyzmaty - zaśnięcie w Panu.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr mar 09, 2011 14:46 |
|
 |
kontolu
|
Elbrus napisał(a): http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=31&t=4700 ...... Zaśnięcie w Panu viewtopic.php?f=3&t=20999 ...... Charyzmaty - zaśnięcie w Panu. Tam nic nie ma co on takiego przekazuje, że ci padają. Co to za tajemnicza siła. Kto może potwierdzić, że to pochodzi od Boga, a nie od diabła.....
|
Śr mar 09, 2011 17:06 |
|
 |
zephyr7
|
Acro, Przyczółek rządzi  DDDD
|
Śr mar 09, 2011 17:09 |
|
 |
Elbrus
|
kontolu napisał(a): Tam nic nie ma co on takiego przekazuje, że ci padają. Co to za tajemnicza siła. viewtopic.php?f=31&t=4700&p=588147#p588147// Czym jest spoczynek w Duchu Świętym? kontolu napisał(a): Kto może potwierdzić, że to pochodzi od Boga, a nie od diabła..... Z tej strony patrząc wszystko może pochodzić od diabła (cały wszechświat), bo pewności nigdy nie ma i nie będzie.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Śr mar 09, 2011 17:15 |
|
 |
kontolu
|
Elbrus napisał(a): kontolu napisał(a): Tam nic nie ma co on takiego przekazuje, że ci padają. Co to za tajemnicza siła. viewtopic.php?f=31&t=4700&p=588147#p588147// Czym jest spoczynek w Duchu Świętym? kontolu napisał(a): Kto może potwierdzić, że to pochodzi od Boga, a nie od diabła..... Z tej strony patrząc wszystko może pochodzić od diabła (cały wszechświat), bo pewności nigdy nie ma i nie będzie. No właśnie jeśli nie ma pewności to po co stosuje się te praktyki. Bo to tak jak u nas niby, chodzą do kościoła ale prawie każdy z nich wierzy w przesądy i zabobony.
|
Śr mar 09, 2011 17:24 |
|
 |
zephyr7
|
Boją się Gwiezdnych Wojen, bo w końcu Jediism to teraz nowa religia!
|
Śr mar 09, 2011 17:27 |
|
 |
Elbrus
|
kontolu napisał(a): No właśnie jeśli nie ma pewności to po co stosuje się te praktyki. No właśnie - czy spożywasz pokarmy? Skąd masz pewność, że jedzenie (jak i cała materia) nie pochodzi od diabła, a jedyną drogą ucieczki od jego wpływu jest śmierć głodowa doprowadzająca do uwolnienia ducha i kontaktu z Najwyższym?
|
Śr mar 09, 2011 17:35 |
|
 |
kontolu
|
Elbrus napisał(a): kontolu napisał(a): No właśnie jeśli nie ma pewności to po co stosuje się te praktyki. No właśnie - czy spożywasz pokarmy? Skąd masz pewność, że jedzenie (jak i cała materia) nie pochodzi od diabła, a jedyną drogą wyzwolenia się z jego sideł jest śmierć głodowa doprowadzająca do uwolnienia ducha i kontaktu z Najwyższym? Bez jedzenia na dłuższą metę się nie obędziesz, musisz coś jeść, natomiast tamto wystarczy zaniechać.
|
Śr mar 09, 2011 17:41 |
|
 |
Elbrus
|
kontolu napisał(a): Bez jedzenia na dłuższą metę się nie obędziesz, musisz coś jeść To samo kłamstwo wmawia ludziom Szatan przy zaspokajaniu popędu seksualnego: bez rozładowania się nie obejdziesz, musisz dokonać samogwałtu itp. A ludzie są słabi i podszeptom Złego ulegają...
|
Śr mar 09, 2011 17:45 |
|
 |
kontolu
|
Elbrus napisał(a): kontolu napisał(a): Bez jedzenia na dłuższą metę się nie obędziesz, musisz coś jeść To samo kłamstwo wmawia ludziom Szatan przy zaspokajaniu popędu seksualnego: bez rozładowania się nie obejdziesz, musisz dokonać samogwałtu itp. A ludzie są słabi i podszeptom Złego ulegają... I dochodzimy do tego, że to centrum okultyzmu
|
Śr mar 09, 2011 17:53 |
|
|
|