Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Gdybym był Bogiem... 
Autor Wiadomość
Post Re: Gdybym był Bogiem...
gargamel napisał(a):
Gdybym był Bogiem to pstryknąłbym palcami i zabrał wszystkich na siłę do Raju, tam na siłę wszystkich uszczęśliwił :) więc sami rozumiecie, że sprzeciwu i reklamacji by nie było. W końcu jestem wszechmogący i pragnę szczęścia dla wszystkich. Baaa, wiem lepiej od każdego człowieka czego on potrzebuje do pełni szczęścia, tak, to właśnie bym zrobił.

Ubezwłasnowolnilbyś ludzi. Mamy uwierzyć i postępowac godnie nie widząc Boga. To nasz test na tej ziemi. Masz wolną wolę i możesz wybrać inaczej. Nie chcę powtórki z ziemskich szachrajstw i wyścigu szczurów w niebie. Tam każdy będzie godny zaufania. Bóg wie czego potrzebujemy. Nie zmienię Jego wizji siebie. Jedynie chcę odczytać znaki...

So lip 09, 2011 21:08
zbanowany na stałe

Liza napisał(a):
Ubezwłasnowolnilbyś ludzi.
A pewnie! Tak samo jak nie pytał mnie Bóg o to, czy chcę się urodzić, tak samo niech siłą uszczęśliwi mnie po mojej śmierci. Więc oficjalnie, publicznie zrzekam się swojej wolnej woli na rzecz wiecznego szczęścia po śmierci.
ja gargamel :)

So lip 09, 2011 21:34
gargamel napisał(a):
A pewnie! Tak samo jak nie pytał mnie Bóg o to, czy chcę się urodzić, tak samo niech siłą uszczęśliwi mnie po mojej śmierci. Więc oficjalnie, publicznie zrzekam się swojej wolnej woli na rzecz wiecznego szczęścia po śmierci.
ja gargamel :)

Panie Boże, Jesteś potężny i dobry. Rzuć okiem, proszę na to błaganie gargamela i przyjmij go do siebie po zakończeniu życia doczesnego. Mocno przytul jeszcze za życia, by uzyskał w końcu pewność Twej bezwarunkowej miłości. Zawsze spełniasz nasze prośby, ta ma wielką wagę. (tylko dla oczu gargamela-jest zgoda)

So lip 09, 2011 23:30
maly_kwiatek napisał(a):
Gdyby świat żył w harmonii z Bogiem to nie byłoby żadnego głodu. Nigdzie.

Zastanawiam się jakie to odstępstwa od nakazów Bożych sprowadziły na ludzkośc głód. Czy chodzi o to, że Bóg nakazał wyrżnąć w pień wszystkie plemiona "od Rzeki Egipskiej aż do rzeki wielkiej, rzeki Eufrat" a Żydom się to nie udało i teraz w części tych miejsc potomkowie niedobitych przez Izraelitów narodów cierpią głód?
Żenujące, że wszystkie dobre rzeczy chrześcijanie przypisują Bogu, bo przecież nic bez Boga stać się nie mogło a wszystkie złe - ludziom, bo przecież Bóg tu niewiele może.

maly_kwiatek napisał(a):
Głodująca Afryka jest wyzwaniem dla ludzi - nie dla Boga.
Tak jak cała Planeta Ziemia.

Tu pełna zgoda. Wszystkie wyzwania stojące przed człowiekiem są wyzwaniami człowieka a nie Boga, bo ten ostatni po prostu nie istnieje.

N lip 10, 2011 10:11
zbanowany na stałe

atheist napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Głodująca Afryka jest wyzwaniem dla ludzi - nie dla Boga.
Tak jak cała Planeta Ziemia.

Tu pełna zgoda. Wszystkie wyzwania stojące przed człowiekiem są wyzwaniami człowieka a nie Boga, bo ten ostatni po prostu nie istnieje.

Ludzie: o Panie nasz Boże, dlaczego pozwalasz na to, żeby ludzie z głodu umierali? :(
Pan Bóg: do stu tysięcy demonów!! zobaczcie ile zasobów jest na ziemi, macie przykazania, więc wszystko w waszych rękach :yes:

Historia człowieka i Boga to dzieje wzajemnego rozczarowania.
- Emil Cioran

N lip 10, 2011 10:33

Gdybym był Bogiem to ludzie byliby wiecznie szczęśliwi . Cały Wszechświat stałby pod względem energetycznym do naszej dyspozycji. Wszystko by funkcjonowało na zasadzie -stoliczku nakryj się. Nie byłoby żadnych pieniędzy,chorob, stresu,zazdrości ,hierarchi itp. Ziemia w zależności od potrzeb mogłaby powiększać swoją powierzchnię. Mógłbym wyliczać w nieskończoność. NA KOŃCU PORZUCIŁBYM SWĄ BOSKĄ MOC. WSZYSCY CZULIBYŚMY SIĘ /BYLIBYŚMY BOGAMI.

Pn lip 11, 2011 14:15

Kupcie sobie jakąś tańszą grę strategiczną i realizujcie swoje pomysły. Pozdrawiam:)

Pn lip 11, 2011 21:16
Zobacz profil WWW

Kris65 napisał(a):
Gdybym był Bogiem to ludzie byliby wiecznie szczęśliwi . Cały Wszechświat stałby pod względem energetycznym do naszej dyspozycji. Wszystko by funkcjonowało na zasadzie -stoliczku nakryj się. Nie byłoby żadnych pieniędzy,chorob, stresu,zazdrości ,hierarchi itp. Ziemia w zależności od potrzeb mogłaby powiększać swoją powierzchnię. Mógłbym wyliczać w nieskończoność. NA KOŃCU PORZUCIŁBYM SWĄ BOSKĄ MOC. WSZYSCY CZULIBYŚMY SIĘ /BYLIBYŚMY BOGAMI.

Ludzie obdarzeni byliby wolą bycia dobrym i czynienia dobra. Wszyscy byliby nieskończenie bardziej szczęśliwi.Wszechświat byłby wieczny i nieskończony.Nie miałby przed nami żadnych tajemnic i nikt przed nikim nie miałby żadnych tajemnic.Wszyscy /ludzie, zwierzęta,rośliny/ żywiliby się substancjami w postaci energetycznych fluidów będacych smaczniejszymi niż najbardziej wykwintne potrawy na naszym ziemskim padole.Nawet życie erotyczne w naszym ziemskim wydaniu straciłoby rację bytu. Osiągnęłoby zupełnie inny,wspanialszy wymiar.Powtórzę -mógłbym wyliczać w nieskończoność.

Śr lip 20, 2011 11:24
Kris65 napisał(a):
Kris65 napisał(a):

Ludzie obdarzeni byliby wolą bycia dobrym i czynienia dobra. Wszyscy byliby nieskończenie bardziej szczęśliwi.Wszechświat byłby wieczny i nieskończony.Nie miałby przed nami żadnych tajemnic i nikt przed nikim nie miałby żadnych tajemnic.Wszyscy /ludzie, zwierzęta,rośliny/ żywiliby się substancjami w postaci energetycznych fluidów będacych smaczniejszymi niż najbardziej wykwintne potrawy na naszym ziemskim padole.Nawet życie erotyczne w naszym ziemskim wydaniu straciłoby rację bytu. Osiągnęłoby zupełnie inny,wspanialszy wymiar.Powtórzę -mógłbym wyliczać w nieskończoność.

Poczekaj.....po skończeniu ziemskiego żywota, jeśli nie uciekniesz przed Bogiem w objęcia demona, zaznasz realizacji wszystkich tych marzeń.

Śr lip 20, 2011 11:27

Bóg jest demonem, który stworzył ten pięknie zafajdany świat.

Śr lip 20, 2011 11:34
zbanowany na stałe

Gdybym był Bogiem (w rozumieniu chrześcijan) to byłbym na tyle dalekowzroczny, że nie stwarzałbym świata, ludzi i aniołów, bo tylko z tego same kłopoty bym miał. Ludzie by we mnie nie wierzyli, obrzucali by mnie inwektywami, w dodatku wszyscy by o coś błagali i miałbym skopaną wieczność! W zamian za to wziąłbym sobie jakąś Boginię i miał dużo małych Bożąt. :mrgreen:

(Jakby ktoś się nie zorientował, to jest to satyra).

Śr lip 20, 2011 11:35
Kris65 napisał(a):
Bóg jest demonem, który stworzył ten pięknie zafajdany świat.

Czyli wybierasz mrzonki - realizacja marzeń Cię nie interesuje.

Śr lip 20, 2011 11:40

Tak, ponieważ z natury jestem leniuchem.

Śr lip 20, 2011 11:42

Tylko lenie obdarzeni dużą dawką empatii potrafią zrozumieć jak ten świat jest w sumie źle skonstruowany.Taki świat mogła stworzyć tylko jakaś bezrozumna siła. Realizacja marzeń w systemie kapitalistycznym prowadzona przez decydentów ma się nijak do jakiegoś przyzwoitego poziomu dobrobytu dla ogółu,ograniczonośc zasobów energetycznych musi doprowadzić do ostrej rywalizacji i konfliktów.Jesteśmy w sytuacji zwierząt stłoczonych w ciasnej klatce ,którym wrzucono jakiś ochłap pożywienia.

Śr lip 20, 2011 12:49

Gdybym byl Bogiem to pociagnalbym do odpowiedzialnosci dzisiejszego Boga za wszystkie spawy w ktorych mogl zapobiec najgorszego (mordy,kleski,glody itp) a nie uczynil tego i wtedy nazwalbym to PRAWDZIWA BOZA SPRAWIEDLIWOSCIA.

Śr lip 20, 2011 15:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona