"Proście, a otrzymacie" - ale czy aby na pewno?
Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: "Proście, a otrzymacie" - ale czy aby na pewno?
Rak jako choroba, może mieć przyczyny natury nie materialno - genetycznej, tylko natury duchowej. To, co bezpośrednio generuje galopujący wzrost tkanek rakowych nie ma dla tego ogólnego stwierdzenia specjalnie znaczenia, choć klinicyści nad tym głównie skupiają swą uwagę badaczy.
Dlatego gdy ma się raka, warto się modlić i warto prosić innych o modlitwę. Warto prosić Boga w modlitwie nie tylko o uzdrowienie, warto prosić przede wszystkim o uświadomienie, dlaczego rak zaczął się rozwijać. Zgodnie z zasadą odkrytą na początku XX wieku przez dr Zygmunta Freuda i jego uczniów, jeśli uświadomisz sobie przyczynę twoich problemów, zrozumiesz na czym ona polega i skąd się wzięła, to łatwo będzie ci już zaakceptować fakt, ze ta przyczyna dawno odeszła, albo możesz ją w tym momencie pożegnać na zawsze. I wtedy wraz z przyczyną odejdzie też skutek.
Bóg ciągle czeka z milionami w Totolotku dla Ciebie. Czeka, aż w końcu wyślesz ten los.
I skończcie już z tymi "cudami" i cudami. To naprawdę nie chodzi o żadne cuda tylko o normalne życie, normalne funkcjonowanie istoty stworzonej przez Boga. Żadne cuda nie są potrzebne w przestrzeni miedzy Bogiem a człowiekiem. Często stwarzają one bariery nie do pokonania przez człowieka, dlatego nie należy ich szukać.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So paź 22, 2011 11:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vahoo, ja nie chcę Ci udowodnić, że Jezus istnieje, gdyż sam musisz go odnaleźć. Chciałem Ci tylko pokazać, że czegokolwiek by On nie zrobił i tak człowiek w swej skończoności, a przede wszystkim wolnej woli potrafi wszystko zanegować. Bo jak skończoność może objąć Nieskończoność? I jak Nieskończoność ma się objawić skończoności? PS Odrzuciłem placebo, bo ta osoba była zszokowana tą informacją, gdyż straciła totalnie nadzieję. Dwa, nawet nie wiedziała, że ktoś się za nią modli. Trzy - nie wiem czy placebo w przypadku takim jest w ogóle możliwe. Cztery - skoro wiara w Jezusa jest takim placebo, to warto wierzyć.  PS 2 Dlaczego modlitwy wielu osób nie są wysłuchane? "Bądź wola Twoja...", nie zawsze jest tak, że raz poprosimy i się stanie. Wielu świętych nawet parę ładnych lat prosiło o jakąś łaskę. Ponadto modlitwa to nie tylko proszenie, a przede wszystkim słuchania . Wsłuchiwanie się w głos Boga. W przenośni i dosłownie. Modlitwa to relacja. My mamy ograniczone pojmowanie, nie wiemy czy lepiej aby ta prośba została wysłuchana, czy nie. Tylko Bóg to wie. Człowiek mówi: ja chcę, ja chcę... A czego chce Bóg to mnie już nie obchodzi? On wie czego mi potrzeba i pragnie, aby Mu tylko zaufano.
|
So paź 22, 2011 11:25 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
cz92 napisał(a): Człowiek mówi: ja chcę, ja chcę... A czego chce Bóg to mnie już nie obchodzi? On wie czego mi potrzeba i pragnie, aby Mu tylko zaufano. I to właśnie jest sedno tego, o co chodzi w modlitwie. Zakończyć krzyki "Ja chcę, ja chcę!!!" Wyciszyć się i skupić na Bogu. I wsłuchać się w Jego głos. Panie, czego Ty chcesz, oczekujesz ode mnie? Potem jeszcze zrozumieć dlaczego Bóg chce tego właśnie, a nie czegoś innego. I działać zgodnie z Wolą Bożą. Możemy działać inaczej - nie jesteśmy niewolnikami. Mamy prawo się buntować przeciw Bogu. Tylko, że Bóg chce dla nas to co dla nas najlepsze. Gdy uwierzymy właśnie w to i zaufamy MU - nasze życie stanie się pełnią szczęścia, szczęścia zanurzenia w Bogu, w Bożym Sercu.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So paź 22, 2011 12:02 |
|
|
|
 |
vahoo
|
czyli przeszlismy do sugestii/autosugestii. tak wiec nie "proscie, a otrzymacie", tylko "sami dzialajcie, zeby splot wydarzen potoczyl sie wg waszej mysli". religia nie ma z tym wiele wspolnego.
_________________ nie jestem swiadkiem jehowy i nie sypie cytatami z rekawa...
|
So paź 22, 2011 22:49 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Wola Boża to nie jest "nasza myśl", a modlitwa to nie jest psychomanipulacja ani neurolingwistyczne programowanie. Coś się komuś pomyliło.
|
So paź 22, 2011 23:02 |
|
|
|
 |
vahoo
|
tez mi sie tak wydawalo, kiedy zobaczylem wasze posty, ale skoro tak piszecie, to pewnie tak jest...
_________________ nie jestem swiadkiem jehowy i nie sypie cytatami z rekawa...
|
So paź 22, 2011 23:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja piszę z mego skromnego i nędznego doświadczenia, i podpieram to nauką kościoła, a przede wszystkim Pisma Świętego. Mam nadzieję, że przez parę lat starałeś się znaleźć Boga w sakramentach i modlitwie, skoro tak mocno krytykujesz i negujesz wszystko co się pisze nt. Jezusa i relacji z nim. 
|
N paź 23, 2011 18:59 |
|
|
|