Autor |
Wiadomość |
Kris65
|
 Re: Sens zycia w niebie
A ja uważam,że Bóg coś w raju wymyśli dla przyszłych jego uczestników 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Cz maja 24, 2012 9:19 |
|
|
|
 |
predator11
|
Powiem wam tak. Sens życia w niebie jest taki sam, jak na ziemi. Czyli żaden. Grupa bogatych cwaniaków lży sobie z biednych i słabych i nie ma nikogo, kto by się tym zainteresował. Ani człowieka, ani boga, ani anioła, ani nikogo innego. Zmuszacie młodych ludzi do siedzenia w szkole po 7-8 godzin dziennie, a i tak perspektyw jakichkolwiek po tym brak. Zmuszacie do chodzenia do kościoła i nudzenia się i słuchania tych poważnych mów, a i tak Boga żadnego nie ma. Bo ruscy byli w kosmosie i go nie widzieli. Bogaci mają samochody, mają kobiety i wszystko mają na pstryknięcie palca. I to jest moja Prawda. Sąsiedzi moi i sąsiadki biegają i skaczą, jak im tylko przełożoni nakażą byle nie stracić pracy i to jest moja Wiara. Masz kaskę to cię obsłużą wszyscy, w tym ksiądz, który zaprosi na plebanie, poczęstuje winem i ciastem. Ksiądz proboszcz od nas z parafii lubi podejmować ważnych i bogatych gości, a na biednych patrzy z góry. Też wie, że żadnego Boga nie ma. Jaki sens jest życia. Kaska. Jaki sens jest w niebie. Też kaska. Bo jak masz prywatny samolot to możesz całe życie przeżyć wśród chmur, a inne samoloty ci jeszcze w powietrzu będą tankowanie robić.
|
Cz maja 24, 2012 14:04 |
|
 |
krzysztofff
|
predator11 napisał(a): Powiem wam tak. Sens życia w niebie jest taki sam, jak na ziemi. Czyli żaden. Grupa bogatych cwaniaków lży sobie z biednych i słabych i nie ma nikogo, kto by się tym zainteresował. Ani człowieka, ani boga, ani anioła, ani nikogo innego. Zmuszacie młodych ludzi do siedzenia w szkole po 7-8 godzin dziennie, a i tak perspektyw jakichkolwiek po tym brak. Zmuszacie do chodzenia do kościoła i nudzenia się i słuchania tych poważnych mów, a i tak Boga żadnego nie ma. Bo ruscy byli w kosmosie i go nie widzieli. Bogaci mają samochody, mają kobiety i wszystko mają na pstryknięcie palca. I to jest moja Prawda. Sąsiedzi moi i sąsiadki biegają i skaczą, jak im tylko przełożoni nakażą byle nie stracić pracy i to jest moja Wiara. Masz kaskę to cię obsłużą wszyscy, w tym ksiądz, który zaprosi na plebanie, poczęstuje winem i ciastem. Ksiądz proboszcz od nas z parafii lubi podejmować ważnych i bogatych gości, a na biednych patrzy z góry. Też wie, że żadnego Boga nie ma. Jaki sens jest życia. Kaska. Jaki sens jest w niebie. Też kaska. Bo jak masz prywatny samolot to możesz całe życie przeżyć wśród chmur, a inne samoloty ci jeszcze w powietrzu będą tankowanie robić. Wiesz co? Biedny z ciebie człowiek jeżeli tak patrzysz na ten świat. Wyrazy współczucia 
_________________ Krzysztof
Słuchaj zawsze głosu swego serca, a może usłyszysz ten cichy szept Boga który drzemie w każdym z nas. W nim znajdziesz wskazówki jak zbudować własną drabinę, po której będziesz mógł wspiąć się do Niego.
|
Cz maja 24, 2012 14:12 |
|
|
|
 |
Iwona19
|
predator11 napisał(a): a i tak Boga żadnego nie ma. Bo ruscy byli w kosmosie i go nie widzieli. Kosmos to część tego świata, który my znamy, ale niebo to zupełnie inny świat.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Cz maja 24, 2012 15:21 |
|
 |
Ada12
|
krzysztofff napisał(a): predator11 napisał(a): Powiem wam tak. Sens życia w niebie jest taki sam, jak na ziemi. Czyli żaden. Grupa bogatych cwaniaków lży sobie z biednych i słabych i nie ma nikogo, kto by się tym zainteresował. Ani człowieka, ani boga, ani anioła, ani nikogo innego. Zmuszacie młodych ludzi do siedzenia w szkole po 7-8 godzin dziennie, a i tak perspektyw jakichkolwiek po tym brak. Zmuszacie do chodzenia do kościoła i nudzenia się i słuchania tych poważnych mów, a i tak Boga żadnego nie ma. Bo ruscy byli w kosmosie i go nie widzieli. Bogaci mają samochody, mają kobiety i wszystko mają na pstryknięcie palca. I to jest moja Prawda. Sąsiedzi moi i sąsiadki biegają i skaczą, jak im tylko przełożoni nakażą byle nie stracić pracy i to jest moja Wiara. Masz kaskę to cię obsłużą wszyscy, w tym ksiądz, który zaprosi na plebanie, poczęstuje winem i ciastem. Ksiądz proboszcz od nas z parafii lubi podejmować ważnych i bogatych gości, a na biednych patrzy z góry. Też wie, że żadnego Boga nie ma. Jaki sens jest życia. Kaska. Jaki sens jest w niebie. Też kaska. Bo jak masz prywatny samolot to możesz całe życie przeżyć wśród chmur, a inne samoloty ci jeszcze w powietrzu będą tankowanie robić. Wiesz co? Biedny z ciebie człowiek jeżeli tak patrzysz na ten świat. Wyrazy współczucia  Biedny, biedny. Jakby był bogaty to by nie płakał tylko korzystał z uroków życia.
|
Cz maja 24, 2012 15:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hipokryta napisał(a): I tyle ? zadnych dalszych przeszkod do pokonania, bariek przez ktore mozna sie przebic zeby odczuc szczescie i satysfakcje ? Taka bezgraniczna radosc po jakims czasie przestanie istniec bo sie do niej przyzwyczaimy. Wyglada na to, że i Niebie będzie nam towarzyszyć Dukkha Pocieszajace jest, ze nie trzeba bedzie pracować w zwiazku z czym bedzie duzo czasu by móc praktykować buddyzm i wreszcie się wyzwolić 
|
Pt maja 25, 2012 12:20 |
|
 |
krzysztofff
|
Alpert wiesz co?
Od koncepcji nieba i piekła zdecydowanie bardziej wolę buddystyczną wizję tego co spotyka nas po śmierci. Nasze jedno życie na tej ziemi to zdecydowanie zbyt mało by osiągnąć doskonałość konieczną do przejścia tej wąskiej bramy do żywota przez którą tak niewielu przechodzi, a o której mówił Jezus.
Nie identyfikuję się z żadną religią, czy filozpfią, którą znam, ale buddyzm jest mi bardzo bliski. Nie mówię tu o rytuałach i innych zewnętrznych przejawach, tylko o filozofii.
Siddhārtha Gautama był jednym z największych ludzi jacy chodzili po tej ziemi. Ja stawiam go pośród innych Wielkich Nauczycieli Ludzkości, na równi z Jezusem, czy Machometem. Oni wszyscy należą to tego wąskiego grona Oświeconych, którzy zechcieli podzielić się z nami swoją wiedzą.
_________________ Krzysztof
Słuchaj zawsze głosu swego serca, a może usłyszysz ten cichy szept Boga który drzemie w każdym z nas. W nim znajdziesz wskazówki jak zbudować własną drabinę, po której będziesz mógł wspiąć się do Niego.
|
Pt maja 25, 2012 12:42 |
|
 |
Andy72
|
krzysztofff napisał(a): Ja stawiam go pośród innych Wielkich Nauczycieli Ludzkości, na równi z Jezusem, czy Machometem. Oni wszyscy należą to tego wąskiego grona Oświeconych, którzy zechcieli podzielić się z nami swoją wiedzą. A co niby takiego wielkiego Mahomet zrobił?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pt cze 29, 2012 15:37 |
|
 |
Andy72
|
predator11 napisał(a): Bogaci mają samochody, mają kobiety i wszystko mają na pstryknięcie palca. I to jest moja Prawda. Sąsiedzi moi i sąsiadki biegają i skaczą, jak im tylko przełożoni nakażą byle nie stracić pracy i to jest moja Wiara. Masz kaskę to cię obsłużą wszyscy, w tym ksiądz, który zaprosi na plebanie, poczęstuje winem i ciastem. Ksiądz proboszcz od nas z parafii lubi podejmować ważnych i bogatych gości, a na biednych patrzy z góry. Też wie, że żadnego Boga nie ma. Jaki sens jest życia. Kaska. Jaki sens jest w niebie. Też kaska. Bo jak masz prywatny samolot to możesz całe życie przeżyć wśród chmur, a inne samoloty ci jeszcze w powietrzu będą tankowanie robić. Widać że brakuje ci pieniędzy. Gdybyś je miał to byś wiedział że szczęścia nie dają
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Śr lip 11, 2012 8:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
teraz dopiero przeczytałam co ten predator napisał i mnie to bardzo rozbawiło..jego poglądy to skrajność.. ale, życie zupełnie bez pieniędzy, np. w jakiejś totalnej zależności od kogoś, tez szczęścia nie daje. Pan Bóg chce aby ludzie żyli z godnością dzieci bożych, a nie koniecznie nędzarzy... czy tych, którzy muszą wciąż pożyczać lub tyrać ponad siły. ..niestety w tym świecie to nie takie proste.
|
Śr lip 11, 2012 9:07 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Pan Bóg chce aby ludzie żyli z godnością dzieci bożych, a nie koniecznie nędzarzy... I wszystko by się zgadzało...z wyjątkiem systemu 
|
Cz lip 12, 2012 9:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jakiego znowu systemu? co masz na myśli?
|
Cz lip 12, 2012 9:25 |
|
 |
Kris65
|
Nasz kochany kapitalizm z "ludzką twarzą" 
|
Cz lip 12, 2012 10:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nic w historii nie trwa wiecznie
|
Cz lip 12, 2012 10:07 |
|
 |
Kris65
|
Tak.Tylko uwierzyć,pocierpieć na ziemskim padole i...rozkoszować się "niebiańską komuną" 
|
Cz lip 12, 2012 10:22 |
|
|
|