Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 13:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Modlitwa za inną osobę- czy ma sens 
Autor Wiadomość
Post Re: Modlitwa za inną osobę- czy ma sens
Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a):
Widać strony internetowe może robić każdy także ja.
A jaki to ma związek z pytaniem?
Cytuj:
Więc jaki problem żebym podał link do strony którą już wcześniej "jako wojujący ateusz" stworzyłem?
No właśnie udowodniłeś, że link sam w sobie jest bez wartości.
Cytuj:
Chyba nie sądzisz, że historia kościoła to same wspaniałe momenty.
Gdzie tak napisałem?
Cytuj:
Ale dla ciebie specjalnie: Sykstus IV
I co to za słowotok? Co mnie obchodzi jakiś tam papież i jego przewiny? Ja się pytam o przykłady zmiany doktryny, a nie nie o sprzedawanie urzędów.
Cytuj:
Ale przecież "Ateusze" cały czas kłamią, piją sok pomidorowy i składają szatana w ofierze kotu.
?

Wt kwi 22, 2014 11:12

I muszę cytować sam siebie:
Cytuj:
ustanowienia nowych praw które tak przy okazji ładne zapełniały kiesę różnych osobistości związanych z Kościołem

Kiedy napisałem o zmianie doktryny?
- "które zdobywał podwyższając podatki"
- 'W celu zdobycia pieniędzy tolerował prostytucję, którą wysoko opodatkował"
- "Wkrótce po wyborze na papieża specjalną bullą zastrzegł sobie wyłączność na produkcję oraz konsekrację woskowych figurek baranka"

Żeby to wprowadzić trzeba chyba ustanowić nowe prawo. Po drugie cel spełniony - kasa.

Cytuj:
A jaki to ma związek z pytaniem?

A no taki, że link mogę podać do własnej strony internetowej.
Cytuj:
No właśnie udowodniłeś, że link sam w sobie jest bez wartości.

Brawo, to takie odkrywcze.

Tylko jest różnica między podaniem linku do strony a poleceniem poszukania informacji. Podając link mogę do własnej strony. Polecając poszukać ogólnych informacji na jakiś temat, szansa na trafienie na stronę przygotowaną przeze mnie jest bliska 0.

Cytuj:
Gdzie tak napisałem?

Odpowiedź:
Cytuj:
Widać nie ma się co ukrywać z faktem, że się kłamie.

Skoro napisałem
Cytuj:
można z łatwością znaleźć przypadki ustanowienia nowych praw które tak przy okazji ładne zapełniały kiesę różnych osobistości związanych z Kościołem.

To ty pisząc, że kłamię twierdzisz, że takowe przypadki się nie zdarzały.

Wt kwi 22, 2014 11:26
Pisałeś o zasadach "ustanowionych mocą Ducha Świętego" - a to się odnosi do doktryny. A teraz piszesz coś o monopolu na figurki baranka. Pięknie.

Oczywiście zmiana doktryny jakoś tam uzasadniona finansowo się zdarzyła. Ale była to o wiele subtelniejsza sprawa. I jej akurat nie przedstawiłeś.

Wt kwi 22, 2014 11:32

Pragnę zauważyć że obecne są " " kiedy pisałem o tym sprawczym tworze. Poza tym dlaczego miałbym pisać o
zmianach podjętych żeby podreperować budżet. Obrona kościoła to sprawa katolików. Miałem wykazać obłudę kościoła (chyba otwarcie burdelu przez papieża nią jest, ale co ja tam wiem) i tak też zrobiłem. Piszę post na forum a nie podręcznik zatytułowany "Wyrób se opinie". Dlaczego mam zatem bawić się w bezstronność kiedy zajmuje konkretne stanowisko w sprawie kościoła? Równie dobrze pisząc o Hitlerze mogę napisać:
Był on wielkim zbrodniarzem ale z drugiej strony wielu Polaków i tak nie lubiło Żydów więc w sumie wyszło na 0. Widzisz jakie to bezsensowne. Z jednej strony zajmuje stanowisko anty, ale przy okazji jeszcze wybielam czyny Hitlera.

Wt kwi 22, 2014 11:42
Poza tym dlaczego miałbym pisać o
zmianach podjętych żeby podreperować budżet.
Nie mam pojęcia. Skąd ja mam wiedzieć, czemu Ty walisz offtopy?
Cytuj:
Miałem wykazać obłudę kościoła
Miałeś pomóc osobie szukającej pomocy.
Cytuj:
Równie dobrze pisząc o Hitlerze
Prawo Godwina. Dziękuję za dyskusję.

Wt kwi 22, 2014 11:49

Cytuj:
Cytuj:
Czyli zawsze i dla każdego ma "piękny plan", choć może tu wystąpić pewna różnica zdań :D

Przy okazji, dlaczego mój wpis o unieważnieniu małżeństwa zniknął???

[/quote]

Oczywiscie ze moze wystapic pewna roznica zdan, ale Plan Bozy jest zawsze i dla kazdego piekny :)

Nie jestem zwolennikiem usuwania komentarzy, i szkoda ze takie praktyki maja miejsce :(

Śr kwi 23, 2014 8:49

Ale nie WEDŁUG każdego jest piękny. Bo trudno doszukiwać się pięknego planu w przypadku ofiar wojen, wypadków, gwałtów....

A "niewygodne" wpisy znikają. Nie wiem doprawdy co złego było we wpisie o unieważnieniu małżeńśtwa, którego można bez większego trudu dokonać i znów żyć w sakramentalnym związku...

Śr kwi 23, 2014 9:11

Kwiatek25 napisał(a):
Witam, Zastawnawiam się czy modlitwa-zamawianie Mszy, litanie, nowenny mają sens jeżeli odmawia się Je i intencji męża (sakramentalnego), który ...

Modlitwa zawsze sens ma. Pomaga nie tylko osobie, w której intencji ją odmawiasz. Pomaga Tobie samej. Zrozumieć, inaczej spojrzeć.
Modlitwa, to nie czarnoksięska różdżka. Bóg nie jest automatem do spełniania próśb i żądań. Droga nie oznacza celu, jeno prowadzi do niego (jeśli jest właściwa).

Módł się cierpliwie, a ja obiecuję przyłączyć się do Twych modlitw, a zobaczysz, co przyniesie czas. Zaskoczy Cię to. I dopiero po dłuższym czasie zrozumiesz wartość tego rozwiązania.

Śr kwi 23, 2014 10:49

Dziekiuję Ci- proszę o modlitwę bardzo bo nie radzę sobie całkowicie.
wiem, że Bóg nie działa jak z automatu ale tylko to mi zostało bo nie wiem co robić ...
żyć nie potrafię i nie chcę , boję się i tylko modlitwa mi pozostala bo daje nadzieję, ale nie pomaga...

So kwi 26, 2014 21:07

Jajko napisał(a):
Ale nie WEDŁUG każdego jest piękny. Bo trudno doszukiwać się pięknego planu w przypadku ofiar wojen, wypadków, gwałtów....

A "niewygodne" wpisy znikają. Nie wiem doprawdy co złego było we wpisie o unieważnieniu małżeńśtwa, którego można bez większego trudu dokonać i znów żyć w sakramentalnym związku...

My na ziemi jestesmy w okresie przejsciowym ktory niestety bardzo szybko mija, nie zyjemy wiecznie, odejscie nasze moze byc i jest rowniez piekna wiedzac o tym ze Jezus na nas czeka w Niebie.
Dotyczy to ludzi wierzacych w Jezusa Chrystusa, niewierzacy powinni sie rowniez obawiac smierci.

Z rak ludzi calkowicie opanowanych przez szatana gina ludzie w wojnach, wypadkach, roznego rodzaju przemocy, dzisiaj mamy przyklad Putina ktory dziala jakby byl szalony.

Co do wpisow mam nadzieje ze wiecej juz nikt nie bedzie usuwal, poniewaz uwazam ze kazda wypowiedz ma swoja wartosc.
Pomijajac te ktore sa obrazliwe dla Boga lub Boga obrazaja.

N kwi 27, 2014 7:37

Amadeus35

Putin nie działa jakby był szalony. Mogą ci się podobać jego działania albo nie, ale jest on człowiekiem inteligentnym którego decyzje są zgodne z planem a nie pod wpływem impulsu.

Wyjaśnij mi jeszcze czego ma się obawiać osoba niewierząca?

N kwi 27, 2014 9:16

amadeus35 napisał(a):
Pomijajac te ktore sa obrazliwe dla Boga lub Boga obrazaja.

Hmm, a to czasem nie jest to samo??

N kwi 27, 2014 9:41

mam pytanbie: czy osoba opuszczająca zonę może przystepować do sakramentu komunii? mąz mnie zostawił ale do Komunii porzystapił i nie rozumiem... od razu w tym szansę dla nas zobaczyłam

Pn kwi 28, 2014 8:08
Kwiatek25 napisał(a):
mam pytanbie: czy osoba opuszczająca zonę może przystepować do sakramentu komunii? mąz mnie zostawił ale do Komunii porzystapił i nie rozumiem... od razu w tym szansę dla nas zobaczyłam

Jeśli nie jest w związku z inną kobietą - czyli notorycznie nie cudzołoży - może przystępować do Komunii.

Pn kwi 28, 2014 8:13

Amadeus35

Putin nie działa jakby był szalony. Mogą ci się podobać jego działania albo nie, ale jest on człowiekiem inteligentnym którego decyzje są zgodne z planem a nie pod wpływem impulsu.

Wyjaśnij mi jeszcze czego ma się obawiać osoba niewierząca?

Dzialania Putina z pewnoscia maja swoj plan i cel, co nie znaczy ze nie sa planami szalonymi, ja je tak delikatnie okreslam.

Osoba niewierzaca ktora dowiedziala sie o istnieniu Jezusa Chrystusa i Go odrzucila tym samym odrzucila wiare w Boga, bedzie na zawsze potepiona, tak mowi Pismo Swiete.

Pn kwi 28, 2014 9:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona