Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 3:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 O liczbie Osób Boskich 
Autor Wiadomość
Post Re: O liczbie Osób Boskich
Podobne pytania, rozważania, próby odpowiedzi zawarł P. Johnson w książce "W poszukiwaniu Boga".

Pt sie 22, 2014 8:30

Tak naprawde to już w tej chwili istnieje Czwórca Święta ,Bóg Ojciec ,dwóch Synów Bożych i Duch Święty.Jeden zasiada po lewicy a drugi po prawicy.To tzw święta geometria której zwykły człowiek nie jest w stanie rozszyfrować bez pomocy z nieba.

Pt sie 22, 2014 8:47
Hufce napisał(a):
Tak naprawde to już w tej chwili istnieje Czwórca Święta ,Bóg Ojciec ,dwóch Synów Bożych i Duch Święty.Jeden zasiada po lewicy a drugi po prawicy.To tzw święta geometria której zwykły człowiek nie jest w stanie rozszyfrować bez pomocy z nieba.

A którego syna ukrzyżowano?
A ten po lewicy jest jakis gorszy?
I skąd te rewelacje?

Pt sie 22, 2014 8:50

Ukrzyżowano Jezusa Chrystusa.
Ten po lewicy jest mniejszy mocą od tego który zasiada po prawicy.Jest jego młodszym bratem.
Bardzo istotnym faktem jest pewien błąd który obecnie funkcjonuje w Kościele Katolickim ,otóż Jezus Chrystus już na Ziemię nie wróci ,owszem przyjdzie ,ale jego Starszy Brat -Pan Zastępów.
Jezus Chrystus już wykonał swoją misje ,zbawił świat ,w niebie uzyskał wszechwiedzę i wszechmoc tak jak jego Ojciec, kreator całego wszechświata.
O starszym bracie Jezusa mówi między innymi Nostradamus określając go jako Gryf ,król północy ,W miejscowości Renne le Chateau na południu Francji znajduje się Testament Boga gdzie wszystkie te informacje są zaszyfrowane jednak możliwe do odczytania przez nawet zwykłego człowieka.
O Czwórcy Świętej można również poczytać w książce "Archetypy i symbole" C.G Junga gdzie jest ona określona jako Psychologia Czwórcy.

Pt sie 22, 2014 9:02

MARIEL napisał(a):
Nie jestem pewna, ale JednemuPostowi chyba chodzi o np. taką ewentualność, że Bóg mógł w Piśmie św. objawić jedno, a Prawda może być inna.

Nie, nie - tak jak napisałem w pierwszym poście: zakładamy prawdziwość Biblii.

zefciu napisał(a):
Gdyby istniało więcej Osób, to dlaczego nie objawiły się? Przecież skoro Osoby różnią się tylko pochodzeniem, to nie różnią się miłością do człowieka.

Nie wiem dlaczego. Tajemnica Boga. Może objawienie się innych Osób nie miałoby znaczenia dla Zbawienia, a może właśnie byłyby one zbyt trudne do pojęcia dla człowieka i ich objawienie, a raczej jego odbiór, wprowadzałoby w ludzkiej duszy niepotrzebny zamęt.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt sie 22, 2014 9:03
@Hufce ten Syn Czlowieczy co przyjdzie na koncu czasow to ten starszy syn, ktory .... nigdy czlowiekiem nie byl wedlug tych wymyslow?

Naprawde nie masz nic pozyteczniejszego do roboty? Pamietasz z czego ciebie Bog po smierci rozliczy?

Pt sie 22, 2014 9:05

Owszem przyjdzie Starszy Brat Jezusa ,prawdziwy Pan Zastępów ,Jezus już na Ziemię nie wróci.Razem z Mesjaszem na Ziemię przybędzie mnóstwo osób piastujących w Niebie wysokie stanowiska i wraz z Synem Boga dowódcą wojsk Nieba mają tu na Ziemi zadanie do wykonania.Dowódca armii nieba wcieli się w ciało człowieka.Wszystko jest opisane w Apokalipsie jednak potrzeba ogromnej mądrości by to rozszyfrować.Jego rodowód tkwi w narodzie izraelskim jednak będzie on Polakiem.Będzie żył jak normalny człowiek tak samo jak jego młodszy brat Jezus.
Jako mesjasz przybędzie starszy brat Jezusa,który jest dowódcą Wojsk Nieba i zarazem Królem Wszechświata w którym wszyscy żyjemy .

Pt sie 22, 2014 9:25
No tak. Będzie nowy Jezus - Polak zydowskiego pochodzenia.
A gdzieś to w Apokalipsie wyczytał? Bo tyle setek lat i tyle mądrych głów sie nad tym pochylało a nic takiego nie znalazło.
Dawaj tą Apokalipsę! Z astronomem dyskutowac nie bedę ale o apokalipsie porozmawiamy.

Pt sie 22, 2014 9:29
Przestaniecie go karmić wreszcie do ciężkiej cholery?

Pt sie 22, 2014 9:53

Fragment Apokalipsy:
„I od Jezusa Chrystusa ,który jest onym świadkiem wiernym pierworodnym z umarłych ,i książęciem królów ziemi;który nas umiłował i omył nas z grzechów krwią swoją"
A więc Jezus jest świadkiem wiernym ,który jest gwarantem zgodności informacji zawartych w tekście Apokalipsy z wolą Boga.Druga kwestia to pozycja Jezusa w jego rodzinie w Niebie.
Zwrot "i książęciem królów ziemi ,dowodzi ,że jest jednym z młodszych synów w rodzinie Boga w Niebie.Ta kwestia jest pośrednim dowodem, który świadczy, że to nie on, lecz ktoś inny przyjdzie z Nieba jako mesjasz w czasach ostatecznych.

Pt sie 22, 2014 9:54

A gdzie jest o tym, że będzie Polakiem?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt sie 22, 2014 9:59

zefciu napisał(a):
Przestaniecie go karmić wreszcie do ciężkiej cholery?

Właśnie. Weźcie go stąd, niepotom temat zakładał, żeby o fantasy dyskutować. :-D

Pt sie 22, 2014 10:19

no właśnie jak ktoś ma zerowe pojęcie o materii rzeczy to nie dziwota ,że jest to dla niego fantasy.
To że czegoś nie rozumiesz to nie znaczy ,że jest sferą fantastyki.Czas pokaże kto miał racje.
Możecie myśleć co chcecie ,wasza wola,wasza sprawa,ja wykonałem zadanie powiadomiłem was o tym fakcie ,a czy to przyjmiecie czy też nie to juz od was zależy.

Pt sie 22, 2014 10:23

http://www.occur.pl/image,29411568ff.html

Tu na zdjęciu widoczny orzeł, wskazuje na to, w jakim narodzie żyje człowiek, będący w duszy synem Boga, człowiek zapowiadany i oczekiwany. Wskazanie orła, to wskazanie godła państwowego, które symbolizuje orzeł. Wniosek jest taki, że Syn Boga żyje w państwie, którego godłem jest orzeł. Kolejne informacje dotyczące tej postaci zawarte są w sposobie trzymania książki i pióra. Te dwa gesty w stosunku do postawy, która ukazuje niechęć lub obojętność do korzystania z nauki, świadczą, że człowiek ten nie jest wykształcony. Dowody na taką kwestię widzimy, po pierwsze w sposobie trzymania książki, nie jest ona w pozycji do czytania, po drugie pióro jest trzymane w pozycji, która nie wskazuje na ochotę do pisania. Jednak najważniejszym dowodem, jest wizerunek wskazujący położenie głowy i spojrzenie skierowane gdzieś w chmury. Ktoś, kto tak od niechcenia trzyma książkę i pióro a przy tym patrzy w chmury nie ma ochoty na naukę. Taki wizerunek młodego jeszcze, lecz już dojrzałego mężczyzny, u którego czas nauki niewątpliwie już minął, świadczy o braku wykształcenia, przynajmniej o braku wykształcenia wyższego. Pierwsza z pięciu odsłon, które wnoszą informacje o Synu Boga pokazała nam dwie takie informacje.
1/ Pochodzi z państwa, w którego godłem jest orzeł.
2/ Nie posiada wykształcenia wyższego.

Pt sie 22, 2014 10:32

Ja myślę, że sytuacja jest raczej taka, że orzeł z urazą patrzy na faceta, który wyrwał mu pióro z tyłka, a facet patrzy w niebo, bo udaje, że nie wie o co chodzi.

Ostatnio edytowano Pt sie 22, 2014 10:41 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz

Pt sie 22, 2014 10:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona