Autor |
Wiadomość |
dominikbartlomiej
|
 Re: Jak wygląda Bóg?
JedenPost napisał(a): Nie dziwota, bo to bez sensu. dla ciebie może i bez sensu, dla Boga nie. Wręcz przeciwnie. 1 Kor 1, 22-25 " Tak więc, gdy Żydzi żądają znaków, a Grecy szukają mądrości, 23 my głosimy Chrystusa ukrzyżowanego, który jest zgorszeniem dla Żydów, a głupstwem dla pogan, 24 dla tych zaś, którzy są powołani, tak spośród Żydów, jak i spośród Greków, Chrystusem, mocą Bożą i mądrością Bożą. 25 To bowiem, co jest głupstwem u Boga, przewyższa mądrością ludzi, a co jest słabe u Boga, przewyższa mocą ludzi. "
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
So mar 05, 2016 21:28 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Cóż, jestem widać poganinem.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N mar 06, 2016 8:26 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Zaprzestać ping-ponga! Regulamin § II, 5
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
N mar 06, 2016 8:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Ale to bhagavadgita, fałszywa, demoniczna religia Indoktrynacja w czystej postaci. Andy72, Kriszna jest dokładnie tym samym dla hindusów, kim jest Jezus dla chrześcijan. A jeśli już tak bardzo chcesz łączyć religię z diabłem, to winieneś zacząć od swojej własnej. https://pl.wikipedia.org/wiki/Sol_InvictusI co, zatkało kakao? Andy72 napisał(a): Ale jedyną drogą do Boga jest Jezus I jeszcze Horus z Egiptu. I Dionizos z Grecji też. I Mitra z Persji, Kriszna z Indii, i... Oj człowieku, jest ich sporo, szkoda wymieniać. Andy72 napisał(a): Twierdzisz że Jezus był "zwykłym człowiekiem", nie jest Bogiem i kłamał?? Ja dla przykładu twierdzę, że Jezus jest postacią literacką, i niczym więcej. A łączenie historycznego Jezusa (o którym napisano tylko kilka zdań), z Jezusem stricte Ewangelicznym, jest daleko idącym nieporozumieniem! 
|
N mar 06, 2016 23:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Ale to bhagavadgita, fałszywa, demoniczna religia Andy. https://pl.wikipedia.org/wiki/BhagawadgitaMoim zdaniem temat na operę. Może znajdzie się ktoś kto napisze muzykę i libretto. Andy, religii na świecie jest całe mnóstwo. I śmiem twierdzić że jest ona jedynie wymysłem człowieka, który ma w tym swój cel. Jaki? Każdy niech sam oceni. Jednak pamiętaj że Bóg jest jeden. Z całą pewnością jest dobry i miłosierny. Proszę pomyśl o tym w ciszy.Należy też uszanować zdanie ateistów, dla których Bóg nie istnieje...i którego na swój ludzki sposób utożsamiają jako fikcję literacką. Pamiętaj też proszę, że każdy z nas ma do przeżycia własne życie, w taki sposób jak chce i pojmuje. Dobrego dnia 
|
Śr mar 09, 2016 5:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak wygląda Bóg? Jak Jezus. Potwierdzają to słowa Jezusa - patrząc na mnie widzisz Ojca. Przecież Bóg nie jest osobno w trzech postaciach, gdzie wszyscy nawołują się - Ojciec chodź tutaj, a gdzie ten Syn się podziewa, nie mówiąc już o Duchu Świętym bo to już ogólnie nie wiadomo gdzie przebywa... To jedna osoba ale troista. Bardzo trudna sprawa i tutaj masz tego Boga nieodgadnionego bo nikt nie może pojąć Trójcy. Bo to jest wydawało by się tak proste i oczywiste a jednocześnie zupełnie nielogiczne i nie do pojęcia.
|
Cz mar 31, 2016 2:59 |
|
|
|