Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 10:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Sprawa N.14910/06: o nieistnieniu Chrystusa 
Autor Wiadomość

Spodziewalem sie wyzszego poziomu dyskusji na tym forum... a tu jak w komentarzach na Onet'cie.... :-(

Ja poważnie potraktowałem twój temat. Spójrz do piewszego postu.
A potem tak nieciekawie wyszło ...
Przepraszam.

Śr wrz 06, 2006 16:07
Zobacz profil WWW

Ta sprawa przed Trybunałem europejskim zupełnie nie jest ciekawa z punktu widzenia religijnego.
Takie orzeczenie, ewentualne - jeśli Trybunał je podejmie, nic nie znaczy.
Ani dla chrześcijaństwa ogólniej, ani dla katolicyzmu w szczególności.

Podobne próby naukowego udowdnienia nie istnienia historycznej osoby Jezusa podejmowali materialistyczni uczeni radzieccy. I co ? I wielkie nic ?

O wielu postaciach historycznych jest jeszcze mniej zapisków, a nikt nie kwestionuje, że w określonych miejscu i czasie istnieli i działali.

Może niedługo Trybunał zacznie orzekać, że słońce świeci, gdy świeci.

Takie orzeczenie będzie jedną wielką kompromitacją tego ciała.

Ale niech orzeka. Może wtedy Europejczycy wreszcie ockną się i zobaczą jaki totalitarny system gotują im postępowi lewacy i liberałowie.

Dla nas dobrze. Będzie pretekst by z honorem opuścić ten twór jakim jest ta obecna Unia, a do którego podstępem nas namówiono.

Generalnie się zgodzę.

Z tym tylko, że Unia jako pomysł nie jest zła - co innego, że niektórepomysły w jej ramach realizowane są zupełnie chybione.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz wrz 07, 2006 6:58
Zobacz profil WWW

Ja poważnie potraktowałem twój temat. Spójrz do piewszego postu.

Bardzo poważnie. Jako dobry pretekst do straszenia liberalnym totalitaryzmem, szerzenia antyunijnej propagandy i demaskowania podstępów.

Stanisław Adam napisał(a):
Ale niech orzeka. Może wtedy Europejczycy wreszcie ockną się i zobaczą jaki totalitarny system gotują im postępowi lewacy i liberałowie.

Dla nas dobrze. Będzie pretekst by z honorem opuścić ten twór jakim jest ta obecna Unia, a do którego podstępem nas namówiono.

Stanisław Adam napisał(a):
A potem tak nieciekawie wyszło ...
Przepraszam.

Samo nie wyszło ;-) Ale niech będzie, mogę być tym czarnym charakterem.

tadzio napisał(a):
Spodziewalem sie wyzszego poziomu dyskusji na tym forum... a tu jak w komentarzach na Onet'cie....

A o czym właściwie ma być ta dyskusja na wyższym poziomie? O tym, czy Jezus Chrystus istniał naprawdę, czy jest postacią fikcyjną? O tym, czy człowiek ma prawo mieć wątpliwości co do autentyczności Chrystusa? O tym, czy człowiek ma prawo być przekonanym, że Chrystus jest postacią fikcyjną? O tym, czy jakakolwiek instytucja ma prawo o rozstrzygać o istnieniu bądż nieistnieniu Chrystusa? A może o tym, czy istnieje spisek w UE, mający na celu zaprowadznie liberalno-lewackiego totalitaryzmu?

Cz wrz 07, 2006 9:38

Generalnie się zgodzę.

Ciebie też udało się podstępnie zwabić w sidła UE i tylko czekasz na pretekst, aby ten twór z honorem opuścić i uciec przed liberalno-lewackim totalitaryzmem? To może faktycznie jest Was więcej niż nas.

Cz wrz 07, 2006 9:43

Z tym tylko, że Unia jako pomysł nie jest zła - co innego, że niektórepomysły w jej ramach realizowane są zupełnie chybione.

To kolejna część wypowiedzi ToMu - tak wiec SweetChild, troche chybiłeś z komentarzem ;)

Cz wrz 07, 2006 9:47

Cytuj:

To kolejna część wypowiedzi ToMu - tak wiec SweetChild, troche chybiłeś z komentarzem ;)

Widocznie nie bardzo rozumiem stwierdzenie "generalnie się zgodzę". Czy to znaczy "jestem za, a nawet przeciw"? ;-)

Cz wrz 07, 2006 10:30

ToMu napisał(a):
Generalnie się zgodzę.

Ciebie też udało się podstępnie zwabić w sidła UE i tylko czekasz na pretekst, aby ten twór z honorem opuścić i uciec przed liberalno-lewackim totalitaryzmem? To może faktycznie jest Was więcej niż nas.

:o

A ja napisałem tak:

Cytuj:
Generalnie się zgodzę.

Chyba z tego coś innego wynika, niż to co Ty piszesz.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz wrz 07, 2006 16:02
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2