Wezwanie do potępienia zła
Autor |
Wiadomość |
biedronka25
|
 Re: Wezwanie do potępienia zła
Cytuj: Jeśli ktoś jest alkoholikiem, narkomanem lub jest uwikłany w inne zło, to przede wszystkim szkodzi sam sobie. I z tego powodu należy mu się uwaga i pomoc. Ale nie potępienie. Zło nie jest złem dlatego, że psuje samopoczucie ludziom z otoczenia. Jest złem dlatego, że niszczy człowieka. szkodzi sobie i spolecznosci...bo iluz za nim podazy jeszcze potepiac nie wolno i owszem ale z zlych ludzi robic ofiary? nawracac..owszem nawet jak nie chca sluchac ale mowic ze zlo jest dobrem?....jesli ktos upadnie a potem wstanie ....tak czasami trzeba nisko upasc zeby dostrzec siebie
|
So cze 19, 2010 10:06 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Dostrzec siebie... i zacząć naprawianie świata od siebie ... bez potępiania ... ze zrozumieniem, a zwłaszcza z miłością ...
Pozdrawiam biedronko ...
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So cze 19, 2010 10:36 |
|
 |
qwertyu
|
biedronka25 napisał(a): naprawde>?.. sa homo co zyja w czystosci? a to nie wiedzialam...przepraszam za urazenie no ja wlasni chce powiedziec ze za czyn homosexualny nie lubie wkladac wszystkich do jednego worka... tolerancja dla homo z mojej strony...dla tych co siedza cichutko No a twoim zdaniem jeżeli nie uprawiają seksu, to nie żyją w czystości? Wiesz w ogóle co to jest czystość? Polecam przeczytać jeszcze raz i tym razem ze zrozumieniem moje dwa posty stronę wcześniej. Jeżeli ty jesteś hetero i nie uprawiasz seksu pozamałżeńskiego to żyjesz w czystości, prawda? Tak trudno to odnieść do homoseksualizmu? I owszem, przepraszaj za urażenie, bo masz za co 
|
So cze 19, 2010 13:45 |
|
|
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: Jeżeli ty jesteś hetero i nie uprawiasz seksu pozamałżeńskiego to żyjesz w czystości, prawda? Tak trudno to odnieść do homoseksualizmu? nie moja droga ..czystosc to nie uprawianie sexu w czystosci zyja ksieza i zakonnice..(bez sarkazmu)naprawde znam sporo ludzi ktorzy w czystosci zyja twoj homosexualizm tzn ze z kims zyjesz i to robisz... a to brzydki czyn i skoro twierdzisz ze jest to wrodzone..to nalezy to leczyc sa takie organizacje ktore pomagaja takim ludziam jak ty powodzenia maly-Kwiatku rowniEz pozdrawiam
|
So cze 19, 2010 17:13 |
|
 |
Daniel86
|
biedronka25 napisał(a): nawracac..owszem nawet jak nie chca sluchac W Biblii jest napisane, że należy napominać grzeszników, ale jeśli grzesznik zostanie napomniany przez człowieka i to nie pomoże, to należy tego grzesznika napomnieć w obecności świadka. Jeśli i to nie pomoże, to taki grzesznik powinien zostać napomniany przez kapłana. Jeśli i to nie pomoże, to należy takiego grzesznika zostawić spokoju, niech żyje jak poganin. A Ty tym czasem piszesz, że należy nawracać na siłę. Czy w nawracaniu na siłę nie widzisz sprzeczności z Biblią? W Biblii jest też napisane, że kto ma nie uwierzyć, ten nie uwierzy, więc nawracanie na siłę jest bez sensu.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
N cze 20, 2010 9:59 |
|
|
|
 |
biedronka25
|
nie danielu..nic na sile chodzilo mi ze jak nie chce sluchac to trzeba powtorzyc jak nie chce to nie.. ale raz nie wystarczy ...bo moze akurat mial zly dzien 
|
N cze 20, 2010 13:41 |
|
 |
qwertyu
|
biedronka25 napisał(a): nie moja droga ..czystosc to nie uprawianie sexu
A co w poprzednim poście napisałam? Jeżeli nie uprawiasz seksu pozamałżeńskiego, to żyjesz w czystości, bo nie grzeszysz, to chyba jasne? biedronka25 napisał(a): w czystosci zyja ksieza i zakonnice..(bez sarkazmu)naprawde znam sporo ludzi ktorzy w czystosci zyja
........ n/c Czyli ty, nawet jeśli nie uprawiasz seksu ze swoim mężem, nie żyjesz w czystości? Aha, moje gratulacje :))) biedronka25 napisał(a): twoj homosexualizm tzn ze z kims zyjesz i to robisz... a to brzydki czyn
Heteroseksualizm też oznacza, że z kimś żyjesz? Nie można być heteroseksualnym i nie mieć partnera? Nie można być singlem? No błagam, ile ty masz lat? Bycie hetero czy homoseksualistą NIE OZNACZA że masz partnera/partnerkę. biedronka25 napisał(a): i skoro twierdzisz ze jest to wrodzone..to nalezy to leczyc
CO???? Czy ty wiesz o czym ty piszesz w ogóle?? Jak można leczyć coś co jest wrodzone??? To, że mam niebieskie oczy - TO jest rzecz wrodzona, jak mam się z tego wyleczyć? Jeżeli ktoś od urodzenia ma bezwładne nogi to JAK to można wyleczyć? Dziewczyno, ty PRZECZYSZ sama sobie! Twoje wywody są zupełnie nielogiczne! Leczyć można zazwyczaj coś co jest NABYTE, a nie wrodzone, no błagam! biedronka25 napisał(a): sa takie organizacje ktore pomagaja takim ludziam jak ty
Nie "pomagają", tylko "próbują pomagać", bo ta "pomoc" jest niestety nieskuteczna. PS. Nie leczy się czegoś, co nie jest chorobą, wiesz?:)
|
N cze 20, 2010 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
qwertyu napisał(a): CO???? Czy ty wiesz o czym ty piszesz w ogóle?? Jak można leczyć coś co jest wrodzone??? Nie żebym się ogólnie z Tobą nie zgadzał, ale tak dla ścisłości: można leczyć wady wrodzone, na przykład wady serca. To że coś jest wrodzone nie oznacza że jest nieuleczalne, tylko że się z tym rodzisz.
|
N cze 20, 2010 15:12 |
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: A co w poprzednim poście napisałam? Jeżeli nie uprawiasz seksu pozamałżeńskiego, to żyjesz w czystości, bo nie grzeszysz, to chyba jasne? piszesz on sexsie pozamalzenskim, a nie w malzenstwie jesli nie uprawiam sexu pozamalzenskiego.. tzn ze w malzenskim tak bo pozamalzenski to juz grzech wielki Cytuj: Czyli ty, nawet jeśli nie uprawiasz seksu ze swoim mężem, nie żyjesz w czystości? Aha, moje gratulacje  ) jednym z gluwnych zadan malzenstwa jest prokreacja wyjatki sie zdazaja Cytuj: Bycie hetero czy homoseksualistą NIE OZNACZA że masz partnera/partnerkę.
w sumie racja..tylko ludzie lacza sie w pary prawo natury Cytuj: Nie "pomagają", tylko "próbują pomagać", bo ta "pomoc" jest niestety nieskuteczna.
PS. Nie leczy się czegoś, co nie jest chorobą, wiesz?:) wielu juz pomogli... jesli to nie choroba to co/?
|
N cze 20, 2010 17:05 |
|
|
|