Czy mogę nie uznawać Świętych Kościoła Katolickiego ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy mogę nie uznawać Świętych Kościoła Katolickiego ?
Molly napisał(a): Ja chyba wiem co piszę i wiem w jakim sensie co kto do mnie mówi ... Dla katolików w Polsce? A co my jacyś "inni" od reszty świata Zdecydowanie tak! Katolicyzm polski jest zdecydowanie inny od niemieckiego, austriackiego, francuskiego czy hiszpańskiego  Molly napisał(a): I aż ciśnie się na usta "co mnie obchodzą kazania Wesley'a? " To jakiś autorytet ? Buuuuu! Molly napisał(a): Przeczytałam to kazanie tak jednym machem i całe ono opiera się na uniwersalizmie , natomiast o katolicyzmie ni widu ni słychu ... Buuuuu! Nie zrozumiałaś kazania  To był ekumenizm zanim jeszcze to pojęcie powstało, a poszczególne Kościoły wzajemnie wysyłały się do diabła. A to, ze nie zauważyłaś katolicyzmu, czyli powszechności Kościoła i pomyliłaś go z uniwersalizmem świadczy tylko o twoich jednoznacznych, skażonych skojarzeniach (nie wyznajemy różnych religii !) i po części usprawiedliwia tłumacza 
|
Pt maja 25, 2012 21:40 |
|
|
|
 |
Iwona19
|
Molly napisał(a): "co mnie obchodzą kazania Wesley'a? " To jakiś autorytet ?
Dla Metodystów- możliwe
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Pt maja 25, 2012 21:43 |
|
 |
Molly
|
Kozioł napisał(a): Buuuuu! Nie zrozumiałaś kazania  To był ekumenizm zanim jeszcze to pojęcie powstało, a poszczególne Kościoły wzajemnie wysyłały się do diabła. A to, ze nie zauważyłaś katolicyzmu, czyli powszechności Kościoła i pomyliłaś go z uniwersalizmem świadczy tylko o twoich jednoznacznych, skażonych skojarzeniach (nie wyznajemy różnych religii !) i po części usprawiedliwia tłumacza  "Skażonych skojarzeniach" ?  Czytam jak jest "nie do walam" swojej filozofii ... No dzięki za wyjaśnienia bo bym nie zaczaiła ... pisałam że przeczytałam jednym machem , bez jakiejś głębszej analizy , zapomniałam dopisać że w minutę ogarnęłam całość ... No nie wiem właśnie czy my wyznajemy, różne czy te same religie  Jak przystało na "skażoną" dochodzę do wniosku ,że jednak różne BUUUUUUUUUUUUUUUUU! ! ! ! ! ! ! 
_________________ "Człowiek za każdym razem myśli, że coś wytłumaczy i tylko brnie dalej. "
|
Pt maja 25, 2012 23:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Molly napisał(a): Kozioł napisał(a): Buuuuu! Nie zrozumiałaś kazania  To był ekumenizm zanim jeszcze to pojęcie powstało, a poszczególne Kościoły wzajemnie wysyłały się do diabła. A to, ze nie zauważyłaś katolicyzmu, czyli powszechności Kościoła i pomyliłaś go z uniwersalizmem świadczy tylko o twoich jednoznacznych, skażonych skojarzeniach (nie wyznajemy różnych religii !) i po części usprawiedliwia tłumacza  "Skażonych skojarzeniach" ?  Czytam jak jest "nie do walam" swojej filozofii ... No dzięki za wyjaśnienia bo bym nie zaczaiła ... pisałam że przeczytałam jednym machem , bez jakiejś głębszej analizy , zapomniałam dopisać że w minutę ogarnęłam całość ... No nie wiem właśnie czy my wyznajemy, różne czy te same religie  Jak przystało na "skażoną" dochodzę do wniosku ,że jednak różne BUUUUUUUUUUUUUUUUU! ! ! ! ! ! !  Dzięki, mamy chyba podobne poczucie humoru 
|
Pt maja 25, 2012 23:32 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Widzę, że temat (już jakiś czas temu) się wyczerpał i dryfuje nie wiadomo w jakim kierunku... W związku z tym zamykam.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
So maja 26, 2012 6:05 |
|
|
|
|
|