Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 18:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
Związki trwają tak długo , jak długo istnieje obopólna chęć partnerów do ich kontynułowania. Niema presji moralnej kontynułowania związku dla "dobra dziecka ".

To się odnosi również do związków heteroseksualnych, w któych nie ma (jeszcze) dziecka, lub w których nigdy go nei będzie.

danbog napisał(a):
Elementem zpajającym związki homoseksualne jest sex. Znudzenie partnerem sprzyja poszukiwaniu nowego.

Równie dobrze można przyjąć to samo załozenie do heteroseksalistów. Dla mnie np jest obraźliwe twierdzenie, żę zwiazki gejów spaja tylko sex. Owszem seks spaja związki, i to każde, hetero i homo, ale to nie jest jedyny czynnik spajający. Poza seksem jest takze miłość, bliskość, poczucie bezpieczeństwa, troszczenie się o siebie, przywiązanie i inne emocjonalne uczucia i więzi jakimi darzą się partnerzy. Zapominanie o tym przy wymienianiu elementów spajaących zwiazek dwojga ludzi jest moim zdaniem wielkim nadużyciem lub ignoranctwem. Owszem, wiem, że są ludzie dla któych tylko seks sie liczy, ale tacy są zarówno u hetero jak i homo, bez względu na oreitnację. To jest też sprawa dojrzałości emocjonalnej i tego czego się oczekuje od partnera i jakie się stawia priorytety w związku. Sam jestem przykładem faceta, który jeszcze do niedawna myślał tylko o seksie, w takim sensie, że nie interesowała mnie zbytnio miłość, a teraz dojrzałem i już nie wyobrażam sobie seksu bez miłości, bez partnerstwa. Nie wyobrażam już sobie pójść do łóżka z chłopakiem na pierwszej czy drugiej randce (na trzeciej też nie ;) ). To sprawa priorytetów, dojrzałości, światopoglądu a nie orietnacji seksualnej. Dlateog nie zgadzam się z wszelkimi hasłami pt "zwiażki homoseksualistów spaja seks", bo to jest oczywiscie prawda, ale takei hasło jest niepełne, bo ni wspomina się o całej masie pozostałych czynników, które spajają związki. Tutaj też bym nie dzielił na homo/hetero, bo przecież orietnacja seksualna nie determinuje w żaden sposób czynników spajających zwiazek. A to że między innymi seks jest elementem spajającym ziwiązek to święta prawda, tylko równie dobrze mógłbym napisać "związki hetero spaja seks" i co z tego? Pewnie, że dziecko jest dodatkowym elemntem spajającym związek, ale elemtentów spajających zwiazki jest cała masa a u gejów podobnie jak u hetero, to nie tylko jest seks. Seks jest jednym "z", ale nie jedynym.

pozdrawiam,
michał

So maja 27, 2006 20:47

Cytuj:
To się odnosi również do związków heteroseksualnych, w któych nie ma (jeszcze) dziecka, lub w których nigdy go nei będzie.

Oczywiście.
Poprostu charakter waszych związków z " natury " jest taki a nie inny.
U was normą jest to co u heteryków stanowi wyjątek.

Cytuj:
Równie dobrze można przyjąć to samo załozenie do heteroseksalistów. Dla mnie np jest obraźliwe twierdzenie, żę zwiazki gejów spaja tylko sex. Owszem seks spaja związki, i to każde, hetero i homo, ale to nie jest jedyny czynnik spajający

Sory.
Masz racje.
Wogóle to żaden ze mnie specjalista od związków.

Uważam że :
Każdy dłuższy związek ma kilka etapów , a sex jest jednym z początkowych. Czasem gdy niema czegoś co nakazuje poszukiwać kolejnych kończy się na tym początkowym [ i niema w tym niczego niezwykłego ].

So maja 27, 2006 21:44

Cytuj:
Cytat:
I to ma byc rownowartosciowy z hetero wzorzec postepowania ludzkiego ? Jak sie znudzi partner to nastepny ?
Na tym chcesz budowac cywilizacje spoleczenstwa , czy moze dawac jako przyklad dzieciom ?
To ma ja bys pozytywne wartosci , dla kogo pytam sie ?

To zupełnie rozsądny wzorzec. I dość często stosowany w praktyce.
Nie dopuszczanie tego do świadomości jest przyczyną patologi w rodzinie i większego zła.
Wszyscy jesteśmy ludzmi i funkcjonujemy podobnie [ tyle że związki nie mające potomstwa mają jeden czynnik spajający związek mniej , więc i częściej się rozpadają ].

No to powiedz to swojemu ojcu jak bedzie sie klocil z matka ze najlepiej jakby zmianial partnerki raz na miesiac ,i odszedl od Twojej matki.....
... zobaczymy co Ci powie

Cytuj:
Cytat:
Nic nie jest oczywiste .Jesli moralnosc i etyke ma wyznaczac nauka to opisz mi jak mozgu tworzy sie uczucie milosci czy nienawisci

Nauka pojecia nie ma jak funkcjonuje mozg ludzi nawet w 1 % a zaczyna brac sie za definiowanie moralnosci i etyki z punktu widzenia naukowych dowodow...toz to kpina

Naukowo mozna definiowac nauki scisle, natomiast jesli chodzi o psychike ludzka to jest to lapanie wiatru

Jeśli to cię interesuje to zapytaj specjalistów
Co nieco informacji jest tutaj :
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,3692
Zresztą z tego że nie wszystko jest wyjaśnione nie należy wyciągać wniosku że jest niewyjaśnialne

Osobiscie uwazam ze nauka na dzisiejszym etapie o pracy mozgu .przypomina zaklinanie deszczu ..a to sie odnosi bezposrednio do oceny etyki i moralnosci przez tzw specjalistow
To jest kompletna bzdura

Cytuj:
Cytat:
8000 lat cywilizacji ludzkiej i 20 lat tylko przyznanie praw rodzinnych homo ..i to wg Ciebie jest ewolucja ?

Zachowania homoseksualne były traktowane jako coś normalnego w kulturze greckiej , czy rzymskiej

I znowu piszesz bzdury, byl tutaj na forum specjalista od kultury antycznej ktory obalil mit o homoseksualizmie jako pozytywnym nurcie w kulturze greckiej i rzymskiej..poczytaj sobie ..jest to wczesniej pisane
Danbog ja naprawde nie mam sklerozy, nie licz na to

Cytuj:
Cytat:
Ja nie mam problemu, to oni go maja

Skoro go mają to niech go jakoś rozwiążą

Ty juz piszesz tylko aby pisac i negowac mi.Kompletnie nie zastanawiasz sie na jaki temat odpisujesz .W jaki sposob maja rozwiazac problem malego otworu odbytowego aby moc kopulowac ??? :)
Cytuj:
Cytat:
Oczywiscie ze prowadzi zmnieszenie szybkosci do zmniejszenia wypadkowisci, ale jesli dla Ciebie np 100 zabitych na rok przy ograniczonej predkosci i 1000 zabitych na rok przy podwyzszonej predkosci to bez znaczenia ...to gratuluje dobrego samopoczucia

To konkretnie jaką proporcje pomiędzy szybkością poruszania a śmiertelnością proponujesz ?

Proponuje nie propagowac szybkiej jazdy ktora prowadzi do wiekszej liczby wypadkow
Proponuje nie propagowac homoseksualizmu ktory prowadzi do wiekszej liczby przypadkow pedofilii jesli sa scisle proporcje miedzy iloscia pedofilii a iloscia homoseksualistow

Cytuj:
Cytat:
Podaj co to za przyczyna i sposob jak ja usunac.., i nie moge sie juz tej rewalacji doczekac

Ulatwić komunikacje między homoseksualistami by mogli bezproblemowo znaleźć pełnoletnich partnerów na zasadzie obopólnej zgody.
Jeśli będziemy traktować ich jak normalnych ludzi to ędą normalnymi ludzmi.

I to uwazasz ze jest przyczyna wiekszej ilosci pedofilii u homo niz u hetero co tj brak partnera tak ?

Cytuj:
Niewątpliwie kożystne by było ograniczenie populacji w środowiskach patologicznych w których patologia jest "dziedziczna ".

No coz, ciesze sie ze choc raz szczerze piszesz, skoro jest znacznie wiekszy odsetek pedofilow wsod homo, to masz racje ....ograniczenie populacji homo poprzez nie propagowanie tego stylu zycia jest jak najbardziej na miejscu, zgadzam sie tutaj z Toba w pelni :)
Cytuj:
Cytat:
Niemniej jednak jak juz wspomianla Jotka, to na homoseksualistach lezy zadanie udowodnic spolecznestwu ze ich styl zycia nie prowadzi do zwiekszosnej patologii , tj wiekszej niz u hetero

Zatem niech homoseksualiści udowadniają że nie prowokują patologi.
Niech heteroseksualiści udowadniają że nie prowokują patologi.

Jesli homo udowodnia ze sa mniej patogenna grupa niz hetero , albo conajmneij rowna ..to wtedy mozemy mowic o rownosci..a jak widac ...tak nie jest chocby na przykladzie pedofilii vs homoseksualizm w proporcjach

Tak wiec widzisz hetero maja tutaj mocny argument , i nic nie zapowiada aby ten agrument dalo sie obalic he he he

Cytuj:
Cytat:
Przyklad proporcji pedofilii vs homoseksualizmu pokazuje ze beda homo miec duze problemy aby pokazac ze jednak jest innaczej

Poto mamy muzgi by zrozumieć zjawisko i znaleść rozwiązanie jak najlepsze dla jak największej liczby ludzi

Swieta racja, ale puki co skoro nie ma rozwiazania i nie wiadomo czy wogole bedzie homo maja duzy problem z tym
Cytuj:
Przedłużanie gatunku ludzkiego to żaden heroiczny obowiązek.
To naturalna potrzeba wśród kobiet i dużej części mężczyzn.
Jeśli uważasz że spłodzenie potomstwa to obowiązeh który spełnisz dla dobra ludzkości wbrew sobie , to proponuje byś z niego zrezygnował.

Jesli chodzi o pojedynczego osobnika zaden problem, ale wez wykup reklame w radiu albo w telewizji i nadaj to na cale spoleczenstwo ( ze to zaden wysilek heroiczny i proponujesz spolecznestwu aby zrezygnowala z dzieci jesli tak sadza )....a pozniej odbieraj od ludzi telefony ....to zaraczam Ci ze najlagodniejsze okreslenia beda wobec ciebie ..popier...facet...a moze zalozymy sie , jesli masz watpliwosci co ?

So maja 27, 2006 22:23
Wszystkich nieobeznanych z tematem informuję, że Gabriel kłamie twierdząc, że u homo jest więcej przypadków pedofilii anizeli u hetero. Nie zostało to w zaden sposób udowodnione, a istnieją jedynie poszczególne badania garstki specjalsitów przeprowadzających je na własną rękę. Nie ma czegoś takiego jak "w homo jest wiecej pedofilii niż u hetero", nie jest to żadna prwda objawiona ani też żaden srpawdzony fakt, ani też nic potwierdzonego i głoszonego przez światowe organizacje zdrowia. Gabrel kilka stron wstecz podawał linki rzekomo mające potiwerdzić jego teorię, jednak informacje w nich zawarte były sprzeczne ze sobą, a niektóre całkowicie sprzeczne z jego teorią. Warto też podreślić, że badania te były robione przez jednostkowych specjalistów a nie duże organizacje/ośrodki zdrowia, dlatego też nie można owych sprzecznych ze sobą badań traktować jako wiąrzące ani tym bardzoej obowiazujące. Gabriel natomiast przedstawie je jako prawdę, podczas gdy to ani nic uznanego przez specjalistów, ani sprawdzonego, ani zweryfikowanego.

pozdrawiam,
michał

So maja 27, 2006 22:39

o to jakie nauka ma pojęcie o funkcjonowaniu mózgu i przełozeniu tego na procesy psychiczne proponuję pytać krakowskich prof. Vetulaniego, Bombe, de Barbaro, Przewłockiego, oraz kilku innych. I zapraszam na tydzień nauki o mózgu do Krakowa, na wiosne przyszłego roku. Może ktoś dostrzeże, że jego własne przypuszczenia na ten temat są mniej więcej tak zasadne jak budowanie Boeinga z części dostępnych na pobliskim składzie złomu.

So maja 27, 2006 22:39

Wszystkich nieobeznanych z tematem informuję, że Gabriel kłamie twierdząc, że u homo jest więcej przypadków pedofilii anizeli u hetero. Nie zostało to w zaden sposób udowodnione, a istnieją jedynie poszczególne badania garstki specjalsitów przeprowadzających je na własną rękę. Nie ma czegoś takiego jak "w homo jest wiecej pedofilii niż u hetero", nie jest to żadna prwda objawiona ani też żaden srpawdzony fakt, ani też nic potwierdzonego i głoszonego przez światowe organizacje zdrowia. Gabrel kilka stron wstecz podawał linki rzekomo mające potiwerdzić jego teorię, jednak informacje w nich zawarte były sprzeczne ze sobą, a niektóre całkowicie sprzeczne z jego teorią. Warto też podreślić, że badania te były robione przez jednostkowych specjalistów a nie duże organizacje/ośrodki zdrowia, dlatego też nie można owych sprzecznych ze sobą badań traktować jako wiąrzące ani tym bardzoej obowiazujące. Gabriel natomiast przedstawie je jako prawdę, podczas gdy to ani nic uznanego przez specjalistów, ani sprawdzonego, ani zweryfikowanego.

Uważam też, że, raczej takiego związku być nie powinno. Za te dwie sprawy odpowiadają zapewne inne funkcjonalne zespoły neuronów.

So maja 27, 2006 22:42

Cytuj:
... zobaczymy co Ci powie ?

Nie ważne co powie. Ważne co zrobi .
Pewnie zostanie z nią , bo się przyzwyczaił i inaczej żyć nie umie.

Cytuj:
Osobiscie uwazam ze nauka na dzisiejszym etapie o pracy mozgu .przypomina zaklinanie deszczu ..a to sie odnosi bezposrednio do oceny etyki i moralnosci przez tzw specjalistow
To jest kompletna bzdura

Tu się muszę z tobą częściowo zgodzić.
Pewne procesy są słabo poznane i podchodzę do pewnych nauk o człowieku dość strożnie.
Mógłbym przyznać że jest to niepełna prawda , jednak pogląd że to bzdura wydaje mi się absurdalny. Nauka ma to do siebie że nawet jeśli wyprodukuje bzdure to mocno uzasadnioną i weryfikowalną.

Cytuj:
I znowu piszesz bzdury, byl tutaj na forum specjalista od kultury antycznej ktory obalil mit o homoseksualizmie jako pozytywnym nurcie w kulturze greckiej i rzymskiej..poczytaj sobie ..jest to wczesniej pisane

Jeśli był taki post to musiałem przeoczyć.
Specem od antyku nie jestem , sądze jednak że w kulturach tych nie było takiej homofobicznej histerii jak obecnie w środowiskach religijnych.

[...] pedziwiatr
Wśród heteryków sex analny też ma swoich amatorów.

Cytuj:
Proponuje nie propagowac szybkiej jazdy ktora prowadzi do wiekszej liczby wypadkow
Proponuje nie propagowac homoseksualizmu ktory prowadzi do wiekszej liczby przypadkow pedofilii jesli sa scisle proporcje miedzy iloscia pedofilii a iloscia homoseksualistow

Stosując analogie z jazdą to istnieją superszybkie pociągi [ godzące idee szubkiej jazdy z bezkolizyjnością ] , istnieją samoloty pozwalające przemieszczać się po raczej bezkolizyjnych torach ruchu itd.
Tak więc jak się chce znaleźć rozwiązanie to się da.
Istota sprawy tkwi w tym czy chce się go szukać , czy lepiej siedzieć w domu i nigdzie się nie przemieszczać , przy okazji zatruwając życie tym którzy dokonują innego wyboru.

Cytuj:
I to uwazasz ze jest przyczyna wiekszej ilosci pedofilii u homo niz u hetero co tj brak partnera tak ?

A widzisz inną przyczyne ?
Może poprostu nawyk wykształcony poprzez zepchnięcie homoseksualistów do podziemia , gdzie przez pokolenia stykali się z ludźmi pozbawionymi hamulcy moralnych i przejmowali ich zwyczaje ?
Podaj jakiś sensowny powód jeśli potrafisz.
Jeśli stwierdzasz że coś jest takie a nie inne to powiedź dlaczego .

Cytuj:
No coz, ciesze sie ze choc raz szczerze piszesz, skoro jest znacznie wiekszy odsetek pedofilow wsod homo, to masz racje ....ograniczenie populacji homo poprzez nie propagowanie tego stylu zycia jest jak najbardziej na miejscu, zgadzam sie tutaj z Toba w pelni

To czy homoseksualizm to patologia to dopiero mamy sobie ustalić.
Ty twierdzisz że tak , ja że nie.
Pisząc to miałem na myśli zjawiska typu : bieda i brak wykształcenia , alkocholizm , choroby dziedziczne itp.

Cytuj:
Jesli homo udowodnia ze sa mniej patogenna grupa niz hetero , albo conajmneij rowna ..to wtedy mozemy mowic o rownosci..a jak widac ...tak nie jest chocby na przykladzie pedofilii vs homoseksualizm w proporcjach

Tak wiec widzisz hetero maja tutaj mocny argument , i nic nie zapowiada aby ten agrument dalo sie obalic he he he

Jesli ten argument jest prawdziwy [ załużmy że tak ] to już wy fanatyczni homofobi zadbacie o to by sytuacja nigdy nie uległa zmianie. Bedzie to doskonały [ koronny ] argument który pozwoli " usprawiedliwić " waszą nienawiść i praktyki dalszej dyskryminacji homoseksualistów.
Mam pomysł.
Jakby podawać pod przymusem każdemu złapanemu homoseksualiście narkotyki to po pewnym czasie mielibyście kolejny argument - że to narkomani w większości.
Albo jeśli by pozbawiać ich majątków , to niebawem większość będzie złodziejami [ bo coś jeść muszą ].
Albo wprowadźmy prao że homoseksualizm jest sprzeczny z prawem , wtedy wszyscy będą przestępcami :D .

Wasze bestialstwo poprostu mnie przeraża w stopniu obezwładniającym.

Cytuj:
Swieta racja, ale puki co skoro nie ma rozwiazania i nie wiadomo czy wogole bedzie homo maja duzy problem z tym

I nie tylko oni .
Tylko że za nimi nie stoi onadnarodowa organizacjia ukrywająca ich występki.
Pozatym jak wyżej.
Już wy zadbacie żeby mieli dalej ten problem.

Cytuj:
Jesli chodzi o pojedynczego osobnika zaden problem, ale wez wykup reklame w radiu albo w telewizji i nadaj to na cale spoleczenstwo ( ze to zaden wysilek heroiczny i proponujesz spolecznestwu aby zrezygnowala z dzieci jesli tak sadza )....a pozniej odbieraj od ludzi telefony ....to zaraczam Ci ze najlagodniejsze okreslenia beda wobec ciebie ..popier...facet...a moze zalozymy sie , jesli masz watpliwosci co ?

W tym tkwi cały problem że dziecko może mieć każdy.
Wiele osób ma dzieci mimo że tego nie chciała i traktuje je jak przykry obowiązek , produkuje tym sposobem kaleki emocjonalne rozładowujące swoje flustracje poprzez agresje.

[...]

So maja 27, 2006 23:03
Aha, Danbog, nie traktuj informacji o pedofilii podawanych przez Gabriela zbyt poważnie, gdyż jak już wceśniej napisałem są to informacje w żaden sposób nie sprawdzone ani udowodnione przez szerokie gremium specjalsitow ani tym bardziej organizacji zdrowia. Gabriel opeira sie na badaniach (w dodatku sprzecznych ze sobą) przeprowadzonych przez kilku pojedynczych specjalistów, któzy to robili te badania na własną rękę, bez żadnego nadzoru ani kontroli organizacji zdrowia. Dlatego też nie ma powodu do merytorycznego ustosunkowywania się do rewelacji Gabriela odnośnie rzekomo zwiększonej pedofilli wśród homoskeusalistów, bo to jest zwykłe pomówienie a nie dowód. Za bardoz uległeś i uwierzyłęś Gabrielowi w tej sprawie (choć nie dziwię się, bo przedstawia on swoje "dowody" w sposób bardoz sprytny i taki "oczywisty", że ktoś nieobeznany gotów jest przyjąć jego rewelacje jako "prawdę objawioną" i naukowo sprawdzone i udowodnione fakty, ale takimi te jego rewelacje nie są.

pozdrawiam,
michał

So maja 27, 2006 23:33

Cytuj:
Cytat:
... zobaczymy co Ci powie ?

Nie ważne co powie. Ważne co zrobi .
Pewnie zostanie z nią , bo się przyzwyczaił i inaczej żyć nie umie.

Proponuje Ci naprawde przekonywac swojego ojca ze czeste zmienianie partnerek bardzo dobrze wplynie na jego samopoczucie , nie mowiac juz o samopoczuciu Twoje matki
To jest naprade powiedz mu pelnowartosciowy styl zycia niczym nie ustepujacy temu co teraz robi

A to ze gdyby to zrobil wczesniej a Ty jako dziecko wychowywany bylbys tylko przez matke zupelnie nie mialo by dla Ciebie znaczenia...koniecznie mu o tym powiedz
Cytuj:
Cytat:
To jest kompletna bzdura

Tu się muszę z tobą częściowo zgodzić.
Pewne procesy są słabo poznane i podchodzę do pewnych nauk o człowieku dość strożnie.
Mógłbym przyznać że jest to niepełna prawda , jednak pogląd że to bzdura wydaje mi się absurdalny

Ja pisze ze wydawanie opinii co do procesow zachodzacych w mozgu az tak stanowczych aby wiazalo to spolecznestwo do gruntownego przemodelowania spolecznestwa jest zbyt pochopne i nikt mnie nei przekona ze jest innaczej

Cytuj:
Cytat:

Jeśli był taki post to musiałem przeoczyć.
Specem od antyku nie jestem , sądze jednak że w kulturach tych nie było takiej homofobicznej histerii jak obecnie w środowiskach religijnych

Nie bylo takiej histerii poniewaz homosiom nawet sie wtedy nie snilo domagac sie podobnych praw jakie mieli wtedy hetero

Cytuj:
Cytat:
W jaki sposob maja rozwiazac problem malego otworu odbytowego aby moc kopulowac

Zapytaj jakiegoś praktyka.
Może oni nie kopulują , może otwory mają większe [ albo , z całym szacunkiem , kuśki mniejsze ] , może oni lubią ciasne miejsca itd.
Wśród heteryków sex analny też ma swoich amatorów

Danbog, nie rob z siebie az takiego ignoranta w tych sprawach

Cytuj:
Cytat:

Stosując analogie z jazdą to istnieją superszybkie pociągi [ godzące idee szubkiej jazdy z bezkolizyjnością ] , istnieją samoloty pozwalające przemieszczać się po raczej bezkolizyjnych torach ruchu itd.
Tak więc jak się chce znaleźć rozwiązanie to się da.
Istota sprawy tkwi w tym czy chce się go szukać , czy lepiej siedzieć w domu i nigdzie się nie przemieszczać , przy okazji zatruwając życie tym którzy dokonują innego wyboru.

Przepraszam Danbog, czy kpisz czy o zdrowie pytasz.Ja mowie o sytuacjach patogennych aby do nich nie dopuszczac ..a mi tutaj o bezpiecznych kolejach wyjedzasz

To zrob tak aby homosie mieli taka sama proporcje pedofilii co hetero ..i nie ma problemu
Skro tak nie jest to nie wyjedzaj z bezpiecznymi kolejami

Co do prawdziwosci proporcji pedofilii u homo to zaraz i o tym napisze

Cytuj:
Cytat:

A widzisz inną przyczyne ?

Tak widze inna przyczyne,Nie ustabilizowane zycie plciowe,Czesta zmiana partnerow.Znacznie mniejsza kontrola nad swoja seksulanosci a niz u hetero ( ogolnie )
To sa glowne przyczyny znacznie wiekszej pedofilii u homo wg mnie

Cytuj:
Cytat:

Jesli ten argument jest prawdziwy [ załużmy że tak ] to już wy fanatyczni homofobi zadbacie o to by sytuacja nigdy nie uległa zmianie. Bedzie to doskonały [ koronny ] argument który pozwoli " usprawiedliwić " waszą nienawiść i praktyki dalszej dyskryminacji homoseksualistów

To jeszcze oskarz hetero o powodzie i trzesienia ziemi , a takze porywanie malych dzieci i ich zjadanie i bedzisz mial komplet osrzen pod adresem hetero

A moze by sami homo sobie sami pomogli w swoich problemach a nie zwalali wine na kogo popadnie co ?

Cytuj:
Cytat:

I nie tylko oni .
Tylko że za nimi nie stoi onadnarodowa organizacjia ukrywająca ich występki.
Pozatym jak wyżej.
Już wy zadbacie żeby mieli dalej ten problem

No tak najlepiej jest zwalic wine na kogos innego....i niech hetero sie martwia ze homo maja problem ze swoja psychika podatna na pedofilie

Cytuj:
Cytat:

W tym tkwi cały problem że dziecko może mieć każdy.
Wiele osób ma dzieci mimo że tego nie chciała i traktuje je jak przykry obowiązek , produkuje tym sposobem kaleki emocjonalne rozładowujące swoje flustracje poprzez agresje.

Danbog kiedy Ty wreszcie przestanisz pisac o pojedynczych przypadkach a skupisz sie na problemie w skali ogolnej
Kiedy Ty przestaniesz podawac pojedyncze przypadki jako wytlumaczenie ..a zaczniesz podawac statystyki dla oglulu z danej grupy ?

Co nas obchodza pojedyncze przypadki ....mnie chodzi o ogol ludzkosci a nie o to ze pojedynczy Nowak czy Kowalski ma jakies problemy

N maja 28, 2006 4:03

No coz, padaj tutaj zarzuty ze proporcje pedofilii vs homoseksualizmu sa wyssane z palca i nie udowodnione

Poniewaz podalem linki ze stron angielskich postaram sie co neico przetlumaczyc

http://www.frc.org/get.cfm?i=IS02E3

Strona ta to pisze
Homosexuals are overrepresented in child sex offenses: Individuals from the 1 to 3 percent of the population that is sexually attracted to the same sex are committing up to one-third of the sex crimes against children

Czyli ze homoseksualisci sa nadreprezentowani i przypadkach molestowania seksualnego dzieci
Wspolnota ta majaca od 1 do 3 % udzialu w populacji popelnia 1/3 wszystkich przestepstw kryminalnych molestowania seksualnego dzieci

Na jakiej podstawie jest to pisane ?

Oto badania naukowe , literatura :
1. Dawn Fisher, "Adult Sex Offenders: Who are They? Why and How Do They Do It?" in Tony Morrison, et al., eds., Sexual Offending Against Children (London: Routledge, 1994), p. 11.

Kolejna opinia:
Homosexual pedophiles sexually molest children at a far greater rate compared to the percentage of homosexuals in the general population

Tlumacze:
Homoseksualni pedofile molestujacy seksualnie dzieci maja o wiele wiekszy udzial porownujac do procentu populacji homoseksualistow w ogolnej populacji

Opinia na podstawie literatury :

Freund, "Heterosexuality, Homosexuality, and Erotic Age Preference," p. 107. In this and previous studies, Freund claims that homosexuals are no more likely than heterosexuals to be attracted to children (p. 115
)

Kolejny link

http://www.traditionalvalues.org/urban/one.php

The Los Angeles Times conducted a survey in 1985 of 2,628 adults across the U.S. Of those, 27% of the women and 16% of the men had been sexually molested. Seven percent of the girls and 93% of the men had been molested by adults of the same sex. This means that 40% of child molestations were by homosexuals. (Los Angeles Times, August 25-6, 1985)

Gazeta Los Angeles Times zrobil ankiete w 1985 wsrod 2628 doroslych osob w calych stanach
Z tego 27 % kobiet i 16 % mezczyzn bylo molestowanych seksualnie
7 % dziewczyn i 93 % mezczyzn bylo molsetowanych przez dorosych tej samej plci

Kolejne :

In 1984, a Vermont survey of 161 adolescents who were sex offenders found that 35 of them were homosexuals (22%). (Wasserman, J., “Adolescent Sex Offenders—Vermont, 1984” Journal American Medical Association, 1986; 255:181-

W 1984 , w stanie Vermont ankieta 161 skazanych ktorzy molestowali seksualnie 35 z nich bylo homoseksualistami co daje 22 % ich udzialu

Kolejne :

1991, of the 100 child molesters at the Massachusetts Treatment Center for Sexually Dangerous Persons, a third were heterosexual, a third were bisexual, and a third were homosexual. (Dr. Raymond Knight, “Differential Prevalence of Personality Disorders in Rapists and Child Molesters,” Eastern Psychological Association Conference, New York, April 12, 1991)

1991 rok, ze 100 osob molestujacych seksualnei dzieci bedacych w Massachusetts Treatment Center ( taki zaklad leczacy osoby molestujeca seksualnie dzieci ) 1/3 byla hetero 1/3 byla bisex a 1/3 byla homo

Opracowanie dr Raymond Knight pod tytulem "Differential Prevalence of Personality Disorders in Rapists and Child Molesters"

Kolejne:

Drs. Freund and Heasman of the Clark Institute of Psychiatry in Toronto reviewed two studies on child molesters and calculated that 34% and 32% of the sex offenders were homosexual. In cases these doctors had handled, 36% of the molesters were homosexuals. (Freund, K. “Pedophilia and Heterosexuality vs. Homosexuality,” Journal of Sex & Marital Therapy, 1984; 10:193-200)

Dr Freund i Dr Heasman ..z Clark Institute of Psychiatry in Toronto ( zupenie inna okolica niz poprzednie ) przeprowadzili 2 obliczenia , z jednego wynikalo ze 34 % a z drugiego ze 32 % molestujacych seksualnie to homoseksualisci

Opracowanie :Journal of Sex & Marital Therapy, 1984; 10:193-200)

To jest tylko kilka opracowan, tych opracowan jest znacznie wiecej

Dlazcego niewiele sie z tym robi? Ano dlatego ze niewiele mozna zrobic...
Fakty sa jakie sa..a co mozna zrobic ?
Odizolowac homo sie nie da od spoleczenstwa....takw eic tzreba zyc z tym wrzodem ( wieksza sklonnascia do pedofilii homo )

Tak samo mozna przeprowadzac analizy ze najwieksza grupa bezrobotnych stanowia najmniej wyksztalceni..no ale co mozna zrobic ...ano NIC

N maja 28, 2006 4:38

Oczywiscie nie każdy sie do tego nadaje, szacuje się że tylko 40% gejów uprawia seks analny

http://www.brothersjudd.com/blog/archiv ... t_get.html

The majority of homosexual men (60%) engage in anal sex

Czyli pisza jasno ze wieksozsc homo ( 60 % ) uprawia sex analny

Zrodlo: Mercer CH et al. Increasing prevalence of male homosexual partnerships and practices in Britain 1990-2000. AIDS. 2004; 18: 1453-8

N maja 28, 2006 4:56

http://www.avert.org/usastatg.htm
Otoz mowi ona o ilosci zarazonych osob na HIV w USA i podzial na okolicznosci zarazenia w 2004 roku

Male-to-male sexual contact 18,203
Injection drug use 3,828
Male-to-male sexual contact and injection drug use 1,372
Heterosexual contact 4,581
Other/risk not identified 161

Moje pytanie jest takie, dlaczego homo sa infekowani 4-5 krotnie czesciej HIV niz hetero jesli roznica miedzy hetero a homo w kontaktach seksualnych sprowadza sie wlasciwie tylko do czestszego u homo stosunku analnego
Jesli querr twierdzi ze tak niewielu homo ma stosunek analny to w jaki sposob inny te zarazenia sa znacznie czestsze niz u hetero ?

N maja 28, 2006 5:34

Wszystkich nieobeznanych z tematem informuję, że Gabriel kłamie twierdząc, że u homo jest więcej przypadków pedofilii anizeli u hetero[/quote] Piszesz ewidentną nieprawdę. Wszelkie statystyki w Polsce i na świecie pokazują jasno i dobitnie.. {b] Odsetek skazanych homoseksualistów skazanych za pedofilie jest kilka razy wyższy niż hetero.. Nieraz stanowi ponad 50 procent skazanych.. za ten czyn .. w Polsce od 50 -70 procent skazanych za pedofilię to homoseksualiści przy ich 4 procentowej ilości w ogólnej liczbie Polaków.. Ewidentnie nieprawdę pisz quer !!
Cytat z opini lekarzy w USA
Cytuj:
Dzieci par tej samej płci są bardziej związane ze szkołą. Twierdzą, że nauczyciele są wobec nich bardziej otwarci oraz, że wszyscy są wobec nich bardziej szczerzy i troskliwi. Dzieci te
Jak tak czytać wasze pro gejowskie opinie to międzywierszami widać o co biega dziecku nic nie zastapi prawdziwej rodziny to jest okca i matki. Rodzina prowadzona przez gejów to rodzina wypatrzona .. I dziecko szuka oprcia w nauczycielach w szkole.. Dlatego powtarzam nie dla wychwania dzieci przez homoseksualistów!!!!
Cytat
Cytuj:
Nie zostało to w zaden sposób udowodnione, a istnieją jedynie poszczególne badania garstki specjalsitów przeprowadzających je na własną rękę.
Bo to nie specjaliści badja..
Statystyka skazanych się kłania a ona jest jasna i przejrzysta, . Homoseksualiści według tej statystyki stanowią bardzo duży odsetek skazanych za pedofilię . Przestań wmawiać ewidentne kłamstwa ..!!
Homoseksualiści przestańcie wypisywać głupoty rzeczy niezgodne z faktami !!
Podajecie li tylko faktu podawane na stronach poświeconych homoseksualistom . Niby fakty spreparowane tylko i wyłącznie na cel propagandowy . Cel jaki tu reprezentujecie..

N maja 28, 2006 6:57
U hetero jest znacznie więcej zakażeń wirusem HIV, a także innymi chorobami przenoszonymi drogą płciową, ponieważ hetero mają o wiele mniejszą świadomość niebezpieczeństwa zakażenia, aniżeli homo. Wśród homo jest największa wiedza o wirusie hiv i homo przykładają bardzo dużą uwagę do zabezpieczania się w seksie.

Co do tego co pisał Gabriel odnośnie linków, ponownie nieczego nimi nie udowodnił, przedstawił tylko po raz kolejny kilka linków poświadczających bdania kilku specjalistów (a sprzecznych ze sobą badań i takich, które były niezgodne z jego teorią, które podawal wcześniej, tym razem pominął). W dalszym ciągu nie doczekałem się linku do fachowej, rzetelnej publikacji jakiejś prestożowej organizacji zdrowia, która by potweirdzała badania owych kilku specjalistów i się takowych nie doczekam, bo ich nie ma.

pozdrawiam,
michał

N maja 28, 2006 11:49

Cytuj:
U hetero jest znacznie więcej zakażeń wirusem HIV, a także innymi chorobami przenoszonymi drogą płciową, ponieważ hetero mają o wiele mniejszą świadomość niebezpieczeństwa zakażenia, aniżeli homo. Wśród homo
W Bezwzględnych liczbach pewnie tak !! O ile wiesz co to takiego ( mam do tego poważne wątpliwości !!
Przypominam Homo jest na świecie 2- 4 procent w całej populacji To i pewnie proporcje w liczbach będą podobnie zachowane..
!! Pisze pewnie bo nie znam tego typu opracowań.. jak na razie jak się zapoznam to napisze..
Qer znowu uprawiasz kłamliwa retorykę..!!! A dokładnei brednie !!!!!!!!!!!!!!!
Homoseksualizm dotyka w takim samym stopniu wykształconych co i tych mniej.. . Po raz kolejny zarzucasz hetero zacofanie i nieświadomość.. Przestań kłamać publicznie !!!
Nie takim kłamstwom jakie tu na forum przedstawiają homoseksualiści

N maja 28, 2006 12:15
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 166  Następna strona