Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 28, 2025 6:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2089 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 140  Następna strona
 Dowody na istnienie Boga-Koniec Ateizmu 
Autor Wiadomość

Z czego Seweryn ma doktorat? Proszę o odwagę.

Czy masz jeszcze inne zajęcia w ciągu dnia i nocy, niż tylko rozmowa o wierze i Bogu?

Cz wrz 04, 2008 9:13

To odpowiesz na to bardzo sensowne pytanie czy się obawiasz odpowiedzi?

Cz wrz 04, 2008 9:40

1)Czy mówiąc śmieje masz na myśli tą instrukcję ciągnika i najnowsze doniesienia naukowe sprzed 2400 lat?
2) Pytania zawsze mają sens, chyba że ktoś sie boi odpowiedzi .

Ad1
Sewerynie, jeśli nie rozumiesz tamtego przykładu z prawniczym sformułowaniem odnoszącym się do maszyn, to zapraszam na priv. Podobnie z pismami Arystotelesa.

Ad2
Niektóre pytanie nie mają fizycznego sensu, nie są sensowne bo zawierają wewnętrzne absurdy.

Cz wrz 04, 2008 10:32

Pytania mogą też zawierać fałszywe założenia.
Myślę że wypadało zapytać najpierw "czy Seweryn ma doktorat?"
Jeśli odpowiedź jest twierdząca to jest sens dopiero wtedy pytać "z czego?"

Cz wrz 04, 2008 10:57
czasowo zablokowany

Choćby podano milion niezaprzeczalnych dowodów na istnienie Boga, zawsze znajdzie się jakić opętany co nie uwierzy i będzie próbował innych odciągnąć od prawdziwego Boga.

Przypomniał mi się, właśnie film egzorcyzmy Anelise Michael - księża odprawiajacy egzorcyzmy, mieli nie mały problem i każdy kto był świadkiem egzorcyzmów wiedział, że szatan istnieje i świat duchowy jest rzeczywisty, ale co z tego, skoro gdy tylko egzorcyzmy się skończyły, a dziewczyna zmarła oskarzono egzorcystów i rodzine dziewczyny, o jej zabicie - a nawet lekarze wtedy poświadczyli nieprawdę - bo wiedzieli, że nic z medycznego punktu widzenia na opętanie nie można poradzić, ale świadczyli, że to egozorcyści ją zabili przez odprawianie reytuałów, zamiast zaprowadzić dziewczyne do lekarza - a była wielokrotnie badana przez lekarzy, którzy później tego niepotwierdzili przed sądem. Dziwny jest też fakt, że sąd nie przesłuchał nawet taśm z nagraniami egzorcystów - a dlaczego ? bo z góry zakładał, że egzorcyzmy nie istnieją, że Boga nie ma, że diabeł nie istnieje itd. ... a co jest okropne, nawet ci zakochani niemieccy teolodzy twierdzili te brednie o nieprawdziwości istnienia świata duchowego.

Jak ktoś szuka konkretnych dowodów, to może wejść na strone, którą mam w opisie - znajdzie tam kilka dowodów na istnienie Boga, a jeśli jeszcze przeczyta uważnie materiały tam udostępnione, to jego wiara powinna się bardzo umocnić.
Pozdrawiam.

Cz wrz 04, 2008 11:10
Zobacz profil WWW

Ale jakby Bóg się bardziej postarał to może więcej osób by uwierzyło mimo tego, że i tak zawsze jacyś niedowiarkowie by się ostali . Jednym zdaniem lepiej mniej niedowiarków niż więcej. Ale Bóg to jakoś tak słabo się objawia. No i gdzie te miliony wskrzeszonych tak aby "fakty" te były powszechnie znane.

A o naturze wiary świadczy ilość obrazów boga jakie ludzie sobie tworzą - istny bałagan i mnogość fantazji. Jednym słowem - chaos.

Cz wrz 04, 2008 11:36

Choćby podano milion niezaprzeczalnych dowodów na istnienie Boga, zawsze znajdzie się jakić opętany co nie uwierzy i będzie próbował innych odciągnąć od prawdziwego Boga.

No to podaj choć jeden, ale niezaprzeczalny.

Jacson napisał(a):
Przypomniał mi się, właśnie film egzorcyzmy Anelise Michael - księża odprawiajacy egzorcyzmy, mieli nie mały problem i każdy kto był świadkiem egzorcyzmów wiedział, że szatan istnieje i świat duchowy jest rzeczywisty

Widziałem nagrania video, słyszałem nagrań audio i nie byłem pod wrażeniem, typowy objaw psychozy z urojeniami powstałymi na bazie mitologii pewnego ugrupowania...

Cz wrz 04, 2008 11:51
czasowo zablokowany

Nie będziesz wystawiał Pana Boga swego na próbę i Jemu samemu służyć będziesz.
Bóg objawił już wszystko potrzebne człowiekowi do zbawienia
a ludzie mają źródło poznania Boga - Kościół Święty Katolicki!

Jak powiedziała Matka Boża podczas pewnych swoich objawień - prawem ustanowionym przez samego Boga do otrzymania jakichkolwiek łask jest modlitwa o nie.
Jak się ludzie nie modlą to jak mogą oczekiwać od Boga że objawi im Swoją Chwałę.

A co do tych wskrzeszeń - to były masowe podczas np. Śmierci Pana Jezusa na Krzyżu - wtedy ludzie masowo uwierzyli i zaczęli się nawracać. Jak mówią Objawienia podobnie będzie podczas powtórnego przyjścia Pana Jezusa na ziemie - czyli Apokalipsa.

A swoją drogą widziałem naprawde wielkie znaki Boże - ludzie, którzy naprawdę uwierzyli w Ewangelię w Imię Jezusa czynili wręcz cuda - widziałem liczne uzdrowienia z nieuleczalnych chorób (np. AIDS, rak i in.), uwolnienia z diabelskich opętań, masowe nawrócenia, porzucenie nałogów, uzdrowienie np. z homoseksualizmu, uzdrowienia stosunków miedzyludzkich, naprawienie rozpadajacych się rodzin tak, że na nowo zapalił w nich Jezus Miłość małżeńską i rodzinna, ludzie wstawali z wózków inwalidzkich na których spędzili większość swego życia i wiele wiele innych cudów (takze wskrzeszenia w Imię Jezusa się odbywają we współczesnym świecie - jak ktoś chce szczegułów niech pisze do mnie)...

Pan powiedział - proście a otrzymacie, szukajcie a znajdziecie, kołaczcie a otworzą wam - jak więc nie szukajac liczycie, że znajdziecie, jak nie prosząc liczycie, że otrzymacie, albo nie kołacząc liczycie, że wam otworzą ...

Wszystko jest w Ewangelii - jest tam również - kto nie chce wierzyć ten nie uwierzy choćby umarli z grobu powstali ...
(a zaprawdę powiadam wam to się dzieje...)

Cz wrz 04, 2008 11:55
Zobacz profil WWW

A co do tych wskrzeszeń - to były masowe podczas np. Śmierci Pana Jezusa na Krzyżu - wtedy ludzie masowo uwierzyli i zaczęli się nawracać.

No cóż, nie ma żadnych wiarygodnych dowodów, że jest coś więcej niż fikcja literacka (ew. kwestia wiary, a nie wiedzy).

Jacson napisał(a):
A swoją drogą widziałem naprawde wielkie znaki Boże - ludzie, którzy naprawdę uwierzyli w Ewangelię w Imię Jezusa czynili wręcz cuda - widziałem liczne uzdrowienia z nieuleczalnych chorób (np. AIDS, rak i in.)

Podaj link do medycznych raportów, z których wynika, że komórki rakowe ustąpiły, że wirus Hiv zniknął itp...

Jacson napisał(a):
Wszystko jest w Ewangelii - jest tam również - kto nie chce wierzyć ten nie uwierzy choćby umarli z grobu powstali ...

Dowody. Będą - uwierzę.

Cz wrz 04, 2008 12:02
Bóg objawił już wszystko potrzebne człowiekowi do zbawienia
a ludzie mają źródło poznania Boga - Kościół Święty Katolicki!

Ale o jakiej twarzy tego Kościoła mówisz ? Związanej z pedofilią a może z agenturą SBecką ?

Cytuj:
Jak powiedziała Matka Boża podczas pewnych swoich objawień - prawem ustanowionym przez samego Boga do otrzymania jakichkolwiek łask jest modlitwa o nie.

Jak podają badania zachodnich ekspertów Vizir dwa razy lepiej spiera plamy niż inne proszki...

Cytuj:
A swoją drogą widziałem naprawde wielkie znaki Boże - ludzie, którzy naprawdę uwierzyli w Ewangelię w Imię Jezusa czynili wręcz cuda - widziałem liczne uzdrowienia z nieuleczalnych chorób (np. AIDS, rak i in.), uwolnienia z diabelskich opętań, masowe nawrócenia, porzucenie nałogów, uzdrowienie np. z homoseksualizmu[/i]

Dla mnie "uzdrowienie np. z homoseksualizmu" to największy cud jaki widziałeś bo przecież homoseksualiści to ludzie zdrowi, normalni i nie różniący się niczym od wierzących.

Cytuj:

Jacson śmiem twierdzić ze po przeczytaniu Twoich farmazonów to zmarli na pewno by z grobu powstali - ze śmiechu
:D :D

Cz wrz 04, 2008 12:07

widziałem liczne uzdrowienia z nieuleczalnych chorób (np. AIDS, rak i in.)

Rak nie jest nieuleczalny a co do Aids to słyszałem o jednym mocno podejrzanym przypadku nie związanym zresztą z religią/wiarą/modlitwą.

Cz wrz 04, 2008 13:52

Ale jakby Bóg się bardziej postarał to może więcej osób by uwierzyło mimo tego, że i tak zawsze jacyś niedowiarkowie by się ostali . Jednym zdaniem lepiej mniej niedowiarków niż więcej. Ale Bóg to jakoś tak słabo się objawia. No i gdzie te miliony wskrzeszonych tak aby "fakty" te były powszechnie znane.

A o naturze wiary świadczy ilość obrazów boga jakie ludzie sobie tworzą - istny bałagan i mnogość fantazji. Jednym słowem - chaos.

Dlaczego Bóg miałby się starać , ty się postaraj .Bóg istnieje i to jest jego domena. Dobrze robisz, że szukasz Boga , nawet robisz to we właściwym miejscu . Mówisz lepiej mniej niedowiarków, przecież właśnie tak jest .

Cz wrz 04, 2008 14:04
może dlatego powinien się starać że jest:

wszechdobry
wszechmocny
i
wszechwiedzący

a taki R6 nie, wieć to po stronie Boga jest piłeczka.

to tak jakbyś nie uczył dziecka mówić a potem twierdził że nie starało się nauczyć i dlatego nie umie.

Cz wrz 04, 2008 14:19

Jakby Jahwe był to by nie było tylu niedowiarków i wyznawców innych religii.

Cz wrz 04, 2008 15:03

A może pewni ludzie mają być niedowiarkami aby potem docenili jak to jest żyć z Bogiem. Chociaż jeśli o mnie chodzi to już próbowałem i jakoś mnie to nie powstrzymało przed odejściem od katolicyzmu. Myślisz, że się nigdy nie modliłem. Wiele razy i cóż z tego?

Cz wrz 04, 2008 15:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2089 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 140  Następna strona