Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 15:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

A mężczyzna obcujący z chłopcem nie jest jednocześnie homoseksualistą i pedofilem?

Wt maja 30, 2006 13:45

A mężczyzna obcujący z chłopcem nie jest jednocześnie homoseksualistą i pedofilem?

Kiedy obcuje z chlopcem jest pedofilem....a kiedy obcuje z doroslym mezczyzna jest homoseksualista

Mozna oczywiscie napisac...ze jest homoseksualista-pedofilem....ale to tylko dla uproszczenia poniewaz wykonuje te dwie czynnosci

Tak samo jak ktos muruje jest murazem a ktos tynkuje jest tynkarzem..ale odnosi sie do tej chwili w ktorej ta czynnosc wykonuje

Jesli ktos na przemian muruje i tynkuje bedzie murarzem-tynkarzem

Ale po pracy ten murarz wsiada na rower i jadac jest rowerzysta a nie murarzem

Wt maja 30, 2006 13:52

A dzisiejszy artykul na onet.pl pokazuje do czego prowadzi wolnosc seksualna i metoda malych kroczkow...jak mowi bardzo madre przyslowie polskie "od rzemyczka do koniczka"

http://wiadomosci.onet.pl/1331378,12,item.html

Wt maja 30, 2006 14:00

Iduodu, tracisz punkty - myśl logicznie.
Co do wyborów: oczywiście, że wolno Ci głosować na kogo tylko chcesz.
Tylko miej świadomość, że prawo państwowe zostało ustanowione dla KAŻDEGO obywatela i zastąpienie tego prawa, prawem choćby nawet 95% obywateli KOSZTEM reszty, spowoduje KRZYWDĘ pozostałych 5%...
Krk miał już wielowiekowy okres dyktatorstwa i prześladowań... Chcesz powtórki? Tryumfu chrześcijaństwa ZA WSZELKĄ CENĘ? Za cenę demokracji? Rozumu? Wolności?
Czy chrześcijanie dążą do zbawienia i życia wiecznego czy politycznej supremacji?
Pomyśl...

--
Sapere aude!

Wt maja 30, 2006 14:04
Nie do końca jest tak jak piszesz Gabriel. Sam fakt kontaktu seksualnego (homoseksualnego, heteroseksualnego) nie czyni z nikogo homosekusalisty, albo heteroseksualisty. Dopiero gdy charakter czynności przybiera psotać stałą, niezmienialną i trwałą. Przecież większosć gejów miało kontakty seksualne z kobietami, aby się przekonać, czy rzeczywiście ich kobiety nie kręcą i fakt ten przecież nie sprawił, żę nagle stali sie hetero.

Czym innym są kontakty seksualne a czym innym jest oreitnaja seksualna. Z badań durexa wynika, że bardzo dużo heteroskeusalistów miało w swoim życiu kontakty homosekusalne z ciekawości, fanaberii, zachcianki, przygody), a przecież nie są homoseksualistami. Homoseksulista to jest ktoś kto ma trwały i niezmienialny pociag seksualnydo osób tej samej płci.

A co do pedofilii to znowu nie masz racji, bo pedofilem może być ktoś kto ma tylko i wyłącznie pociąg seksualny do dzieci, do nikogo innego. Nie ma tak, że oto najpeirw hetero jest hetero, za chwilę staje sie pedo i potem spowrtoem sobie wróci do bycia hetero. To absurd, ponieważ orientacja seksualna jest nie do zmiany i ma charakter trwały. To dlatego pedofilów nie da się zmienić na hetero/homo, można tylko im stłumić popęd seksualny i to sie robi przy poocy leków, ale nie da się sprawić, zę nagle zacznie on gustować w osobach dorosłych, tak jak nie da się zmienić hetero w homo i homo w hetero.

pozdrawiam,
michał

Wt maja 30, 2006 14:09

A dzisiejszy artykul na onet.pl pokazuje do czego prowadzi wolnosc seksualna i metoda malych kroczkow...jak mowi bardzo madre przyslowie polskie "od rzemyczka do koniczka"

Jest wolność słowa? Jest. Będzie debata? Będzie.
I co z tego ??
To taki sam folklor polityczny jak Polska Partia Przyjaciół Piwa.
Gdyby NAWET takie coś przeszło, to świat by ich zniszczył...

--
Sapere aude!

Wt maja 30, 2006 14:11

Nie tracę, bo nie zbieram.
Cytuj:
Tylko miej świadomość, że prawo państwowe zostało ustanowione dla KAŻDEGO obywatela i zastąpienie tego prawa, prawem choćby nawet 95% obywateli KOSZTEM reszty, spowoduje KRZYWDĘ pozostałych 5%...

To lepiej jak jest kosztem 95%?
Znasz takie pojęcia jak demoralizacja? patrz co się dzieje w Holandii, groza !! :boje:

Cytuj:
Krk miał już wielowiekowy okres dyktatorstwa i prześladowań... Chcesz powtórki? Tryumfu chrześcijaństwa ZA WSZELKĄ CENĘ? Za cenę demokracji? Rozumu? Wolności?

Sorry, ale co ma piernik do wiatraka? jaka cena rozumu? Nie przeciwstawiaj rozumu etyce.
Mam czy nie mam prawa do swoich poglądów?
Mam czy nie mam prawa do swoich wyborów?
Mam czy nie mam prawa do swoich wyrażania swoich poglądów?
To co tu propagujecie to próba ograniczenia konstytucyjnych praw obywatela w imię ... rozumu... :shock: :shock: :shock: i wolności :shock: :shock: :shock:
Cytuj:
Czy chrześcijanie dążą do zbawienia i życia wiecznego czy politycznej supremacji?

A nie słyszałeś, że chrześcijanie są odpowiedzialni nie tylko za zbawienie samych siebie, ale także swoich bliźnich?
Jesteśmy także odpowiedzialni za swój kraj (w przeciwieństwie do ŚJ).
To nie ma nic wspólnego z supremacją religijną.

Wt maja 30, 2006 14:17

Gabriel, w demokracji każdy ma prawo zakładać taką partie polityczną jaka mu sie podoba, o ile nie jest nazistowska faszystowska i niezgodna z prawem. I tyle.

A postulaty dążące do obnizęnia wieku? To trudna sprawa. Pojęcie pedofilii w świetle minimalnego wieku osoby z którą mozna mieć seks jest niezwykle płynne i jak zapewne wiesz bardoz różne w wielu krajach. W Afryce 13 letnie dizewczynki mają już dzieci, są zamężne i są uznawane jako kobiety. To jest też zwiazan z tym, zę one o wiele szybcij dojrzewają płciowo aniżeli np Europejki.

A o do wieku lat 12? Hmmm sam nie wiem. W Hiszpanii zdaje się włąśnie taki jest wiek, lub 13 nie pamietam i to wcle nie wprowadzone na skutek poastulatów pedofilów, tylko funkcjonuje tam taki przepis od lat na pdostawie opracowań naukowych tamtejszych specjalsitów. W USA zdaje się ten wiek wynosi 14 lat, w Polsce 15, a więc w myśl prawa polskiego seks 15-latka z powiedzmy 40-latkiem nie jest żadnym przestępstwem i ten 40-latek nie jest pedofilem. Z drugiej strony, należałoby sie zastanowić, czy "dziecko" w wieku lat 14, czy 15 jest znowu takim dzieckiem? Nie od dziś przecież wiadomo, że ludzie o wiele szybciej dojrzewaja płciowo i się roziwjają niż kiedyś.

pozdrawiam,
michał

Wt maja 30, 2006 14:18

Zostałem wychowany w rodzinie silnie ale bardzo płytko związanej z krk ("masz chodzić na msze! Co ludzie pomyślą!"). Ja nie przepadałem za krk, ale przyginałem się do ogółu... Postawiłem się dopiero gdy odmówiłem bierzmowania (była niezła afera). Zapewne z tej dusznej atmosfery prymitywizmu religijnego wyniosłem pogardę i strach dla homoseksualistów... Niosłem ją w sercu prawie 30 lat aż do momentu gdy... okazało się, że kilkoro z moich serdecznych znajomych to geje! Przewróciło to mój swiatopogląd do góry nogami, ale po kilku-kilkunastu miesiącach szok zamienił się w pełną akceptację. Ci ludzie byli tacy sami jak inni - kochali się, kłucili, godzili. Przyzwyczaiłem się również do ich seksualności - to trwało najdłużej, ale dziś nie znajduję nic złego w widoku dwojga całujących się LUDZI.
Akceptacja homoseksualizmu sprawiła coś jeszcze: odkryłem W SOBIE pociąg do mężczyzn! Oczywiście był on tam zawsze, ale podświadomość nie dopuszczała tego na światło dzienne powodując poczucie niższości i różne nerwice. Mój pierwiastek homoseksualny stanowi niewielką część mojej osobowości. Oceniam go na 10-15% tego co czuję do kobiet i objawia się czymś w rodzaju lekkiej "nastoletniej fascynacji" niektórymi mężczyznami. Gdy pogodziłem się ze ŚWIADOMOŚCIĄ tego faktu, pogodziłem się tez ze światem. Odzyskałem poczucie wartości, stałem się mniej wrogi wobec ludzi, bardziej OTWORZYŁEM SERCE NA BOGA.
Miłość jest miłością, bez względu na płeć. Kto twierdzi inaczej nie zasługuje by rościć sobie prawo do miana chrześcijanina.

--
Sapere aude!

Wt maja 30, 2006 14:40

http://www.odwaga.oaza.org.pl/swiadectwa.html

Wt maja 30, 2006 14:57

Cytuj:

Nie tracę, bo nie zbieram.

Negacja istnienia czegoś nie zmieni faktu, że to coś istnieje.
Cytuj:

To lepiej jak jest kosztem 95%?
Znasz takie pojęcia jak demoralizacja? patrz co się dzieje w Holandii, groza !! :boje:[/quote]
Słyszałem o takim pojęciu - jakiś przesąd.
W Holandii panuje demokracja, słyszałaś o takim pojęciu? Wolność słowa i takie tam "brednie"...
Twoje notowania spadają na łeb na szyję.

Cytuj:

Sorry, ale co ma piernik do wiatraka? jaka cena rozumu? Nie przeciwstawiaj rozumu etyce.[/quote]
Mylisz pojęcia. JA mówię o etyce. TY mówisz o moralności i dogmatach religijnych.

[/quote]Mam czy nie mam prawa do swoich poglądów?
Mam czy nie mam prawa do swoich wyborów?
Mam czy nie mam prawa do swoich wyrażania swoich poglądów?
To co tu propagujecie to próba ograniczenia konstytucyjnych praw obywatela w imię ... rozumu... :shock: :shock: :shock: i wolności :shock: :shock: :shock: [/quote]
Oczywiście, że masz prawo do SWOICH poglądów, JEŚLI szanujesz MOJE.
Cytuj:

Cytuj:
A nie słyszałeś, że chrześcijanie są odpowiedzialni nie tylko za zbawienie samych siebie, ale także swoich bliźnich?

Nawet wbrew woli? Przymusem? Coś Ci się pomyliło.

Cytuj:
Jesteśmy także odpowiedzialni za swój kraj (w przeciwieństwie do ŚJ). To nie ma nic wspólnego z supremacją religijną.

POLITYCZNĄ supremacją...
Twój licznik punktów pokazał zero.
Witaj w moim worku politycznych oszołomów.

--
Sapere aude!

Wt maja 30, 2006 14:58

Nie do końca jest tak jak piszesz Gabriel. Sam fakt kontaktu seksualnego (homoseksualnego, heteroseksualnego) nie czyni z nikogo homosekusalisty, albo heteroseksualisty. Dopiero gdy charakter czynności przybiera psotać stałą, niezmienialną i trwałą. Przecież większosć gejów miało kontakty seksualne z kobietami, aby się przekonać, czy rzeczywiście ich kobiety nie kręcą i fakt ten przecież nie sprawił, żę nagle stali sie hetero

W praktyce odbywa sie tak , ze ktos sie przyznaje ze jest homo..jest wpisany do statystyk homo..a ktos przyznaje se do hetero ..jest wpisywany jako hetero

To co piszesz to sa definicje podrecznikowe, a praktyka jest taka ze kazdy mowi kim jest

Pisza to jednak ccalem Ci uswiadomosc gramatyke jezyka polskiego poniewaz byles w bledzie twierzdac ze homo nie moze byc pedofliem

To czynnosci okreslaja kim jest ..a czy to robi codziennie czy raz na pol roku, to w dalszym ciagu to czynnosc okresla sie nazwa ..czyli ktos uprawia homoseksualizm a rowniez uprawia pedofilie

Ktos uprawia wedkarstwo a rowniez uprawia bieganie.Obie czynnosci sie nie wykluczaja...jak mi przez dlugi czas probowales wciskac kity

Cytuj:
A co do pedofilii to znowu nie masz racji, bo pedofilem może być ktoś kto ma tylko i wyłącznie pociąg seksualny do dzieci, do nikogo innego. Nie ma tak, że oto najpeirw hetero jest hetero, za chwilę staje sie pedo i potem spowrtoem sobie wróci do bycia hetero

Ja juz ci powiedzialem to czynnosc okresla nazwe czlowieka

Czlowiek moze wykonywac mnostow czynnosci w swoim zyciu..i bedzie wedkarze, rowerzysta, homoseksualista, pedofilem.......bo to czynnosc okresla nazwe..a jak nie wierzysz do skonsultuj to z jezykoznawca.....

Wt maja 30, 2006 14:59

gabriel napisał(a):

Jest wolność słowa? Jest. Będzie debata? Będzie.
I co z tego ??
To taki sam folklor polityczny jak Polska Partia Przyjaciół Piwa.
Gdyby NAWET takie coś przeszło, to świat by ich zniszczył...

--
Sapere aude!

A co powiesz jesli przepchaja ta ustawe ?

A pozniej na wszystkich stronach pedofilskich beda bembnic ze ...o postepowa Holandia a reszta to ciemnogrod !

Wt maja 30, 2006 15:09
Czlowiek moze wykonywac mnostow czynnosci w swoim zyciu..i bedzie wedkarze, rowerzysta, homoseksualista, pedofilem.......bo to czynnosc okresla nazwe..a jak nie wierzysz do skonsultuj to z jezykoznawca.....

To nie językoznawca ustala kto jest pedofilem, tylko naukowcy, a nauka wyraźnie głosi, że gej pedofilem być nie może, bo pdofilem może być jedynie ktoś kto ma pociag seksualny tylko i wyłącznie wzgledem dzieci. Ponadto, wg nauk oreitnacja seksualna jest to coś trwałęgo i niezmiennego, a więc teoria, zę najpierw ktoś moze być hetero, potem pedo i potem hetero itd jest pozbawiona jakichkowleik podstaw i dowodów, innymi słowy wyssana z palca.

pozdrawiam,
michał

Wt maja 30, 2006 15:58

Uprawiac pedofilie to okreslenie czynnosci wykonywanej

Homoseksualista jest to rzeczownik
Uprawiac homoseksualizm jest to okreslenie czynnosci wykonywanej

Wedkarz to rzeczownik
Uprawiac wedkarstwo to okreslenie czynnosci wykonywanej

Wszystkie te trzy przyklady okresla jedna i ta sama regula gramatyczna w jezyku polskim, czy Ci sie to podoba czy nie

Mozna wiec zupelnie poprawnie napisac ze ktos uprawia i homoseksualizm i pedofile i wedkarstwo..a czy poprawnie zdanie jest napisane w jezyku polskim czy nie ...decyduja jezykoznawcy a nie psychiatrzy

Wt maja 30, 2006 16:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 166  Następna strona