| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Rafale,
jak wszyscy Twoi sasiedzi beda bic swoje zony, to Ty tez tak bedziesz czynil?
|
| Cz cze 01, 2006 22:07 |
|
|
|
 |
|
rafal3006
|
A gdzie ja mówiłem o biciu żon
Homo też człowiek
Jeśli w Polsce zwiazki homo sa legalne, to dlaczego nie zalegalizować par homo ?
Co ci to przeszkadza ?
Tu chodzi o dobro ICH WŁASNYCH dzieci (oni maja dzieci i tego nikt im nie zabroni), o dziedziczenie itp.
_________________ Algebra Kubusia - nowa teoria zbiorów
|
| Cz cze 01, 2006 22:13 |
|
 |
|
filippiarz
|
Cudowna stronka, takiej manipulacji nie powstydziłby się sam Goebbels.
Jednostkowe przypadki są przypisywane sałej grupie społecznej. Coś a'la: "Powszechnie wiadomo, że wśród księży występuje pedofilia" - czy to zdanie stwierdza nieprawdę? Nie, nie stwierdza - prawdą jest, że wśród księży trafiają się pedofile, jednak FORMA takiego swierdzenia jest typowym przykładem szkalowania i manipulacji - takiej jakiej dopuszcza się autor artykułu.
Rodzynki:
"Badania publikowane przez archiwum generalnej psychiatrii ukazały, że osoby, które same się zidentyfikowały jako homoseksualne, w porównaniu do ogółu społeczeństwa, miały zdwojone skłonności do myśli samobójczych lub też do podejmowania prób samobójstwa."
Nic dziwnego, nikt nie dałby rady wytrzymał takiego ładunku nienawistnej nietolarancji jaką im serwuje "moralnie słuszna większość". Życie w ciągłym ukryciu, w strachu o życie swoje i ukochanej osoby, niemożność bycia sobą na codzień... Dziwne, że tylko dwukrotnie, to chyba nie są dane z Polski...
[...]"badania sugerują że 50% mężczyzn, którzy obcują seksualnie z mężczyznami będą zarażeni HIV przed 50-tym rokiem życia"
Z którego wieku są te badania  Wyraźnie widoczna jest manipulacja - "badania sugerują"! Też mi, warto porównoać te sugestie z aktualną sytuacją - aktualnie tzw środowisko homoseksualne jest bodajże najmniej narażoną na zakażenie HIV grupą. W Polsce W HIV przodują narkomani, a potem heteroseksualiści.
Wcześniej czy później dziecko zapyta: "Dlaczego zostałem opuszczony przez mojego ojca, dlaczego zostawiła mnie moja matka i w następstwie tego jestem traktowany przez społeczeństwo jako dziecko drugiej kategorii, które może zostać umieszczone w położeniu drugiej kategorii?"
Świetny argument: "Homo nie mogą adoptować dzieci, bo my te dzieci zaszczujemy".
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Pt cze 02, 2006 8:01 |
|
|
|
 |
|
Mada
|
filippiarz napisał(a): Taka para może dać dziecku miłość i szacunek którego nie zaznają w domu dziecka - to będzie ich ukochany syn/córka.
tak?? to teaz postaw sie w sytuacji takiego dziecka...i masz 2 ojcow...pewnie ze maja prowo do szczescia i mogliby lepiej trakowac i wychowywac swoje adoptowane dzieci niz nie jedni rodzice..ale ja uwazam ze nie powinni adoptowac dzieci...Latwo mowic ze domy dziecka sa zle...i pewnie w jakims stopniu jest to prawda...Ale ja przenigdy nie chialabym miec 2 matek czy ojcow,przytulanie sie i obejmowanie w towarzystkie tego dzicka...fuuu...przepraszam ale takie jest moje zdanie...
|
| Pt cze 02, 2006 13:50 |
|
 |
|
filippiarz
|
Mada napisał(a): filippiarz napisał(a): Taka para może dać dziecku miłość i szacunek którego nie zaznają w domu dziecka - to będzie ich ukochany syn/córka. tak?? to teaz postaw sie w sytuacji takiego dziecka...i masz 2 ojcow...pewnie ze maja prowo do szczescia i mogliby lepiej trakowac i wychowywac swoje adoptowane dzieci niz nie jedni rodzice..ale ja uwazam ze nie powinni adoptowac dzieci...Latwo mowic ze domy dziecka sa zle...i pewnie w jakims stopniu jest to prawda...Ale ja przenigdy nie chialabym miec 2 matek czy ojcow,przytulanie sie i obejmowanie w towarzystkie tego dzicka...fuuu...przepraszam ale takie jest moje zdanie...
Są domy dziecka i złe domy dziecka - nie ma DOBRYCH domów dziecka. To tylko instytucja, która NIGDY nie zastąpi rodziców. Rodzinne domy dziecka są dużo lepszym rozwiązaniem, ale są one NADAL TYLKO domami dziecka a nie rodziną.
Zauważ, że pod względem LOGICZNYM dopuszczasz możliwość adopcji przez pary homoseksualne, ale CZUJESZ obrzydzenie dopuszczając do siebie taką możliwość... Chyba domyślasz się, do czego zmierzam?...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
|
| Pt cze 02, 2006 14:26 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
filippiarz, z Twojej wypowiedzi wynika, ze nie masz argumentow, dlatego tez poslugujesz sie srodkami, ktore maja na celu osmieszyc dany wywiad tak aby w oczach czytelnika wypadl on negatywnie.
|
| Pt cze 02, 2006 14:51 |
|
 |
|
filippiarz
|
Lucyna napisał(a): filippiarz, z Twojej wypowiedzi wynika, ze nie masz argumentow, dlatego tez poslugujesz sie srodkami, ktore maja na celu osmieszyc dany wywiad tak aby w oczach czytelnika wypadl on negatywnie.
Argumenty są potrzebne w polemice, nie mam zamiaru polemizować z czymś co zawiera ewidentne kłamstwa i manipulacje.
|
| Pt cze 02, 2006 15:36 |
|
 |
|
marcin_jarzębski
|
http://www.christianitas.pl/c/wydarzylosie/?id=16119
Cytuj: Do prowokacji wobec parafii katolickiej św. Katarzyny Aleksandryjskiej w Sankt-Petersburgu doszło w czasie tzw. "parady miłości". Uczestnicy imprezy raczyli się w kościele alkoholem i załatwiali potrzeby fizjologiczne.
Na placu przylegającym bezpośrednio do kościoła ustawiono - bez wiedzy parafii - trybunę, na której uczestnicy "parady", głównie homoseksualiści, lesbijki i transwestyci, często półnadzy, wykonywali wyuzdane tańce - głosi komunikat wydany przez parafię 1 czerwca. Uczestnicy parady obrazili uczucia zarówno parafian, jak i zwykłych mieszkańców miasta, którzy przyszli na święto z dziećmi.
Towarzyszyła temu bardzo głośna muzyka, która uniemożliwiała odprawienie wieczornego nabożeństwa, a grupy pijanych widzów zamknęły przejście do głównego wejścia do świątyni.
Pozbawieni jakichkolwiek skrupułów uczestnicy "zabawy" z hałasem wpadali do kościoła, pili alkohol i załatwiali swe potrzeby fizjologiczne na głównym dziedzińcu i przy bocznych wejściach. Wszystkiemu temu przyglądała się obojętnie milicja, a na dziedzińcach wokół świątyni nie było żadnej ochrony.
Autorzy komunikatu uważają, że doszło do zbezczeszczenia świętego miejsca, za co odpowiedzialność ponoszą nie tylko sami "wykonawcy" podobnych czynów, ale także ci, którzy całe to "odrażające show" zorganizowali i ci, którzy wydali zgodę na jego przeprowadzenie.
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
| Pt cze 02, 2006 15:51 |
|
 |
|
danbog
|
Gabriel !
Cytuj: No tak, nalezy ten wyselekcjonowany czynnik znalesc, a co jesli te poszukiwania spelzaja na niczym To uwazasz ze skoro tego czynnika nie znamy to nie nalzey nic robic ?
Podam przyklad.Zalozmy ze jakis nieznany wirus ( pedofilia ) bardziej niz inne spolecznosci dziesiatkuje pewnego rodzaju spolecznosc ( homoseskualistow ) .Usilne badania nie moga zlanesc przyczyny dlazcego akuratnie ten wirus bardziej niz inne spoleczenstwa dziesiatkuje wlasnie t,w dodatku wirus ten jest lekko zarazliwy i od czasu do czasu przerzuca sie na inne osobniki ( nabycie homoseksualizmu przez srodowisko )
Co w takim razie powinno zrobic spoleczenstwo nie znajacy dlaczego akuratnie ten wirus tak atakuje tylko wybrane spoleczenstwa a nie calosc ?No chyba w maksymalny sposob ograniczac populacje tych szczegolnie narazonych nosicieli dopuki nie zostanie znaleziona bezposrednia przyczyna tej pedofilii u homoseksualistow
Czy w moim procesie myslenia jest jakis blad ?
Zatem jeśli stwierdzimy zwiększoną zapadalność na wirusa u jakiejś grupy społecznej [ np. homoseksualistów , albo księży ] to możemy przestać się kłoportać poszukiweaniem wirusa tylko eksterminować całą grupę ? Niema dla ciebie znaczenia że by powsztrzymać te 30 % skrzywdzisz pozostałe 70 % ? Przecież mamy mechanizmy do walki z pedofilią zbudowane o zasade równości. Nie ważne czy ksiądz czy homoseksualista , jeśli skrzywdzi dziecko to za kraty. Cytuj: Ten zwiazek przyczynowo -skutkowy istnieje i jest widoczny.Nieznany jest tylko bezposredni powod
Zatem znowu wracamy w naszej dyskusji do punktu wyjścia. Ty twierdzisz [ wierzysz ] że związek jest , mimo że statystyka mówi że niema. Ty twierdzisz [ wierzysz ] że jest to związek istotny mimo że nie potrafisz podać ogniwa/mechanizmu jego istotności. Zaprawde mocna jest twoja wiara i myślą nie skażona. Cytuj: Niemniej ednak mimoze nieznany jest bezposredni powod nie znaczy to ze nie tzreba nic z tym robic
Dlatego wprowadźmy prawo dyskryminujące homosiów [ może uciekną za granice ] , tych którzy nie zdążą poddajmy praniu muzgu [ a jeśli to nie da rezultatu to zabijmy albo dozgonnie więźmy ]. Nie przyszło Ci do głowy że gdyby pozwolić im normalnie żyć to byli by normalnymi ludźmi. Cytuj: Logicznym jest ograniczac taka postawe ktora prowadzi do 8-10 wiekszej sklonnosci do pedofilii , dopuki nie znajdzie sie konkretnego zrodla problemu To jest po prostu takie prewencyjne dzialanie i jest to wg mnie bardzo logiczne
To powiedź mi jak tego źródła zamierzasz szukać ?
Z kąd wogóle wiesz że problem istnieje [ skąd masz reprezentatywną próbkę do badań ].
Jak cię słucham to mam ochotę na podjęcie działań prewencyjnych wobec wierzących.  .
NIEMA ŻADNYCH ROZUMOWYCH PODSTAW DO DYSKRYMINACJI HOMOSEKSUALIZMU !
JEDYNY SPRZECIW JAKI WYSTĘPUJE TO RELIGIJNIE UWARUNKOWANY ZWYCZAJ !
|
| Pt cze 02, 2006 22:41 |
|
 |
|
pedziwiatr
|
A ja mam dosc zaslaniania sie w kazdym niemal temacie ksiezmi i wywodami, jacy to oni sa niemoralni... Jesli nie ma merytorycznych argumentow, to wystarczy wstrzymac sie od wypowiedzi do czasu, kiedy te argumenty sie znajda, a nie szukac watpliwej jakosci stron w google i wklejac tutaj. To tyle z mojej strony. To, czy dyskusja pozostanie tutaj otwarta, zalezy od Was samych.
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
| So cze 03, 2006 1:42 |
|
 |
|
gabriel
|
Danbog Cytuj: Zatem jeśli stwierdzimy zwiększoną zapadalność na wirusa u jakiejś grupy społecznej [ np. homoseksualistów , albo księży ] to możemy przestać się kłoportać poszukiweaniem wirusa tylko eksterminować całą grupę ? Niema dla ciebie znaczenia że by powsztrzymać te 30 % skrzywdzisz pozostałe 70 % ?
Przecież mamy mechanizmy do walki z pedofilią zbudowane o zasade równości. Nie ważne czy ksiądz czy homoseksualista , jeśli skrzywdzi dziecko to za kraty.
Ja ci napisalem jasno w poprzednim poscie ze :" w maksymalny sposob ograniczac populacje "" dopuki nie zostanie znaleziona bezposrednia przyczyna tej pedofilii u homoseksualistow " W maksymalny cywilizowany sposob tzn nie propagowac homoseksualizmu Cytuj: Cytat: Ten zwiazek przyczynowo -skutkowy istnieje i jest widoczny.Nieznany jest tylko bezposredni powod
Zatem znowu wracamy w naszej dyskusji do punktu wyjścia. Ty twierdzisz [ wierzysz ] że związek jest , mimo że statystyka mówi że niema. Ty twierdzisz [ wierzysz ] że jest to związek istotny mimo że nie potrafisz podać ogniwa/mechanizmu jego istotności. Zaprawde mocna jest twoja wiara i myślą nie skażona.
To ze nie mozna uzyc takiego czy owego statystyczeno wzoru aby to obliczyc nie znaczy ze taki zwiazek nie istnieje Kumasz ? : Nie dajacy sie obliczyc zwiazek nie znaczy ze zwiazek nie istnieje Nie potrafie podac ogniwa/mechanizmu poniewaz jeszcze jest on nie odkryty , co nie znaczy ze nie bedzie odkryty Na razie widzimy tylko anomalie w ilosci pedofilow orientacji homo....i jest to duza anomoalia jesli porownac ja do % ogolnej populacji homo Co tworzy ta anomalie , jeszcze nie wiemy Cytuj: Cytat: Niemniej ednak mimoze nieznany jest bezposredni powod nie znaczy to ze nie tzreba nic z tym robic
Dlatego wprowadźmy prawo dyskryminujące homosiów [ może uciekną za granice ] , tych którzy nie zdążą poddajmy praniu muzgu [ a jeśli to nie da rezultatu to zabijmy albo dozgonnie więźmy ].
Nie przyszło Ci do głowy że gdyby pozwolić im normalnie żyć to byli by normalnymi ludźmi Nikt nie zamierza dyskryminowac istniejacych homosiow Dyskryminacja a zakaz popularyzacji postawy homo to dwie rozne rzeczy Cytuj: Cytat: Logicznym jest ograniczac taka postawe ktora prowadzi do 8-10 wiekszej sklonnosci do pedofilii , dopuki nie znajdzie sie konkretnego zrodla problemu To jest po prostu takie prewencyjne dzialanie i jest to wg mnie bardzo logiczne
To powiedź mi jak tego źródła zamierzasz szukać ? Z kąd wogóle wiesz że problem istnieje [ skąd masz reprezentatywną próbkę do badań Ja nie jestem naukowcem aby tego zrodla szukac.Ale nauka to bada i pewnie za jakis czas moze cos znajdzie jaki jest ten powod Co do reprezentatywnej probki badan to podalem Ci bogata pubkilacje psychiatrow i psychologow ktorzy robili badania, ale skoro masz watpliwosci to udowodnij ze oni sie myla ..., tzn podaj podobne reprezentacyjne badania i opracowania ktore mowie zupelnie co innego Cytuj: Jak cię słucham to mam ochotę na podjęcie działań prewencyjnych wobec wierzących. .
A moge wiedziec z jakiego powodu ?
|
| So cze 03, 2006 4:20 |
|
 |
|
filippiarz
|
marcin_jarzębski napisał(a): Do prowokacji wobec parafii katolickiej św. Katarzyny Aleksandryjskiej w Sankt-Petersburgu doszło w czasie tzw. "parady miłości". Uczestnicy imprezy raczyli się w kościele alkoholem i załatwiali potrzeby fizjologiczne.[...] Zarówno marcin_jarzębski jak i christianitas.pl przytaczają niepełną wersję oryginalnego artykułu. Śpieszę się naprawić to niedopatrzenie: Cytuj: http://serwisy.gazeta.pl/kosciol/1,64807,3387613.html"W ubiegłym tygodniu w Moskwie, mimo ostrych sprzeciwów ze strony przede wszystkim prawosławnych, a także władz miasta, odbyła się podobna parada gejów i lesbijek. Zakończyła się ona starciami z miejscowymi skinami i nacjonalistami, wspieranymi często przez duchownych prawosławnych, a interweniująca milicja aresztowała głównie uczestników pochodu. Wywołało to ostre reakcje środowisk liberalnych zarówno w samej Rosji, jak i na Zachodzie, które zarzuciły władzom stolicy nietolerancję, łamanie praw człowieka i stronniczość w ocenach całego zdarzenia."
|
| N cze 04, 2006 12:53 |
|
 |
|
pikolo
|
Oczywiście legalizacja prawna powinna być. Jest to bardzo potrzebne.
_________________ http://s6.bitefight.pl/c.php?uid=88426
|
| N cze 04, 2006 15:46 |
|
 |
|
danbog
|
Gabriel !
Cytuj: To ze nie mozna uzyc takiego czy owego statystyczeno wzoru aby to obliczyc nie znaczy ze taki zwiazek nie istnieje Kumasz ? : Nie dajacy sie obliczyc zwiazek nie znaczy ze zwiazek nie istnieje Nie potrafie podac ogniwa/mechanizmu poniewaz jeszcze jest on nie odkryty , co nie znaczy ze nie bedzie odkryty Na razie widzimy tylko anomalie w ilosci pedofilow orientacji homo....i jest to duza anomoalia jesli porownac ja do % ogolnej populacji homo Co tworzy ta anomalie , jeszcze nie wiemy Kumam że w oparciu o obliczenia statystyczne konstrłuje się samoloty i te samoloty latają. Tak więc uważam że statystyka to ścisły i dający widoczne pozytywne rezultaty sposób wnioskowania. Jeśli niewiemy co tworzy anomalie to wysilmy łepetyny i poszukajmy mechanizmów które te anomalnie tworzą. Ja usiłowałem jakieś podać. Takie które wg. mojego wyczucia są najprawdopodobniejsze. Ty ograniczyłeś się tylko do stwierdzenia że anomalje występują. Nic więcej nie potrafisz z siebie wykrzesać. Cytuj: Nikt nie zamierza dyskryminowac istniejacych homosiow Dyskryminacja a zakaz popularyzacji postawy homo to dwie rozne rzeczy Cytuj: Ja ci napisalem jasno w poprzednim poscie ze :"w maksymalny sposob ograniczac populacje ""dopuki nie zostanie znaleziona bezposrednia przyczyna tej pedofilii u homoseksualistow " W maksymalny cywilizowany sposob tzn nie propagowac homoseksualizmu
Cytuj: A moge wiedziec z jakiego powodu [podjęcie działań prewencyjnych wobec wierzących] ?
Postuluje podjęcie działań wobec wierzących ponieważ wśród księży żyjących w celibacie także [ sądze ] notuje się podwyższony wskaźnik zachowań pedofilnych [ mimo że stoi za nimi organizacja programowo zajmująca się ich ochroną i tuszowaniem skali zjawiska ].
Wiadomo zaś że ksiądz jest jest szczytową formą ewolucyjną człowieka wierzącego.
Zatem zwiększony wskaźnik zachowań pedofilnych oznacza [ posługując się twoim sposobem myślenia ] że występuje związek pomiędzy religijnością a pedofilią.
Tak więc należało by zwalczać w imie zwalczania pedofili - religijność.
Wkońcu związku statystycznego też niema , a podwyższony wskaźnik jest.
Poszukiwańiem przyczyny niech się zajmują naukowcy i niech udowodnią niezbicie że niema związku pomiędzy religijnością a pedofilią [ a póki co wierzmy sobie że jest i kiedyś zostanie odkryty ].
Pomijajmy też opinie naukowców [ twierdzących że takie wnioskowanie to bzdura ] , a opierajmy się na badaniach jakiegoś tendencyjnego ośrodka oficjalnie określającego się jako ateistyczno antyklerykalny i interpretacji jego wyników przez ludzi nie mających pojęcia co te cyferki znaczą [ ale nienawidzących religii bardziej niż HIV ].
Wprowadźmy zakaz propagowania religijności. Wytwórzmy w społeczeństwie taki ostracyzm żeby wierzący bali się ujawnić swoich poglądów w pracy czy szkole.
Jak się jakiegoś złapie poddajmy go leczeniu.
Utwórzmy bojówki Młodzierzy Wszechateistycznej programowo zajmującej się rozbijaniem prób organizowania pielgrzymek czy procesji.
Zróbmy to żeby uświadomić ludzim głoszącym nienawiść i potrzebę dyskryminacji jak to jest doświadczyć jej na własnyej skórze dobrodziejstw takiego sposobu myślenia o społeczeństwie.
Oczywiście żartuje
Problem polega na tym że niekturzy żeczywiście urzywają takiego sposobu myślenia o otaczającym nas świecie.
|
| Pn cze 05, 2006 19:26 |
|
 |
|
gabriel
|
dANBOG Cytuj: Postuluje podjęcie działań wobec wierzących ponieważ wśród księży żyjących w celibacie także [ sądze ] notuje się podwyższony wskaźnik zachowań pedofilnych [ mimo że stoi za nimi organizacja programowo zajmująca się ich ochroną i tuszowaniem skali zjawiska ]. Jakbys nie wiedzial to przypominam Ci ze wlasnie kosciol zakazal swiecen ksiezy homoseksualanych wlasnie dlatego ze pedofilia wlasnie u homoseksualnych ksiezy wystepowala najczesciej wg badan komisji watykanskiejTak wiec , jesli stare pokolenie ksiezy homoseksualistow umrze smiercia naturalna , to bardzo niewielu homoseksualistow uda sie byc ksiezmi i wtedy rzeczywiscie porownany ten problem wobec ksiezy hetero zyjacych w celibacie Cytuj: Zatem zwiększony wskaźnik zachowań pedofilnych oznacza [ posługując się twoim sposobem myślenia ] że występuje związek pomiędzy religijnością a pedofilią Tak zwiekszony wskaznik zachowan pedofilnych u ksiezy byl wlasnie wynikiem przyjmowania homoseksualnych ksiezy i kosciol ten problem wyregulowal , zakazujac swiecen homoseksualnym osobom Cytuj: Pomijajmy też opinie naukowców [ twierdzących że takie wnioskowanie to bzdura ] , a opierajmy się na badaniach jakiegoś tendencyjnego ośrodka oficjalnie określającego się jako ateistyczno antyklerykalny i interpretacji jego wyników przez ludzi nie mających pojęcia co te cyferki znaczą [ ale nienawidzących religii bardziej niż HIV ].
Tak sie skladalo ze podalem Ci dane z roznych osrodkow badawczych , moza je wszystkie nazwac tendencyjnymi tylko ze.......
w dalszym ciagu nie mam od ciebie materialow twierdzacych ze to nie jest prawda
|
| Pn cze 05, 2006 19:58 |
|
|
|